Gość: ksia78 Re: REKRUTACJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.03, 18:00 Nino! Chcialabym Ci zadac kilka pytan na privie. Odezwij sie, prosze: ksia78@gazeta.pl dzieki kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ES Consultant Re: REKRUTACJA IP: 213.31.220.* 29.04.03, 10:32 Ja rowniez jestem Head Hunterem i z zainteresowaniem przeczytalem dotychczasowa dyskusje. Zrozumiale jest, ze wiele osob nie przepada za HH, ktorzy z rzeszy kandydujacych wybieraja mala grupe z ktorej nastepnie zatrudniana jest jedna osoba. Reszta kandydatow dostaje odpowiedz negatywna. Lub jej hmmm.... wcale nie dostaje (ja rowniez bije sie w piersi-zdarza mi sie czasami nie odpowiadac). Firmy HH nie sa jednolite i obsluguja rozne segmenty rynku. Inne zatem sa standardy obslugi top managers a inne sales reps. To tak, jakby pojsc do PKO BP albo byc obslugiwanym przez private banker. Mimo wszystko jednak jest to zawod jak kazdy inny i tak samo zdarzaja sie dobrzy i zli pracownicy. To, ze w porownaniu do Europy Zachodniej nasi konsultanci wypadaja slabiej jest tak samo zrozumiale jak to, ze Brand Manager Coca Coli czy Financial Controller Delphi w Polsce potrafia liczyc sobie 27 lat a w Europie Zachodniej okolo 40. Do firm z najwyzszej polki HH naleza(alfabetycznie): Egon Zehnder Heidrick & Struggles Korn/Ferry Russell Reynolds Associates Spencer Stuart. Historyjka: CV kandydata-opis miejsca pracy, gdzie tenze kandydat zabawil jakies 3 miesiace: "everybody makes mistakes!" Executive Search Consultant PS. Ciekawe dlaczego do nas nigdy nie trafiaja Panie zachowujace sie jak Sharon Stone w Nagim Instynkcie?! Zycie byloby od razu bardziej kolorowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Za stary Re: REKRUTACJA IP: *.acn.waw.pl 30.04.03, 18:07 Może dla mnie coś znajdziesz? Wszędzie gdzie się zgłaszam to mówią mi : "Doświadczenie Pan ma owszem, owszem ale jest Pan za stary"! Powiedz mi czy 38 letni facet jest za stary do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ES Consultant Re: REKRUTACJA IP: 213.31.220.* 05.05.03, 11:38 38 to za stary?! Zatrudnilem faceta, ktory mial 59! Byl sto razy lepszy, dynamiczniejszy niz mlodzi a do tego doswiadczony. Moze jednak ich tekst "za stary" jest tylko wymowka?! Sam wiek nie jest kryterium - spotkalem juz dojrzalych 25 latkow i 50-cio latkow z doswiadczeniem duzo slabszym niz ich 20 lat mlodsi koledzy. Delikatna rada-nie pisz na CV wieku a na spotkaniu postaraj sie wypasc mlodziej. Kiedy juz konsultant zapyta o wiek bedzie juz mial swoja opinie o Tobie. Jesli wowczas powie, ze jestes "za stary: oznaczac to bedzie tylko wymowke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: REKRUTACJA IP: proxy.NANDU.net:* / 192.168.1.* 04.07.03, 22:07 Gość portalu: NINA napisał(a): > Jestem head hunterką. Szukalam jakis czas temu poważnego dyrektora do poważnej > firmy. Pan wpadł na spotkanie zdyszany, 10 minut po czasie, popatrzył na mnie i > > wysapał: " Ja przepraszam, ale mam dziś szalony dzień, cały czas się > SPUSZCZAM!" O mało nie wpadłam pod stół ze śmiechu, nie pomogło nawet kiedy > zmieszany pan dyrektor dodał:" e... to znaczy spóźniam..." > Pozdrowienia dla osób przeprowadzających rekrutacje, lektura CV tez dostarcza > wielu wrazeń... czekam na wymianę doswiadczeń... Podziwiam odwage w oglaszaniu calemu swiatu "jaka ja jestem PRYMITYWNA"a co myslalas ze bedziesz czytala same CV pisane przez Dostojewskiego.A POZA TYM CHYBA TO COS NOWEGO ZE CIE TO JESZCZE RUSZA? Odpowiedz Link Zgłoś
azm Re: REKRUTACJA 04.07.03, 23:15 Z własnego doświadczenia: kilka lat temu starałem się o pracę w dużej amerykańskiej firmie handlowej w Warszawie. Wchodzę i widzę amerykański film: 50 albo 60 biurek na wspólnej sali, nawet nie ma boksów. Mój przyszły ewentualny szef (Polak) prowadzi mnie do saloniku ze szklanymi drzwiami. Rozmawiamy kilka minut. Na koniec on mówi: "No tak, no tak, jest pewwien problem.... Pan jest inżynierem, Pan zna agielski, Pan zna niemiecki.... Jak dla nas, to Pan jest niestety nadmiernie wyedukowany, bo my szukamy po prostu sprzedawców." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aol Re: REKRUTACJA IP: *.acn.pl / 10.67.4.* 08.07.03, 14:02 korzystając z okazji że jest tu tak wielu specjalistów od "dawania pracy" to chciałbym sie spytać, bo mam problem z wyborem: Co wybrać ?? 1.Wojskowa Akademia Techniczna Wydz.Cybernetyki Kier. Informatyka 2.Politechnika Warszawska Wydz. Elektryka Kier. Informatyka Chodzi mi dokładnie o to na absolwenta którego z kierunków patrzylibyście przychylniej.... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś