Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nikt przez ADECCO ?

IP: 78.88.224.* 06.09.07, 20:54
    Czyżby nikt nie był rekrutowany przez Adecco. Potrzebuję informacji
    czego można się spodziewać na rekrutacji prowadzonej przez Adecco
    dla innej firmy. Z góry dzięki:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: nikt Re: Nikt przez ADECCO ? IP: *.glfd.adsl.virgin.net 07.09.07, 12:08
        ja sie zarejestrowałam w adecco i czekałam miesiac na prace, a za
        kazdym razem, kiedy sie zjawialam u nich, slyszalam
        odpowiedz" "szukamy dla ciebie pracy".
        • ugasienica Re: Nikt przez ADECCO ? 08.09.07, 17:16
          Aplikowałam na jedno stanowisko, ale pani Dominika nie widziaa mnie chyba w
          Telekomunikacji Polskiej. Wysłała mnie na rozmowe do Orange na nastepny dzień.
          Tak koło 16.00 napisala mi meila ze spodobałam się rekrutantce i zebym
          oczekowała na termin szkolenia. Na pewnos ie do mnoe odezwa. I nie odezwali sie
          do dziś. Interweniowalam telefonicznie-nikt nie odbierał. A kiedy zla na caly
          swiat napisałam maila dowiedzialam się, ze stazystka niechcacy mnie pominela i
          nie poinformowano mnie o szkoleniu dla Orange. Liczyłam na taka prace! Poraz
          perwszy szukałam pracy i taka klapa....dlatego nie polecam!
      • garraretka ADECCO 09.09.07, 13:32
        Kiedyś w ramach programu "Cień menadżera" Adecco prowadziło rekrutację
        praktykantów. W czasie rozmowy "rekruter" nie był w stanie powiedzieć gdzie się
        dokładnie mieści zakład do którego aplikuję, czy praktyki są płatne czy też nie,
        ile dokładnie będzie trwać ta praktyka. Czym się będę zajmować? Tego dowiem się
        na miejscu. W zasadzie nie wiedział o czym ze mną rozmawiać bo, jak przyznał z
        rozbrajającą szczerością, on się kompletnie nie zna na branży o której mówimy.
        Śmiech na sali. Było to na Domaniewskiej w Warszawie, kilka lat temu. Może od
        tego czasu dużo się zmieniło?
        • Gość: kl Re: ADECCO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 17:23
          wzielas te praktyki?
          • garraretka Re: ADECCO 09.09.07, 18:47
            Nie, praktyki się hucznie nazywały, a już w firmie (ABB) okazało się, że owszem
            szukają (studenta prawa do działu prawnego) ale do... zrobienia porządku w
            archiwum. W ogłoszeniu brzmiało to zupełnie inaczej. Pewnie gdybym nie miała
            wtedy innej alternatywy i do wyboru miałabym siedzenie w tym nieszczęsnym
            archiwum albo w domu, to bym tam poszła dla samego świstka papieru. Ale dostałam
            wówczas ciekawszą propozycję ;)
            • Gość: Zuzia1988 Re: ADECCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.13, 15:43
              Witam,
              w sierpniu 2013 r. odbyłam praktyki w biurze Adecco w Pruszkowie (al. Wojska Polskiego 16 A lok. 44) to co tam się działo woła o pomstę do nieba. Panuje tam wielki chaos i bardzo słaba organizacja pracy. Wiele rzeczy dzieje się poprostu ad hoc bez żadnego namysłu. Pracownicy oraz praktykanci są wyzyskiwani na wszelkie możliwe sposoby (często pracują po 10 godz. dziennie albo i dłużej) oczywiście bez płatnych nadgodzin. Ponadto miałam wrażenie, że jestem tam zatrudniona na stanowisku pomocy biurowej a nie stażystki w dziale rekrutacji i administracji. Osobnym tematem jest kierownik tego biura, która jest osobą bardzo prostą, prymitywną (nie potrafi zbudować poprawnie zdania po polsku). Lubuje się w poniżaniu stażystów. Naprawdę przestrzegam wszystkich przed praktykami w tym biurze ponieważ pomimo kompetentnej i życzliwej rekruterki oraz administratorki nie spotka Was tam nic poza, poniżeniem, wyzyskiem oraz stratą czasu.
              • Gość: xwx Re: ADECCO IP: *.icpnet.pl 24.01.14, 17:36
                Rekrutacja wygląda tak samo. Odwoływanie spotkań w ostatniej chwili, brak informacji do jakiej firmy się aplikuje, śmiechy w słuchawce. Koszmar!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka