Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Głuchy telefon!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 20:55
    Kilka tygodni temu brałam udział w procesie rekrutacyjnym dużej firmy. Po
    trzecim etapie, powiedziano mi że mam czekać na telefon, obiecali że
    zadzwonią bez względu na decyzję dotyczącą mojej osoby. I nic głucho, i cisza
    do tej pory, myślałam że taka prestiżowa firma nie puszcza słów na wiatr.
    Zastanawiam się, czy nie zadzwonić do nich? Jestem zła i jest mi przykro, ile
    by kosztowała ich ta rozmowa, i pieniędzy i czasu, mało. Dlaczego nie sznuje
    się ludzi, przecież ja też poświęciłam czas na udział w tym cyrku, należy mi
    się chociaż odpowiedź. Co o tym myślicie??
    Obserwuj wątek
      • Gość: zikos nic nowego IP: *.elartnet.pl 19.03.07, 21:40
        buraki nie dzwonia mimo z obiecuja!
      • retfos Re: Głuchy telefon!!! 20.03.07, 09:12
        Codziennie na porannej kawie wysluchuje od kolezanki ktora zajmuje sie hr ze
        znow bedzie musiala dzwonic do ludzi i mowic im ze nie zostana przyjeci. Mam z
        tego chociaz drobne poczucie satysfakcji ze pomimo ze ona nie znosi tego latwo
        to ludzie nie sa wlasnie w takiej sytuacji po rozmowach kwalifikacyjnych u nas.

Jak to mawia u nas prezes - to czesc ksztaltowania pozytywnego wizerunku firmy,
        i moim zdaniem duzo w tym racji.
      • Gość: tomek Re: Głuchy telefon!!! IP: 212.160.172.* 20.03.07, 09:45
        zasada jest prosta.

jesli mowia, ze zadzwonia - nie czekaj na telefon tylko szukaj dalej. Dzwonia
        tylko wtedy gdy zapraszaja Cie na drugą rozmowe.

jak dotad spotkalem sie z jedna osoba z HR'ow ktora oddzwonila z informacja, ze
        nie da sie (a przeszedlem kilkaset rozmow).
        • Gość: profes79 Re: Głuchy telefon!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:01
          Tak samo - i to ku mojemu zdziwieniu z urzedu...
          • Gość: ann Re: Głuchy telefon!!! IP: 85.219.224.* 20.03.07, 22:42
            A mi w urzędzie tzn.w zusie powiedzieli, że z powodu kosztów nie będą dzwonić do
            osób, które nie przeszły etapu testu.
            • Gość: SHREKOWA Re: Głuchy telefon!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 16:33
              Już wiem, nie chcą mnie w tej firmie.
        • Gość: stary pie.. Re: Głuchy telefon!!! IP: 66.244.172.* 30.03.07, 23:56
          Gość portalu: tomek napisał(a):
          (a przeszedlem kilkaset rozmow).

przesadziles... chyba kilkadziesiat..., ja w swoim marnym zyciu przeszedlem 3
          rozmowy kwalifikacyjne..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka