Dodaj do ulubionych

NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA

25.07.14, 21:43
Witam.

Od 07-07-2014 mamy nowy związek zawodowy NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA. Zamierzamy dbać o przestrzeganie praw pracowników , polepszenie warunków płacowych oraz zmiany w ZKFŚS . Wszystko to chcemy robić używając siły argumentu a nie argumentu siły , jak to miało miejsce do tej pory. Zarząd związku jest po pierwszym spotkaniu z panią Dyrektor ds. personalnych i panią Kierownik ds. relacji pracowniczych , które przebiegło w miłej atmosferze i mamy nadzieję że będzie tak nadal .

WSZYSTKICH CHĘTNYCH DO DIALOGU I WSPÓŁPRACY ZAPRASZAMY DO PISANIA O WASZYCH SPOSTRZEŻENIACH, UWAGACH I PROBLEMACH NA ADRES :
castosolidarnosc@op.pl

ORAZ ODWIEDZANIA NAS NA FACEBOOKU :
www.facebook.com/solidarnosc.castorama
Obserwuj wątek
    • antycedura Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 25.07.14, 22:53
      ładnie się nam tu przedstawiliście, przed milionami słuchaczy...
      Kto jest twarzą związku?
      • castosolidarnosc Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 26.07.14, 11:24
        Witam.
        Przewodniczącym związku jestem ja - Wojciech Kasprzyk.
        Pracuję w Casto Zgorzelec od 6 lat , zacząłem od doradcy , później byłem zastępcą a od 3 lat jestem kierownikiem działu pokryć podłogowych. Swoją pracę staram wykonywać się jak najlepiej , ale nie będę oceniał sam siebie.
        Z doświadczeń jakie nabyłem , potrafię zrozumieć potrzeby pracowników i pracodawcy.
        W tym wszystkim wspiera mnie zastępca związku , który to ma większe doświadczenia i staż niż ja.
        Od stycznia tego roku byłem członkiem związków OPZZ Konfederacja Pracy , ale po ostatnich wydarzeniach ( których doświadczyłem osobiście ) , postanowiłem pójść inną drogą , ponieważ mam inną wizję działalności związkowej.
        • szakal2311 Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 26.07.14, 21:02
          Jestem pewien , że nie osiągniecie żadnego znaczącego sukcesu !!
          To pewne , że podwiniecie ogon i będziecie wchodzić swojemu pracodawcy w D...
          Tylko ktoś kto ucieka z innego sprawdzonego Związku do nowego jest tchórzem i nigdy nie będzie po stronie pracowników !!
          To takie osoby jak ty prowadzą do ogólnego zamętu w firmie !!
          Robicie to samo co nasi przedstawiciele w Sejmie , wchodzicie sobie do gardeł i nie potraficie się zjednoczyć ,tacy jak ty myślą tylko o lepszym stołku.
          Coś nie widać tutaj żadnego poparcia dla ciebie i nikt nie chwali ciebie za wykonywaną pracę.
          Tak samo zrobią z tobą jak z Arturem ,jeśli nie będziesz po ich stronie.
          Związek może istnieć tylko wtedy jeśli główni udziałowcy dowiedzą się całej prawdy o tym co złego dzieje się w firmie , jestem pewien , że dojdzie do tego jeszcze w tym roku bo jestem już blisko celu.
          Mnie zwolnili z Castoramy bo chciałem tworzyć Niezależne Związki Zawodowe i stać po stronie pracowników a nie pracodawcy i byłem naprawdę ogromnym zagrożeniem , bo jeśli chodzi o Związki Zawodowe mam ogromne doświadczenie i wiem jak postępować w każdym momencie zagrożenia.
          Same wizje ci nie pomogą , jak nie będziesz miał pomocy od Posłów , a ja obecnie prowadzę poważne rozmowy na temat tego jak są traktowane Związki Zawodowe.!!
          Polecam poczytać wszystkie moje wpisy na tym forum!!!
        • ilikethisjob Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 27.07.14, 23:19
          castosolidarnosc napisał(a):

> Witam.
          > Przewodniczącym związku jestem ja - Wojciech Kasprzyk.
          > Pracuję w Casto Zgorzelec od 6 lat , zacząłem od doradcy , później byłem zastęp
          > cą a od 3 lat jestem kierownikiem działu pokryć podłogowych. Swoją pracę staram
          > wykonywać się jak najlepiej , ale nie będę oceniał sam siebie.
          > Z doświadczeń jakie nabyłem , potrafię zrozumieć potrzeby pracowników i pracoda
          > wcy.
          > W tym wszystkim wspiera mnie zastępca związku , który to ma większe doświadczen
          > ia i staż niż ja.
          > Od stycznia tego roku byłem członkiem związków OPZZ Konfederacja Pracy , ale po
          > ostatnich wydarzeniach ( których doświadczyłem osobiście )
          , postanowiłem pójś
          > ć inną drogą , ponieważ mam inną wizję działalności związkowej.

Czyżby chodziło ci o to ,że Cię zwolniono z pracy ,a potem przywrócono żebyś założył pani K.K związki ?big_grin
        • zytka30 Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 03.08.14, 18:41
          ..."Swoją pracę staram wykonywać się jak najlepiej , ale nie będę oceniał sam siebie.
          Z doświadczeń jakie nabyłem , potrafię zrozumieć potrzeby pracowników i pracodawcy".. ...wiesz co Wojtuś dzisiaj jestem wkurwiona ale Ty mnie rozbawiłeśsmile)) ..prosze Cię! Czy Ciebie kurwa obudzili po trzydziestoletniej hibernacji??? czas komuny się skończył jest 2014 rok!!!!! Zakładacie jakieś pojebane związki jakbyś kurwa mało zarabiał i ktoś Ci robił wielką krzywdę, no i masz dyrektora tyrana,który chodzi z pałą i leje po głowie!! Spójrz na innych pracowników,którzy zapierdalają jak woły za marne pieniądze a Ty tak kurwa pracujesz,że albo siedzisz w barze albo gdzieś się szlajasz bo ciężko Cię zastać w poradach. Już za to powinni Cię wypierdolić!!!! Takie jak Ty masz korzyści ze swojej pracy w Casto to chyba nikt nie ma... tak Wam źle to się zwolnijcie i znajdźcie sobie lepiej płatną pracę może znajdzie się jakiś pracodawca co zapłaci za leżenie do góry dupą!! Robicie tylko w Casto zamieszanie przez co cierpią może inni pracownicy !!! na Twoje miejsce zasługuje grono innych na prawdę pracowitych i dobrze wykonujących swoją pracę ludzi,może ich powinni docenić.... i nie pierdol na mieście, że po zwolnieniu, Castorama Cię błagała żebyś wrócił do pracy bo to gówno prawda!! ..ja bym Cię nawet nie zatrudniła w Policie!!! Człowieku obudź się i popatrz na tych co zapierdalają za 1200 zł i nie narzekają!! ..ale co tam Celebryci lubią robić szum wokół siebie... Kierownik kurwa jak z koziej dupy trąbka!!!....
          • szakal2311 Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 03.08.14, 20:49
            Brawo !!!
            Dziękuję za tak odważny wpis w tym poście , niech więcej osób zacznie pisać prawdę o tym Związku.
            Kim jest osoba , która wraca na stare po zwolnieniu , człowiek bez honoru dla którego liczy się tylko władza i pieniądze!!!
            Ale co do władzy to raczej z tym będzie miał ogromny problem !
            Sorki , że się zapytam gdzie się zarabia 1200 netto ???? , bo przyda mi się do mojej publikacji .
            • zytka30 Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 04.08.14, 17:01
              ..."Ale nie martw się może jeszcze wrócisz jako WORK , bo tam biorą silnych i głupich , silny nie wiem czy jesteś , ale głupi na bank".. ..i tak wyraża się o innych ludziach porządny kierownik?? Wstydziłbyś się za coś takiego!!! Ci ludzie są silniejsi i mądrzejsi od Ciebie perfekcyjny Kierowniku!! Ja na ich miejscu za te słowa naplułabym Ci w twarz! ..może ktoś się odważysmile ..a co do zarobków 1200 zł to właśnie nawet Ci ludzie choćby z serwisu sprzątającego nie zarabiają tyle choć zależy to od systemu ich pracy ale takich ludzi jest więcej. Także Panie Dyrektorze może Pan Wojciech też spróbowałby popracować za takie pieniądze wtedy będzie miał powód do zakładania pojebanych związkówsmile Pzdr.
              • szefuncio.5 Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 05.08.14, 10:59
                Widzę że w dyskusję włączyła się najwierniejsza suka centrali i dyrektora sklepu w Zgorzelcu.
                Droga Zyto30 , Agnieszko B. ADS sklepu u Zgorzelcu lub zwana w wątku o liderze Casto gebelsem. Pojebana to jesteś ty ! Żal ci dupe ściska , że Wojtka przewrócili do pracy . Kierownika który ma swoje zdanie , ma najlepiej poukladany dział na sklepie i jest jednym z bardziej kreatywnych kierowników na naszym sklepie. Aż dziwię się że jeszcze mu się chce po tym jak go potraktowano ! Ale przejdźmy do ciebie zaklamana suko , ponoć nie jesteś naszym pracownikiem i chętnie byś nim została (twoje slowa z watku o casto liderze) . Popatrz najpierw na swoją pracę sfochowana gwiazdo , która co 20 minut ma przerwę na fajkę , ma przerwę na obiad i czas na pierdolenie z asystentkami. A do innych się przypierdalasz o pierdoly. Albo pochwal się jaka to jesteś pomocna w wypisywanie wszelkich wniosków pracownikom albo jak poinformowalaś dziewczyny o możliwości korzystania ze zwrotu kasy za wizyty u ginekologa , bo sama to zapierdalasz po 2 razy w miesiącu. Pani asystentka nigdy nie ma na nic czasu , taka jest biedna utyrana , ale na obserwację innych to czasu jej nie szkoda. Zajmij się tresowaniem swojego przyglupa z reklamy, choć on już chyba więcej nie przyjmie bo jest już tak zakrecony. Wcale mu się nie dziwię , mając taką babe jak ty to tylko się pochlastać. A co do Work to chyba w naszym sklepie byli tylko w zeszłym roku. A jeśli ci ludzie których tak nazywasz są pracownikami firmy sprzatajacej to oni powinni wraz z resztą pracowników napluć ci w ryj za to że oskarzasz ich o kradzież kawy. Najpierw sama pokaż swoją torebkę pełną słodyczy !
                Więc Wojtku rób swoje i nie daj się perfekcyjnej pani A.
                • szakal2311 Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 05.08.14, 18:50
                  Człowieku , kogo ty bronisz????
                  Ten wasz Guru Wojtek nie ma honoru i odwagi aby odnieść się do pytań zadawanych mu tutaj na forum.
                  Czepiasz się kobiety , może jest taka jaką ją opisujesz ?????
                  Ale nigdy nie wolno obrażać Kobiet , bo wtedy się pokazuje swoje prawdziwe oblicze i tym samym chamstwo wyniesione z domu .
                  Jeśli masz coś do tej kobiety , to powiedz jej to wprost przedstawiając się na tym forum a nie ukrywasz się pod klonem.
                  Dopóki ten wasz guru nie odpowie na zadane mu pytania , będzie uważany za tchórza bez honoru , nie potrafiącego się obronić przed zarzutami .
                  Jeśli taka osoba ma was bronić w Związku to już na samym początku musicie być przegrani.....

• zytka30 Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 05.08.14, 21:31
                  A ty jesteś pajacem o imieniu na literkę M.... mam mówić dalej? I nie jestem żadną Agnieszką!!!!!!!! I odczep się od Niej pojebusie!!!!!
                  • szefuncio.5 Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 06.08.14, 10:11
                    Agnieszko nie mówić a pisać dalej , powinno być ! Jesteś taka tepa , a takie poważne stanowisko piastujesz . Poziomem inteligencji , wyglądem i zachowaniem to ty idealnie pasujesz do ekipy z Polity. Chciałaś być agresorem a znów jesteś ofiarą . Nie potrafisz się nawet obronić , a przecież wszyscy na sklepie wiedzą że to ty. Masz super sprzymierzeńca (szakal) , debil twojego pokroju . Więc droga ADS zajmij się sobą i swoją pracą i odpierdol się od pracowników , bo ty jesteś od pomagania a dyro od opierdalania.

Ps. Ciekaw jestem jak teraz będziesz mogła spojrzeć w oczy Wojtkowi i Markowi , falszywa suko.
                    • zytka30 Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 06.08.14, 15:52
                      Ojj cóż za bulwersacjatongue_out Po raz 10000 mówię Ci pustaku,że nie jestem żadną Agnieszką!!! Coś Twoja czarodziejska kula ma spore przekłamaniesmile Skoro tak wszyscy wiedzą,że jestem Agnieszką to wszyscy są pustakami bo nią nie jestem. Wróżbici się znaleźlismile Jeśli już tak chcesz podpowiedzi kim jestem.Powiem Ci,że bardzo dobrze znam Wojtka ale Pana zwanego Trolem tylko z widzenia(całe szczęście) -choć wszystkim mówię "CZEŚĆ"- jak co dwadzieścia minut puszcza znaki dymne ze swojej elektronicznej fajki choć i tak mu śmierdzi z gę..buzi jak mnie kiedyś obsługiwał na dziale (fuj!!). A Ty chyba jesteś czyimś przydupasem,że ich tak bronisz. Wojtkowi napewno spojrze w oczy przy najbliższych zakupachsmile ..pewnie w barzetongue_out jak będe jadła pierogismile ..Ps. Ostatnio będąc na zakupach i rozmawiając z doradcami na pewnym dziale nadszedł Wojtuś a wszyscy na to "..o idzie ten przyjebany" ..widzę,że jest bardzo lubiany przez kolegów,aż mu zazdroszczętongue_out .. A jeśli chodzi o "szakala" to niestety jakiś nieznany mi sprzymierzeniec. Może tak samo Was lubi jak jasmile ..a jeśli chodzi o Agnieszke to powinna się uśmiać jakich wróżbitów ma w robociesmile Ps. Dyrektora i tak macie spokojnego choć powinien ostro drzeć buzie na postępki co niektórychsmile
                      Ps. Ciekawa jestem jaką teraz masz minę jak dumasz o mnie "kto to może być?"smile Chyba wpadnę na zakupy popatrzeć na Wasze głupie minytongue_out Pzdr.
                    • szakal2311 Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 06.08.14, 17:36
                      Ty szefuncio , nie życzę sobie abyś mnie tu wyzywał i do kogoś porównywał .
                      Uważaj bo i twoje pisanie zgłoszę z KK 190 i będziesz miał Prokuratora , jak ci co już tu nie piszą a teraz mają problemy z prawem!
    • szakal2311 Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 28.07.14, 18:37
      Gościu jakim cudem zwolniono ciebie z Castoramy a nadal w niej pracujesz ??
      A co najlepsze założyłeś Związek Zawodowy???
      Wkrótce napiszę tutaj więcej o twojej osobie , już dostałem sporo ciekawych informacji i wiem , że to zainteresuje pracowników Castoramy!!!
      A twoja strona na fejsie już została zgłoszona do likwidacji!!!
      • castosolidarnosc Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 28.07.14, 23:24
        To nie cud , tylko prawnicy z Jeleniogórskiej Solidarności , którzy mnie reprezentowali i napisali pozew. Ze strony OPZZ pomoc prawna , poniżej krytyki , taką mają umowę , ale o tym zapewne wiesz bo Tobie chyba pomagają skoro prowadzisz tyle spraw i efektu nie ma.

Solidarność gwarantuje wszystkim członkom darmowe konsultacje (poza karnymi) i pełna ochronę prawną w sprawach pracowniczych.

Związek założyłem bo mam dość przyglądania się , jak ktoś prowadzi swoje prywatne potyczki z zarządem , kosztem wszystkich pracowników , albo robi 7 sipów na swoim sklepie !!!! A jak chcesz , to powiem Ci jak założyć związek , bo Ty byłeś i jesteś takim nieudacznikiem że tak prostej rzeczy nie zrobiłeś. Choć czytając wpisy o Tobie , zrozumiałem że problem polega na czy innym , Ty nawet psa nie masz więc 10 znajomych to byłby CUD . Więc zajmij się pisaniem na tym forum do samego siebie, bo po zwolnieniu z Casto Twoje życie się skończyło i nic innego Ci nie pozostało. Ale nie martw się może jeszcze wrócisz jako WORK , bo tam biorą silnych i głupich , silny nie wiem czy jesteś , ale głupi na bank.
        Przeczytaj swój wcześniejszy wpis o posłach i Sejmie , trzymaj z nimi to może załatwią Ci stołek !!!!!
        Informacje jakie o mnie posiadasz , to zapewne MOSAD Ci dostarcza !!!!!

Mam dla Ciebie propozycję , wygraj choć jedną ze spraw przeciwko Casto , o których tak szczekasz na tym forum , a wtedy przyjadę do Ciebie i powiem że jesteś GOŚĆ

A na razie pozwól że ja zajmę się związkami , które będą dbały o pracowników i ich prawa.
        Zatem zapraszam wszystkich do odwiedzin na www.facebook.com/solidarnosc.castorama oraz o propozycje zmian w Zakładowym Funduszu Świadczeń Socjalnych w zaczętym nowym wątku na tym forum lub na nasz adres castosolidarnosc@op.pl

pzdr Wojtek Kasprzyk
        • ilikethisjob Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 29.07.14, 09:31
          > A jak chcesz , to powiem Ci jak założyć związek , bo
          > Ty byłeś i jesteś takim nieudacznikiem że tak prostej rzeczy nie zrobiłeś. Choć
          > czytając wpisy o Tobie , zrozumiałem że problem polega na czy innym , Ty nawet
          > psa nie masz więc 10 znajomych to byłby CUD . Więc zajmij się pisaniem
          > na tym forum do samego siebie, bo po zwolnieniu z Casto Twoje życie się skończ
          > yło i nic innego Ci nie pozostało. Ale nie martw się może jeszcze wrócisz jako
          > WORK , bo tam biorą silnych i głupich , silny nie wiem czy jesteś , ale głupi
          > na bank.
          > Przeczytaj swój wcześniejszy wpis o posłach i Sejmie , trzymaj z nimi to może z
          > ałatwią Ci stołek !!!!!
          > Informacje jakie o mnie posiadasz , to zapewne MOSAD Ci dostarcza !!!!!
          >
          > Mam dla Ciebie propozycję , wygraj choć jedną ze spraw przeciwko Casto , o k
          > tórych tak szczekasz na tym forum , a wtedy przyjadę do Ciebie i powiem że jest
          > eś GOŚĆ

> pzdr Wojtek Kasprzyk

A miało być tak pięknie,a wyszło jak zawsze szydło z worka.
        • szakal2311 Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 29.07.14, 19:02
          Weż się człowieku otrząśnij !!!!!
          Jeśli zabierasz głos w konkretnej sprawie , to może przeczytaj wyrażnie to co do ciebie napisałem!!! , plus moje wcześniejsze wpisy.
          Jeśli tak będziesz działać w tym swoim pseudo Związku jak czytasz moje wypowiedzi to szybko słuch po was zaginie i zrobicie z siebie większe pośmiewisko , jak w tym momencie!!!
          Ja do Związku nigdy nie należałem , bo kiedy pracowałem w tej firmie nie było możliwości założenia Związku , bo tych co tego chcieli eliminowano .
          Mosad , jak widzę jednak masz niezłego zajoba jeśli piszesz takie głupoty!!!
          Odnośnie psa , to jesteś w błędzie bo masz 2 owczarki rasowe , a co do przyjaciół lepiej mieć mniej ale prawdziwych a nie fałszywych dupowłazów słoikowych karierowiczów.
          A do tej firmy nie mam zamiaru wracać , bo zarobki strasznie niskie i wszędzie monitoring pracowników zamiast złodziej.
          Ty sobie możesz tylko pomarzyć odnośnie moich zarobków , bo wreszcie wiem co to dobra praca , normalny pracodawca i zarobki takie jak powiedzmy w Anglii.
          A tak na koniec mnie już próbowano na wszelkie możliwe sposoby usunąć z tego forum a tym ostatnim przypadkiem wobec mnie 190 KK już PROKURATOR się zajmuje!!!
          Wkrótce wszyscy się dowiedzą publicznie kto mnie i Związki Zawodowe atakował!!!!

• poprawny2000 Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 31.07.14, 18:47
            Atakuje to cię stary w nocy.Zwieracze już nie trzymają co zboku?.Psa nawet nie masz bo by spierdolił.
            Jesteś historią o której My i cała sieć nawet nie pamiętamy bo byłeś i jesteś nikim!!!.
            Haha pozdrawiam.
    • zailotowany Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 28.07.14, 21:06
      czesc, moglbys uwiarygodnic powstanie zwiazku i fakt powiadomienia Centrali o tym, np. skanem jakiegos dokumentu?
      • ilikethisjob Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 28.07.14, 22:36
        zailotowany napisał:

> czesc, moglbys uwiarygodnic powstanie zwiazku i fakt powiadomienia Centrali o t
        > ym, np. skanem jakiegos dokumentu?

Jak dla mnie to nie ma takiej potrzeby.Pani K.K informuje o tym oficjalnym pismem ,u nas dotarło na sklep i wisi na korkowej.
        • zailotowany Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 30.07.14, 22:50
          U nas nic nie wisi
    • szakal2311 Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 04.08.14, 21:29
      Mam pytanie od wielu znajomych z Castoramy do Ciebie , jeśli masz odwagę cywilną to odpowiesz!
      Z góry napiszę , że nie odpowiem na zaczepki i obrażliwe wpisy.
      Dlaczego Dyrektor d/s personalnych tak szybko ogłosiła powstanie nowego Związku i tak szybko spotkała się z jego przedstawicielami ???
      Jak OPZZ czekało na spotkanie miesiąc , a oficjalną informację do pracowników przekazała prawie po 2 miesiącach .
      Podejrzenia są tych osób , że Dyrektor d/s personalnych utworzyła Związek dla siebie i w zamian za przywrócenie do pracy właśnie Ciebie mianowała na Przewodniczącego Związku ale pod jej ręką!!!
      Taki rodzaj Związku Zawodowego nazywa się ,, Żółtym Związkiem ,, i ma na celu sabotowanie już istniejącego pierwotnego niezależnego Związku OPZZ!!
      Czy NSZZ Solidarność pana Wojtka ma na celu zablokowanie podwyżek płacy zasadniczej dla pracowników , które chcą przeforsować OPZZ?????
      To tylko kilka pytań odnośnie twojej działalności , wiec jedno , że jestem tutaj w jednym celu aby pomagać pracownikom w ich nie równej walce z pracodawcą !!!!
      A jeżeli poczytasz moje wcześniejsze wpisy , to zrozumiesz że mam spore doświadczenie w Związkach Zawodowych i w dziedzinie PRAWA!!!!!
      Pozdrawiam Darek!

• intelcorei3 Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 04.08.14, 21:48
        proszę, nie odpowiadajcie temu panu na zadane pytanie , dyskusja nie ma sensu
        • kanibalizm Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 07.08.14, 10:33
          szakal przecież z tego co wiemy to ty nie masz żadnych znajomych,więc pytanie nieuzasadnione. haha
    • 2.o.1.3 Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 11.08.14, 21:00
      Witam
      Jak najbardziej popieram związek który będzie uznawał kompromisy gdyż tylko takie rozwiązania mają sens - a nie walka i wygarnianie sobie wszystkiego gdzie tracą na tym zwykli pracownicy. Ja z własnych poglądów nie zapisuję się do żadnych związków, ale mam nadzieję w tym wypadku że są to osoby odpowiedzialne. OPZZ dość napsuło w firmie - prowokując wzajemną nienawiść pracodawca - pracownik Artur otworzył w będzinie podobnoć inny związek z nadzieją że ludzie będą go wspierać. Nie oceniam jeszcze poczynań NSZZ w Castoramie, ale mam nadzieję że wprowadzicie "ład i porządek" broniąc zarówno pracowników jak i pracodawcę. Że potraficie dojść do porozumienia bez konfliktowo. Wiem że czasami jedna ze stron zyska więcej lub mniej, ale w istocie ważna jest Nasza firma. To my w niej pracujemy - staramy się nie tyle co dla pracodawcy Ian Cheshire co dla Nas samych. Kiedyś myślałem że od firmy można tylko oczekiwać, ale gdy zrozumiałem ile osób obsługuję w ciągu dnia i dla mnie są to tylko osoby to zdałem sobie sprawę z jednego - dużo osób które do nas przychodzą nie są to ludzie bogaci - są to ludzie którzy darzą nas zaufaniem. Do czego zmierzam - nie jesteśmy tanią firmą i każdy o tym wie, dlatego doradzajmy klientom tak jak byśmy sami sobie mając naszą wiedzę mieli kupować. Szczerze to nie chodzi o wyniki ale o to by klienci szanowali Nas i Castoramę. Mam cichą nadzieję że ten związek pokaże Nam jaki powinien być prawdziwy związek. OPZZ na samym początku wiedziałem że nie ma perspektyw gdyż osoby go tworzące kierowały się tylko złością i nienawiścią do pracodawcy. Dobra nie rozpisuję się za dużo wink Pozdrawiam Wszystkich czytelników tego forum wink
    • antycedura Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 25.08.14, 23:34
      w Waszych sklepach wisi?
      www.facebook.com/solidarnosc.castorama/photos/a.441547869316293.1073741828.425421490928931/441547315983015/?type=1&theater
      • black_and_white_fighter Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 26.08.14, 09:36
        u nas 8003 nie wisi
      • szakal2311 Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 26.08.14, 13:38
        Takie coś bez podpisu , to sobie każdy może wstawić !!!!
        Kolejna ściema tego pseudo związku!!
    • antycedura Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 07.10.14, 22:31
      wyborcza.biz/biznes/1,100896,16766400,Pracownicy_marketow_pod_Sejmem__Nie_chca_pracowac.html - a gdzie reprezentacja Castoramy ja się pytam?
      • szakal2311 Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 08.10.14, 09:12
        Przecież ten Związek to porażka , do dziś nie ma odpowiedzieli na pytania pod ich adresem!!!
        To samo pokazuje , że nie mają żadnych argumentów do dyskusji a co najważniejsze nie potrafią pomóc swoim koleżankom i kolegom .
        To jest statek widmo !!
        A co do protestu masz rację , nie było nikogo z ich Związku !!!!
        Widać właśnie jak udają , że coś robią !!!!
        Jedna wielka porażka !!!
        A co najgorsze przypinają się do Związku Zawodowego OPZZ i próbują sobie ich zasługi przypisać .
        Pozdrawiam Darek.
        • antycedura Re: NSZZ SOLIDARNOŚĆ w CASTORAMA POLSKA 08.10.14, 21:29
          Tak samo w poważaniu pikietę miało opzz, więc daruj sobie Darku dorabianie tutaj ideologii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka