Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak dostac ta prace...??????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 21:57
    sluchajcie czy ktos w tych czasach dostaje jeszcze prace bez
    znajpomosci??????????- bo ja juz zwatpiłam:( szukam 2 rok, wyzsze
    wyksztalcenie kursy itd itp i nic;(( no i brak znajomosmi:((((( jak to
    jest??????
    Obserwuj wątek
      • Gość: Andrzej Re: jak dostac ta prace...?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 21:59
        A co skończyłeś/aś????
        • Gość: kama Re: jak dostac ta prace...?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 22:01
          Pedagogike opiekunczo - prewencyjna:) ogolnie studia pedagogiczne o takiej
          wlasnie specjalnosci:)
          • Gość: cv Re: jak dostac ta prace...?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 22:19
            Gość portalu: kama napisał(a):

> Pedagogike opiekunczo - prewencyjna:) ogolnie studia pedagogiczne o takiej
            > wlasnie specjalnosci:)

Londyn - zmywak. U nas teraz jest prawo i sprawiedliwość ;)
      • Gość: mięta jak dostac ta prace...?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 22:03
        2 lata bez pracy to z czego Ty żyjsz ?
        • Gość: kama Re: jak dostac ta prace...?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 22:05
          mam meza dzieki Bogu ktory pracuje:))))
      • janeczka79 Re: jak dostac ta prace...?????? 15.09.06, 09:12
        Hej...też jestem po pedagogice (opiekuńczo-wychowawcza, resocjalizacja i ped.
        rodziny) i szukam pracy, właściwie dopiero dwa miesiące...ale już mi
        uświadomiono, że nie obejdzie się bez pomocy. Ja naszczęście mam do kogo
        zwrócić się o pomoc...choć strasznie nie lubię takiego załatwiania spraw ...ale
        niestety nie było wyjścia. Jeszcze nie wiem, gdzie będę pracować, ale gdy tylko
        pojawi się coś na horyzoncie odpowiadające mojemu wykształceniu, napewno
        zostanę o tym poinformowana.

Życzę powodzenia
      • Gość: pracujaca Re: jak dostac ta prace...?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 09:27
        JA ZNALAZŁAM BEZ znajomosci, wiec jest to mozliwe
        praca z ogłoszenia
        co do jezyków to zalezy jak je umiesz, czy faktycznie, czy tylko tak ci sie
        wydaje
        ale najwazniejsza moim zdaniem jest osobowosc i to czy sie spodobasz
        rekrutujacemu czy nie... a jak wiadomo kazdy ma inne gusta
        powodzenia
        • Gość: xyz Re: jak dostac ta prace...?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 09:49
          jestem osobą, która po 18 latach pracy ( trzy firmy praca znaleziona bez
          znajomości), MUSI zmienić pracę. szukam od 4 m-cy i starciłam złudzenia TYLKO
          ZNAJOMOŚCI !!!!!!Najgorsze,że zaczynam tracić pewność siebie i swoich
          kwalifikacji, a i w domu atmosfera robi się coraz gorsza.
          • zipjc Re: jak dostac ta prace...?????? 15.09.06, 21:50
            do kamy: ja znalazlam prace bez znajomosci,a jestem studentka i mialam
            niewielkie doswiadczenie. to zalezy tez od tego jakiej pracy szukasz, jezeli
            nie masz zbyt duzego doswiadczenia a masz ZBYT wysokie wymagania to nic
            dziwnego ze nie mozesz znalezc pracy.... moze sie myle, jesli tak to przepraszam
            zycze powodzenia w szukaniu pracy ...:)
      • Gość: kaska Re: jak dostac ta prace...?????? IP: *.wroclaw.mm.pl 15.09.06, 22:48
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=47467813
        odsylam to tego watku ja tam sie wypowiedzialam i inni.Nie wiem jak w twojej branzy, choc mam swiadomosc ze moze byc trudno... Niektorzy mysla ze jesli ktos wybiera taki kierunek to liczy sie z praca na granicy wolentariatu. I to jest popie****e. Jezeli cenisz to co robisz i jestes w tym dobra wierze ze \ci sie uda predzej czy pozniej lub wyjedz z kraju tam taka praca jest na pewno o wiele bardziej doceniana!!!Powodzenia!!!

• Gość: nika_ Re: jak dostac ta prace...?????? IP: *.imperiumpw.pl 15.09.06, 23:15
        Jestem po pedagigice resocjalizacyjnej, w trakcie studiow 2 lata pracowalam jako opiekunka do dziecka, oczywiscie na czarno bo jak inaczej, obecnie szukam pracy od 3 miesiecy bez skutku. skladam cv nawet na sprzedawce, bo za cos trzeba zyc ale jak sie dowiedzialam ostatnio mam za wysokie kwalifikacje. niedlugo dojdzie do tego, ze nie bede przyznawac sie do wyz wyksztalcenia :/
        • Gość: kama Re: jak dostac ta prace...?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 00:02
          ja dzieki Bogu mam meza dobrze ustawionego ale nawet on pracy nie potrafi mi w
          tym zawodzie znalesc:( a jezeli chodzi o moje wymagania to nie wiem czy sa za
          duze... skoro kobieta 27 letnia po 5 letnich studiach mgrskich dziennych na UW
          Wrocławskim chce dostac prace w jakiejs obojetnie jakiej placowce oswiatowej
          lub opiekunczej...czy to wiele?????? dodam ze mam druga specjalizacje
          resocjalizacja z praca socjalna i co z tego wyglada, że NICCCCCCCCCCC:(((((((((
          • Gość: kama Re: jak dostac ta prace...?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 00:03
            nie wyglada tylko wynika sorki;))))
      • Gość: Ania Re: jak dostac ta prace...?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 14:57
        z tego co mi sie wydaje, masz źle napisane CV. Ja miałam podobne problemy, aż
        dziewczyna zajmujaca sie HR poprawiła mi je i bez problemu znalzałam prace i
        zmieniłam na kolejną. Poza tym prawdą jest, że jak nie masz pracy to masz o
        wiele gorzej, niż Ci którzy ją mają. Pracodawcy boja sie taką osobę zatrudnić,
        bo- nie wie jak to jest pracować itp.. proponuje, abyś na ten okres gdzie
        masz "dziurę" wpisała, że współpracujesz z jakąś firmą- umowa o dzieło. Nie są
        w stanie tego sprawdzić a Ty dobrze sie przygotuj na pytnia o to. Czasami
        troche trzeba poszachrować. Wpisz sobie tez ciekawe zainteresowania, które
        zwrócą na Ciebie uwage- to tez jest teraz sprawdzane. I- jak sie starasz o
        niskie stanowisko, nie wpisuj wszystkich kursów, bo to odstrasza.
        I poszukaj czegooś, co po prostu pozwoli Ci popracować i przenieść sie-
        najwiekszym błędem jaki robią absolwenci to szukanie prace na miare ich
        kwalifikacji. A to błąd.
        Powodzenia!
        • Gość: bambi7 Re: jak dostac ta prace...?????? IP: *.csk.pl 16.09.06, 18:52
          > proponuje, abyś na ten okres gdzie masz "dziurę" wpisała, że współpracujesz z
          > jakąś firmą- umowa o dzieło. Nie są w stanie tego sprawdzić

A co za róznica czy w jakiejś firmie ktos pracował na umowe o dzieło/o pracę
          czy też w innej formie? Wykonując w firmie jakąkolwiek pracę, musi być tam na
          to "papier" (zawsze podpisuje się umowę na papierze i wtedy jest bez znaczenia
          czy podpisuje się umowę o prace czy też umowę o dzieło)

Jeśli ktoś wpisze, że pracował w firmie X na umowie o dzieło (a faktycznie nie
          pracował, bo firma X nie istnieje) to gratuluje inteligencji i przede wszystkim
          odwagi...

Sprawdzić to jest bardzo prosto - mając nazwę firmy, wystarczy znaleźć na nią
          namiar telefoniczny i zadzwonić. A wtedy jest już nieważne czy ta firma
          istnieje w rzeczywistosci czy nie, bo jeśli nigdy się w niej nie było, to wtedy
          czarno widze rezultat takiej rekrutacji z kłamstwem "na dzień dobry".

PS. Jeśli to tamta dziewczyna z HR tak Tobie powiedziała, to niech nie wciska
          bajek. Porządny pracodawca w czasie rekrutacji może znaleźć potrzebne jemu
          informacje w ciagu 2 minut - a kłamstwo ma krótkie nogi.
      • Gość: ramadayes Re: jak dostac ta prace...?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 19:57
        prawda jest taka, że po studiach pedagogicznych ciężko z pracą :( wiem coś o
        tym, bo sama jestem po pedagogice i w moim mieście pracy po prostu nie ma.
        jeżeli komuś się udaje to tylko przez znajomości, a czasami i z tym ciężko.
        corocznie następuje wysyp absolwentów pedagogiki a miejsc pracy nie ma. pozdr
        • dcio Re: jak dostac ta prace...?????? 17.09.06, 18:40
          Wlasnie , uczelnie masowo produkuja bezrobotnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka