Gość: Cool_Mike IP: *.toya.net.pl 16.07.03, 16:14 Witam, czy ktoś z was brał udział w rekrutacji do Philip Morris? Będę wdzięczny za wszelkie komentarze. Pozdrawiam, cool_mike Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja bralem... Re: Praca w Sprzedaży w Philip Morris IP: *.pmintl.ch 16.07.03, 16:41 ponad dwa lata temu i od tamtej pory tu pracuje. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cool_mike Re: Praca w Sprzedaży w Philip Morris IP: *.toya.net.pl 16.07.03, 16:58 Gość portalu: ja bralem... napisał(a): > ponad dwa lata temu i od tamtej pory tu pracuje. > > Pozdrawiam, Mógłbyś podzielić się wrażeniami z rekrutacji? na forum, ew. na priva? cool_mike@wp.pl Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
kokarda Re: Praca w Sprzedaży w Philip Morris 16.07.03, 20:42 bylam tam na interview jakies 5 lat temu, dyrektorem personalnym byl wowczas Holender. Na stowe beda pytac o twoje podejscie do pracy w firmie o tak specyficznym charakterze (badz co badz produkuja towar niszczacy ludzkie zdrowie) i twoja umiejetnosc utozsamienia sie z taka firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cool_mike Re: Praca w Sprzedaży w Philip Morris IP: *.toya.net.pl 19.07.03, 18:44 Czy podczas rekrutacji były jakieś testy analityczne, analiza case studies, testy osobowościowe albo zadania w grupie? z góry dziękuję za odpowiedź. Cool_Mike Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wittman Re: Praca w Sprzedaży w Philip Morris IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.03, 23:01 Phillip hmm... to rozmowy z wyższej półki, zresztą zalezy z kim rozmawiasz. Napewno bedą dwie kobiety tj.jakaś cipka z HR (która awansowała ze starszej kawogotowaczki;) i Twoja przyszła ewentualna kierowniczka/kierownik. W przypadku gdy nie masz zbyt duzo doświadczenia to jest jescze mozliwa pierwsza rozmowa przez tel. cos w rodzaju wywiadu. Zawsze notują. Zadaja pytania na wszelkie mozliwe tematy, rozmowy trwaja srednio 1 h ale ja miałem kiedyś u nich 1 25 min!! Spociłem się jak mysz. Mozesz się pilnowac ale jak jeste nieopanowany to po godzinie sie zapominasz, zaczyna wychodzić prawdziwe "ja", mogą zobaczyć że się boisz. Majac opanowana mowe ciał po tak długim ostyrym wywiadzie mozna popełniac błędy. Pytania zadawane są według planu: tj. dotykają pewnych cech osobowościowych, w zalezności jak odpowiesz dostajesz taką a nie inną ocenę danej cechy, poza tym nawet jak usiłujesz kłamac to i tak wpadniesz, chyba , ze jest super bystry. Np. Czy chciałby pan pracowac w wielkiej korporacji? O tak...bardzo ... A czemu? Bo to lubię. A woli pan prace w małym czy duzym zespole? No w małym... I wpadłeś, bo jak mozesz jednoczesnie lubic duze korporacje i pracę w małych zespołach? Ja tam pracy nie dostałem, byli lepsi...pracuję gdzie indziej ale PM jest moim celem. NU PAGADI PM:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Praca w Sprzedaży w Philip Morris IP: *.pmintl.ch 25.07.03, 09:51 a ja przeszedlem rekrutacja na staż i juz pare miesiecy jestem. Rozmow sie nie obawiaj, przejdziesz je z 2 fajnymi dziewczynami - 1 rozmowa, jesli wypadles ok to czeka Cie druga rozmowa z osobą, pod którą bedziesz ewentualnie pracowal, rozmowy są bardzo dokladne, czasami moga znużyc b. szczegolowe pytania, ale mają swoj cel. u mnie kazda rozmowa nie trwala dluzej niz pol godziny. podejdz na luzie, na pewno bedziesz b.dokladnie wypytany z cv i staraj sie opowiadac dokladnie,tresciwie, bez lania wody. oni tez mają ograniczony czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Praca w Sprzedaży w Philip Morris-UWAGA IP: *.bci.net.pl 31.07.03, 19:36 kiedys pracowalam w zwiazakach zawodowych nalezacych do philip morris polska, jak chcieli sie kogos pozbyc to pisali pismo m. in. do zwiazku o podajac przyczyne: "pracownik nie spelnia podstawowych warunkow do pracy" a dany pracownik zostal zatrudniony 5 lat temu i jakos do tej pory bylo wszystko w porzadku z jego podstawowymi wymaganiami do pracy, wybór należy do ciebie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś