Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pomocy jutro zaczynam nowa prace

IP: 86.155.203.* 07.05.07, 13:15
    Hej, od jutra zaczynam nowa bardzo ciekawa prace w miedzynarodowej firmie,
    problem w tym ze jest to moja pierwsza powazna praca, mam straszna treme, i
    wogole potrzebuje kilku rad. Nie wiem jak zrobic by od poczatku zrobic dobre
    wrazenie, wiem ze szefowie doceniaja ludzi ktorzy umia powiedziec co mysla
    ale ja zawsze mialam z tym trudnosci, zawsze gdy wkraczam do nowej grupy
    probuje byc dla wszystkich mila ( bo taka jestem) zgadzac sie ze wszystkimi,
    pomagac niestety pozniej zostaje wykorzystywana i niedoceniania, nie chce by
    tak bylo tym razem, ale boje sie ze gdy bede mowic co mysle od poczatku ude
    za niemila itd. jak najlepiej zrobic dobre wrazenie?
    Obserwuj wątek
      • krzysiek1042 Re: Pomocy jutro zaczynam nowa prace 07.05.07, 14:03
        Na początek lepiej dużo słuchać i mało mówić. Wybadasz grunt
        (współpracowników). Zorganizuj sobie początek pracy i zakres obowiązków.
        Pracowników lepiej traktować z dystansem. W końcu mają lepsze niż ty w tej
        chwili relacje między sobą i szefem. Obserwuj i nie narzucaj się z dobrymi
        chęciami. Na wszystko przyjdzie czas. Teraz na spacerek na odstresowanie
        się:):). No i pomyśl ,że za dwa mieszki będziesz się z tego śmiać :). Powodzonka
        • Gość: wisnia995 Re: Pomocy jutro zaczynam nowa prace IP: 86.155.203.* 07.05.07, 14:16
          Dzikuje ci bardzo wlasnie takich rad mi potrzeba,
          wiem ze za dwa m-ce bede sie z tego smiac, o ile przezyje poczatek;)
          Wezme rady do serca, szczegolnie spacerek
          Pozdrawiam
          • Gość: flavia.lux Re: Pomocy jutro zaczynam nowa prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 17:03
            życzę Ci, żeby u Ciebie wszystko zaczęło się tak jak u mnie - po około godzinie
            w pierwszym dniu w pracy z większością współpracowników byłam już na "ty", poza
            tym stres spłynął ze mnie już po paru minutach, jak tylko przyszłam, bo
            atmosfera była super. Młody zespół itd. I wiedz, że od Ciebie zależy niewiele.
            Ważne jaka będzie ogólnie "drużyna" i jej stosunek do Ciebie.
            Ja pracuję dopiero 10 dni i czuję się już jak w domku. Wyluzuj się tylko i
            uśmiechaj się, bo ludzie pogodni są w cenie.
            Pozdrawiam.
            • Gość: dede Re: Pomocy jutro zaczynam nowa prace IP: *.chello.pl 07.05.07, 17:15
              3mam kciuki, nawet jak bedziesz zestresowana to ludzie z pracy na pewno to
              zrozumieja w koncu stres znaczy ze sie przejmujesz...
              bedzie dobrze:)
              • Gość: wisna995 Re: Pomocy jutro zaczynam nowa prace IP: *.cvx1-c.bri.dial.ntli.net 07.05.07, 21:46
                Dziekuje wam za rady!!! Jestem pozytywnie nastawiona:) pozdrawiam
      • Gość: jano Re: Pomocy jutro zaczynam nowa prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 01:47
        Ja za tydzień też zaczynam nową pracę. Nie powiem, mam sporą
        tremę, ale trzeba sobie jakoś radzić. Życzę powodzenia!
      • absolwencina Re: Pomocy jutro zaczynam nowa prace 08.05.07, 09:47
        po pierwsze - banalna porada - bądź sobą, czyli zachowuj się tak, jak
        przypuszczalnie zachowywałaś się podczas rozmowy kwalifikacyjnej - przecież
        zaprezentowałaś się tak, że zaproponowano tobie współpracę;

po drugie, z moich własnych doświadczeń, przez pierwsze dni kierownictwo i
        współpracownicy mogą traktować ciebie z dystansem, nie jestem pewien, jak jest
        w międzynarodowych firmach, ale miejsce pracy to nie spotkanie towarzyskie,
        musicie nawzajem się poznać, mówiąc nie fachowo - "obwąchać się";

POWODZENIA;
      • Gość: jano Re: Pomocy jutro zaczynam nowa prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 19:03
        No i jak tam po po pierwszych dniach w nowej pracy?
        Napisz jak Ci poszło.

Pozdrowienia,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka