Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rozciągnięte studia

06.10.06, 14:52
    Powiem tak, absolutorium uzyskałam po 5 latach studiów, czyli w przewidzianym
    czasie. Obrona nastąpiła jednak po 2 latach.
    Jak to napisać w CV? Nie chcę żeby to wyglądało nie fachowo...
    Obserwuj wątek
      • annajustyna Re: Rozciągnięte studia 06.10.06, 15:45
        Zakladam, ze miedzy absolutorium a obrona pracowalas? To zadna tragedia w takim
        razie!!!
        • annajustyna Re: Rozciągnięte studia 06.10.06, 15:48
          Po rubryce "dane osobowe" dalabym prace zawodowa. Nastepnie studia np. 1995-2000
          Studia na Uniw. im., kierunek:, 2002 obrona pracy magisterskiej w trakcie pracy
          zawodowej...(aby podkreslic, ze pracowalas i stad ten poslizg)...
      • asia.m33 Re: A czy pisać w cv o studiach przerwanych? 07.10.06, 01:01
        Przerwałam jedne studia po czwartym semestrze, bo dostałam się za 2 razem na
        inne, wymarzone. Jednak nie byłam w stanie pogodzic nauki na dwóch wydziałach z
        pracą zawodową. Czy wspominać w cv o studiach przerwanych, oprócz tych, które
        ukończyłam? Dodam, że oba kierunki miały związek z wykonywaną pracą.
        • annajustyna Re: A czy pisać w cv o studiach przerwanych? 07.10.06, 09:06
          Oczywiscie! 4 semestry to 2 lata, kawal czasu, na pewno zdobylas na tym
          pierwszym kierunku pewne umiejetnosci...Swoja droga szkoda, ze nie dalas rady
          pociagnac ich do licencjatu (a moze wtedy nie bylo jeszcze systemu 2-stopniowego
          na Twoim kierunku?).
          • asia.m33 Re: A czy pisać w cv o studiach przerwanych? 07.10.06, 12:50
            tak, to były studia 5-letnie, gdyby była wtedy możliwość zrobienia licencjatu
            pewnie bym się jeszcze rok pomęczyła. Potem w trakcie tych drugich studiów,
            gdzieś ok 4 roku dowiadywałam się o możliwość reaktywacji - wtedy mogłam
            wskoczyć na licencjackie - ale różnice programowe były bardzo duże...tak czy tak
            faktycznie dużo wyniosłam z tych dwóch lat i wielokrotnie z tej wiedzy
            korzystałam w pracy.
            • annajustyna Re: A czy pisać w cv o studiach przerwanych? 07.10.06, 13:04
              To tym bardziej wspominaj o nich w CV i dokladnie tak, jak napisalas, uzasadniaj
              ich przerwanie w trakcie rozmowy, podkreslajac ich praktyczna przydatnosc.
              Powodzenia!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka