Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

brak matury

29.08.06, 16:04
    Mam 27 lat i niestety brak matury mimo skończenia dobrego liceum. Od 7 lat
    pracuję w duzej instytucji finansowej. Zaczynałam od wykonywania prostych prac
    biurowcyh a na dzień dzisiejszy pełnię obowiazki kierownika. Mam pytanie czy
    wg. Pani mam możliwosć znalezienia ciekawej pracy mimo braku swiadectwa z egz.
    dojrzałosci?
    Obserwuj wątek
      • sirtalent Będę wścibski i podły ... 03.09.06, 09:04
        Będę wścibski, bo pytanie skierowano wprost do Pani Patrycji ale nie mogę się
        oprzeć i podły, bo otwarcie napiszę - moim zdaniem zdecydowanie nie. I nie z
        powodu "niemania" matury ale z powodu "niemania" w sobie chęci do zmiany tego
        rzeczy stanu. W dzisiejszych czasach, gdzie standardem jest mgr., posiadanie
        matury jest jednym z elementarnych wymogów funkcjonowania na rynku pracy. Już
        sam fakt, że dostała Pani odpowiedzialną pracę jest dla mnie osobiście dziwny,
        jednak świadczy o tym, że pomimo braku świadectwa dojrzałości nie brak Pani
        zdolności i kompetencji. Tym bardziej zadziwia fakt, że przy tak licznych
        możliwościach (szkoły wieczorowe, zaoczne, eksternistyczne, korespondencyjne),
        nie zadbała Pani dotąd o uzupełnienie braków w wykształceniu. Lenistwo ?, brak
        inicjatywy ?, brak wiary we własne możliwości ? - powód nie ma znaczenia.
        Fakty są takie, że pomimo możliwości nie zadbała Pani o swoją zawodową
        przyszłość. Osobiście, na ten moment ja bym nie dał Pani szansy i z pewnością
        taką kandydatkę odrzuciłbym - nie tyle z braku matury ile z widocznego braku
        chęci do rozwoju. Tyle złego, dobre strony są takie, że nigdy nie jest za późno
        na zmiany, proponuję więc uzupełnić jak najszybciej wykształcenie. Może Pani
        próbować już w trakcie nauki, będzie na pewno łatwiej niż obecnie.
        No i rzecz jasna co dla Pani oznacza "ciekawa praca" - kazdy może mieć własną
        definicję.
        Pozdrawiam,
        Paweł :)
      • patrycja.zasieczna Re: brak matury 04.09.06, 15:17
        Brak matury na pewno nie bedzie wplywal pozytywnie na rozpatrywanie Pani
        aplikacji przez potencjalnego pracodawce. Obawiam sie, ze nawet posiadanie
        duzego doswiadczenia moze byc niewystarczajace w konkurecji z innymi
        kandydatami, ktorzy beda posiadali pelne srednie lub wyzsze wyksztalcenie.
      • naiwny5 Re: brak matury 04.09.06, 23:48
        Jedz se na stadion i se kup cena jakieś 100 pln u nas w biuze kazdy se kupil ja
        tyz i se jestem dyraektorem od marcetingu i niedługo mnie chcą na prezesa
        awansowywać ale ja niewiem czy bym chciął to tak zrob i ok.Nikt ci nie będzie
        czepiał ześ niwykształłconyy.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka