Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bony wartościowe na Święta

28.12.06, 13:44
    Wybraźcie sobie, wspaniałe Mionisterstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego na
    Święta dało pracownikom bony wartościowe po 120 PLN na dziecko (do 15 lat), a
    dziś właśnie dowiedziałam się, że muszę zwrócić czy też zapłacić za te bony
    80 zeta! Czyli dokładnie jedną trzecią. Pani Dyrektor Generalna! DZIĘKUJEMY!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ela Re: Bony wartościowe na Święta IP: *.ec.kalisz.pl 28.12.06, 14:42
        Od bonów powinien byc zapłacony podatek, a jeżeli to nie jest z ZFSŚ to rownież
        trzeba zapłacić składki na ub. społeczne i ub. zdrowotne.
      • agulha Re: Bony wartościowe na Święta 30.12.06, 02:45
        Z liczeniem to u Was tam w ministerstwie nietęgo, oj nietęgo. Jedna trzecia ze
        120 to 40 zł. Albo się przejęzyczyłaś i chciałaś powiedzieć, że zostanie Ci
        jedna trzecia. To jakoś dziwnie dużo z Was zdarli.
        • Gość: aaa Re: Bony wartościowe na Święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 11:50
          wyobraz sobie ze moze ma dwojke dzieci, czyli dostala 240 zl,a z tego 1/3 to
          80 ;)

problem z wyobraznia ?
      • wampuka Re: Bony wartościowe na Święta 31.12.06, 12:45
        Nooo... a ja dostałem 10% podwyżki, w związku z czym w tym roku nie ma bonów.
        Tzn. nikt nam o tym oficjalnie nie powiedział, ale ponieważ ich nie dostaliśmy,
        to chyba tak by się sprawa przedstawiała...?
      • Gość: xyz Re: Bony wartościowe na Święta IP: *.chello.pl 01.01.07, 10:20
        a ja nie zamierzam ze swoich podatkow Wam bony fundowac!, zlodziejstwo sie
        szerzy...
      • mczgdy Re: Bony wartościowe na Święta 01.01.07, 14:47
        I tak dobrze,że nie musisz dopłacić do tego "podarunku".
      • takasobie_ja Re: Bony wartościowe na Święta 03.01.07, 08:27
        a kto powiedział, ze ktokolwiek da ci cos za darmo ??
        mój szef jak rozdał bony po 200zeta (chociaz to nie on tylko komisja socjalna)
        tak kombinował, że ledwo sie wyrobił i w ostatniej chwili wysłal nam tzw nagrody
        roczne. kpina - te nagrody to nasza kasa którą nam urywał przez cały rok.

ale nic to, nagrodą dla mnie jest to , że za swoją pazerność nic dla siebie nie
        wytargował :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka