Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zostalam zwolniona.....

09.10.06, 18:34
    Powod...powrot starej pracownicy (ktora sama chciala zucic robote, ale sie
    rozmyslila)....Myslalam, ze w koncu znalazlam prace o ktorej
    marzylam...staralam sie jak moglam, robilam nadgodziny i co
    uslyszalam..."jestem z pani zadowolona, ale sama pani rozumie - miedzy nowym
    a starym pracownikiem ...musze pania zwolnic"....To by bylo wszystko...czuje
    sie beznadziejnie.....
    Obserwuj wątek
      • Gość: abc Re: zostalam zwolniona..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 18:54
        Głowa do góry! Jestem przekonana, że znajdziesz lepszą pracę!
      • annajustyna Re: zostalam zwolniona..... 09.10.06, 19:13
        Tzn. ze stara pracownica wycofala wymowienie? To wtakim razie szefowa nie byla
        fair - w koncu to jest takie ryzyko przy wymowieniu, ze nie ma powrotu...
      • Gość: camina Re: zostalam zwolniona..... IP: *.toya.net.pl 09.10.06, 19:45
        mi podziękowano, kiedy chciałam wrocić po macierzyńskim; na moim miejscu była
        juz nowa osoba.
        Znam to uczucie, wierz mi.
      • asia_paw Re: zostalam zwolniona..... 19.10.06, 13:09
        a ja zostałam zwolniona bo szef na moje miejsce zatrudnił sobie koleżankę i po
        1,5 roku mając wysokie wyniki sprzedaży nikt nawet ze mną nie porozmawiał tylko
        zwolnili strasząc że jak nie podpiszę porozumienia stron to dostanę
        dyscyplinarne zwolnienie.. czuję się więc podobnie.. mając na utrzymaniu 2
        dzieci ... jaestem samotną matką i kilka rozmów za sobą o pracę które spełzły
        na naiczym.. pozdrawiam igłowa do góry .. przyjdzie jeszcze na nas czas..
        • mizzzar Re: zostalam zwolniona..... 19.10.06, 13:19
          Powodzenia, niestety kolejna osoba ktora doswiaczyla kretynsta pracodawcow.
        • Gość: Egon Re: zostalam zwolniona..... IP: 81.219.158.* 20.10.06, 20:59
          Co sprzedawalaś?
      • losiu4 Re: zostalam zwolniona..... 19.10.06, 13:55
        a na jakiej podstawie byłaś zatrudniona?

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: Dosia Re: zostalam zwolniona..... IP: *.us.infonet.com 19.10.06, 19:02
          Dokladnie. Jezeli nie pracowalas na umowie na zastepstwo, to powodem zwolnienia
          nie moze byc to, ze wraca stary pracownik...
          • Gość: . Re: zostalam zwolniona..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 21:05
            Ojej, powodow to oni sobie moga znalezc wiele jak zajdzie taka potrzeba.
            Wystarczy, ze beda niezadowoleni z pracy pracownika. Nikomu nie musza sie
            tlumaczyc. Niestety.
            • d.o.s.i.a Re: zostalam zwolniona..... 21.10.06, 03:57
              NIestety musza. Wypowiedzie umowy zawartej na czas nieokreslony moze nastapic
              tylko z konkretnych przyczyn. Tak mowi kodeks pracy. I kropka.
            • Gość: xxx Re: zostalam zwolniona..... IP: *.chello.pl 21.10.06, 18:19
              jezeli sa niezadowoleni z pracy pracownika to powinny istniec na to pisemne
              upomnienia itp itd dowodzace takowy fakt...
      • Gość: jo_123 Re: zostalam zwolniona..... IP: *.aster.pl 20.10.06, 21:33
        jest takie powiedzenie: "kiedy jedne drzwi się zamykają, otwierają się inne"
        i to jest prawda!
        Praca w poprzedniej firmie była moją pasją (nowe rozwiązania, wszystko na czas
        i bez błędów itp).I usłyszałam, że "nie identyfikuję się z firmą" (cokolwiek to
        miało znaczyć). Szukałam pracy przez pół roku i znalazłam. Finansowo gorzej,
        stresów od cholerki, ale czuję, że nie jestem tu tymczasowo; możliwości rozwoju
        mam prawie nieograniczone, w przyjacielskiej atmosferze.
        "Ich" strata, że nie poznali się Tobie. Moja rada - nie poddawaj się, tylko
        szukaj dalej.
      • lze_elita.74 Puniu, glowa do gory! Nie zpomnij jednak wydusic z 21.10.06, 05:48
        szefowej jak najlepszych rekomendacji - przy szukaniu podobnej pracy beda jak
        znalazl:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka