Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w instytucji kulturalnej

IP: *.chello.pl 26.10.06, 16:29
    Czy ktoś mógłby podzielić się ze mną informacjami na temat pracy w placówkach
    typu dom kultury, muzeum, galeria? Jak wyglądają zarobki w takich ośrodkach i
    czy możecie polecić jakieś konkretne miejsce? Jestem absolwentką studiów
    humanistycznych i nie bardzo jeszcze wiem co ze sobą zrobić. Doradźcie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: k Jeżeli lubisz coś takiego to warto spróbować! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 11:34
        Mam za sobą ponad 6 miesięczny staż pracy w Domu Kultury. Prawda jest taka, że to od Ciebie zależy jak taka praca bedzie wyglądać. Możesz przychodzić do biura i odsiedzieć umówione godziny robiąc tylko to co Ci każą (księgowość, wypisywanie rachunków, koordynacja planów, ustalanie zastępstw, odbieranie telefonów, ściganie dłużników i itp.) A możesz tak jak ja tworzyć projekty kulturalne (wystawy, happeningi, koncerty, itp.). Oczywiście wszystko też zależy od Twojego szefa...w takich instytucjach dyrektorami są osoby z wieloletnim stażem, które niestety nie są tożsame z chęcią zmian, wprowadzaniem nowinek. Większość Domów Kultury (ze względu na fundusze) żyje jeszcze w dawnej epoce...aczkolwiek dzięki nowym, świeżym pomysłom widać postęp. Aha praca w takiej placówce wymaga umiejętności szybkiego uczenia się...czasem projektujesz plakaty, czasem jesteś pedagogiem, czasem zwykłą sekretarką, a czasem technicznym, który naprawia sprzęty :) Każdy dzień niesie coś nowego...czasem bywa, że jest nudno, a czasem zapominasz jak masz na imię z powodu natłoku spraw. Ciekawym aspektem tej pracy jest kontakt z ludźmi...po kilku tygodniach znasz wszystkie dzieciaki po imieniu, wiesz czego i kogo lubią. Wysłuchujesz rodzinen perypetie od rodziców, którzy czekają na swoje pociechy. Jeżeli lubisz coś takiego to warto spróbować!
        • Gość: Dorota Re: Jeżeli lubisz coś takiego to warto spróbować! IP: *.chello.pl 29.10.06, 20:54
          a ile można w takim miejscu zarobić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka