Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 15:48
    Chciałem złożyć dokumenty w sprawie pracy w biurze powiatowym ARiMR. Czy jest
    tutaj ktoś kto tam pracował lub ma jakieś doświadczenia - starał się tam o
    pracę. Interesuje mnie kilka spraw, a mianowicie:
    -jak wyglada proces rekrutacji
    -ewentualne pytania na rozmowie kwalifikacyjnej
    -jak wogole wyglada praca w tym biurze
    -jakiej wysokości zarobki wchodzą w grę.

Powiem od razu, ze przeglądałem stare wątki i NIE chodzi mi o pracownika
    sezonowego tylko zatrudnionego na pełnym etacie.

Dzięki z góry za odpowiedzi
    Pozdr
    Obserwuj wątek
      • Gość: ...... Re: ARiMR IP: 212.122.214.* 28.02.07, 15:53
        zapisz sie do samoobrony to cie przyjma:)
        • Gość: jonasz Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 16:13
          Jeśli jednak wiesz cos wiecej to prosze o info :)
        • Gość: stazysta Re: ARiMR IP: *.asta-net.com.pl 13.06.07, 20:53
          smiejecie sie, ale ja mam staz w ARiMR i czasem to nic Tylko sie smieje z tych
          przekretow jakie sie tam dzieja.....przekret na przekrecie.... :) pozdrawiam
      • Gość: wisnia Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 16:27
        Jeżeli chcesz złożyć dokumenty do lubelskiej ARiMR to bez znajomości nie
        podchodź. A nawet ze zajomościami jest trudno, przyjmują na kilka miesięcy i
        bajo.
      • Gość: xx Re: ARiMR IP: 213.25.195.* 28.02.07, 17:39
        > -jak wyglada proces rekrutacji
        Poszukaj oddziału, w którym twój wujek jest dyrektorem, a zatrudnią cie bez problemu.
        • 77buba Re: ARiMR 01.03.07, 08:06
          Tak jak wcześniej ktoś powiedział zapisz sie do Samejbrony, wtedy masz 100%
          szansy na stanowisko.
      • Gość: jonasz Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 09:50
        Nie chce zapiasać sie do samoobrony, nie mam wujka dyrektora czy mimo tego ktoś
        mógłby mi udzielić tych informacji?
      • Gość: anka Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 17:14
        czesc wejdź sobie na stronke ARiMR i tam znajdź interesujace Cię
        stanowisko,teraz jest nabór, jednak niestety zgadzam sie z innymi
        forumowiczami - BEZ DOBRYCH ZNAJOMOSCI NIE MASZ NAJMNIEJSZYCH SZANS!!!!Jest
        test wiedzy ogolnej,takze zagadnienia z prawa ,potem wyniki i ustna rozmowa
        kwalifikacyjna, jezlei naweet test CI jako tako pójdzie przyjmą osobę,ktora
        jest juz na to stanowisko zaklepana, jezeli cchesz przez to przejsc prosze
        bardzo,pozdro
      • Gość: Agent Re: ARiMR IP: *.aster.pl 01.03.07, 19:38
        Czasem udaje się komuś bez koneksji ale tylko wtedy gdy ma jakieś szczególne
        kwalifikacje, których nie mają "krewni i znajomi królika" np. geodeta,
        informatyk, prawnik albo trzeba mieć naprawdę niezłego farta.

Jako inspektor możesz dostać max ok 2k brutto (musisz mieć skończone studia) ,
        referent to max 1,5k brutto
      • Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 21:56
        z tego co tu ludzie piszą wynika, ze normalny człowiek nie może tam dostac
        pracy? czyli tych kilka albo kilkanaście tysięcy ludzi, którzy pracują w agencji
        mieli tą pracę przez kogoś załatwioną??!! i nie ma tam nikogo przypadkowego?
        jakoś wierzyć mi się nie chce :/
        • Gość: ...... Re: ARiMR IP: 212.122.214.* 03.03.07, 23:34
          no niestety tak jest. chyba ze jestes specjalista wyjatkowym. wiem bo pracuje
          • Gość: zora Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 12:17
            najgorzej jest w biurach powiatowych, jedna laska zostala przyjeta na etat po
            srednim i kompletnie nic nie umie, odrzucili osoby ktore byly pracownikami
            sezonowymi w zeszlych latach zastąpiajac je kompletnie nieprzygotowanymi
            osobkami z zewnatrz.......hehe.....tragedia........
          • jjakubb Re: ARiMR 26.03.07, 12:32
            W latach 220-2003 przyjmowani byli w dużej mierze ludzie bez poparcia. ARiMR
            dopiero się budowała. Z miejsca zostawało sie specjalista z 2k/mc brutto. Sam
            wtedy zaczynałem bez poparcia. Teraz Samoobrona wpycha ludzi o żenującym
            poziomie wiedzy i umiejętności. Brałem udział jako pracownik w rekrutacji
            ostatnio więc wiem ile świetnych osób nie zostało przyjętych, bo przyjęte
            będą "melepety" z partii.
            Niemniej zdarzają się przypadki, że na 3 miejsca jedna osoba wywalczy sobie
            przyjęcie przez to co sobą reprezentuje. Rzadkie.
        • Gość: Agent Re: ARiMR IP: *.aster.pl 06.03.07, 18:47
          To nie jest tak, że trzeba mieć w rodzinie ministra ... Po prostu gdy gdzieś
          jest jest wakat to wszyscy lobbują za swoimi znajomymi. Część z tych propozycji
          jest w porządku. Np w centrali jest dużo osób po SGGW bo jeden polecał drugiego
          a uczelnia rolnicza i dodatkowo w Warszawie. Duża część osób ma i różnego
          rodzaju "plecy" i jest naprawdę merytoryczna.
          • Gość: zora Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 16:02
            sama mam doswiadczenie daleko nie trzeba szukac, bylam wtedy Absolwentem
            Akademii Rolniczej i dziwnym trafem nie spełnilam wymagan formalnych a ta
            dziewczyna tak - chociaz nie miala nawet zaczetych studiow,nie mowiac juz o
            umiejetnosci wypelniania wniosku - heeeee
            • Gość: gosc Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 16:38
              A o co pytali na rozmowie kwalifikacyjnej?
              • Gość: ll Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 16:50
                jak cie nie znają to moga sie spytac jak obliczyc sgm a jak znają to mogą
                spytac jak czuje sie wujek
                • Gość: zora Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 18:06
                  u mnie najpierw byl test wiedzy ogólnej, w tym takze zagadnienia z prawa to
                  bylo rok temu, potem rozmowa kwalifikacyjna, pytali dlaczego cche pracowac w
                  ARiMR,jakie studia skonczylam,jakie jest moje doswiadczenie zawodowe, sciezka
                  kariery, potem byly wyniki;))
                  • Gość: ala Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 18:19
                    a te zagadnienia z prawa to np jakie
                  • Gość: eva Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 19:33
                    zagadnienia z wiedzy ogólnej dotyczyly polityki? mogłabys, o ile pamietasz podac
                    przykladowe pytania? Bylabym bardzo wdzieczna:) I czy to była rekrutacja na
                    pracownika sezonowego czy na etat? No i czy test i rozmowa odbywały się w jednym
                    dniu? W biurze powiatowym czy w oddziale regionalnym?

dzieki za odpowiedz ;))
                    • Gość: zora Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 19:23
                      caly etap rozmow i testow oczywscie odbywal sie w odziale regionalnym, w
                      komicji Trzy osoby. Zagadnienia z prawa byly z Konstytucji RP, nam ją dosc
                      dobrze wiec light, odnosnie rozmowy kwalifikacyjnej -pisalam wczesniej...
      • Gość: RAF. Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 12:19
        widzialem dzisiaj w necie, ze w podkarpaciu jest duzo ofert pracy w ARiMR,
        interesuje mnie praca w Lesku, w takim malym miescie jest wogule szansa na
        zatrudnienie, wydaje mi sie, ze raczej mala, ale pewnie wysle aplikacje
      • Gość: use Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 17:23
        O co pytaja na rozmowie kwalifikacyjnej? Był ktos?
        • Gość: see Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 21:41
          Najciekawsze rozmowy kwalifikacyjne sa przeprowadzane w OR w ,,słynnych''
          Kielcach. Ten siwy gruby cwaniaczek ktory jest w komisji to prawdziwy sku..el.
          Na kilkadziesiat osob które sie zakwalifikowaly stwierdza ze nikt sie nie
          nadaje na najniższe stanowisko.Rekrutacje sa zamykane w ten sposob i stanowisko
          czeka na osobe ktora da wiecej.
        • Gość: Anna Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.07, 21:26
          Trzy dni temu byłam na rozmowie,pytają:ile chcesz zarabiać,jakie studia,dlaczego
          chcesz pracować w ARiMR,padają pytania z prawa chociaż jestem po ochronie
          środowiska.To jest wszystko śmieszne!!!!!!Popieram tych którzy wypowiadali się
          wcześniej To jest wielka kicha bez pleców ani rusz.....
      • Gość: waldek Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 09:18
        dzisiaj dzwonilem do biura w Lesku poszukuja tam 3 osoby, dyrektor powiedzial
        mi, ze maja juz 100 podan, haha jak zloze to bedzie 101, z ciekawosci pujde
        zobaczyc jak wyglada rekrutacja, mysle ze przynajmniej na rozmowe
        kwalifikacyjna mnie zaprosza.
      • Gość: aniaa Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:27
        a ile zarabia tam inspektor albo specjalista ile powiedzieć na rozmowie aby
        było ok i zakceptowali pewnie mają jakis przedział mi oczywiscie pasuje górna
        granica wie ktoś
        • Gość: a Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 08:33
          aniu inspektor 1750 brutto, na rozmowie ci powiedza na ile mozesz liczyc pewnie
          wymienia ta kwote
          • Gość: kapok Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 21:56
            w tym roku inspektor dostaje więcej
            ale wiecie co? naprawde bez pleców nie ma szans. U nas na 6 miejsc wszystkie były z poparciem. I 12 nastepnych na ktore nie ma jeszcz nawet ogłoszenia też już sa ustawione
      • Gość: goddess Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 16:30
        Ciekawa jestem gdzie pytaja z tej Konstykucji w ktorym oddziale?Ztego co wiem
        warunkiem koniecznym w niektorych OR (tak jest na stronie internetowj) jest
        znajomosc kodeksu postepwania administracyjnego!!!!!!a nie Konstytucji!
      • Gość: bb Re: ARiMR IP: *.ip.netia.com.pl 11.03.07, 13:34
        Pracuję w ARiMR od 4 lat. Jestem jednym ze starszych stażem pracownikiem. Od
        paru miesięcy szukam pracy. Jestem tak zdesperowany ze mam ochote na
        bezrobocie. Obecnie w ARiMR szaleje głupota oraz mobbing. Mobbing ze strony
        kierowników, dyrektorów oraz mobbing wyzierający z portalu, na którym
        kontaktują się z nami pracownicy centrali. Każdy każdego traktuje jak śmiecia.
        Jak chcesz to wysyłaj aplikację, ja chcę z agancji uciec.
        • Gość: lolo Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 18:20
          Głupota, poniżanie zawsze były w agencji. Nie wiecie ludzie w co się chcecie
          wpakować. Te nerwy i traktowanie człowieka jak zero nie są warte pieniędzy które
          tam płacą, a nie są one też takie rewelacyjne. Wiem bo pracowałem w OR Lublin
          jeszcze za czasow buraków z LSD i PEEZEL. Teraz to pewnie jeszcze gorzej bo
          rządzi BRONA.
      • Gość: jaaaa Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 23:18
        o a ja wlasnie startuje do ARiMR do OR :) z tym ze pracowalam 2 razy jako
        pracownik sezonowy i teraz niby mam obiecane miejsce na stale.
      • Gość: madzia Re: ARiMR- płaca IP: *.85-237-183.tkchopin.pl 12.03.07, 13:01
        a czy ktoś wie ile zarabia referent w oddziale powiatowym?
        • Gość: bazyl Re: ARiMR- płaca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 14:36
          z tego co wiem to 1300 brutto
          • Gość: tomasz Re: ARiMR- płaca IP: 194.0.102.* 14.03.07, 18:25
            1300 zł brutto jako referent to się dostaje jak się już wcześniej tam pracowało
            jako stażysta lub sezonowiec. Jeżeli jesteś nowy/a to dostaniesz 1100 zł.
            • Gość: pracownica Re: ARiMR- płaca IP: 217.197.79.* 21.06.07, 22:22
              1500 po stażu lub sezonie; to że ktoś Ci mówi że masz pewną pracę to wcale nic
              nie znaczy; u nas na rozmowie pytali o to dlaczego chce się pracować w ARiMR, o
              KPA, jakie są programy, ile się chce zarabiac itp. ; a i tak nieprzyjęli osób
              po sezonie (nawet po trzech sezonach) lub stażu tylko dziewczynkę po liceum,
              która dopiero zaczyna studia, na pracy w ARiMR się nie zna i... ma tatusia w
              samoobronie!
              • dominika762 Re: ARiMR- płaca 22.06.07, 22:16
                witam ...
                to co się dzieje ostatnio w BP przekracza wszystkie normy rozsądku wyśćg o
                stołki; jeden na drugiego krzywo patrzy bo włąściwie nie wie się z kim się ma
                do czynienia...naprzyjmowali małolatów kompletnie zielonych którzy podostawali
                większe wypłaty od starych pracowników i jeszcze kazali ich przeszkolić, tylko
                dlaczego mamy szkolić kogoś kto na wejście ma większe pieniądze niż pracownicy
                którzy tworzyli tą Agencję? dlatego że ma tatusia albo wujka z samobrany czy
                pisu, nie liczą się tu ludzie nie licza się rolnicy tylko znajomości i opcja
                rządząca, lewe nadgodziny, straszenie konsekwencjami służbowymi bo terminy
                gonią, to jest prawdziwa ARIMR i dziwić się chłopakowi ze Świętokrzyskiego że
                się powiesił tylko czy było warto dla tej bandy......tracić życie.....:-(
                • Gość: Robot Re: ARiMR- płaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 22:05
                  Witam.Kiedy zabrać dziewczynę do kina?
                  Województwo mazowieckie jest takie jak inne.
                  Biura powiatowe, to prywatny folwark kierowników i dyrektorów OR. To, czego oni
                  sobie zażyczą musi być ślepo wykonywane. Zmuszanie ludzi do pracy w wolne soboty
                  to jedno. Teraz jest zmuszanie ludzi do odbierania sobie wolnych dni wtedy,
                  kiedy pasuje kirownikom i dyrektorowi, a nie pracownikowi! Podsuwane są kartki z
                  "prośbą o odbiór godzin", bo gdyby nas sami wysłali na wolne, to musieliby nam
                  oddać 1,5 dnia za jeden przepracowany! Jesteśmy pracoholikami z przymusu. A
                  gdzie nasze życie rodzinne? Płace to temat tabu. Podwyżki i awanse dostają dupolizy.
                  • Gość: inspektor Re: ARiMR- płaca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.07, 15:53
                    w moim BP awanse i podwyżki dostwły osoby z 3 miesięcznym stażem,
                    wiadomo z jakiej opcji politycznej, pozostali musieli ma to patrzeć
                    ze spokojem i uczyć tych tumanów obsługi wniosków. A jak ktoś
                    pokazał że mu się to nie podoba to kierownik skutecznie "umilał" u
                    życie.
      • Gość: see Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 15:42
        Ciekawe czy istnieje chociaz jeden normalny OR lub BP w tym karaju gdzie nie ma
        mobingu?Czy sa jeszcze jacys normalni ludzie (dyrektorzy , kierownicy?)
        • Gość: BB Re: ARiMR IP: *.ip.netia.com.pl 13.03.07, 21:08
          Nie nie istnieje przeciez kierownicy i dyrektorzy spotykają się
          na "szkoleniach" wymieniają się poglądami i wrażeniami. Jeden drugiemu bardzo
          chętnie przekaże kilka złotych sposobów na upupienie pracownika. Kierownicy i
          dyrektorzy są z nadania partyjnego - zakompleksieni, którym nie udało się wejść
          do sejmu, więc jak mogą nie stosować mobbingu?
          • Gość: szukający pracy Re: ARiMR IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 14.03.07, 07:12
            bardzo proszę o pytania, jakie zadają na rozmowie, mój gg 9364515
            bardzo dziękuję za pomoc
        • Gość: aaaa Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 20:19
          Normalnych samabrona się pozbyła w trybie nadzwyczaj ekspresowym.
          Wzięła na ich miejsce ludzi bez pojęcia o rolnictwie(np. górnik,
          metalurg, geograf, historyk itp.)
      • Gość: see Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 18:04
        Mam pytanie do pracownikow Agencji; czy za nadgodziny mozna sobie odebrac w
        innym dniu czy to sa godziny za free?
        • Gość: były pracownik Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 18:34
          dopóki PIP się nie dobierze do d...y, robisz za free
          • Gość: ewaraj Re: ARiMR IP: *.crowley.pl 15.03.07, 22:06
            mam znajomego który pracuje jako inspektor i z obserwacji widzę
            że jego praca trwa po kilka godz.dziennnie a dotego jeszcze całymi dniam
            przebywa w domu idotego samochód słuzbowy na usługach prywatnych,i kto tu mówi o
            nadgodzinach za free,no jak czytam że można zarobić ok.2tys.to nie cdziwię się
            że jest taka konkurencja w obsadzaniu stanowisk bo każdy by chciał mieć taką pracę
            • Gość: lolo Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 08:29
              Nie wiesz człowieku co piszesz!Skoro tak tam dobrze to idź i pracuj. Jedyne
              wytłumaczenie na to jak pracuje twoj koleś to to, że ma szerokie i mocne plecy.
              Pewnie zaraz napiszesz że skąd, że nie. Już ja znam takich cwaniaczków.
      • Gość: były pracownik Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 18:31
        przychylam się do opinii poprzedników, pracowałem, bagno.
      • fiolka27 Re: ARiMR 14.03.07, 21:40
        Napisz jak było jak juz bedziesz po.
        Powodzenia
      • Gość: byla i nadal Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 16:36
        a kto Wam powiedział że w ARiMR sa jakielkolwiek testy? bo pierwsze słysze zwykle sa to rozmowy
      • skantos Re: ARiMR 17.03.07, 23:38
        Witam tak patrze na te wypowiedzi o pracy w ARiMR i się zastanawiam czy jest aż
        tak dobrze ,czy aż tak źle. Sam się zastanawiam czy tam nie złożyć aplikacji .
        Zobaczymy jakie jeszcze opinie wystąpią na forum .
        • skantos Re: ARiMR 17.03.07, 23:41
          a jeszcze jedno jaka jest różnica miedzy inspektorem a specjalistą może mi to
          ktoś wyjaśnić .
      • Gość: taki jeden Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 20:58
        Przeczytałem ten wątek i prawdę mówiąc przygnębił mnie. Studiuje rolnictwo
        piszę prace ściśle powiązaną z arimr i powiem wam że jeżeli nie rozróżniacie
        specjalisty od referenta albo chcecie pytania odnosnie WPR albo PROW to co tak
        naprawdę chcecie reprezentować w tej instytucji. Wystarczyło mi jedno pytanie
        potrzebowałem do pracy aby żadna z czterech osób pracujących w jednym z pokoji
        nie potrafiła mi odpowiedzieć, a kierownik (też nie pomógł) ale wysłał mnie do
        takiego jednego pasjonata i chwała mu za to(przynajmniej spotkałem tam narazie
        jedną osobę że wie o co chodzi) pewnie jest takich więcej, ale skoro nie
        potraficie wziąść jakiegoś programu do ręki albo instrukcji tylko od razu
        pytacie się o pytania bo tak łatwiej to powiem wam, że to dla mnie porażka.
        Jeżeli się dostaniecie do armir bo każdy ma prawo się starać i z pewnością
        traficie na pytania rolnika (a mówię tu o takim który jest prawdziwym
        rolnikiem) że wyjdziecie na nie napiszę na co. ale to już życie pokaże ogólnie
        jak tam przesiaduje to praca spokojna jak to w biurze, może są tu jakieś
        sflustrowane osoby co piszą o mobingu albo innych rzeczach może to one poprostu
        nie potrafiły się dostosować. Jesli chodzi o rozmowę to zależy od osób w
        komisji każda jest inna i przebiega w inny sposób bo nie ma to reguły. Jak ktoś
        jest ambitny to wszystko jest w interneci nie powiem jest tego troche. A i
        pozdrawiam panią specjalistkę od prowu co ma w pokoju za plecami planszę na pół
        sciany i wypisane w punktach programy realizowane wg tego projektu( o czymś to
        świadczy)
        • Gość: no jasne Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 18:24
          taaak a niby o czym ta plansza świadczy?
          a ta wogóle to racja tych programów w ARiMR jest sporo i Ci którzy tam nie parcuja wcale nie musza sie w tym orientować zwłaszcza że co chwila się one zmieniają. Jeszcze do 2006 roku cokolwiek było wiadomo. A teraz??? jakie własciwie programy obowiazują oprócz PROW i EFRROW.
          • Gość: wojtuś Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 21:21
            witam forumowiczów jestem pracownikiem ODR-u na co dzień mam kontakt z
            pracownikami arimr-u i powiem wam że tam siedzi większość tu...nów, którzy
            prace mają pozałatwianą przez tatusiów bądź rodzinkę partyjniaków przedtem SLD
            teraz PIS i Samoobrona wiem to dokładnie bo znajoma z wyższym rolniczym
            ostatnio złożyła aplikacje ale bez żadnych pleców. chciała coś załatwić i
            kierownik jej powiedział żeby dała 8-9 tys. to ją przyjmie, nie ma tyle więc
            zaczęła szukac przez kogo innego i jakoś dotarła do jednego z posłów PIS ten
            powiedział że niestety za późno do niego przyszła bo miejsca są już obsadzone
            więc poco wam pytania. Sam zresztą też kiedyś byłem na rozmowie ale to było 4
            lata temu. Jeszcze raz zaznaczę że jestem pracownikiem ODR i rolnicy nie raz
            przycjhodzą do nas po informacje bo w arimrze ich nie dostali tamci pracownicy
            z byle g...wnem odsyłają ich do nas, a to są skutki załatwiania pracy po
            znajomości.
            • Gość: ARiMRek Re: ARiMR IP: 195.47.201.* 28.03.07, 08:47
              Szanowny Wojtku, pracowniku ODR, czy znasz ustawę z 23 grudnia 1993 r. o
              utworzeniu ARiMR? czy znasz rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z
              dnia 31 października 2003 w sprawia nadania statutu ARiMR? czy znasz
              rozporządzenie Rady Ministrów z 30 stycznia 1996 w sprawie szczgólnych
              kierunków działań ARiMR? i w kończu czy znasz rozporządzenie Ministra Finansów
              z 21 grudnia 2005 w sprawie ustanowienia ARiMR agencją płatniczą? Czy wogóle
              wiesz co to jest ustawa czy rozporządzenie? NIE SĄDZĘ. Gdybyś znał te akty
              prawne, byś wiedział, że zadaniem Agencji nie jest promocja czy udzielanie
              informacji lecz przyznawanie płatności. ODR jest natomiast od tego aby ułatwiać
              prace ARiMR, informować rolników o zmianach, promować działania realizowane
              przez Agnecję i wypełniac wnioski. I nie wciskaj bzdur, że z byle czym wysyłamy
              rolników do Was, bo to jest Waszym obowiązkiem a nie naszym. Nie świadczy to
              również o naszej niewiedzy czy niekompetenecji, tylko o braku czasu, który
              tracimy na sprawdzanie spieprz......nych przez Was wniosków. A skoro już
              takiego robisz z siebie profesjonalistę to zwróć uwagę ile wniosków
              wypełnionych przez doradców rolnych nie zawiera błędów? Statystyki pozakują że
              od 50 do 70% wniosków wypełnionych przez Was jest totalnie skopana i przez to
              rolników ciągle wzywamy do wyjaśnień, rolnicy się wkurzają, ale to wszytsko
              dzięki ODRom i ich kompetencji. To Wy nie umiecie najprostszego wniosku
              bezbłędnie zrobić i nie macie zielonego pojęcia jak ta Wasza lekkomyślność
              utrudnia nam pracę. Chciałbym jeszcze dodać że my corocznie odwywamy po
              kilkadziesiąt szkoleń i zdajemny po 20 egzaminów, a Wy ile? i to właśnie widać
              w Waszej pracy. Wśród nowo zatrudnianych pracowników owszem zdarzają się mniej
              kumaci, ale przy takiej ilości intensywnych szkoleń i egzaminow nawet słonia
              można nauczyć tańczyć i każdy prędzej czy później wdroży się w pracę i wykonuje
              ją profesjonalnie. Proponuję forowiczom sprawdzenie tych informacji i zapytanie
              w najbliżym BP jaki procent wniosków wypełnianych przez ODR jest poprawnych,
              czy zajrzeć do tych ustaw i rozporządzeń by przekonać się co do kogo należy,
              czy dopytać o egzaminy i szkolenia o których piszę. A przekonacie się że to co
              pisze Wojtuś z ODR to stek bzdur i kłamst
              • Gość: wojtuś Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 23:22
                witaj arimr-ku dawno mie zaglądałem na forum bo nie mam zbytnio czasu od kiedy
                to twoja "szanowna" instytucja ma zamiar znów przyjmować wnioski na spo 1.1
                zgadzam sie ze jesteście agencją płatniczą ale to na drukach przez was
                ustanowionych my wypełniamy wnioski i jeżeli nie było jeszcze nowej wersji
                wniosku to pracownicy arimru wysyłali rolników do odr-u po to abyśmy my
                wypełnili im wnioski dotyczy to ostatniego szumu o spo 1.1.. i jeszcze jedno ty
                musisz znać swoje ustawy i rozporzadzenia a my swoje więc się nie gorączkuj a
                co do wniosków o płatności to może na twoim terenie istnieje tak duży odsetek
                wniosków źle wypełnionych bo ja mam wręcz diametralnie inne dane że gdyby nie
                pracownicy odr to arimr nie byłby agencją płatniczą bo nie miałby komu płacić.
                • Gość: ARIMRek Re: ARiMR IP: 195.47.201.* 10.05.07, 14:55
                  Ja wcale nie pochwalam swojej instytucji, że jest szanowna. Posiada wiele wad i
                  o tym potrafię mówić, lecz nie pozwolę jak ktoś robi z profesjonalnej kadry
                  nieuków. Widze że masz jakies kompleksy, więc radzę znajdź sposób na ich
                  pokonanie niewyżywając się na nas. Ustawy i rozporządzenia mamy wspólne ARiMR i
                  ODR. Nie wypełnisz żadnego wniosku jak nie znasz podstawy prawnej, określającej
                  wymagania i warunki skorzystania z pomocy finansowej. Więc jeśli mówisz że Wy
                  macie swoje ustawy i my mamy swoje, to kiepski z Ciebie doradca i ciekawe na
                  czym bazujesz wypełniając wnioski. Dane o tak dobrej jakości wypełnionych
                  wniosków posiadasz może z jednego BP, lecz spójrz na skalę ogólnokrajową -
                  wnioski składane sa w opłakanym stanie. A Agencja poradziłaby sobie bez
                  problemu bez ODRów, bo my gdybyśmy tylko mogli wypełniac wnioski odsetek tych
                  wypełnionych źle byłby minimalny. To raczej ORD padł by bez Agencji, bo co
                  mielibyście robić?
                  Pozdrawiam i powodzenia,
              • Gość: nieprzychylna Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 22:19
                masz rację co do roli ARiMR ale takich głupot to nigdy nie słyszałam, po
                pierwsze ODR mój drogi były znacznie wczesniej niz ARiMR nie było dopłat
                obszarowych zatem zapewniam cię że ODR nie pracuje żeby pomóc ARiMR piszesz o
                błędach znacznie łatwiej ocenić wniosek niż go sporządzać , Pracownik ARiMR
                wklepuje 15 wniosków dziennie pracownik ODR nawet 50 wniosków sporządza
                dodatkowo ma inną jeszcze pracę, zatem głupie gadanie i przykro że taka mało
                zoriętowana osoba wypowiada się na forum, apropo zapraszam do remizy
                strażackiej na 8 godzin, ciekawe co byś powiedział jak by ci dupa z zimna
                bolała!!!!!!!!!!!!1
                • Gość: ort Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:02
                  robisz błędy ortograficzne i interpunkcyjne
                  skoro pracownik ODR sporządza 50 wniosków dziennie to czemu, na Boga czemu, robi
                  tak głupie błędy w tych wnioskach, że od razu widać iż wniosek wypełniony jest
                  błędnie
                  poprawiałam tyle błędów we wnioskach wypełnianych w ODRze ostatnio, że
                  najchętniej nabluzgałabym tu publicznie na prawie każdego ODRowca
                  przy okazji informacje udzielane przed ODR na temat np. dopłat obszarowych
                  zwalały mnie z nóg - przykład: "jak ktoś nie posiada przeżuwaczy nie dostanie
                  dopłat do łąk"
        • Gość: arimek Re: ARiMR IP: 194.0.102.* 18.08.07, 20:43
          Ale ty głupi jesteś, ja też mam taką planszę i są wypisane programy tyle że obok
          są napisane numery kancelaryjne, po to jest taka plansza.
      • Gość: stella Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 07:11
        Czy był już ktoś na rozmowie? Niech bedzie tak dobry i podzieli się wrażeniami :)
        • Gość: przygnębiona Re: ARiMR IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 23.03.07, 13:28
          ja byłam na rozmowie, bylo sympatycznie: proszę opowiedzieć kilka słów o sobie,
          jakie nowe dopłaty weszły w tym roku dla rolników? terminy składania wniosków,
          później test na komputerze(widows, exel, poczta)
          niestety, pomimo że wykazała sie pani dużą wiedzą nie zatrudnimy pani (jestem
          na stażu rok czasu w agencji)
          przyjęli chłopca, który był zaskoczony że zwierzęta mają paszporty, ale jego
          wujek to poseł samoobrony, blisko związany z A.L.
          • Gość: kama Re: ARiMR IP: 212.122.214.* 23.03.07, 16:20
            przykre to co opowiadasz, niestetry w polsce bez znajomosci dobrej pracy nie
            ma, mozna znac 2 jezyki i tez cie nie przyjma, no chyba ze chinski to za 1200
            by sie cos znalazlo
          • Gość: stella Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 18:42
            To po rozmowie odrazu jest ogloszenie wwynikow?
        • Gość: kelogs Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 22:06
          ja byłam na rozmowie w srodę, zadali kilka pytań i tyle. Ja wiem...w sumie byli bardzo symapatyczni, niby stawiali jakies stopnie za odpowiedzi więc nie wiem. Mają ok 3 tyg na decyzje więc czekam. Miałam 23 konkurentów
          • Gość: esmeralda Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 10:35
            A co cię pytali?
            • Gość: kelogs Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 11:33
              Najpierw o strukturę ARiMR( ile OR, ile BP, kto pełni najwyzsze funkcje w każdej z jednostek i jakie sa jego zadania)
              jak wyglada składanie wniosku o doplaty bezposrednie
              co to IRZ i wytłumaczyc na czym polega, na jakie grupy dzielimy zwierzeta
              co to PROW i jakie cele były relizowane w biurze powiatowym
              oprócz tego, wotywacja pracy w ARiMR i oczekiwane zarobki:)
              • Gość: esmeralda Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 13:53
                Jesli mogę prosić, to czy mogłabyś napisac jakie sa zadania kierownika biura
                powiatwego i dyrektora OR, bo nigdzie nie mogę tego znaleźć, albo ewentualnie
                gdzie szukac tych informacji
              • Gość: Piotruś Re: ARiMR IP: 195.47.201.* 28.03.07, 08:58
                Czemu Wy tak się zachwycacie zarobkami w ARiMR? Ci co należą do Samoobrony
                zarabiają dużo owszem, ale przeciętny pracownik, mający mało co wspólnego z
                polityką, a tecy tez tu pracują!!! zarabiają wcale nie takie kokosy. Referent
                ma 1100 do 1300, inspektor 1500 do 1900 a specjalista ok 2000, ale to sa stawki
                butto!!! czyli na rękę macie o wiele mniej: referent ok 800 zł, inspektor ok
                1100 zł, specjalista ok 1300 zł. Czy to takie cuda? Nie sądzę
                • Gość: josku Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 13:33
                  Wypowiedzi dotyczące płacy w agencji sa bardzo rozbieżne. Na forum w kafeterii
                  dziewczyna pisze,że dostała się do pracy w agencji i cytyje jej wypowiedż:"na
                  stanowisku inspektora dostaje się na dzień dobry - od 2000 - 2600 brutto.
                  Specjalista ma sporo więcej" Nie wiadomo kogo tu słuchać. Ja obecnie pracuje na
                  produkcji i zarabiam 1150 zł i tak dziwnie mi sie czyta,że ktos na stanowisku
                  pracy, gdzie na[rawde wiele trzeba umieć by dac radę ma tyle samo, albo
                  mniej.Wybacz coś nie chce mi sie wierzyć.
                  • Gość: Piotrus Re: ARiMR IP: 195.47.201.* 28.03.07, 15:25
                    Ja pracuję w Biurze Powiatowym i tyle my zarabiamy ile napisałem, no chyba ze
                    jest ktoś przyjmowany z Samoobrony to ma wyższe zarobki. Daj maila wyśle Ci mój
                    kwitek z wypłaty. Nie wiem kto śrubuje zarobki na tym forum ale to stek bzdur.
                    Pracuję w Agencji 3 lata już i wiem co mówię.
                    • Gość: Piotruś Re: ARiMR IP: 195.47.201.* 28.03.07, 15:28
                      dodam jeszcze że inspektor z pensją ponad 2000 to zarabia może w Centrali w
                      Warszawie, a my zwykli śmiertelnicy w Biurach Powiatowych możemy tylko pomażyć
                      o takiej pensji
                    • Gość: Piotruś Re: ARiMR IP: 195.47.201.* 28.03.07, 15:34
                      Ja jestem Specjalistą z 6 letnim stażem i zarabiam 1350 zł na rączke co daje
                      brutto 2000 zł. Przeszedłem juz szczeble inspektora i referenta, gdzie miałem o
                      wiele niżej. Dodam tylko jeszcze że inspektor z pensją ponad 2000 to zarabia
                      może w Centrali w Warszawie, a my zwykli śmiertelnicy w Biurach Powiatowych
                      możemy tylko pomarzyć o takiej pensji na wejściu
                • Gość: XXX Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 23:10
                  Referent
                  > ma 1100 do 1300, inspektor 1500 do 1900 a specjalista ok 2000, ale to sa
                  stawki
                  >
                  > butto!!! czyli na rękę macie o wiele mniej: referent ok 800 zł, inspektor ok
                  > 1100 zł, specjalista ok 1300 zł.

Bez jaj. U nas w BP sezonowi brali 1 tys. na rekę, więc prosze nie robić
                  propagandy.
                  • Gość: kiksbox Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 18:54
                    podajesz stare stwaki, teraz nowi dostaja o jakies 200 zł wiecej -
                • Gość: pola Re: ARiMR IP: *.tcompressor.com 04.04.07, 22:48
                  jeżeli w regionie jest duże bezrobocie to ludzie o każdą robotę się biją
                • Gość: misiek Re: ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 22:58
                  Trochę przesadziłaś inspektor bieże około 1400 zł specjalista więcej 1800 i
                  wyżej a czy znacie kogoś kto pracuje w ARiMR i narzeka na małe zarobki ja nie
                  • Gość: kapok Re: ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 19:20
                    jak juz to inspektor bierze 1800 brutto a specjalista 2000. W centrali zarabiaja jeszcze lepiej
      • Gość: pracownik ARiMR Re: ARiMR IP: 195.47.201.* 28.03.07, 11:52
        Ja pracuję w ARiMR od lat.
        U nas proces rekrutacyjny wyglada tak: jesli przychodziśz w krawacie w paski
        na rozmowe to dostajesz łatwe pytania, a jesli jesteś bez pleców to dostajesz
        takie pytania, że nawet pracownikowi z doświadczeniem trudno na nie
        odpowiedzieć.

Pytania dotyczą szczegółowo Kodeksu postepowania administracyjnego i wszystkich
        działań, któymi zajmuje się Agencja. Nawet stali pracownicy nie znają
        wszystkich działań! Masakra...

Poza tym praca bardzo upolityczniona, praca w łikendy, w kampanii (np.przed
        wyborami samorządowymi) pracuje się po 10 godzin, żeby zrobić jak najwięcej
        wniosków. Potem minister X chwali się jak to dzięki niemu rolnicy wczesniej
        dostali decyzje dotyczące płatności, a rolnicy na niego głosują...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka