Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak wrócic do pracy

25.07.07, 15:09
    Witam
    jestem fryzjerką z pięcioletnią przerwą w pracy
    mam juz dzieci odchowane i chciałabym wrócić do zawodu, ale za bardzo nie
    wiem jak .każdy pracodawca chce z doświadczeniem a nie z przerwami w pracy
    jestem z lubuskiego ,.
    może macie jakieś sprawdzone pomysły
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Dorcia Najpierw zacznij szukać IP: *.aster.pl 25.07.07, 18:31
        będziesz się martwić, jak nie będzie odzewu na twoje oferty.
      • Gość: gościówa Re: jak wrócic do pracy IP: 62.233.197.* 26.07.07, 11:40
        zawsze mozęsz powiedzieć, że wykonywałaś swój zawód prywatnie i że szkoliły Cię
        koleżanki które są na bieżąco
        • wicker13 Re: jak wrócic do pracy 26.07.07, 11:49
          Mam kilka koleżanek fryzjerek (oraz za sobą pracę w L'Oreal jako PH) i to z
          górnej półki bo sieci salonów "Le Grand" i zgodnie twierdzą że ten zawód wymaga
          ciągłego szkolenia, doświadczenia i praktyki. Fakt możesz wrócić do zawodu w
          malutkim saloniku gdzieś na osiedlu, ale dobry salon np. sieć "Le Grand" wymaga
          referencji, ukończonych szkoleń, uczestnictwa w konkursach i zawodach
          fryzjerskich. To na prawdę bardzo wymagająca praca jeśli ktoś chce być w niej
          dobrym.... jak i dobre zarobki. W Poznaniu przeciętny fryzjer w "Le Grand"
          spokojnie wyciąga 3-4 tys. netto/miesiąc.

Nie wiem też czy jesteś na bieżąco jeśli chodzi o trandy/modę fryzur, technik
          strzyżenia? Koleżanki mi mówią że ciągle się coś zmienia, trzeba być przy okazji
          dobrym marketingowcem żeby klienta zachęcić do jakiejś nowej fryzury czy
          przedstawić mu ciekawy pomysł.

Polecam bardziej już pracę jako PH choćby w L'Oreal, Matrix'ie, Welli.
          Pracowałem na takowym stanowisku na umowę-zastępstwo ponad pół roku. Strasznie
          miła i przyjemna branża, ciekawe produkty, w ogóle fryzjerki to fajne laski:-) z
          którymi od razu łapałem kontakt. Płace: podstawa 1500 zł netto oraz prowizja
          drugie tyle.

Skończ szybciutko jakiś kurs marketingowy, ładnie wylansuj CV i startuj na PH.
          Mam bardzo miłe wspomnienia z tą branżą:-)
          • kulka129 Re: jak wrócic do pracy 27.07.07, 09:33
            dziękuję za wyczerpującą odpowiedz
            od poniedziałku ruszam do dzieła
            dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka