Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Idą dobre czasy:)

IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 11.09.06, 20:37
    Ale jaja!
    U mnie w markecie odeszło nagle kilku kierowników i pracowników "fizycznych" z pracy. Nie ma kto pracować:) menadzerowie i dyrekcja lata i płacze, nie wie co zrobić:) Od kilkunastu tygodni prubują zatrudnić nowych i nie ma chętnych:) Większość planuje odejść i chyba będą musieli zamknąć market:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Andrzej Re: Idą dobre czasy:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 20:42
        U mnie w firmie też brakuje fizycznych
        • Gość: Gregory2000 Re: Idą dobre czasy:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 20:46
          w Swedwood West - do mebli - też fizyczni się nie garną...
      • qvintesencja A gdzie sa ci co trabili 11.09.06, 21:10

jeszcze kilka miesiecy temu ze polski rynek pracy nigdy sie nie zmieni? Jak
        sie mowilo ze zaczal juz dzialac mechanizm konkurencji na rynku unijnym to
        krzyczeli ze nie ma czegos takiego.

>Nie ma kto pracować:) menadzerowie i dyrekcja lata i płacze, nie wie co
        >zrobić:) Od kilkunastu tygodni prubują zatrudnić nowych i nie ma chętnych:)
        >Większość planuje odejść i chyba będą musieli zamknąć market:)

I teraz latwo przewidziec co bedzie: Skonczy sie bezpowrotnie chamskie
        zachowanie ("jak sie kubwa nie podoba to wooon, za brama czekaja"), manadzerowie
        i dyrekcja beda bardzo mili i usmiechnieci oferujac przyjemna atmosfere w
        miejscu pracy. I kasiorka tez beda musieli sypnac.
        • Gość: Andrzej Re: A gdzie sa ci co trabili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:27
          Rozmawiałem niedawno z pewnym biznesmenem,powiedział mi "Andrzej,jeśli zapłacę
          tym skur.....synom więcej(w domyśle pracownikom) to co mi zostanie na życie.
          • Gość: m Re: A gdzie sa ci co trabili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:33
            No i niech ma ten sku... takie zmartwienie.
            • Gość: Andrzej Re: A gdzie sa ci co trabili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:46
              Większość pracodawców to zwyczajne chamy,a dobrze im tak.
          • losiu4 Re: A gdzie sa ci co trabili 12.09.06, 12:23
            Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Rozmawiałem niedawno z pewnym biznesmenem,powiedział mi "Andrzej,jeśli zapłacę
            > tym skur.....synom więcej(w domyśle pracownikom) to co mi zostanie na życie.

a nie wiem, ale mam darmowa poradę: może ów biznesmen zacząć grzybki zbierac.
            Sezon jest, a ostatnio wysyp był...

Pozdrawiam

Losiu
            • krzysztofsf Re: A gdzie sa ci co trabili 14.09.06, 13:12
              losiu4 napisał:

> Gość portalu: Andrzej napisał(a):
              >
              > > Rozmawiałem niedawno z pewnym biznesmenem,powiedział mi "Andrzej,jeśli za
              > płacę
              > > tym skur.....synom więcej(w domyśle pracownikom) to co mi zostanie na życ
              > ie.
              >
              > a nie wiem, ale mam darmowa poradę: może ów biznesmen zacząć grzybki zbierac.
              > Sezon jest, a ostatnio wysyp był...
              >
              > Pozdrawiam
              >
              > Losiu

Parafrazujac to, co mi kiedys powiedzial jeden szef* : "Przeciez nie wszyscy musza byc tutaj biznesmenami. To nie jest przymusowe"

*-"Nie wszyscy musza pracowac w firmie x.To nie jest przymusowe"
      • losiu4 Re: Idą dobre czasy:) 14.09.06, 13:01
        Gość portalu: fujufuj napisał(a):

> Ale jaja!
        > U mnie w markecie odeszło nagle kilku kierowników i pracowników "fizycznych"
        > z pracy. Nie ma kto pracować:) menadzerowie i dyrekcja lata i płacze, nie wie
        > co zrobić:) Od kilkunastu tygodni prubują zatrudnić nowych i nie ma
        > chętnych:) Większość planuje odejść i chyba będą musieli zamknąć market:)

e, nie, nie skreślaj ich... zamiatac czy układać towar na półce tak wybitni
        specjaliści chyba potrafią, więc powinni dać sobie radę... za 899 brutto albo
        mniej za część etatu :) wszak pieniądz jest nie do pogardzenia :)

Pozdrawiam

Losiu
        • krzysztofsf Re: Idą dobre czasy:) 14.09.06, 13:10
          > e, nie, nie skreślaj ich... zamiatac czy układać towar na półce tak wybitni
          > specjaliści chyba potrafią, więc powinni dać sobie radę... za 899 brutto albo
          > mniej za część etatu :) wszak pieniądz jest nie do pogardzenia :)

No wlasnie - na poczatek na tej zasadzie poeksploatuja jeszcze "umyslowych" zmuszajac ich do pomocy w samym markecie w "wolnych chwilach".
          A gdy wtedy ci zaczna...........to sie zacznie :)
      • marikaso Re: Idą dobre czasy:) 14.09.06, 15:23
        hehe, no właśnie cos mi sie wydawało, ze coraz częściej na sklepach widzę
        karteczki "przyjmę do pracy"
      • Gość: Kola zataczacz Historia kolo zatacza..? IP: *.coopervision.eu.com 24.05.13, 10:02
        Faktycznie, w drugiej polowie 2006 roku odczuc sie dalo, ze jest wyraznie lepiej, a przez kolejne 2 lata nastepowala dalsza poprawa.

Widac obecnie, ze pracodawcy no moze nie ze mszcza sie, ale odkuwaja sie teraz na tym, co w ich odczuciu wtedy stracili..

Kiedy szala znow sie przychyli?
      • Gość: JanKran Re: Idą dobre czasy:) IP: *.opole.hypnet.pl 24.05.13, 10:14
        rozwiązanie tej jakże karkołomnej sytuacji jest banalnie proste: umowa o pracę, parę groszy ponad minimum i chętni będą się bić o robotę. noale jak ktoś chce niewolników na śmieciówkach za grosze to niech się nie dziwi, że skoro tylko zbiory zielska za odrą się zaczęły to niewolnicy rzucili się w te stronę. jesienią wrócą, a latem cóż... niech dyrektorstwo samo siada na kasę
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka