Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy warto iść na nowe studia?

IP: *.ists.pl 15.05.07, 15:45
    Mam odłożoną gotówkę i ostatnio zastanawiałam się, czy nie rozpocząć drugiego
    kierunku zaocznie (licencjat planowo). Co sądzicie o tym , czy pracodawcy to
    docenią czy po prostu nie warto inwestować sporej sumy pieniędzy?
    Obserwuj wątek
      • Gość: tsa Re: Czy warto iść na nowe studia? IP: 194.146.250.* 15.05.07, 15:49
        "pracodawcy to
        > docenią "
        buhahahahahahahahahahahahahahah nie moge
        hahahahahahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahah
        poradze ci cos za zaoszczedzona gotówke otwórz własny interes w tym kraju
        studia okazuja sie przeszkoda a nie pomoca
        • betka262 Re: Czy warto iść na nowe studia? 15.05.07, 15:59
          Ja szczerze mówiąc żaluję,że mam studia. Moje koleżanko po zawodówkach i te
          innne pracujące fizycznie mają 2 x tyle co ja w biurze. I na co wydałam tyle
          kasy?????????????????????
          • Gość: trrrrrrrrrrrr Re: Czy warto iść na nowe studia? IP: 194.146.250.* 15.05.07, 16:06
            ja tez załuje 5 lat w plecy dziennie o d,..pe to wszystko rozczas jak spotkam
            kiedys dziekana to przełoze go przez kolano i zleje na goły tyłek przed
            wszystkimi jego studentami-)
            ps moi koledzy po zawodówkach sa bardziej szanowani przez pracodawce a my jak
            takie niechciane szczury za marne groszówki
            ps znam 2 osoby po informatyce jeden zarabia 400 zł naprawia dorywczo kompy
            drugi bezrobotny!!! po co miałbym was kłamac!!! obaj zastanawiaja sie jeszcze
            nad wyjazdem boja sie obozów pracy etc jest to o tyle ciekawe bo media tak bija
            na alarm informatyka kryzys nie tyka (może w stanach)nie wierzcie we wszystko
            co wam w tv powiedza
          • uhu_an Re: Czy warto iść na nowe studia? 15.05.07, 16:12
            tez zaluje.moglam w sumie pojsc na krawictwo, czy cos.
            swoja droga, ostatnio tez sie zastanawialam nad studiami ale jezykowymi.
      • Gość: ania Re: Czy warto iść na nowe studia? IP: *.net.autocom.pl 15.05.07, 16:06
        zrób lepiej kurs zawodowy żeby mieć jakiś konkretny fach w ręku a nie tam
        "jakieś" studia no chyba że specjalistyczne ale to nie zaocznie wtedy
        • betka262 Re: Czy warto iść na nowe studia? 15.05.07, 16:08
          właśnie, zafunduj sobie kurs językowy jakiś,...to ci sie przynajmniej przyda
      • 0tdr0 Re: Czy warto iść na nowe studia? 15.05.07, 19:51
        Warto inwestowac w drugi, ale conajmniej jeden musi byc zawodem poszukiwanym na
        calym europejskim rynku pracy. Czyli konkretna fucha- inzynier budowalny lub
        telekomunikacyjny, informatyk (koniecznie programista!), lekarz, dentysta,
        fizjoterapeuta. Mozna tez uczyc sie zawodow technicznych a w przypadku kobiety
        takich fachow jako fryzjerka, kosmetyczka o ogolnie zwiazancyh z uslugami a
        zarazem umozliwiajacymi szybkie podjecie pracy za granica albo zalozenie
        wlasnego biznesu przy malych nakladach wlasnych.
        W innym przypadku dodatkowe studiowanie mija sie z celem. Tym bardziej, jesli
        oba kierunki sa do siebie dosc podobne (np. oba humanistyczne).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka