Gość: A gdzie? IP: *.bangor.ac.uk / *.bangor.ac.uk 26.05.04, 20:00 Gdzie byla ta impreza, Pawelku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pawełek Re: Doc Review w Warszawie IP: *.neutron-it.com 27.05.04, 09:26 W Kinotece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iggor Re: Doc Review w Warszawie IP: 212.160.156.* 27.05.04, 12:16 Świetny przegląd, duży sukces. Z tego co widziałem najbardziej podobały mi się "Bogowie , hazard i LSD" oraz "Korporacje", reprezentujące dwa przeciwstawne bieguny dokumenty. Pierwszy to osobista retrospekcja połączona z kolekcją przepięknych ujęć, drugi to precyzyjny opis sił rządzących dzisiejszym światem. Oba b. wzbogacające. Jedno pytanie ciśnie mi się do głowy. DLaczego takich dokumentów nie pokazuje TVP? Pan Fidyk wywalczył dobre miejsa w ramówce, ale to co się tam wyświetla zdaje się świadczyć, że współczesny dokument interesuje się wyłącznie kalekimi dziećmi. Tymczas przegląd Doc Review udowodnił, że współczesny dokument obejmuje spektrum znacznie szersze, a Złota Palma dla Moora to nie polityczny incydent, tylko wskazanie na wspaniale się rozwijającą się gałąź sztuki filmowej. Odpowiedz Link Zgłoś