GoĹÄ: Toni IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 29.01.07, 23:13 Byly opinie ale przepadly gdzies, czy to tak dziala wspolczesna cenzura ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mosessex Chirurg z Radomia leczy w Anglii psy i koty 29.01.07, 23:14 psy i koty leczy brawo więcej polskich lekarzy do Anglii zwierzęta czekają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sw.Patryk Re: Chirurg z Radomia leczy w Anglii psy i koty IP: *.ipt.aol.com 30.01.07, 01:29 To glos kolejnego frustrata, ktory umie tylko narzekac. Kotologu , konsultant w UK , to znacznie wiecej niz ordynator w PRL -u i kolejnych republikach bananowych . Tylko trzeba to wiedziec , a nie kisic sie w polskim piekielku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: polak Re: Chirurg z Radomia leczy w Anglii IP: *.2a.pl 30.01.07, 00:12 Ladny tekst czyta sie z przyjemnoscia....Milo ze Pan Doktor nie narzeka na Polske a moglby dodal tylko z nabyta pewno na Wyspach delikatnoscia, ze w polsce lekarza nie sa doceniani....i tak jest ze wszystkimi specjalistami....coz kochani doceniajmy sie nawzajem badzmy dla siebie mili ... moze reszta nie ucieknie....moze bedzie lepiej...zreszta zauwazyl ze dostep do uslug medycznych na poziomie podstawowym i srednim jest nie najgorszy przy tak niskich nakladach....ale nie wiadomo czy to pozytyw czy moze oznaka lekcewazenia tychze specjaliztow.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sw.Patryk Re: Chirurg z Radomia leczy w Anglii IP: *.ipt.aol.com 30.01.07, 01:27 Pieknie dzial cenzura, oj ladnie ,ladnie . Bylo przed chwila okolo20 postow ,ale sie zbylo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Los Angeles Re: Chirurg z Radomia leczy w Anglii IP: *.socal.res.rr.com 30.01.07, 07:17 czekanie na specjaliste kilka miesiecy to swiadczy o kryzysie sluzby zdrowia, nie wyobrazam sobie czekac jednego miesiaca np na operacje usuniecia piersi, natomiast rowniez jest bzdura jezeli dziennikarz mowi ze lekarze pracuje 300 godzin w miesiacu, i po co tak klamac? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: swiniopas Re: Chirurg z Radomia leczy w Anglii IP: *.asfd.broadband.ntl.com 30.01.07, 09:16 faktycznie; cuda, cuda sie tu wyprawiaja. Ktos mnie ocenzurowal, innych kolegow rowniez. Ulica Mysia starszym sie przypomina. No ale ja sie Redakcji nie dziwie: uchylilem przeciez rabek tajemnicy, rzucilem granat w szambo. Ujawnilem ile zarabiam, ot tak sobie, w weekendy. Teraz juz na pewno maly strumyczek lekarzy-emigrantow zamieni sie we rwacy potok. Kto bedzie Pana Michnika teraz leczyl? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: swiniopas Re: Chirurg z Radomia leczy w Anglii IP: *.asfd.broadband.ntl.com 30.01.07, 10:50 Ciekawe czy to przepusci cenzura: ponizsze stanowi ciekawa puente do bezczelnej przechwalki lekarza na temat wlasnych zarobkow w Anglii. Co taki facet robi z pieniedzmi? Odpowiedz: 75 kilo starych angielskich sreber juz ma, jak w muzeum ale przypomina mu sie jak zarl z blaszanej miski w polskim wieziennym obozie w Stargardzie Szczec. 1969r. Otoz czlowiek taki marzyl(do dzisiaj rano) aby sie w dobrym towarzystwie na Wigilie jeszcze raz tak z blaszanek nazrec. Chyba owo marzenie bedzie zrealizowane tylko zamiast wieziennej brei do michy pojdzie cos lepszego. Smacznego! cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=008&sspagename=STRK%3AMEWN%3AIT&viewitem=&item=180077046644&rd=1&rd=1 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obi Re: Chirurg z Radomia leczy w Anglii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 14:37 Michnik leczył się ale zagranicą ,nie wiadomo czy wyzdrowiał bo dziennikarze nie piszą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sw.Patryk Re: Chirurg z Radomia leczy w Anglii IP: *.ipt.aol.com 30.01.07, 17:29 To jest tak samo prywatna sprawa Pana Michnika , jak i to , czy Pnau Kryjakowi jest glupio, ze po jego wyjezdzie kolejki do specjalistow w Polsce sie wydluzyly ( W poprzedniej wersji forum ) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anglik Re: Chirurg z Radomia leczy w Anglii IP: *.ipt.aol.com 30.01.07, 19:28 drogi kolego po fachu, mnie ostatnio zdarza się zarabić 90 funtów za godzinę za dodatkowe sesje. Myślę ,że w Polsce nasi koledzy powinni o tym wiedzieć. Nie upominają się o wiele 3 średnie krajowe to przecież europejska norma. I tak to jest mniej niż zarobki w Szwecji czy Hiszpanii. Serdecznie pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: swiniopas Re: Chirurg z Radomia leczy w Anglii IP: *.asfd.broadband.ntl.com 30.01.07, 22:17 Potwierdzam, Kol. anglik. Nie napisalem przeciez ile wzialem za godzine pracujac noca, po godz 24.00. Faktem jest, ze lekarz w mojej sytuacji moze liczyc na 450 do 600 tys PLN rocznie, przed podatkiem, a fiskus u nas chyba bardziej milosierny niz w Polsce. Co do samej Polski to chyba jest jasne ze krawiec tak kraje jak mu materialu staje. Lekarz w Polsce na podobne emoluments liczyc nie moze bo kraju na takie cos nie stac. Moze jednak, i powinien liczyc na takie wynagrodzenie za prace, ktore mu zapewni pelna satysfakcje zawodowa. Inaczej po prostu wyjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sw.Patryk Re: Chirurg z Radomia leczy w Anglii IP: *.ipt.aol.com 31.01.07, 00:22 Daj sobie stary pokoj z tym licytowaniem sie. Tak sie tu zarabia . Za sesje zdarazalo mi sie wzisc i ponad 200 £ , ale przeciez nie chodzi tu o to . To ma byc sygnal do naszych kolezkow w PRL-u kKaczynskich , ze za prace trzeba placic. I jak ci wladcy bezrozumni placic nie beda , to fala emigracyjna sie nasili . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: swiniopas Re: Chirurg z Radomia leczy w Anglii IP: *.asfd.broadband.ntl.com 31.01.07, 04:52 Kol.St Patrick-zdaje pan sobie chyba sprawe jaki my kij w mrowisko wsadzamy, dyskutujac o pieniadzach? Nie dziwie sie wiec wcale, ze stara dobra pRL-owska cenzura sie tutaj ze snu obudzila. No coz, przegra jak za dawnych lat jako ze obiegu wolnej informacji dzisiaj zatrzymac sie nie da. Sa jednak w Polsce ludzie, owi Judymi i Silaczki, co gotowi sa robolic za grosze. Dziwne, jedna z takich osobek jest moja wlasna zona. Praca w waznym instytucie, wlasnie podchodzi do habilitacji. Jako adiunkt brala bodajze 3.5 tys PLN na miesiac a obecnie odsunieta na bok, tzw techniczna bo sie z oddaniem dokumentacji nieco guzdrala, bierze 2.8 tys zl. To ok. £474:00 per month. Ja tyle zaplacilem za wczorajsze 6 srebrnych talerzy wraz z dostawa, quod erat demonstrandum. Albo, mowiac inaczej, zarobie jako extra w wolny weekend, 3 x tyle i wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś