Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak znaleźć lepszą posadę...???

IP: 217.11.139.* 05.12.01, 13:49
    Moja obiekcja jest następująca. Jak znaleźć lepszą posadę w innym mieście mając
    całkiem niezłe doświadczenie? Zawodowo pracuje od 2,5 roku na stanowisku
    kierownika. Obecnie mam ponad 21 lat. Z nauki musiałem chwilowo zrezygnować,
    gdyż musiałem wybierać albo praca i kariera albo nauka. W firmie w której
    pracuje ciesze się nieskazitelną reputacją, a mimo to moja sytuacja życiowa
    związana ze zmianą miejsca zamieszkania zmusza mnie do zmiany także
    zatrudnienia. Jakie kroki poczynić aby zneleźć zatrudnienia na równym strzeblu
    w hierarchi zarządzania choć nie koniecznie w tej samej branży...???
    Pozdrawiam Marcin Niemiec.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Nowy Re: Jak znaleźć lepszą posadę...??? IP: 10.1.34.* 13.12.01, 11:00
        Nie zrozumiałe są dla mnie dwa pojęcia: praca,kariera albo nauka. Domyslam się,
        że chodzi tutaj o robienie doktoratu, ponieważ trudno mówić, że się robi
        karierę w pracy nie mając wyższego wykształcenia.
        • Gość: Lila Re: Jak znaleźć lepszą posadę...??? IP: *.abo.wanadoo.fr 13.12.01, 16:26
          Gość portalu: Nowy napisał(a):

> Nie zrozumiałe są dla mnie dwa pojęcia: praca,kariera albo nauka. Domyslam się,
          >
          > że chodzi tutaj o robienie doktoratu, ponieważ trudno mówić, że się robi
          > karierę w pracy nie mając wyższego wykształcenia.

Nie zgadzam sie. Nawet jesli ktos posiada tylko zawodowe lub srednie
          wyksztalcenie, moze byc bardzo dobry w tym co robi i robic kariere w swoim
          zawodzie. Moze rowniez byc tak, ze wiedze i doswiadczenie nabyl inna droga (na
          stanowisku, jako samouk). Sa ludzie, ktorzy nie lubia szkol, poniewaz wola sami
          zdobywac wiedze. Tutaj tkwi roznica miedzy Polska i innymi krajami, gdzie dobry
          fachowiec nie potrzebuje magistra przed nazwiskiem. U nas w Polsce ludzie
          posuwaja sie do kupowania dyplomow, zeby tylko moc legitymowac sie wyzszym
          wyksztalceniem, zamiast byc docenianymi za ich umiejetnosci i fachowosc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka