natalka-821 07.09.06, 12:57 Mgr inż. Technologii Chemicznej Nieorganicznej - jakie sznse na pracę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
knap.radoslaw Re: Technologia Chemiczna Nieorganiczna 07.09.06, 21:51 Znając jedynie kierunek Pani studiów nie jest możliwe aby określić szanse na znalezienie pracy. Wykształcenie to jedno, jeżeli dodać do tego aktywność na studiach (czy jakieś doświadczenia w pracy?), znajomość jezyków obcych, motywację i ukierunkowanie do rodzaju pracy oraz umiejętne poszukiwanie, wtedy tworzy się całość. Chemia nieorganiczna jest raczej poszukiwanym profilem ze względu na rozwijający się w Polsce przemysł przetwórstwa tworzyw, opakowań, AGD. Może Pani szukać pracy jako technolog, inż. jakości, badań i rozwoju, może w laboratorium (choć tu nie ma wielkiego zapotrzebowania). Odpowiedz Link Zgłoś
natalka-821 Re: Technologia Chemiczna Nieorganiczna 07.09.06, 22:18 Dziękuję za odpowiedź. Niestety poza praktykami w Zakładzie Chemicznym ( 3 miesiące) nie mam doświadczenia związanego z chemią, jednak chciałabym to nadrobić i pracować w wyuczonym zawodzie. Angielski-średniozaawansowany-ciągle się dokształcam. Odpowiedz Link Zgłoś
patryk9975 Re: Technologia Chemiczna Nieorganiczna 28.09.06, 14:44 do wiadomosci p. Radoslawa tworzywa sztuczne to dzial chemii organicznej i raczej ciezko sie w tym odnalezc po chemii nieorganicznej - to tak jakby okulista leczyl pacjentow chirurga !! - a przeciez obydwaj sa po medycynie, czy nie ? a wracajac do sedna - tez skonczylam dokladnie ten sam kierunek na politechnice i uwazam ze znalezienie pracy dokladnie w tym kierunku jest prawie niemozliwe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gizela61 Re: Technologia Chemiczna 11.09.06, 08:03 Chciałabym od przyszłego roku rozpocząć studia na tym właśnie kierunku, czy jest to dobry wybór, czy ukończenie studiów da mi gwarancję pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
jokull1 Re: Technologia Chemiczna 16.09.06, 14:18 Technologię chemiczną skończyłam 10 lat temu i uważam , że nie jest to dobry kierunek dla kobiet. Praca raczej w laboratorium, w zakładach chemicznych wolą mężczyzn. Odradzam ten kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
natalka-821 Re: Technologia Chemiczna 18.09.06, 12:57 Chyba jednak nie jest tak źle z pracą po chemii. Miałam już kilka ofert pomimo, że niewiele umiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
natalka-821 Re: Technologia Chemiczna 18.09.06, 12:58 Tzn. nie mam zbyt dużego doświadcznia Odpowiedz Link Zgłoś