marmelada 06.10.06, 14:52 Powiem tak, absolutorium uzyskałam po 5 latach studiów, czyli w przewidzianym czasie. Obrona nastąpiła jednak po 2 latach. Jak to napisać w CV? Nie chcę żeby to wyglądało nie fachowo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Rozciągnięte studia 06.10.06, 15:45 Zakladam, ze miedzy absolutorium a obrona pracowalas? To zadna tragedia w takim razie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Rozciągnięte studia 06.10.06, 15:48 Po rubryce "dane osobowe" dalabym prace zawodowa. Nastepnie studia np. 1995-2000 Studia na Uniw. im., kierunek:, 2002 obrona pracy magisterskiej w trakcie pracy zawodowej...(aby podkreslic, ze pracowalas i stad ten poslizg)... Odpowiedz Link Zgłoś
asia.m33 Re: A czy pisać w cv o studiach przerwanych? 07.10.06, 01:01 Przerwałam jedne studia po czwartym semestrze, bo dostałam się za 2 razem na inne, wymarzone. Jednak nie byłam w stanie pogodzic nauki na dwóch wydziałach z pracą zawodową. Czy wspominać w cv o studiach przerwanych, oprócz tych, które ukończyłam? Dodam, że oba kierunki miały związek z wykonywaną pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: A czy pisać w cv o studiach przerwanych? 07.10.06, 09:06 Oczywiscie! 4 semestry to 2 lata, kawal czasu, na pewno zdobylas na tym pierwszym kierunku pewne umiejetnosci...Swoja droga szkoda, ze nie dalas rady pociagnac ich do licencjatu (a moze wtedy nie bylo jeszcze systemu 2-stopniowego na Twoim kierunku?). Odpowiedz Link Zgłoś
asia.m33 Re: A czy pisać w cv o studiach przerwanych? 07.10.06, 12:50 tak, to były studia 5-letnie, gdyby była wtedy możliwość zrobienia licencjatu pewnie bym się jeszcze rok pomęczyła. Potem w trakcie tych drugich studiów, gdzieś ok 4 roku dowiadywałam się o możliwość reaktywacji - wtedy mogłam wskoczyć na licencjackie - ale różnice programowe były bardzo duże...tak czy tak faktycznie dużo wyniosłam z tych dwóch lat i wielokrotnie z tej wiedzy korzystałam w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: A czy pisać w cv o studiach przerwanych? 07.10.06, 13:04 To tym bardziej wspominaj o nich w CV i dokladnie tak, jak napisalas, uzasadniaj ich przerwanie w trakcie rozmowy, podkreslajac ich praktyczna przydatnosc. Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś