Gość: aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 11:20 firma chce podzielić moje wynagodzenie na pół część na zlecenie z innej firmy a część na umowę o pracę, z czym to się wiąże ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? Re: praca na zlecenie IP: *.chello.pl 01.12.06, 12:47 z mniejszymi opłatami dla firmy? zusy etc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarpeta Re: praca na zlecenie IP: *.marsoft.net 01.12.06, 17:36 tak, mniejszy ZUS dla firmy Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: praca na zlecenie 01.12.06, 19:45 Gość portalu: skarpeta napisał(a): > tak, mniejszy ZUS dla firmy Mniejszy zasiłek chorobowy, niższa emerytura, niższa ewentualna renta, niższe wynagrodzenie za urlop. Jesli na rękę dostaje tyle samo, to dla pracownika ewidentna strata finansowa. Jeśli dostaje więcej, to musi sobie policzyć. S. Odpowiedz Link Zgłoś
monisse25 Re: praca na zlecenie 01.12.06, 19:51 a mi przyszły pracodawca nie chce opłacić składki chorobowej.Co na tym tracę? czy sama mogę sobie ją opłacać? ile wynosi ta składka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umowa Re: praca na zlecenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 14:24 Różnica jest też w odpowiedzialności. Jako pracownik ponosisz zgodnie z Kodeksem Pracy odpowiedzialność finansowa do 3-krotności swojego wynagrodzenia, jako zleceniobiorca musisz naprawić całość szkód z tytułu źle wykonanej umowy. Odpowiedz Link Zgłoś