Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kindergeld

28.01.07, 11:34
    mam pytanko.jezeli pracuje sezonowo w niemczech czy nalezy mi sie na dziecko
    rodzinne tam place skladki praca trwa 4 miesiace prosze o porady jak ktoos
    wie zalatwieniu Z GORY DZIEKUJE PAWEL
    Obserwuj wątek
      • Gość: expert NIE IP: *.winn.cable.ntl.com 05.02.07, 21:37
        nie nalezy ci sie. tylko niemcom i cudzoziemcom z nieograniczonym prawem pobytu
        i pracy. zagranicznym studentom tez sie nie nalezy. niemieckim studentkom tez
        chyba nie, bo przeciez nawet jesli pracuja, to nie placa pelnych skladek
        (ulgi).wiem, bo mam dziecko i tam studentka bylam.
      • dora846 Re: Kindergeld 09.01.14, 11:16
        Tu dowiesz się czy dostaniesz zasiłek Kindergeld:

videokatalog.info/przydatne-informacje/przydatne-informacje/265-kindergeld-dla-polakow-2014
        • Gość: Justyna Re: Kindergeld IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.14, 10:57
          Potwierdzam. Też się u nich rozliczałam. Pani z Wielunia bardzo kompetentna, a sama firma Timetax ktora zajmuje sie juz czysto rozliczeniem również godna polecenia.
          • luka_em Re: Kindergeld 30.01.14, 11:44
            Warto się zainteresować usługami firmy Euro-tax. To największa w Polsce firma zajmująca się tego typu działalnością, mająca w swoim dorobku ponad 100 mln zł odzyskanych świadczeń dla ponad 200 tys. klientów. W zakresie działalności Euro-tax jest rzecz jasna doradztwo ws. odzyskiwania Kindergeld z Niemiec :)
      • Gość: betreuerin2010 Re: Kindergeld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.14, 15:07
        Polecam Europejskie Centrum Podatkowe, ich konsultant pomógł mi w wypełnieniu wniosku - sama miałam z tym duży problem.
      • Gość: gutek77 Re: Kindergeld IP: *.connectic.pl 20.11.14, 16:18
        Ja z tej firmy www.euro-punkt.pl/ korzystałem przy zwrocie podatku, mogę śmiało polecić.
      • lukkul82 Re: Kindergeld 28.12.14, 14:53
        Zgłoś się do nas. Zajmujemy się profesjonalnie wypłacaniem kindergeld z Niemiec

Zapraszam do kontaktu: kontakt@kdf-podatki.pl

Pozdrawiam serdecznie
        Zwrot Kindergeld z Niemiec
        • Gość: admiralle Re: Kindergeld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.15, 21:04
          Ja korzystam z euro punkt i jesli chodzi o KG i jesli chodzi o zwrot podatku, mam zawsze kontakt z tym samym biurem w swojej rodzinnej miejscowosci i z ta sama pania ktora jest na biezaco z moimi sprawami juz :) Polecam
      • ogarek78 Re: Kindergeld 31.12.14, 13:59
        Ja mam bardzo dobre doświadczenia z europejskim centrum podatkowym, tak że polecam właśnie tę firmę. Mają biura w całej Polsce, na stronie znajdziesz kontakt.
      • Gość: krystek Re: Kindergeld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.15, 19:38
        A czy ktoś się może orientuje, jak wyglądają usługi związane z VATem w DE?
        • Gość: damianpisze Re: Kindergeld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.15, 17:26
          Tu masz więcej informacji, a jak nie to zadzwoń sobie i podpytaj :)
      • grzegorz.zytki Re: Kindergeld 15.04.15, 11:59
        Witam! Jeśli chodzi o Kindergeld to znalazłem wiele przydatnych informacji na stronie: job-profi.pl w zakładce poradniki Niemcy. Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka