Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

sekretarka a asystentka

13.09.06, 20:30
    Jaka różnica? Ide jutro na rozmowę do międzynarodowej firmy stanowisko "asystentka". czego sie spodziewac, jakie obowiazki i jakie zarobki? wrocław
    Obserwuj wątek
      • Gość: agmaa Re: sekretarka a asystentka IP: *.nasze.pl 13.09.06, 20:41
        U mnie w firmie jest tak, że asystentka to wyższe stanowisko, nie pracuje w
        sekretariacie, ma odrębne obowiązki wymagające konretnych kwalifikacji. Ja
        jestem asystentem prezesa i z nim współpracuję-przygotowuję różne materiały,
        prezentacje, tłumaczenia. Sekretarka natomiast bardziej sprawy bieżące, obsługa
        biura, kawy, dzielenie korespondencji itp.
        Czy to stanowisko to ogólnie asystentka? czy czegoś lub kogoś?
        Ja pracuję w polskiej firmie, łódzkie, 3400 brutto.
        • kika666 Re: sekretarka a asystentka 13.09.06, 20:48
          Ogólnie asystentka.duża, międzynarodowa firma. 3400zl ile to netto?
          • Gość: agmaa Re: sekretarka a asystentka IP: *.nasze.pl 13.09.06, 20:54
            Coś ok.2200 do łapki.
            W dużej międzynarodowej firmie na takim stanowisku w Krakowie nie chcieli dać
            nawet 1500zł:(
            Powodzenia:)
          • Gość: gość Re: sekretarka a asystentka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:28
            3400/3 * 2 = 2260 w przyblizeniu, a pytanie takie - ostatnio wysłałam aplikację
            ale też zaczęłam się wtedy zastanawiać nad różnicą tych stanowisk bo
            aplikowałam na stnaowisko asystentka-sekretarka :D
      • iberia30 Re: sekretarka a asystentka 13.09.06, 21:49
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30422
      • Gość: e@tarka Re: sekretarka a asystentka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 08:42
        wiecie co.. zapraszam na forum sekretarki/asystentki
        tam jest wszystko na nasz temat
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30422

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka