Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

branża prawna-Wrocław

IP: *.aster.pl 28.12.06, 22:42
    Witam, Mam prośbę do osób które pracują w branży prawnej we Wrocławiu.Jestem
    abosolwentką prawa(dzinnie)na Uniwersytecie i chciałabym znależć pracę lub
    staż związny z moim kirunkiem studiów.Proszę udzielcie mi informacji czy
    trudno coś znalzć po tym kirunku i jak najlepiej szukac.Z góry dziękuję!:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: ja Re: branża prawna-Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:18
        No jak dziennie, to z pewnością zaraz Cię jakaś renomowana kancelaria weźmie i
        da pensji tak ze 6000 pln ...
        • Gość: Ola Re: branża prawna-Wrocław IP: *.aster.pl 30.12.06, 10:06
          wyczuwam tu ironnię...
          • Gość: :) Re: branża prawna-Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 16:20
            dobrze wyczuwasz
            • Gość: max Re: branża prawna-Wrocław IP: 83.15.80.* 30.12.06, 17:01
              Co robilas przez 5 lat studiow?Tylko sama nauka?LOL
              Jezeli po skonczeniu studiow pytasz sie na forum jak dostac sie i gdzie na staz
              to jestem pod wrazeniem.Proponowalbym od razu zmienic branze, bo w tej sie nie
              utrzymasz
              • Gość: Ola Re: branża prawna-Wrocław IP: *.aster.pl 30.12.06, 23:12
                Mam roczne doswiadczenie w tej branży,dodatkowe studia i dobry angielski, nie
                musze tu chyba opisywac sowjego zyciorysu jak nie chcesz nie odpowiadaj i juz!!
                Zyczę Szcześliwego Nowego Roku!!:)
            • Gość: Ola Re: branża prawna-Wrocław IP: *.aster.pl 30.12.06, 23:09
              syndrom niespełnionych ambicji zaocznego studenta??przykromi
              • Gość: syntia Re: branża prawna-Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 31.12.06, 00:48
                plusem zaocznego studenta jest doświadczenie, ale nigdy nie będzie on miał
                takiej wiedzy jak studenci dzienni, bo wiedzy z 5 dni każdego tygodnia nie da
                się przekazać podczas zjazdów dwa razy w miesiącu po dwa dni-taka jest prawda!
                więc nie przejmuj się, co do branzy prawnej niestety Ci nie pomogę, ale
                chciałam wyrazić opinię o dziennych i zaocznych!pozdrawiam i powodzenia
                • Gość: aplikant po zaoczn Re: branża prawna-Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 18:20
                  Gość portalu: syntia napisał(a):

> plusem zaocznego studenta jest doświadczenie, ale nigdy nie będzie on miał
                  > takiej wiedzy jak studenci dzienni, bo wiedzy z 5 dni każdego tygodnia nie da
                  > się przekazać podczas zjazdów dwa razy w miesiącu po dwa dni-taka jest
                  prawda!
                  > więc nie przejmuj się, co do branzy prawnej niestety Ci nie pomogę, ale
                  > chciałam wyrazić opinię o dziennych i zaocznych!pozdrawiam i powodzenia

Ciekawą masz opinię. Ja skończyłem studia zaoczne i właśnie kończę aplikację
                  radcowską. Co do wiedzy to wiedza absolwenta już jest przestarzała, po 2 tu nie
                  tylko wiedza jest ważna a przede wszystkim PRAKTYKA a z moich doświadczeń
                  wynika, że często absolwent nie potrafi nawet prostego pozwu napisać. Dlatego -
                  zaoczni trzymajcie się.
                  • Gość: gosc Re: branża prawna-Wrocław IP: *.media4.pl 13.01.07, 23:32
                    poza tym, studentom dziennym wszytsko wyklada sie pieknie na tacy przez 5 lat
                    studiow, a zaoczni wiekszosc materialu musza sami opracowac...
                    • Gość: oliwka Re: branża prawna-Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 13.01.07, 23:36
                      czyli skserować od dziennych, hihihihi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka