Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Moja pierwsza praca -> Program:)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 16:53
    Powiedzcie mi jak moge namowic szefa zeby wziasc w tym udzial, wtedy on rok
    bedzie zwolniony z platnosci podatkow itd. To moze byc to:) Powiedzcie może
    czy beirzecie w tym udzial???
    Obserwuj wątek
      • Gość: Rinekath Re: Moja pierwsza praca -> Program:) IP: *.icpnet.pl 09.02.07, 09:58
        Faktycznie, pracodawca jest zwolniony z płatności podatków. Ale Ty bedęc na
        takim stażu dostajesz z urzędu pracy nie wiecej niz 470 zł. miesiecznie.
        Dodatkowo ten przepracowany rok, nie bedzie Ci sie liczył do stażu pracy, bo
        musialabys zarabiac najnizsza krajowa przynajmniej. Z tego co piszesz wynika ze
        juz pracujesz, wiec po co to zmnieniac, jesli masz umowe o prace to ciesz sie
        tym.Pozdrawiam
      • 0tdr0 Re: Moja pierwsza praca -> Program:) 09.02.07, 10:30
        Zwolnienie szefa z takich rzeczy to nieporozumienie. Takie mozliwosci powinny
        byc likwidowane. PUPy powinny doplacac wchodzacym na rynek pracownikom dodatek
        motywacyjny do ich minimalnych pensji- wtedy motywacja pracy u wyzyskiwaczy
        bylaby nieco wieksza (bo problemme zaczyna byc nie brak pracy ale zenujace
        pensje, za ktore wielu osobom nie oplaca sie pracowac), pracownicy mieliby 100
        czy 200 zl wiecej, zeby przezyc, a zaden cwaniak nie "zatrudnialby" poldarmo
        (lub darmo) parobkow liczac na to, ze jego biznes bazujacy na niewolnictwie
        bedzie finansowany z naszych podatkow.
        • Gość: mi Re: Moja pierwsza praca -> Program:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 14:55
          Witam,
          kilka miesięcy temu szukałam pracodawcy, który zatrudniłby mnie w
          ramach "pierwszej pracy". jeden z potencjalnych pracodawców zaproponawał mi że
          oficjalnie będę na stażu a on "pod stołem" będzie mi dopłacał. oczywiście na
          staż do niego nie poszłam za to po rozum do głowy jak najbardziej. bo przecież
          po każdym miesiącu podpisuje się w UP kartę z oświadczeniem że stażysta, poza
          stypendium stażowym, nie uzyskał ŻADNYCH dodatkowych dochodów (groźba kary
          według KK za poświadczenie nieprawdy). tym oto prostym sposobem pracodawca
          miałby stażystę "w kieszeni", gdyby temu zachciało się narzekać na
          nieprawidłowości ze strony pracodawcy. a na stażach to się dzieje, oj dzieje
          się..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka