Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 20:20
    Witam!
    Czy ktoś tam pracował lub pracuje? Proszę o wszystkie możliwe informacje.
    Interesuje mnie szczególnie oddział w Lublinie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: R Re: Provident IP: 84.38.160.* 18.07.07, 22:02
        Jakie stanowisko?
        • Gość: bolo Re: Provident IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:27
          DM
          • Gość: X Re: Provident IP: 84.38.160.* 19.07.07, 00:34
            Teoretycznie manager, ale... stanowisko kierownicze, aby "zafundować" Ci
            nienormowany czas pracy.
            Pracujesz od rana do nocy, czasem w soboty trzeba podgonić.
            Płaca, jak na ilość pracy kiepska.
            Firma działa na standardach z lat '80 niezmiennie!!!
            Oznacza to, masę papierów i... zero komputerów (dla mnie to szok!!!).
            Raporty wypełnia się ręcznie!
            Generalnie jesteś odpowiedzialny za grupę agentów udzielających szybkich
            pożyczek.
            Klienci to niziny społeczne, które nie mają zdolności kredytowej wg banku.
            Jednak provident daje im pożyczki, a Twoja głowa, aby egzekwować spłaty i tu
            zaczyna się zabawa.
            Ogromna rotacja agentów.
            Ty ich szkolisz i odbywasz z nimi pierwsze spotkania w domu klientów (pożyczki
            udziela się w domach i tam też osobiście odbiera się spłaty rat).
            Ze względu na rotację, ciągle chodzisz po domach ze swoimi pracownikami.

Reasumując:
            Jesteś domokrążcą-lichwiarzem, który chodzi po melinach.
            • Gość: bolo Re: Provident IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 06:05
              Dzięki!

Proszę o więcej.
              • Gość: MAREK L> Re: Provident IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 08:25
                pracowalem na takim stanowisku tam. ogolnie kanał. całe zło firmy i lipne
                warunki agenci utozsamiali ze mna i mnie nie cierpieli. a co do tego lazenia po
                melinach jak ktos napisal - to prawda. lazi sie po melinach i sie pozyczki 500
                zl ludziom wciska. i o dziwo ludzie nawet chetnie biora. no bo jaki pijaczek
                nie wezmie 500 zl jak mu sie da. no ale o oddaniu takich pieniedzy trzeba
                zapomniec. jeszcze butelka w glowe mozna dostac (autentyk!), ze o opoluwaniu
                nie wspomne
                • Gość: X Re: Provident IP: 84.38.160.* 19.07.07, 09:22
                  Też byłem Development Managerem.
                  Jednak po 2 miesiącach znalazłem "normalną" pracę.
                  Moje informacje pochodzą sprzed 7 lat.
                  Może teraz coś się zmieniło w kwestii komputerów (chociaż wątpię!)
                • Gość: kika Re: Provident IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.07, 19:21
                  Moja kolezanka pracowala jako przedstawicielka, z jednej zbiorki wrocila
                  skopana przez klienta.
              • Gość: bibi Re: Provident IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 20:32
                Gość portalu: bolo napisał(a):

> Dzięki!
                >
                > Proszę o więcej.

Jesteś domokrążcą-lichwiarzem, który chodzi po melinach. Jeszcze Ci mało??

• snajper55 Re: Provident 19.07.07, 20:59
                  Gość portalu: bibi napisał(a):

> Gość portalu: bolo napisał(a):
                  >
                  > > Dzięki!
                  > >
                  > > Proszę o więcej.
                  >
                  > Jesteś domokrążcą-lichwiarzem, który chodzi po melinach. Jeszcze Ci mało??

Chyba się napalił na tę pracę. ;))

S.
                  • Gość: kika Re: Provident IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.07, 21:20
                    > > Jesteś domokrążcą-lichwiarzem, który chodzi po melinach. Jeszcze Ci mało?
                    > ?
                    >
                    > Chyba się napalił na tę pracę. ;))

albo moze go to podniecilo i prosi o wiecej
                    • Gość: kika Re: Provident IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.07, 15:41
                      zdarza sie, ze patologiczna klientela pozbawia życia pracownikow providenta
                      • Gość: Iza- Re: Provident IP: *.riz.pl 20.07.07, 15:45
                        słyszałam, że przedstawicielkę Providenta w Łodzi znaleziono martwą w tapczanie
                        pewnego klienta...
                        • kacha12342 Re: Provident 20.07.07, 15:46
                          tez o tym slyszalam. a dokladnie o zwlokach pracownika w tapczanie. brrrrr
                          makabra!
                          • Gość: antek meblarz Re: pewnie ta wersalka była kupiona na raty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:35
                            z providenta:)
                            • Gość: am tak - wersalka na raty z providenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:37
                              To się nazywa niedźwiedzia przysługa:)
                            • Gość: kika Re: pewnie ta wersalka była kupiona na raty IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.07, 16:37
                              innego przedstawiciela klienci po spozyciu wodki kupionej za pozyczke z
                              providenta zarabali siekierą
                              • Gość: kika Re: pewnie ta wersalka była kupiona na raty IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.07, 16:39
                                "innego przedstawiciela klienci po spozyciu wodki kupionej za pozyczke z
                                providenta zarabali siekierą"

podobno mysleli, ze to szczur
                              • Gość: am ta siekiera też na raty była :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:39
                                hihi:)
                                • Gość: kika Re: ta siekiera też na raty była :) IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.07, 16:41

> hihi:)

raczej to wina spirytusu z rosji
                                  • Gość: Znawca tematu Re: ta siekiera też na raty była :) IP: *.neter.pl 20.07.07, 16:58
                                    A mój znajomy pracuje jako DM w Providencie i jest zadowolony.Ma dobrą pensję +
                                    prowizje za wykonanie planu sprzedaży do tego służbowy Yaris do prywatnej
                                    dyspozycji(można nawet za granice wyjechać) a także liczne szkolenia i
                                    bonusy(prywatna opieka medyczna) oraz nagrody.Ostatnio mieli konkurs i wyjechał
                                    na tydzień do Egiptu bo jego sekcja zajęła 2 miejsce w Polsce pod względem
                                    sprzedaży.Fakt że ludzie którym udziela sie tych pożyczek to nie szlachta ,ale
                                    przynajmniej można sie nauczyć kontaktu z trudnym klientem.Z tego co opowiadał
                                    to żadnych większych ekscesów nie miał.Do tego jeździ sobie do pracy na którą
                                    chce..Pozdrawiam
                                    • Gość: kika Re: ta siekiera też na raty była :) IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.07, 17:02
                                      > A mój znajomy pracuje jako DM w Providencie i jest zadowolony.Ma dobrą pensję
                                      +
                                      > prowizje za wykonanie planu sprzedaży

jak ktos ma charakter lichwiarza, to zawsze sobie bedzie chwalil
                                    • Gość: meblarz mam zamówić wersaleczkę dla kumpla??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 17:02
                                      • Gość: Znawca tematu Re: mam zamówić wersaleczkę dla kumpla??? IP: *.neter.pl 20.07.07, 17:12
                                        Niestety ludzie maja to do siebie że jedno małe wydarzenie i będą to wałkować
                                        przez kolejne miesiące. A poza tym te pożyczki dostają ludzie którzy w żadnym
                                        banku nie maja szans na kredyt...
                                        • Gość: kika Re: mam zamówić wersaleczkę dla kumpla??? IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.07, 17:17
                                          A poza tym te pożyczki dostają ludzie którzy w żadnym
                                          > banku nie maja szans na kredyt...

powiedz lepiej jakie sa koszty tej pozyczki- zerujecie na biedzie ludzkiej
                                          • Gość: Znawca tematu Re: mam zamówić wersaleczkę dla kumpla??? IP: *.neter.pl 20.07.07, 17:23
                                            Moja droga wszystko ma swoje plusy i minusy.Fakt ze pożyczka jest wysoko
                                            oprocentowana ale firma ponosi duże ryzyko związane z niespłacona pożyczką i
                                            jakoś musi to sobie zrekompensować.Poza tym jeżeli na dana chwile nie masz od
                                            kogo pożyczyć kasy a np w twoim życiu pojawi sie jakiś niespodziewany wydatek to
                                            co zrobisz??
                                            • Gość: kika Re: mam zamówić wersaleczkę dla kumpla??? IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.07, 17:32
                                              > Moja droga wszystko ma swoje plusy i minusy.Fakt ze pożyczka jest wysoko
                                              > oprocentowana ale firma ponosi duże ryzyko związane z niespłacona pożyczką i
                                              > jakoś musi to sobie zrekompensować

POZYCZKA 300% W SKALI ROKU
                                              to LICHWA nic wiecej-W NAJGORSZYM WYDANIU- zerowanie na biedzie,
                                              nieuswiadomieniu, desperacji
                                              tralalala- ide o zaklad, ze nie o koledze pisales, lecz o sobie

Poza tym jeżeli na dana chwile nie masz od
                                              > kogo pożyczyć kasy a np w twoim życiu pojawi sie jakiś niespodziewany wydatek
                                              t
                                              > o
                                              > co zrobisz??

Isc do providenta?
                                              Nie wyobrazam sobie takiej desperacji
                                              • emelem1 lichwa? 20.07.07, 23:26
                                                dzięki II wojnie światowej jest taka firma jak Provident ,w innym przypadku to
                                                Żydzi prowadziliby taki biznes
                                            • 0tdr0 Re: mam zamówić wersaleczkę dla kumpla??? 20.07.07, 17:45
                                              > Moja droga wszystko ma swoje plusy i minusy.Fakt ze pożyczka jest wysoko
                                              > jakoś musi to sobie zrekompensować.

Znaczy biedne, choc uczciwe osoby w potrzebie maja ponosic koszty pchania sie
                                              przedstawicieli do melin i podpisywania umow z pijanymi alkoholikami (bo takim
                                              latwiej wcisanc pozyczyk- jak juz ktos pisal)?

Ogolem praca podla. Osobiscie stracilbym szacunek do samego siebie, gdybym sie
                                              nia paral.
                                              • Gość: Znawca tematu Re: mam zamówić wersaleczkę dla kumpla??? IP: *.neter.pl 20.07.07, 17:57
                                                Jestem ciekaw co robisz??A tak przy okazji to mój kumpel a nie ja tam pracuje i
                                                tylko mówię jak on tam ma. I w porównaniu ze mną to ma fajnie.Bo ja mam o wiele
                                                gorsza robotę..
                                                • 0tdr0 Re: mam zamówić wersaleczkę dla kumpla??? 20.07.07, 18:44
                                                  Po prostu mialem okazje gadac z osoba, ktorej Provident zniszczyl zycie i
                                                  slyszalem o wielu roznych przypadkach tego typu. Za naiwnosc sie placi, ale
                                                  firma nastawiona na zerowanie na biednych ludziach i pograzaniu ich budzi moje
                                                  obrydzenie (Profireal- to samo). Na dodatek Provident w chamski sposob (z pomoca
                                                  ambasady brytyjskiej) blokowal wprowadzenie ustawy antylichwiarskiej. Taka proba
                                                  wplywania na trafna (co sie rzadko zdarza) decyzje wladz oburzyla mnie.
                                                  • Gość: rek Re: mam zamówić wersaleczkę dla kumpla??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 18:49
                                                    Właśnie, a jak jest z legalnością tej firmy? Tyle się mówiło o ustawie antylichwiarskiej a Provident w dalszym ciągu oszukuje biednych i ma się dobrze. Czyżby kolejna, wirtualna ustawa?
                                                    • 0tdr0 Re: mam zamówić wersaleczkę dla kumpla??? 20.07.07, 19:11
                                                      Firma dziala legalnie.
                                                      Ale i ona i jej konkurencja znalazly sposoby na obejscie ustawy (ubezpieczenia,
                                                      zabezpieczenia i inne koszty dodatkowe).

Moze ciut stare informacje, ale co nieco mowiace o temacie:
                                                      www.bankier.pl/wiadomosc/Antylichwa-dla-bogatych-1407708.html
                                                    • Gość: rek Re: mam zamówić wersaleczkę dla kumpla??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 19:39
                                                      I jak zwykle nasze matołki, piszący tę ustawę tego nie przewidzieli :( To się nazywa robota bez jakiejkolwiek odpowiedzialności.
                                                    • bebe.bebe.be Re: mam zamówić wersaleczkę dla kumpla??? 20.07.07, 19:41
                                                      A ja mysle, ze wlasnie przewidzieli :) Dlatego tak skonstruowali, zeby furtka
                                                      byla. A bo to pierwszy raz...?
                                              • bebe.bebe.be Re: mam zamówić wersaleczkę dla kumpla??? 20.07.07, 18:08
                                                0tdr0 napisał:

>
                                                > Ogolem praca podla. Osobiscie stracilbym szacunek do samego siebie, gdybym sie
                                                > nia paral.

Ja tez.
                                                Kolezanka namawiala mnie na prace w Providencie (oglaszali sie niedawno-praca
                                                na zastepstwo) ale nie chce miec lichwa nic wspolnego.
                                                • Gość: Znawca tematu Re: mam zamówić wersaleczkę dla kumpla??? IP: *.neter.pl 20.07.07, 22:48
                                                  Ludzie biznes to biznes...A jak macie dylematy moralne to pracujcie jako
                                                  wolontariusze i sprawa rozwiązana..
                                                  • 0tdr0 Re: mam zamówić wersaleczkę dla kumpla??? 21.07.07, 02:59
                                                    > Ludzie biznes to biznes...A jak macie dylematy moralne to pracujcie jako
                                                    > wolontariusze i sprawa rozwiązana..

Zbrodniarze wojenni mowili, ze "Sluzba to sluzba. Jak macie dylematy moralne, to
                                                    won w wojska".

Myslisz, ze interesami mozna usprawiedliwic kazde dranstwo? Nawet jesli jest
                                                    zgodne z prawem?
                                                    • bebe.bebe.be Re: mam zamówić wersaleczkę dla kumpla??? 21.07.07, 09:39
                                                      0tdr0 napisał:

> Myslisz, ze interesami mozna usprawiedliwic kazde dranstwo? Nawet jesli jest
                                                      > zgodne z prawem?

O tak, on wlasnie tak mysli :)
                                                      Coz, do tego typu prac trzeba byc wyjątkową mendą, ale takich osob nie
                                                      brakuje :)
                                                      Wręcz przeciwnie.
                                            • driada2 Re: mam zamówić wersaleczkę dla kumpla??? 21.07.07, 10:26
                                              Fakt ze pożyczka jest wysoko
                                              > jakoś musi to sobie zrekompensować.

Bo sprzedaz jest na pierwszym miejscu- liczy sie tylko sprzedaz stad te ryzyko-
                                              nie wazne, ze klient sie nie potrafi podpisac, juz nie mowiac o przeczytaniu
                                              umowy- zataja sie przed nim prawdziwe koszty,- im klient bardziej uposledzony
                                              spolecznie, czy tez umyslowo tym lepiej- najbardziej meliniarskie dzielnice,
                                              byle PGR- Patologia rodem z filmu pt" Arizona"- Yarisy wszedzie dotra
      • losiu4 Re: Provident 20.07.07, 21:39
        cóż, krótko mówiac - ciężka robota... Ale jesli chcesz...

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: qwertyuiop kiepsko płacą agentom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 09:25
          Provident zarabia 300% w skali roku a agentom płaci marne 5%
          • Gość: złodzieje czyli robią w c h u j a agentów i klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 09:28
            Wykorzystują jednych i drugich - te szumowiny do których należy ta firma
            • snajper55 Re: czyli robią w c h u j a agentów i klientów 21.07.07, 23:48
              Gość portalu: złodzieje napisał(a):

> Wykorzystują jednych i drugich - te szumowiny do których należy ta firma

Wszystko przez tych kapitalistów. Wysysają klasę pracującą. :(

S.
              • rita75 Re: czyli robią w c h u j a agentów i klientów 22.07.07, 21:32
                > Wszystko przez tych kapitalistów. Wysysają klasę pracującą. :(

zeby pracującą, to by bylo wszytsko dobrze...niestety najczesciej taka i tak w
                patowej sytuacji
              • Gość: złodzieje Re: czyli robią w c h u j a agentów i klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 12:50
                snajper, nie mam nic do kapitalistów tylko do tych konkretnych szumowin
                • Gość: kazio agentów i klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 17:55
                  czego się czepiacie firmy. dlaczego żadna polska firma nie chce takiego
                  niszowego klienta.założenia tej firmy pewnie miały być inne/ małe pożyczki na
                  szybkie spłaty /. początek to 300 zł na 14 tyg, To prawo rynku wymusiło coraz
                  większe kwoty i okresy spłat.Zmieniły się warunki tzn. teraz jest niszowy
                  klient,przedstawiciel i kierownik, a reszta czeka w cieplutkich klimatyzowanych
                  biurkach do wypłaty i mają w d.... klienta i przedst.
      • Gość: lukasz Re: Provident IP: *.interdom.net.pl 22.08.07, 13:05
        Jesteś domokrążcą-lichwiarzem, który chodzi po melinach – gratuluje określenia
        Gość X, lepiej nie da się określić tej pracy.

Pracowałem jako agent przez kilka miesięcy, na początku dostajesz listę startową
        osób które nie spłacają pożyczki. Odwiedzasz meliny, użerasz się z pijakami,
        wysłuchujesz obelg. Praca wredna, szkoda na nią czasu. Wielka rotacja w biurze,
        ludzie odchodzą po około 2 miesiącach.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka