Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

manager auchan

IP: *.3s.pl 16.10.07, 09:13
    Rozmowa kwalifikacyjna była na poziomie do momentu kiedy pani
    powiedziała, że jako manager przez miesiąc zakładasz koszulke i
    robisz jak fizol myjąc podłogi i nosząc towary i cała brudna reszta-
    mając wyższe wykształcenie!!!!! HAHAHA. A drugi przełom nastąpił
    kiedy pani uradowana bo myślała że znalazła już frajera na to
    stanowisko, usłyszała moje pytanie- to teraz konkrety- jakie jest
    wynagrodzenie? I gdy usłyszała realną na takim stanowisku pensję
    oraz gdy powiedziała swoją opcję już się nie kleiło. Różnica nie
    była duża w naszych propozycjach ale to wystarczyło by zadzwoniła po
    dwóch dniach z odpowiedzią, ze jednak dziękują ale nie!!!!!
    HAHAHAHAHAHAHAHA ALE DNO!!!!!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: ciekawy Re: manager auchan IP: *.brnt.cable.ntl.com 16.10.07, 10:22
        A mozna wiedziec ile Tobie zaproponowala i jakie miasto?
        • Gość: hahaha Re: manager auchan IP: *.3s.pl 16.10.07, 10:34
          Przepiękna STOLYYYYCA Warszafka!!! a ile to nie powiem bo wstyd się
          przyznać.
      • Gość: hahahaha Re: manager auchan IP: *.3s.pl 16.10.07, 10:42
        A co w innych miastach też tak jest??? Też tak mieliście???
        • superpracownik Re: manager auchan 03.03.10, 01:44
          no powiedz ku... ile ci zaproponowali w tym auchan na managera
      • Gość: rebel Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 10:56
        "że jako manager przez miesiąc zakładasz koszulke i
        > robisz jak fizol myjąc podłogi i nosząc towary i cała brudna
        reszta-
        > mając wyższe wykształcenie!!!!! HAHAHA"

ale czy to nie jest aby standard w tego typu marketach i
        hipermarketach?

zdaje się, że w Leroy Merlin szkolenie na kierownika działu wygląda
        podobnie...ludzie z wyższym wykształceniem uczestniczą najpierw w
        6miesięcznych szkoleniu w trakcie którego poznają od podszewki
        wszystkie stanowiska w markecie...więc też zapewne siedzą na kasie i
        biegają z mopem...

no ale zdaje się, że po tych 6miesiacch płacą im tam zdecydowanie
        więcej niż w Auchan..;>
        • Gość: ostatnia_easy ale każdy tam może być przyjęty na szkolenie? IP: *.internetia.net.pl 17.03.12, 16:41
          Czy tylko z doświadczeniem?
      • makowska33 Re: manager auchan 09.12.07, 17:24
        Byłam niedawno na rozmowie kwialifikacyjnej na managera w Auchan.
        Ogólnie w porządku, ALE: zapytano mnie czy mam męża i dziecko - o co
        podczas rozmowy kwialifikacyjnej robić NIE WOLNO, czyli pod tym
        względem kompletny brak profesjonalizmu. Nie musiałam odpowiadać na
        to pytanie, ale odpowiedziałam. I jaki tego rezultat? Ano taki, że
        po dwóch etapach rozmowy usłyszałam, że ogólnie w rozmowie wypadłam
        bardzo pozytywnie i że byliby na tak, gdyby nie to, że... mam
        dziecko. Nic więcej chyba dodawać nie muszę (no może tyle, że teraz
        również pracuję w ogromnej firmie i mimo, że zajmuję odpowiedzialne
        stanowisko nigdy żadnemu z moich dotychczasowych przełożonych nie
        przeszkadzał mój stan rodzinny). To tyle, co chciałam powiedzieć o
        prorodzinnej polityce sieci Auchan...
        • Gość: hhh ahaha hahahha Re: manager auchan IP: *.3s.pl 09.12.07, 17:42
          A który to auchan? Podaj miasto.
          • Gość: maro Re: manager auchan wola piekarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:39
            NA PIEKARNI DOBRZE JEST MOZNA SE POGRZEBAĆ. ZGNBIŁE JAJKO MOŻNA
            ZJEŚĆ E SKÓRKĄ OD CHLEBA__!!!. Nie chciał bym spotakć takiego
            managera z piekarni auchan. szeczgółnie, że pomiędzypółkami można
            znależć zapleśniałe kawałki chleba. A pan w koszuli chodzi jak paw.
            Nawet tłumaczy, że nie ma ludzi. Kto to taki? manager? z dale ka
            widać jak gile z nosa chyba w ten chleb wkładają za miast mąki.
            pracownicy bruni i umorusani. chigiena pod psem. aaa.... smierdzi
            obok drobiu. paskudne. nie kupuje tam od pewnego czasu. a i co sie
            dzieje z rybami? drugie życie.
            • Gość: Pracownik Re: manager auchan wola piekarnia IP: *.skynet.net.pl 01.09.09, 12:01
              co ty pieprzysz chcesz żeby w pracy sterylnie pracownik chodził nie da się
              zawszę się czymś ujebiesz a takie stare pryki łażą i chleb gorący z pieca chcą
              bo taki 5 min przeleżany to fee co wy ku... chcecie od pracownika c mu jeszcze
              h...oza Menager dopie... roboty po same uszy
              sam jesteś brudas ku...szonie nie przyłazi do piekarni na gurczewskiej bo ci
              gili do chleba nawpie...m stary pryku
              • Gość: pracownik1 auchan wola spada na psy!!!!! IP: *.techentrance.com 28.11.09, 21:24
                Witam jestem pracownikiem tego marketu
                powiem tyle że traktują nas pracowników jak śmiecie a w na koniec 2009 roku jest
                jeszcze gorzej nie ma podwyżek a teraz bony ucięli w tamtym roku było 600 zł a
                teraz 300 zł ,powiem jeszcze że na dziale produkcyjnym nie powiem jakim senior
                dał pracownikowi 9 dni pracy bez przerwy i głupio się jeszcze w twarz śmiał i
                powiedział i co nie dasz rady?
                • Gość: Były pracownik Re: auchan wola spada na psy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 17:34
                  Ostatnio odwiedziłem Wole... porazka tam teraz jest! jakbym do
                  Geanta wszedł albo jakiegoś Liderprajsu, syf malaria i bida, kto tak
                  przemeblował dział z sokami?! miał kiepski pomysł! widać po ludziach
                  że tam się nic dobrego nie dzieje, już nawet sobie odpuściłem
                  szukanie starych znajomych pewnie kto ma łeb na karku dawno uciekł z
                  tego sklepu.
            • Gość: Pracownik Re: manager auchan wola piekarnia IP: *.skynet.net.pl 01.09.09, 12:03
              więcej takich matołów to się będzie z czego brechaci hahahaha stare zajebane kapcie
              • Gość: Cygan Re: manager auchan wola piekarnia IP: *.kosnet.pl 23.09.09, 09:46
                haha a odkąd to w markecie robi się 12 dni pod rząd bez przerwy bo w Auchan wola
                na piekarni się tak robi co ciekawsze senior pozabierał urlopy zaplanowane !!!!!
                to sie w głowie nie mieści hehe koniec świata nie polecam tam pracy
            • Gość: xxxxxxxxxx Re: manager auchan wola piekarnia IP: *.icpnet.pl 19.01.11, 19:14
              nie dawajcie im żyć :)
        • 0tdr0 Re: manager auchan 09.12.07, 22:04
          No to do sadu pracy ich. To jawna i bezczelna dyskryminacja.

• makowska33 Re: manager auchan 10.12.07, 19:13
            Być może bym coś z tym zrobiła, ale akurat prawie w tym samym czasie
            dostałam inną propozycję pracy, z której się cieszę. Również jest to
            ogromna firma, ale w odróżnieniu od Auchan tu nikt mnie nie pytał o
            mój stan rodzinny. Widać Auchan ma inną politykę.... lub
            niedoszkolone osoby przeprowadzające rozmowy
            kwalifikacyjne....trudno powiedzieć, w sumie na jedno wychodzi. No i
            trudno się dziwić, że nie mają ludzi do pracy.
            • Gość: ralf Re: manager auchan IP: 193.138.241.* 24.01.10, 00:12
              auchan ma niedoszkolonych w tym względzie pracowników a im wyżej tym
              gorzej sam jestem managerem i kilka razy a moim seniorm brałem
              udział w takiej farsie,ja niby kompletuje ekipę ale to mój senior ma
              ostatnie zdanie,bo lubi sie wtracać we wszysttko,bo sądzi że
              przeczytała wszystkie ksiażki o sukcesie czy ta, psychologii biznesu
              tylko szkoda że mówi ''przyszłem ''zamiast przyszedłem ale widocznie
              niektórzy w tym pocześiańskim zakatku gadają w takim slangu ale jaki
              dyrektor taki kram
              • Gość: gość Re: manager auchan IP: *.net.stream.pl 18.10.12, 11:02
                zajebiście się zgadzam ale to chyba mowa o Basiuni co? :D
        • Gość: marcin Re: marcin IP: 79.191.53.* 31.01.09, 19:17
          chcecie pracy. Jedźcie na WOLĘ do hipermarketu. Wyjątkowo wydajny system
          szkoleń. Koszula Mangera - umowa manager stażysta. Pracujesz na markecie
          przestawiając puszki a potem następna i wywalają Ciebie z pracy. Niby się nie
          nadajesz i nie sprawdziłeś. Praca zagwarantowana od rana do wieczora.
        • Gość: agigi Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 19:37
          Nie wierzę, że ktoś tak powiedział! Nie dostałaś się i wymyślasz ... a ludzie tylko ciągle narzekają zamiast wziąć się za siebie, taka prawda
        • Gość: kicia Re: manager auchan IP: *.szczecin.mm.pl 23.07.13, 14:52
          Po takich pytaniach poznaje się dziadowskie firmy. Niech spadają na szczaw.
      • 0tdr0 Re: manager auchan 09.12.07, 22:06
        Miesiac jako pracownik fizyczny to i tak malo. Takie przygotowanie do pelnienia
        obowiazkow to standard. Chyba, ze masz doswiadczenie jako kierownik. Akurat
        tutaj nie widze nic zlego- kierownik powinien wiedziec na czym polega praca u
        niego w dziale.

Unosisz sie, bo masz wyzsze wyksztalcenie? Gratuluje samopoczucia. Powodzenia,
        po pol roku szukania pracy sam uznasz, ze postapiles frajersko.
        • taki_i_owaki Re: manager auchan 09.12.07, 23:44
          no tu musze sie tez zgodzic, bo pozniej tacy managerowie marketow wydaja
          glupkowate polecenia, nie majac pojecia o realiach pracy "zwyklego" wykladacza
          towaru.
          Wystarczy zapytac zanjomych, ktorzy pracuja w marketach co ci "managerowie"
          wyrabiaja, to mozna sie dobrze ubawic, ale przeciez on ma wyzsze wyksztalcenie i
          rak brudzil w Polsce nie bedzie. Inna sprawa, to kwestia placy.
        • Gość: kicia Re: manager auchan IP: *.szczecin.mm.pl 23.07.13, 15:06
          Nie rozumiem, dlaczego na stanowiska kierownicze/managerskie nie wybiera się kogoś z pracowników, którzy już swoje odbębnili na kasie/jogurtach etc.? Przecież poznali specyfikę pracy, zetkneli się z problemami...i mają świetną bazę wyjściową.

Za cholerę nie kumam zatrudnianych kierowników z zewnątrz, którzy muszą swoje przejść od początku...
          Jak ma zaimponować / zdobyć autorytet ktoś kto nie umie odblokować kasy albo zmienić źle nabitej ceny ????
      • molki_dwa Re: manager auchan 11.12.07, 08:42
        Gość portalu: hahahahaha napisał(a):

> Rozmowa kwalifikacyjna była na poziomie do momentu kiedy pani
        > powiedziała, że jako manager przez miesiąc zakładasz koszulke i
        > robisz jak fizol myjąc podłogi

fajnie, Auchan ma zewnętrzna firme do sprzatania i mycia podłóg....

A drugi przełom nastąpił
        > kiedy pani uradowana bo myślała że znalazła już frajera na to
        > stanowisko, usłyszała moje pytanie- to teraz konkrety- jakie jest
        > wynagrodzenie? I gdy usłyszała realną na takim stanowisku pensję
        > oraz gdy powiedziała swoją opcję już się nie kleiło. Różnica nie
        > była duża w naszych propozycjach ale to wystarczyło by zadzwoniła
        po
        > dwóch dniach z odpowiedzią, ze jednak dziękują ale nie!!!!!
        > HAHAHAHAHAHAHAHA ALE DNO!!!!!!!

konkrety wygladaja tak, ze dopiero na rozmowie u dyrektora
        dowiadujesz sie , jaka kasę ci chca zapłacic - jej wysokośc jest
        uzalezniona od wyniku rozmowy z ta panią albo panem.....
        • megaterminator Re: manager auchan 11.12.07, 09:00
          Co ty bredzisz molu. Nie znasz realiów. Na pierwszym etapie rozmowy
          chcą urobić gościa czy laskę z kasą żeby potem to właśnie pan z HR
          czy też pani z HR pokazali się i zabłyszczeli przed dyrektorem już
          na tej drugiej rozmowie jakiego taniego kandydata przedstawiają i za
          jaką głodową pensję będzie ten pseudo manager bez szkoły robić!!!
          Obudź się molu i wiej stąd bo naftalinę wyciągnę z szafy.
          • molki_dwa Re: manager auchan 11.12.07, 21:54
            megaterminator napisała:

> Co ty bredzisz molu. Nie znasz realiów. Na pierwszym etapie
            rozmowy
            > chcą urobić gościa czy laskę z kasą żeby potem to właśnie pan z HR
            > czy też pani z HR pokazali się i zabłyszczeli przed dyrektorem już
            > na tej drugiej rozmowie jakiego taniego kandydata przedstawiają i
            za
            > jaką głodową pensję będzie ten pseudo manager bez szkoły robić!!!
            > Obudź się molu i wiej stąd bo naftalinę wyciągnę z szafy.

mam pytanko w takim razie??? a Ty skąd znasz realia Auchan???
            Bo ja za głodową pensję nie pracuję......
            • Gość: olo Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 16:02
              Pracujesz trzy miechy na dole i taszczysz ziemniaki lub buraki. Szkoda takiego
              typa ale cóż roboli jest mało. A jak jesteś cienias i się nie zwolnisz wcześniej
              to sobie postażujesz odpowiednią liczbę godzin i zanim się zorientujesz to cie
              wywalą delikatnie mówiąc. Zarobki są takie sobie. Jak wynegocjujesz. Brutto
              2500PLN. Jak powiesz mniej to dadzą ci tyle ile napisałem i powiedzą, że cie
              doceniają. Jak za drogi to z czasem się sam zwolnisz. Generalnie będziesz
              managerem przez wielkie „R”. Najlepiej zarabiają na PF. Ale jak by się bliżej
              przyjrzał to zabraniasz mniej niż na textyliach itd. Tam zawsze powiedzą ci, że
              ciężko pracują. A tak naprawdę na wszystko mają czas. Najbardziej w tyłek mają
              managerowie mięso. Nie mają gdzie rąk włożyć. Ale widziałem takich którzy
              chodzili i palcem się nie dotykali. Świetni byli – szkoda, że pouciekali z
              pracy. Ciągle kontrole i stres. Jak nie kontrola to ktoś z centrali. Jak nie
              centrala to dyrektor. Właściwie to bardziej senior bo on musi mieć premię.
              Piekarnia to luz jeśli masz ekipę i podpisujesz często premie. Właściwie musisz
              mieć majstra do kręcenia chleba. Zarabia tyle co ty ale się nie brudzisz. Drób
              to trochę śmierdzące kurczaki. Można czasami pawia puścić jak się likwiduje
              straty. Ale za 5(X) przejdzie. Najwygodniej wylądować w centrali. Koszulka
              krawacik i ściemniasz na maxa. Zawsze znajdziesz wymówkę. Pogoda, strajk,
              rolnicy. A potem piłeczkę odbije dalej dyrektor. Przerwa o jednej godzinie z
              kolegami – cywilizowana praca. Trochę latania przed świętami. Prawdziwi kupcy z
              tymi typami się nie zadają i mało dyskutują. To na ich głowie wszystko siedzi.
              Widziałem takich którzy pracowali na dole i tam zostali. Fajnie wygląda facet w
              koszuli z krawatem. Jeden wielki burdel. Nie starczy czasu na pranie koszuli.
              `>` dwóch lat pracują nieudacznicy bez przyszłości. Maja problemy z myśleniem i
              liczeniem. Paleciak w łapę i wiooooooo. Motywować potrafią – nie daj się nabrać.
              • Gość: były Lidlowiec Re: manager auchan IP: *.toya.net.pl 02.03.08, 18:43
                to i tak w Auchan są kokosy. Ja robiłem 2 lata w Lidlu na podobnym szkoleniu.
                Przez 8 miesięcy pracujesz jako pracownik sklepu lub kierownik. Od 6 rano przez
                minimum 12 godzin, bo firma stosuje politykę zmniejszania wydajności. Czyli im
                mniej osób na sklepie a czym większy obrót tym lepiej. Sklep robiący 120 tys
                obrotu dziennie czasem ma na zmianie 5 pracowników i do tego wszyscy na kasach.
                Syf, bród i ubustwo. Klienci kradną. Sklepem nie ma się kto zając. Zresztą kto
                zna naszą sieć albo kiedyś w niej pracował potwierdzi moje słowa. Kasa: 1
                rok:3000, 2 rok: 4200, 3 rok: 5300, 4 rok: 6300. Netto. Do tego służbowy Golf do
                własnego użytku. Na 20 KRS (Kierownik Rejonu Sprzedaży) tylko 2 pracuje 4 lata.
                Resztą się zwalnia lub najczęściej kierownictwo się jej pozbywa. Nie wychodzą
                inwentaryzacje, obrót spada, ktoś Ci się zwolni, więc mają powód żeby Cię wylać.
                Niby masz 2 dni wolnego, ale często jeśli raz na miesiąc masz dzień dla siebie
                to sukces.
                • Gość: alek Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 18:12
                  Brud syf i malaria. W Auchan. Ostano firma szuka managerów mięsa. Zwolnili się.
                  Dlaczego? Sprzedawali stare mięso.
                  • Gość: dz Re: manager auchan IP: *.chello.pl 15.01.09, 16:42
                    gó... widziałes cieniasku i skomlesz
                • Gość: max Re: manager auchan - to jest opinia IP: 62.153.75.* 26.03.08, 16:08
                  Przepracowałem 9 lat po róźnych sieciach, na różnych stanowiskach i
                  mogę jedynie potwierdzić dwie powyższe opinie, reszta to jakis
                  dziecięcy bełkot rozżalonych "świeżaków" po studiach. Jak widze
                  stare motto "co cie nie zabije, to cie wzmocni" dalej funkcjonuje.
                  A co do "mięsa" jest to jeden z trudniejszych działów/stoisk i za
                  taka kase nikt nie bedzie sobie żył wypruwał przed dyrektorem,
                  sanepidem itd.
                  Co do nowych managerów - jeśli jestes bez doświadczenia, to nikt ci
                  nie powierzy stoiska/działu, ludzi itd. tylko dlatego bo ci sie
                  wydaje że jestes dobry - subiektywne odczucie :) Tak jak ktos
                  napisał na górze - "walisz w póły z ludźmi" min. po to by wiedziec
                  ile dana czynność może zająć czasu pracownikowi. Bo stac nad kims i
                  pohukiwac do byle cieć potrafi. Masz generowac cyferki a nie
                  eksperymentowac bo Ci sie wydaje że się sprawdzisz. Jedną z
                  najsłynniejszych szkół przetrwania dla stażystów był (nie wiem jak
                  jest teraz) Champion na Białołęce, z kilkunastu osób po 2-3
                  miesiącach zostawało kilka osób.
                  Czasy "wielkich otwarć", szybkich awansów sa juz przeszłością, z
                  tego co słyszę od znajomych, jest coraz gorzej. Kiedyś aby zostać
                  kierownikiem dz/sto trzeba było mieć min. średnie wykształcenie i to
                  czasem krzywo na ciebie patrzyli. Teraz wystarczy że masz zawodówkę
                  i umiesz ganiać z paleciakiem, awans masz w kieszeni.
                  Z perspektywy czasu widzę że kto miał łeb na karku to albo siedzi
                  gdzieś w centrali albo zmienił branżę na pokrewną, bo zarobki od
                  kilku lat stoją w tym samym miejscu.
                  Mimo wszystko miło wspominam "markety" wiele sie nauczyłem i
                  poznałem wielu wspaniałych ludzi którzy chciali i potrafili sie
                  dzielic swoja wiedzą.
                  sorry za "ogonki" atl mi "niedomaga" :)
                  • Gość: asia Re: manager auchan - to jest opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 14:04
                    wiatm czy ma ktos pojecie na temat pracy w Selgros na stanowisku
                    zastepcy kierownika?dostalam oferte pracy i musialabym wyjechac na 3
                    miesiace szkolen do innego miasta bo u mnie Selgros ma sie dopiero
                    otworzyc. Ale warunkime jest podpisanie umowy ze bede dla nich
                    pracowala 2 lata bo inaczej bede zwracac koszty szkolenia i to jest
                    zrozumiale ale jakos sie podjac tej pracy ze wzgledu na to iz osob
                    na to stanowisko jest wiele i wiele jedzie na szkolenia sposrod nich
                    beda wybrani kierownicy a kto nie da rady pozostanie
                    zastepca:/jestem ciekawa jak w tej firmie traktuja pracownikow...tym
                    bardziej ze mam okazje podjac prace jako manager w auchan na
                    mrozonkach. prosze o rade bo czas leci a ja musze podjac decyzje.
                    moj nr gg 6352306
            • Gość: edi Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 22:02
              strasznie nawet jeśli jesteś bezrobotnym ni zaczynaj pracy bo w Auchanie jest
              jak w Obozie pracy
      • Gość: Dyskretna Łucja Re: manager auchan IP: *.telpol.net.pl 04.03.08, 17:15
        A co Ty się dziwisz takiej polityce firmy? Empik tak działa i rózne sieci tak samo. Trzeba od podstaw robić,a i tak wywalają często żeby umowy stałej ju znie było,bo wtedy trudniej pozbyc się pracownika.
      • Gość: qwazi Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 15:07
        Idż na Auchan Wola - Warszawa. Tam zawsze szukają managerów. Co roku wymiana.
      • Gość: ona Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 16:49
        Manager Auchan i najgorsze działy to spożywcze.
        1.Ryby – śmierdząca robota i brak załogi do pracy. (-) to tylko sanepid
        2.Mięso – śmierdząco, mokro, zimno. (-)zimno; mokro; śmierdząco; brak ludzi do
        pracy - wszystkie kontrole jakie są w tym kraju – trzeba mieć motorek w d… i
        nieźle się nakręcić. Niezły cwaniak musi to prowadzić
        3. Drób (-)śmierdząco; brak ludzi do pracy; sanepid
        4.Grill () śmierdząco po pracy trzeba pozmywać jak nie ma pracownika
        6. Warzywa (-)sanepid i mocny kręgosłup jak nie ma ludzi do pracy. Worki
        ciężkie. Śmierdzi na kiszonkach jak by się ktoś zwalił (że ci ludzie to kupują
        bo w UE to zabronione zgniliznę sprzedawać
        7. Nabiał (-)zimno i zamówienia
        8. piekarnia (+) ciepło (-) łaska pracowników jak nie potrafisz kręcić chleba
        (oni to zawsze wyczują)
        9. Wędliny gibanie się na regale. Tam nigdy nie wiadomo o co chodzi z datami.
        Zawsze reklamacje ze strony niezadowolonego klienta
        Najlepiej siedzieć na textyliach. Ciepło i spokojnie. Trochę trzeba poskakać po
        wieszakach. Ale poza tym to luzik i takie same pieniądze a nawet większe niż na
        spożywce.
        FMCG słodkie i słone to latanie i zbieranie śmieci z kas. Ale przynajmniej nie
        śmierdzi - polecam.
        Najlepsze to AGDi takie tam. Wciskasz kit i sprzedajesz. Jak nie w całości to na
        elementy. Aby tylko nie było uszkodzeń. A… nie traf na przyjęcie towaru bo
        trochę nie wiadomo za co się złapać.
        • Gość: dz Re: manager auchan IP: *.chello.pl 15.01.09, 16:43
          czytam i wierze że ty na pewno byś sobie nie poradział
      • Gość: mariusz Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 16:55
        Najlepiej zostań seniorem. Masz władze i pieniądze. Ostro wszystkich za łachy i
        będzie ok. Nawet jak nie potrafisz liczyć to liczy się wazelina. A to wszystko
        zmienia.
      • Gość: robert Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 18:25
        Tu są informacje na temat pracy managerów
        www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1462
        • Gość: Królowa Śniegu Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 00:34
          Ach, widzę, że pensje się nie zmieniły w tym sklepie. Pod koniec
          roku 2003 (!!!) oferowano mi na stanowisku managera w Auchan
          dokładnie 2500 brutto. Czyli dokładnie tyle, co ktos powyżej napisał
          na temat aktualnej sytuacji...
        • Gość: ciekawski Re: a gdzie kupiec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 21:35
          Po takich zdjęciach można paść ze śmiechu. Co w tej sieci robi Kupiec Mięso. Co
          robi osoba monitorująca jakość a co dyrektor?
          Panie Robercie Pan obnaża całą prawdę o tej firmie. Czy ma Pan więcej takich
          fotosów? Chętnie poczytam. W Tesco czegoś takiego by nie było jak by się
          dowiedział dyrektor to takie towarzystwo padlinowe pewnie by wywalił z roboty.
          Że oni się nie boją sprzedawać takiego towaru.
      • Gość: -T- Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 09:07
        Kolega z Carrefour w Auchan na mięsie dostał więcej. Chwalił się, że ponad
        3000. Problem jeden – po szkoleniu za 3 miechy się zwolnił. Pewnie za drogi był.
        Albo miał coś na sumieniu.Teraz pracuje w innej sieci i ma więcej. Mówi, że woli
        spokojnie wracać do domu bo sie za bardzo nie wyrabiał.
      • Gość: pingu Re: manager auchan IP: *.uznam.net.pl 22.03.08, 09:10
        hmm, a ja myślałem ,że nie ma nigdzie gorzej niż w ochronie:) czy ktoś mi moze
        odpowiedzieć ile dostaje manager ds.ochrony???? w normalnej agencji ochrony jako
        szef ochrony dostaję 2500 netto i myślałem że w
        auchanie dostanę więcej:))))Fakt ,że w agencji podlega pode mnie kilkanaście
        obiektów ale narobić sie nie narobię.Ot , od czasu do czasu trzeba podjechać ,
        sprawdzić czy ludziska nie śpią:))Dlatego proszę o jakieś bliższe informacje na
        temat działu ochrony w Auchan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: wojtek Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 15:25
          Do roboty. A Auchan trzeba pracować a nie stać. Jeśli jesteś managerem to dobrze
          motywuj (ściemniaj na maxa i obiecuj).
          Zmieniaj pogląd z godziny na godzinę a ludzi traktuj jak szmaty. To nie ludzie
          tylko roboty do pracy. Pamiętaj oni pracują za grosze a ty za tysiące. Udawaj
          jak się da jak dyrektor idzie po obchodzie dzielnie pracuj. I dużo narzekaj jak
          masz słabe wyniki. Oczywiście na innych.
          • Gość: x Re: manager auchan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 12:43
            Witam. Aplikuje na stanowisko managera działu. Mam magistra ekonomii i 2 lata
            doświadczenia w handlu (ale nie na stanowisku kierowniczym). Odbyłem już jedną
            rozmowę ogólną, a drugą z senior managerem działu na którym bym pracował. Czeka
            mnie jeszcze ostatnia rozmowa z dyrektorem. Z tego co mówił, chcieliby mnie
            zatrudnić na początek jako filar (z-ca managera) ponieważ nie mam doświadczenia
            w zarządzaniu ludźmi. Kiedy powiedziałem mu swoje oczekiwania płacowe (2200-2500
            brutto tj. 1500-1700 na rękę), to zaczął kręcić nosem i powiedział że wszystko
            zależy od decyzji dyrektora. Wiem, że w innych marketach proponują więcej na
            start (Carrefour, Leroy Merlin). Czy biorąc pod uwagę moje wykształcenie i
            doświadczenie oczekuje zbyt dużo???
            • Gość: hihihi Re: manager auchan IP: *.chello.pl 20.04.08, 12:54
              co? 2500 brutto menadzer? nie ośmieszaj sie i nie poniżaj. Ja jako pracownik
              biurowy żądam przynajmniej 3500 brutto ze średnim. Nie zaniżaj rynku.
              • Gość: piotr Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 21:02
                Te stawki są głodowe. Pani w personalnym w Auchanie zarabiają 3500 brutto. i nie
                ma co się czarować. A managerowanie na poziomie 3300 max przy b.d.b układach.
                - nie polecam tej firmy bo duża rotacja, a zachowanie ludzi którzy pracują ponad
                5 lat przypomina kogoś kto wyzyskuje i zachowuje się w stosunku do pracownika
                jak SS-man. Mniej zdemoralizowani są ci którzy maxymalnie pracują około 1,5
                roku. Bo jeszcze nie mają złych nawyków.
            • Gość: x Re: manager auchan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.08, 12:12
              Mam 2 lata doświadczenia w handlu i magistra ekonomii, a na rozmowie na
              stanowisko managera działu pani dyrektor zaproponowała mi stanowisko pracownika
              hali za 1500 zł brutto - myślałem że spadnę z krzesła <lol> Nie składajcie
              papierów do Auchan Białystok, ponieważ w ogłoszeniach szukają managerów, a tak
              naprawdę idiotów do pracy na hali którzy będą zasuwać za nędzne pieniądze i
              mamić ich będą możliwością awansu za kilka lat, jeśli się wykażą.
              • Gość: alek Re: manager ekonom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 11:12
                nie dziwię się miała rację. Ja miałem mgr do potęgi i się nie
                chwaliłem._Pracowałem od rana do wieczora i nie ma wyrzutów sumienia.Pakowałem w
                póły i czyściłem paleciakiem._Właśnie przez takich idiotów ja ty baranie ludzie
                którzy coś potrafią są wywalani. Jesteś Pozer i tyle. Te barany po ekonomii to
                lenie w krawatach a takich się nie powinno zatrudniać. Jeden na firmę spokojni
                wystarczy jeśli ma głowę. _naucz się szacunku.
            • Gość: kowianeczka Re: manager auchan IP: *.lodz.msk.pl 22.07.08, 15:26
              Gość portalu: x napisał(a):
              Wiem, że w innych marketach proponują więcej na
              > start (Carrefour, Leroy Merlin). Czy biorąc pod uwagę moje wykształcenie i
              > doświadczenie oczekuje zbyt dużo???

Skoro w innych marketach płacą więcej na start to aplikuj do tych innych marketów, a nie do Auchan. Po co sobie życie utrudniasz, złotko, skoro rozwiązanie twoich problemów jest takie proste.
              • annajustyna Re: manager auchan 22.07.08, 15:39
                Kowi, a moze Ty tez wystartujesz do marketu, tak dla sportu?:P
            • Gość: gość Re: manager auchan IP: *.net.stream.pl 18.10.12, 11:14
              filar to tylko taki utytułowany pracownik co zapier**la na hali a dodatkowo ma tysiące innych obowiązków należących do menadżera. oczywiście za pensje pracownika hali ;)
      • Gość: andrzej Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 13:44
        Jeśli nawet zarobisz kwotę wymienioną przez ciebie jako manager to ciężko się
        napracujesz. To nie tylko pilnowanie i bieganie od drzwi do drzwi. Musisz być
        przygotowany na nocne inwentaryzacje i zbieranie koszyków z pod kasy. Roznoszeni
        zwrotów i normalna robotę papierkową. Większość czasu spędzasz biegając po
        sklepie. A jeśli jest jakaś akcja to nie ma zmiłuj. Tak na pierwszy rzut oka to
        nawet to nieźle wygląda.
        Kłopoty się zaczynają kiedy nie ma ludzi. A zawsze ich niema ponieważ twoi
        pracownicy mają mniejsze pobory od ciebie. Trudno takiego zmotywować. Jak sie
        postawisz w jego sytuacji to będziesz wiedział jak sie nie napracować.
        Rotacja na stanowiskach nie zadurza co pół roku zmiana warty. przychodzą kolejni
        i kolejni. Nawet jeśli masz wysokie kwalifikacje to i tak nie jest to stanowisko
        kluczowe dla funkcjonowania sklepu.
        Dobrze jest od czasu do czasu zakablować kolegę to może się uda coś
        osiągnąć(awansik). Ale kabel i tak długo nie pociągnie bo wszystko się wyda. W
        końcu pracujesz w jednej wielkiej rodzinie. Rodzinie Auchan._____A o siedzeniu
        sobie możesz pomarzyć. Ja bym ciebie wziął do ciągania wózków jak brak
        pracowników i uzupełniania towaru na półkach. W ramach szkolenia. Na początku
        będziesz miał szklenia i wszystko sielsko będzie biegło a jak trafisz na sklep
        to ktoś się weźmie za ciebie.
        • Gość: bolek_ Re: manager auchan IP: 195.255.135.* 24.07.08, 10:20
          w warsawie na modlinskiej i na woli wymieniaja zawsze managerow dz. spoz. to
          jest najgorsze sklepy w warszawie nie liczac piaseczna. Praca glownie fizyczna z
          amarne pieniadza. Ogloszenie caly czas leca na ich stonkach. Auchan to ruina.
          • Gość: Zuchos Re: manager auchan IP: *.tktelekom.pl 29.07.08, 20:36
            a co sadzicie o dziale technicznym w auchan?
            • Gość: eli Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 12:22
              burdel na kołach
      • Gość: auchan hr Re: manager auchan IP: *.aster.pl 14.09.08, 18:09
        Wielu z Was jest cienkich jak barszcz. Dlatego tak was traktujemy :)
        • Gość: szelez Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 20:08
          ciekaw jestem jaka jest rotacja w HR. W tym waszym auuu...coś tam. Nie chciał
          bym spotkać takiej pani na rozmowie kiedy będzie szukała pracy.
          Fajnie się zachowujecie kiedy przybywacie i opowiadacie co robiliście. Właściwie
          nic. A o całym HR w firmie AU Świadczą ogłoszenia w cotygodniowej prasie gazety.
          Gdyby ktoś dobrze rekrutował to tylu ogłoszeń by nie było. A jeśli chodzi o
          managerów to z pośród wielu tych którzy odeszli kilku to brylanciki i przyznam
          się, że warto było ich zwerbować. by by
      • Gość: rerererer Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 20:58
        Ja niedawno awansowałam na senior managera na Śląsku po 5 latach
        pracy i mogę powiedzieć jedno kasa do dupy........... żeby nie
        powiedzieć gorzej,,,,, ciekawe kiedy będą podwyżki ,,, czy ktoś w
        tej sieci się nad zastanawia jedyne wyjscie to drugie dziecko,,
        pozdrawiam wszytskich cięzko pracujących w imię oszołoma
        • Gość: gsadfdf Re: manager auchan IP: *.v-isp.energis.pl 17.10.08, 13:32
          a można prosić o szczegóły ja też awansowałam niedawno i dostałam
          podwyżkę nawt całkiem sporą około 30 % ? proszę o szczegóły
          • Gość: rerererer Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 14:02
            można .... jest to około 2 X średnia krajowa takze nieźle jak na
            początek i mam obiecaną podwyżkę po pół roku zobaczą jak mi
            idzie,,,, takze jestem zadowolona na razie , godziny ok włascieiw
            nie robię nadgodzin polecam wszystkim którzy zaczynają zaraz po
            studiach....
            • Gość: art Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 21:14
              Trafiłaś niezłe. A czy dalej panuje taki syf jak dotychczas. Ja pracowałem 8
              lat. to wiem nieco więcej o tej firmie i jej mrocznych tajemnicach na działach
              spożywczych.
              • Gość: oszolemek :) Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 22:56
                A ja jako były pracownik administracji Auchan mogę powiedzieć, że
                ludzi traktuję się jak pomagierów. Zwłaszcza dyrektor D.C. jest
                osobą która niezbyt przychylnie patrzy na ludzi i ocenia wszystko
                tylko przez pryzmat swoich zysków.
                Sos.
                • Gość: lolek Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 20:30
                  Dyrektor reprezentuje nie tyle politykę firmy co własną polegającą na zyskach.
                  Managerowie to zwykli robole. Pracownicy działów spożywczych zarabiają więcej
                  niż nie jeden manager. Cała klika to dyrektor i managerowie seniorzy. to oni
                  czerpią zyski. Traktują ludzi jak motłoch. A ponieważ motłoch się nie sprzeciwia
                  to i oni uważają, że wszystko jest w należytym porządku.
                  • Gość: wojtek Re: manager auchan IP: *.chello.pl 09.01.09, 21:57
                    witam, ostatnio czytałem ogłoszenie o pracy managera działu mięsnego w Auchan
                    Modlińska. tak się zastanawiam czy jest sens wysyłać tam swoją aplikację, bo jak
                    czytam jakie są tam warunki pracy to idzie się załamać, no ale mi nie zależy na
                    jakiejś super pensji, bo chciałbym zdobyć doświadczenie. jestem świeżo po sggw i
                    myślę, że nie będę miał problemów z dostaniem tej pracy. czy może ktoś wie jak
                    wyglądała praca poprzednich managerów w tym sklepie?
                    • Gość: wojtek Re: manager auchan IP: *.chello.pl 09.01.09, 22:11
                      ej sorki, ale dzisiaj zobaczyłem jeszcze raz i to ogłoszenie jest nieaktualne.
                      pewnie już kogoś mają. szkoda...
                      • Gość: arnie Re: manager auchan IP: *.icpnet.pl 15.01.09, 23:14
                        Ja miałem 5 rozmów na managera w auchan,chyba chcieli zrobić
                        atmosferę wyjątkowości czy co,ogólnie syf i masakra,Pracowałem tam 8
                        dni,praktycznie cały czas latałem i skanowałem ceny-kasę
                        wynegocjowałem ponoć dużą jak na tamte lata(2006 r początek)to było
                        coś ok 1600 netto na dziale z ręcznikami i materacami,łóżkami etc w
                        Poznaniu,wykszt.wyższe,doświadczenie kierownicze,angielski.
                        Na szczęście szybko dostałem inną robotę-trzeba tylko przyznać,że
                        rozliczyli się ze mną i wypłacili zupełnie ok za te kilka dni.
                    • Gość: michał Re: manager auchan IP: 79.191.54.* 28.01.09, 15:37
                      kolega tam pracował kilka lat i nie narzekał dopóki nie brakowało i wykręcał
                      maksymalne obroty n dziale. Potem zrezygnował. zresztą widać panuje tam wielki
                      syf i brud. Praca na trzy zmiany. nocne inwentaryzacje i siedzenie w chłodniach.
                      słyszałem, że mija się to z celem. Zapomnij o koszuli pomyśl czy potrafisz
                      pracować fizycznie. Szkolenia są wspaniałe najpierw lenistwo bajka lub ostre
                      zapierdzielanie. Ideologiczne odmóżdżenie a potem głęboka woda bo nikt nie
                      wyszkolą ciebie. za nim się zorientujesz o co chodzi to po tobie. Też chciałem
                      się załapać ale teraz wiem, że nie warto było.
                    • Gość: mariusz Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 20:36
                      Syf kiła i mogiłą, manager traktuje ludzi jak bydło, a ten kabel co przy nim
                      jest jako pomocnik - fałszywiec jakich mało. Przestrzegam przed tą firmą, ludzie
                      na kierowniczych stanowiskach to największa zbieranina debili, za kolejny
                      miesiąc pracy zrobili by wszystko, tam nie ma kolegów są tylko potencjalni
                      wrogowie. Najgorsza sytuacja W Auchan Wola. Roboty full pieniędzy nie wiele.
                      ,,,,, trzymajcie się z dala od tego syfu
      • karolajna83g Re: manager auchan 22.02.09, 22:41
        manager w Auchan oficjalnie zarabia 2000 zł netto..a nieoficjalnie
        więcej...Składałam cv do Gdańska, ale się nie odezwali jeszcze.
        PS. Kiedyś tam pracowałam
        • Gość: waldek Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 20:22
          ja myślę, że są to jakieś bzdury o tym co piszesz. Pracowałem dosyć długo i mogę
          powiedzieć, że zarabiasz tyle ile masz na umowie. 2000PLN netto się zgodzę. Ale
          zależy to od działu jaki masz. Efektywnie przeliczając na godziny pracy
          rzeczywiste to stawka równa się stawce szeregowego pracownika. Myślę, że rzeźnik
          więcej zarobi od managera. Trzeba się przejechać do Bydgoszczy.
          • Gość: Dorota Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 09:35
            Witam,ja się zastanawiam nad pracą kasjerki w auchan,czy może ktoś wie jak to wygląda godzinowo ile placą,cokolwiek,byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
            • Gość: ja Re: manager auchan IP: 213.134.152.* 27.02.09, 10:06
              www.komentuj.pl/watek.php?id_watku=28007
              www.polityka.pl/z-punktu-widzenia-kasjera/Lead33,933,268186,18/
              • Gość: Dorota Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 18:12
                a czy może ktoś wie ile płacą kasjerkom w tych obozach???
                • Gość: Niki Re: manager auchan IP: *.85-237-181.tkchopin.pl 05.03.09, 15:48
                  hej. niestety pracuje w tym obozie pracy jakim jest Auchan. zwykły pracownik
                  hali.. a tak naprawde polowe rzeczy robie za menagera... wyzysk...
                  • Gość: Dorota Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 11:09
                    A zdradzisz jak wygląda to godzinowo,i jaka kasa?? pozdrawiam:-)
                    • Gość: ana Re: manager auchan IP: *.eranet.pl 31.03.09, 12:56
                      mam pytanko, czy ktoś może napisać co podlega managerowi działu spożywczego?
                      proszę o konkrety !
                      • Gość: p... Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 09:05
                        generalnie praca, szczota i frotera. To atrybuty managera.
                        Szczegolnie spozywczego. Pracowalem dla nich kilka lat. Dawniej jak
                        Francuzi kierowali to manager byl managerem. Teraz to glownie grupa
                        ludzi z roznych zakatkow kraju nie ktorych nikt nie chce przyjac do
                        normalnej pracy. Jak to na forum ludzie pisali przechlapane ma
                        spozywczy manag. Takich dzialow jak mieso, warzywa i owoce no i
                        grill. Wlasciwie na tym ostatnim ne ma co szukac. stoisz za
                        pracownika jak nie przyjdzie. Polecam ryby :-). tam sie zrealizujesz
                        jak na swieta kolejka bedzie po wyjscie a ty sam staniesz na wadze.
                        • Gość: czarek Re: manager auchan IP: *.elpos.net 03.12.09, 21:30
                          10/10
                          dziś to przeżyłem
                          pozdrawiam
        • Gość: ela.. Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 18:46
          Jesteś do roboty a nie do kierowania. Umowy podpisywane jako manager stażysta.
          Pracowałam tam to wiem. Szkoda gadać. najlepiej zarabiają na PF czyli spożywka
          ktoś napisał. Tak naprawdę zależy od dyrektora czy ci da tryle czy nie. W realu
          będziesz najgorzej zapieprzał. Idż na sezon auto bricco to się nie
          na-pierniczysz a ta sama kasa.
      • losiu4 Re: manager auchan 31.03.09, 13:34
        "Gość portalu: hahahahaha napisał(a):

> Rozmowa kwalifikacyjna była na poziomie do momentu kiedy pani
        > powiedziała, że jako manager przez miesiąc zakładasz koszulke i
        > robisz jak fizol myjąc podłogi i nosząc towary "

no przeciez "managerowałas", co chcesz. Zarówno powierzchniami
        płaskimi, jak i towarami na półkach.

> mając wyższe wykształcenie!!!!!

a to akurat żaden wstyd. Jak myślisz, co porabia np. w Anglii multum
        naszych rodaków z wyższym wykształceniem?

Pozdrawiam

Losiu

Pozdrawiam

Losiu
        • ssraka.faraona Faktycznie z ciebie łoś!!!!!!!! 31.03.09, 17:36
          • losiu4 Re: Faktycznie z ciebie łoś!!!!!!!! 01.04.09, 07:01
            a o tym to ja wiem od dawna :) i wcale się tego nie wstydzę :)

Pozdrawiam

Losiu
            • Gość: Chi Odpowiedzialnosc finansowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 23:30
              Czy wie ktoś może jak wyglada odpowiedzialność finansowa Managera?
              Czy za kradzieże pracowników/klientów są potrącane pięniądze z jego pensji? Jeśli tak to w jakiej ilości?

Czy jest fizycznie możliwość kontroli pracowników/klientów? Czy np. jak wyjdę do łazienki to czy ktoś pilnuje działu?

• Gość: Był.Kupiec Re: Odpowiedzialnosc finansowa? -Kupiec Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 11:03
                Mówią o odpowiedzialności finansowej. Tak zawsze taką masz nawet jeśli jej nie
                podpisujesz. Polityka firmy jest to aby sprzedawać o 1gosz taniej od
                konkurencji. Czyli generalnie sprzedajesz na marzy ujemnej. W realu oznacza to
                ze narażasz firmę na straty finansowe. Czyli kopiesz dół na siebie. A potem
                wylatujesz. Tego nikt ci nie powie ale to taki haczyk. Kupcy w tej firmie czyli
                firmie A.. to generalnie ludzie nieudacznicy. Na rozmowach kwalifikacyjnych
                wypadają mizernie. Dużo braków. _Dyrektor zakupów również ma braki i to chyba
                przyczyna problemu.
                • Gość: marcin Re: Kupiec Auchan Przeczytajcie ten artyół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 08:16
                  forum.poranny.pl/Uwazaj-na-mieso-w-Auchan-t10039.html
                  Dla tych, co nie umieją czytac ze zrozumieniem i zarzucają, ze mięso
                  nie było z Auchan czy też próbę oszustwa przez klienta polecam
                  fragment :
                  "Inspektorzy zbadali mięso z lodówek.
                  – Było na granicy przydatności do spożycia. Termin ważności upływał
                  w nocy. Pobraliśmy pięć próbek. Wszystkie okazały się niedobre –
                  wyjaśnia Andrzej Jarosz, rzecznik Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-
                  Epidemiologicznej w Białymstoku....
                  Dlatego do utylizacji pojechała cała partia: 24 porcje, łącznie
                  ponad 10 kg. Ale Auchan nie ma sobie nic do zarzucenia.
                  – Mięso nie pochodziło od nas, a od producenta zewnętrznego – firmy
                  Kania."
                  Zepsute mięso było w Auchan w lodówkach, stamtąd pochodziły prbki
                  badane przez Sanepid.
      • alicja3140 Re: manager auchan 17.09.09, 09:16
        Czy ktoś wie jak wygląda praca i płaca w Auchan managera kas?
        Będę wdzięczna za odpowiedzi
        • Gość: dorota Re: manager auchan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 19:47
          pracowałam jakies pięć miesiecy na kasie w auchan,marne grosze...
          wyjść do toalety można ale nie na długo
          przerwa śniadaniowa 15 minut,nie dłużej bo opiernicz
          ból rąk nie do opisania,nie jedna jest tam przed operacją nie jedna po
          operacji właśnie na ręce,nie jedna siedzi z blokadami........
          KOSZMAR!!!!
          • Gość: kasjer ;) Re: manager auchan IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 05.09.10, 03:17
            No nie wiem czego spodziewałaś się pracując "na kasie"... Pieniądze nie są złe.
            Pracowałem na śląsku i nie narzekam ;) Mój etat 3/4 a teraz z powrotem do
            szkoły. Pracujesz po 5 - 7 h dziennie w klimatyzowanej hali (co w lecie jest
            rarytasem ;) ) Przerwa? Hmm... Faktycznie trochę jej mało ale nie ma problemu z
            późniejszym wyjściem do toalety (no chyba ze są kolejki). Na pracę nie narzekam.
            Obiad bądź śniadanie można zjeść na stołówce pracowniczej (Auchan dofinansowuje
            obiady - bodajże 50%). Grafiki planowane duuużo do przodu co jest sporą zaletą
            ponieważ możesz sobie zaplanować jakiś wyjazd czy coś. Skoro "dorota" określa
            siedzenie na kasie jako "niesamowicie ciężką pracę" może powinna spróbować pracy
            "na łopacie" :) Tam (za niewiele większe pieniądze) możesz nabawić się WSZELKICH
            możliwych urazów (od otarć po odciski i przeróżne bóle). Fakt faktem - na
            budowie pracujesz więcej h więc zarobisz więcej ale po powrocie do domu nie masz
            siły nawet żeby zrobić sobie obiad a tutaj zawsze można było z kolegami skoczyć
            po pracy na jakieś piwo :) ...Bardzo było mi żal kolegi "galopującego" 10 - 12h
            przy "bruku" w lipcowe upały :) (ze mnie nie spadła kropla potu na hali :D)
            Podsumowując - polecam. Można sobie "dorobić" dość dobrze :) Z niewielkim
            wysiłkiem i bez "odpowiedzialności finansowej" za pieniądze. A do wszystkich
            "mAGISTRÓW" którzy wypisują brednie na forum. Nie trzeba być nawet zbytnio
            inteligentnym - w Anglii nasi "po studiach" zapierniczają od rana do nocy na
            zmywaku :) A wy chcecie od razu nie wiadomo jakie kokosy? Bądź sumiennym
            pracownikiem i staraj się to na pewno coś w życiu osiągniesz... A jak nie? TO
            nie pracuj w Auchan i tyle. Ja pracę na "niskim szczebelku" jakim jest kasa
            oceniam bardzo dobrze. I mogę tylko polecić :) Moi byli przełożeni to ludzie
            całkiem w porządku. Atmosfera w pracy dobra. Pozdrawiam.
            • czemublokujecie_mikonto dziecko drogie:P 19.07.15, 03:07
              Jakie kokosy? Chcemy by pensja nie ubliżała pracownikowi.
              W takim tesco w UK cięli zatrudnienie przez okres2007-2012 i ostatnio znowu. Na sklep wielkości ekstra zatrudniają w UK 4 razy tylu pracowników co w UK, jednocześnie za tą samą pracą płacą pracownikowi w Londynie Ł8,-/h/na noc więcej/. Manager zarabia 18-25tys. rocznie a dyrektor ma nawet do Ł100K rocznie. Jakie zarobki są w Polsce? Kierowca wożący zakupy internetowe-takie same auto, taki sam koszyk zakupów, wiele produktów które są i w PL i w UK jakościowo dobre droższe są w PL, jednocześnie to nie wina pracowników, że polityka firmy jest taka aby zaopatrzenie było w PL zdecydowanie gorsze niż bogatym kraju-zarabia w UK Ł11,-/h a w PL płacą mu 2000zł-nawet gdyby to było netto to jest żenada. Uważam, że pracownik winien zarabiać te 5000zł brutto, manager przynajmniej 8000zł brutto-wiedząc że w Polsce zarabia tylko sieć i zaniża się wynagrodzenie gotów jestem zgodzić się by być managerem za 6000zł brutto, a moi pracownicy mieli przynajmniej 3000zl brutto. Dbanieo o klienta, właściwą pracą oraz współpracą z pracownikami i dobrą atmosferą jestem w stanie stworzyć dobry sklep. No ale muszę mieć jakiś budżet na pracowników, na towar etc. I niestety-coś jakościowo się psuje to do przeceny od razu/zwiędniete warzywa-a powinny być w zimnie, z nawilżaniem tak jak jest w Morrisons/, a jak mięso tylko coś nie tak to do utylizacji a nie na grilla jak w PL, na grilla tylko dobre i świeże-a jak przyjdzie transport zepsutego to trzeba sprawdzić i transport odesłać a nie starać się to sprzedać.
      • Gość: aaaaaaaaaaaa Re: manager auchan IP: 80.48.83.* 12.10.09, 13:55
        ludzie to co czytam na tym forum to doslownie wprawia mnie w
        osłupienie. Wnioskuje że niektórzy maja bardzo wybujałe mniemanie o
        sobie. To że osoba z wyższym wykształceniem zasówa jak "fizol" to w
        tych czasach jest normalne bo studia nic teraz nie gwarantują. O
        rozmowach wstepnych do pracy to też jakieś bakji, bo przynajmniej w
        Białymstoku nikt nie robi problemów z tego że masz dziecko czy coś w
        tym stylu. zarobki są jakie są ale szczerze nie ma co narzekać. A z
        managerami też zawsze można się dogadać. Wiem o tym bo mam z tym do
        czynienia. A jeżeli coś sie nie podoba to przecież nikt nie karze
        nikomu pracować w Auchanie są też i inne miejsca pracy.
        Wydaje mi się że po prostu ludzie w dzisiejszych czasach nauczyli
        się że muszą sobie ponarzekać bo inaczej to zyć nie mogą.A i przy
        okazji to i uda sie komuś zniszczyć reputację. to tak trochę nie tak
        • Gość: piekarz Re: płaca Auchan Piekarnia IP: *.skynet.net.pl 15.12.09, 09:50
          a czego się tu spodziewać piekarz zarabia 1900 zł brutto netto wychodzi 1400 zł
          wychodzi mi jak obliczałem nie całe 5 zł za godzinę no 5,5 zł a niech tam i to
          ma starczyć na czynsz + jedzenie ? żal
        • Gość: potrek Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 10:13
          Nikt nie musi pracować w auchan,ale dobrze by było, żeby każdy kto decyduje się
          na pracę tam wiedział co go tam czeka. I po to jest to forum. Zarobki i
          traktowanie są pochodną tego kto tam pracuję i na co pozwala zwierzchnikom.
          Gdyby nie mieli wystarczającej ilości pracowników dla funkcjonowania sklepu,
          musieli by podnieść zarobki i lepiej traktować pracowników. A więc apel: Nie
          dajcie się wykorzystywać nie zatrudniajcie się w auchan!
          • czemublokujecie_mikonto Re: manager auchan 19.07.15, 03:11
            To może nie trzeba dawać się wykorzystywać tylko żądać na stanowisku pracownik hali-2800-3000zł brutto-manager najniższy-staż 5200 brutto, manager 6500złbrutto. Ale jak każdy prosi o pracę za 1780brutto-to potem dostaje taką stawkę oraz 2/3 etatu:P
      • Gość: LOL Re: manager auchan IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.09, 14:46
        hej:) ja dzisiaj bylam na rozmowie w pracy moich marzen lol2 w auchan. masakra-
        zmarnowalam 2,5 godziny na to zeby odrzucic ich umowe. powod? jeden weekend w
        miesiacu wolny, 900 zl netto. przeciez to jest SMIESZNE.

traktują ludzi jak jakis idiotów pomimo wykształcenia, doświadczenia czy innych
        atutów...

gdy jest rekrutacja grupowa- na stanowiska doradcow klienta biora osoby
        przystojniejsze"- z dobra aparycja. na kasy gorsza warstwe wg nich...

nie polecam nikomu szukajacemu pracy- nikomu kto jest normalny i zna swoja
        wartosc bo 900 zl za taki shit to KUPA SMIECHU!!!
      • Gość: pytanie Re: manager auchan IP: *.ver.abpl.pl 11.11.09, 10:00
        Ile zarabia MANAGER DZIAŁU TELEFONIA/FOTO/AGD/RTV, bo widzę jest takie
        ogłoszenie, chodzi o duże miasto. Jest choć 2000 netto podstawy ?
        • Gość: pytanie2 Re: manager auchan IP: *.ver.abpl.pl 11.11.09, 19:23
          A i jeszcze jaki jest wymiar pracy, etat czy nienormowany czas pracy?
          i jeśli nienormowany czy oznacza to 8-10 godzin, czy 12-14.
          • Gość: ciekawski Re: manager auchan IP: *.icpnet.pl 18.11.09, 13:19
            mam za klika dni rozmowę na stanowisko managera w auchan w związku z tym mam
            kilka pytań:
            -jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna, o co pytają
            -jakiego wynagrodzenia się spodziewać - ile wołać?
            -jak wygląda praca na tym stanowisku za co odpowiedzialny jest taki manager
            -ile godzin dziennie spędza w pracy 8? czy bliżej 12 h?
            -jak jest z weekendami?
            bede bardzo wdzięczny za pomoc
            • Gość: PYTANIE Re: manager auchan IP: *.icpnet.pl 01.01.10, 18:05
              własnie napisze ktoś coś o tej pracy? coś aktualnego.....
              • Gość: Były manager Aucha Re: manager auchan IP: *.chello.pl 01.02.10, 18:10
                Praca po ok. 10h dziennie
                Warszawa ok. 3200 brutto.
                Premia półroczna zależy od wyników ekonomicznych(nierealna)
                Identyfikatory magnetyczne, czas pracy oblicza się komputerowo.
                Manager jest odpowiedzialny za wszystko, jeśli ktos pracował w innej
                sieci i miał działy pomocnicze(personalny, pt, dkz,dkc) to niech o
                tym zapomni. W auchan manager ma realny wpływ na ceny, co oznacza
                śednio 2,5h dziennie przeklepywania cen w systemie.
                Polecam tą prace pracoholikom bez życia prywatnego.
                Pozdrawiam
                • Gość: ja Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 19:27
                  Czym dokladnie zajmuje sie manager dzialu handlowego?
                  Czt moge liczyc na 3 tys zl netto w krakowie?
                  • Gość: kandydatka Re: manager auchan IP: *.chelmnet.pl 26.02.10, 01:08
                    Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej na managera i zaproponowano mi zarobki 1800 zł
                    netto, to jakaś kpina za 10h godzin pracy bo tyle się przynajmniej pracuję na
                    tym stanowisku( wiem to od znajomej z Rumi) szukają ludzi zdesperowanych...
                    • Gość: były Re: manager auchan IP: *.krakow.hypnet.pl 12.11.11, 00:11
                      aż tyle za brak doświadczenia, kompetencji taka kasę za ściemnianie i kablowanie na swoich podwładnych
                    • czemublokujecie_mikonto Re: manager auchan 19.07.15, 03:13
                      Trzeba było powiedzieć, że zgadzasz się na 1800zł brutto dziennie:)
                • Gość: scoora82 Re: manager auchan IP: *.kosnet.pl 28.02.10, 14:13
                  hehecw...u widze że i tutaj dotarłeś ośle ludzie ten człowiek oszukiwał
                  pracowników nie dawał im urlopów i sciemniał z bilansami i jest pedantyczny
                  wyjebali go na zbity ryj i mu dobrze hehe
                  • Gość: scoora82 Re: manager auchan IP: *.kosnet.pl 01.03.10, 15:35
                    menager poprzedni z roku 2009 w auchan wola to istny pedał i oszust dzobrez że
                    go zwolnili same szkody tylko z nim były kupił sobie volvo jebany złom i myślał
                    że jest kozak ale taki rupieć to sam się sypał hehe kij mu w okocw...owi jednemu
                    niech spieprza do celestynowa gej hehe
                    • Gość: pawel Re: manager auchan IP: *.home.aster.pl 31.07.11, 12:24
                      Twój poziom wypowiedzi jest poniżej żula z ulicy pijącego tanie wino...
                      Od razu widać, że jedyne na co Cię stać, to wykładanie towaru za 1200 zł
                      • czemublokujecie_mikonto Re: manager auchan 19.07.15, 03:16
                        Excuse me, do układania towaru winni być zatrudnieni ludzie po studiach, ze stawką przynajmniej 20zł/h brutto. A osobnik powyżej powinien być dalej wykreślany w urzędzie pracy za nie podjęcie pracy. On się do sklepu z normalnymi ludźmi nie nadaje, a na dodatek jeśli manager był gayem to co mu do tego, chciał go w pracy podrywać i się żali, że tamten z nim nie romansował?
                • Gość: pracownik auchan Re: manager auchan IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.14, 23:50
                  nie źle napisane ale ja również tam pracuję i wiem że menagerowie wyręczają się filarami :-))
                • qatroscc Re: manager auchan 05.06.15, 07:29
                  Jak jest z nadgodzinami, sa platne czy do wyboru? Obowiazuje dress code?
                  • qatroscc Re: manager auchan 05.06.15, 07:30
                    Opisze ktos jak wyglada praca managera handlowego auchan?
      • Gość: pracownik Re: manager auchan IP: *.123.185.61.koba.pl 02.03.10, 23:01
        hehe nie w tej firmie koledzy kolezanki.Tutaj menager zasowa jak zwykly
        pracownik.Chociaz ma wyksztalcenie wyzsze.Duzo razy bywa ze senior menager
        wyrzuca,wazy lub podaje karpia na swieta.Tutaj nie ma zasad.Sa kolejki i
        pomagasz.A co do zarobkow to menager ma kontrakt menagerski a nie umowe o
        prace.Tak samo z godzinami pracy.Nie 8 godzin i do domu jak my pracownicy tylko
        mozesz przebywac w pracy nawet 14 godzin.I to sie nazywa nie normowany czas
        pracy.Poprostu trzeba to zrozumiec albo ulotki roznosic!
        • Gość: rolo Re: manager auchan IP: 193.106.245.* 29.10.10, 00:43
          ale piszecie glupoty
          • Gość: Pracownik Piekarni Re: manager auchan IP: *.skynet.net.pl 13.11.10, 11:00
            Auchan to syf. ten nowy menager nie lepszy jak potrafisz ogarnąć robotę to same weekendy ci wpie...li. a ci co nic nie potrafią nie dostają weekendow tylko te lżejsze dni. co za pojebana polityka to że coś potrafię nie znaczy że mam zapier...aci za tych co nic nie robią. dla menagera niedziela to weekend da 3 osoby na zmianę z tego 2 coś potrafią i pracuj w 2 osoby osobiście
            nie polecam pracy w auchanie tam robią tylko ci co albo mają kredyty albo ci co mają już duże
            stawki i żal im odejść i se wmawiają że lepszej pracy nie znajdą sami siebie oszukują a menager nawrzuca swoich ludzi i oni mają lepiej od tych co pracują dłużej a nic nie potrafią

tyle od piekarza Auhan !!!
        • Gość: gość13 Re: manager auchan IP: 94.42.80.* 25.01.13, 16:55
          Bzdury! Manager ma normalną umowę o pracę i zasuwa jak robol, a ponadto rąbany jest z góry przez seniora i z dołu bo pracownicy zawsze mają jakiś problem...
          • olka040 Re: manager auchan 23.09.14, 20:40
            raczej niektórzy managerowie maja problem ,,,,manager mięsa to niedoszła nauczycielka ... itp. manager.... ble ble psychologia .... ----
        • olka040 Re: manager auchan 26.02.15, 23:06
          witam .... to bardzo ciekawe i budujące, że managerowie również uczestniczą fizycznie w sprzedaży,u mnie siedzą i o stołki się kłócą oczywiście płaszczą się przed fałszywie,wymiotować się chce na takie zachowania, na boku mamroczą jak po muchomorze wstydliwym ..... twardzi są i o dziwo się nie wstydzą ....
      • Gość: Szczurek Re: manager auchan IP: *.chelmnet.pl 03.04.10, 00:44
        Opinia zamieszczona przez kolegę jest dość dwuznaczna i subiektywna, uważam że
        kolega się nie dostał na stanowisko managera i teraz wylewa swoje łzy i żale na
        forum. Średnio z tego co się orientuję to na managera spływa około 150-200
        aplikacji na jedno ogłoszenie na portalu, jeżeli ogłoszenie jest ponawiane do
        kilku razy w ciągu miesiąca to liczba ta rośnie do kilkuset kandydatów na jedno
        miejsce pracy. Z takiego tłumu ludzi mogą naprawdę wybrać najlepszego
        kandydata, biorąc pod uwagę że rekrutacja składa się od 3 do 4 etapów
        zakończonych rozmową z dyrektorem głównym Hipermarketu. Jeżeli chodzi o
        pieniądze to ile by nam nie dali to zawsze będziemy nie zadowoleni, taka jest
        natura człowieka, że chce jak najwięcej za minimalny włożony wysiłek. Tylko
        musimy sobie odpowiedzieć w dobie nadchodzącego kryzysu na dwa zasadnicze
        pytania co jest dla nas najważniejsze?, zarabiać dużo na krótką metę, czy
        normalne pieniądze w dłuższym okresie czasu w stabilnej organizacji z
        ugruntowaną pozycją na rynku.Dla malkontentów mogę poradzić tylko tyle żeby
        założyli własną działalność gospodarczą, wówczas to oni Panie kolego będą
        pracodawcami i będą płacić tony pieniędzy dla swoich super pracowników!!!
        • Gość: był◘y pracow Re: manager auchan IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.10, 21:45
          w poznaniu menager auchana 2400brutto
        • Gość: piotrek Re: manager auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 10:22
          Ciekawy jestem ilu z tych setek chetnych bedzie gotowych do podjecia pracy jak
          pozna warunki pracy i placy
          • Gość: ktos Re: manager auchan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.10, 12:08
            Witam. Jak być osobą wyżej postawioną od osób szeregowych , bez doświadczenia na kierowniczym stanowisku . Doświadczenie w handlu osoba posiada , tyle że zawsze na najniższym stanowisku . Nie masz doświadczenia , to Ciebie nie zatrudnimy , i tak w kółko . Bez sensu.
            To jak się dostać na lepsze stanowisko?
            Pozdrawiam.
            • Gość: darma Re: manager auchan IP: 78.8.105.* 08.12.10, 11:25
              Nie polecam.
              Praca po godzinach( Znam takich co mają po 200 nadgodzin) za które menager nie ma płacone, może je sobie wybrać ale nie ma kiedy.Non stop ciśnienie. TAk w zasadzie to masz kilku przełożonych i każdy mówi co innego. Senior każe wyprzedawac, potem dostajesz oprol od konrolera ża niską marże bo wyprzedajesz, za chwile dyrektor dzwoni że masz jednak wyprzedawac ale na plusie.....
              PO nockach nie wychodzisz o 6 rano.Jak się uda to wyjdziesz o 8,9 rano( oczywiście nie wybijasz się z pracy bo miałbyś14 lub15 h pracy)
              Jedyny plus to ekipa wspólpracowników.
              Jako anegdotkę podam dowcip krążocy wsrod menagerow:

BIuro menagerów. Godzina 15 a Miecio pakuje rzeczy, ubiera się i wychodzi. Inni patrzą zdiwieni ale nic nie mówią. I tak przez kilka dzni. Aż jednego dnia godz.15 Miecio się szykuje do wyjścia a zdenerwowany kolega krzyczy : `` To my tu kur.. zapirniczamy po 12 h a ty spokojne po 8 idziesz do domu??????!!!!!`` Na co Miecio: ``Ale panowie ja jestem na urlopie...``
              • Gość: dd Re: manager auchan IP: 83.143.140.* 16.12.10, 22:25
                Dowcip super.

A teraz bez ściemniania powiedzcie ile zarabiają na obecna chwile poszczegolni pracownicy auchan... najlepiej w Warszawie... wola park - chyba za duzo oczekuje :-)
                Ile zarabia meneger, ile fizyczny pracownik hali, ile kasjer. Jakie są dodatki, premie.
                konkrety, kwoty, liczby.
                • Gość: Krwawa Elzbieta Re: manager auchan IP: 46.112.212.* 25.12.10, 21:45
                  Czy wiecie, kto bedzie nowym dyrektorem personalny w Auchan - Krwawa Elżbieta I. Juz więc niedługo to co sie kryje za chorą ambicja, ponizaniem ludzi, traktowaniem wszystkich jak debili, układami, schlebianiem, fauszem, cynizmem, pychą będzie nie tylko udzałem Woli ale i całej Firmy.
                  Biedny Płock zobaczy jak był manipulowany i jak świat wygląda na prawdę:).
                  Teraz też widać ze Firma to prywatne krolestwo Prezesa, ludzie nie sa ważni, wyniki także - tym bardziej sposób ich osiągania - przecież zawsze można zamienić liczby, nie widzieć nicego .. Liczy się tylko układ, wazelina, 0 własnego zdania .... tylko zdanie góry, .... a firma ludzie w firmie - to głupia ciemna masa
                  Jakie macie typy na zwolnienia w dyrekcji i sklepach pod rządami Krwawej Elżbiety?
        • Gość: Ja Szczurek Re: manager auchan IP: *.chelmnet.pl 03.01.11, 22:30
          Jak pisałem tą opinię to byłem, świeżo zatrudniony i teraz po czasie mogę przyznać że miałem bardzo błędne spojrzenie na temat warunków pracy w Auchan. Praca po 10-12h to standard, no chyba że masz lekki dział na EM lub tekstylia to chodzisz z rękami w kieszeni a praca się sama robi, w zasadzie robi ją filar. Podpie...nie przez pseudo kolegów i koleżanki z innych działów to chleb powszedni, lizanie dupy dyrektorowi lub kontrolerowi przez dupowłazów to standard wpisany w specyfikę pracy w tej organizacji. Tyle dziadostwa i szubrawstwa w jednym miejscu nie spotkałem w całym swoim życiu, nie powiem są też i normalni ludzie ale niestety w mniejszości, no i oczywiście i tacy którzy udają twoich przyjaciół a cały czas pod tobą kopią!! Ta cała rekrutacja to wielka ściema, żeby pokazać jaka to wspaniała firma, a w rzeczywistości szukają frajerów którzy za połowę stawki managera z kilkuletnim stażem pracy , będą zapie...ć jak mała lokomotywa i tak nigdy dobrego słowa nikt nie usłyszy, tylko zjebki za byle gó.... Tutaj nie liczy się jak bardzo się starasz dla dobra firmy, tylko jak ładnie się i nieszczerze się uśmiechasz, ile błędów wytkniesz na forum koledze lub koleżance na innym dziale, z kim trzymasz i komu włazisz w dupę bez wazeliny. Można by pisać godzinami o pracy w Auchan, ale szkoda czasu i siły, struktura tej organizacji przypomina czasy poprzedniego systemu, nad którym władzę sprawowali ucholce i kapusie. Ale czego można się spodziewać po ludziach, którzy swoją mizerną postawę muszą rekompensować ku...kim zachowaniem. Prawda jest taka, że co drugi uciekłby ( nie licząc dyrekcji i ich piesków) z tej "cudownej" firmy tylko nie ma gdzie lub brak mu zwyczajnie odwagi podjąć jedyną słuszną decyzję.
          • Gość: gosc Re: manager auchan IP: 188.33.148.* 15.01.11, 13:59
            Manager wcale nie pracuje po 10-12 godzin norma jest 8, dni wolne,urlop wszystko zgodnie z kp, cala reszta opisana nizej jest 100% prawda w zaleznosci od sklepu w ktorym pracujesz, niestety praca w handlu do latwych nie nalezy, a ten kto starajac sie tam o prace mysli ze bedzie siedzial w biurze i wydawal polecenia jest w wielkim bledzie, niestety a moze i stety, wiekszosc czasu spedzasz na sklepie ze swoja ekipa, duzo zalezy wiec od tego jakie masz podejscie do ludzi.
            • Gość: darma Re: manager auchan IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.01.11, 10:35
              Mój kolega był menagerem ``sezonu`` przez kilka lat. Non stop pochwały, udane akcje, był jednym z nielicznych do kogo dyrektor się odzywał.Do czasu...... Aż sie chłopak zakochał w koleżance z inego działu..... Sporo się oboje docinków nasłuchali, nie mogli razem isc na przerwę, bron boże razem w biurze siedziec..itd Non stop docinki od góry. Ale nadal pracowali, choć dyrektor przestal się do niego odzywać, a jeżeli już to tylko po to żeby go zje...ać.
              We wrześniu urodziło im się maleństwo, miało problemy zdrowotne, kolego wziąl urlop tatcierzyński( zrozumiałe!!!!!). Po skończeniu akcji z dekoracjami świątecznymi ``poproszono`` go żeby się zwolnił.
              Oceńcie sami etyke pracy w Auchan
              • Gość: ale Re: manager auchan IP: 46.113.201.* 19.01.11, 14:01
                skad ja to znam, w jednym z warszwskich auchan jest identycznie- tacierzyński !!- dyrektorka patrzy na ciebie jak na kosmite, nic nie powie ale po powrocie z urlopu jest sie juz nie tym samym super managerem, lizusostwo i donoszenie,kopanie dołków pod kims innym to porzadek dzienny tego sklepu, wszyscy chodza i patrza jak by tutaj sie przypodobac - a wiadomo najlepiej jest sprzedać kolegę, koleżankę.
                • Gość: biteljust Re: manager auchan IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.11, 15:31
                  ... czytam te Wasze żale i nie wierzę.Rynek pracy reguluje zasady w fabryce. Jak były wyjazdy "do pracy" za ocean to RH w tyłki właziły nowo zatrudnionym. Nawet złego słowa nie można było powiedzieć nawet najbardziej opie...jącym się. Później , gdy rynek się uspokoił, powrót do normy...opie... chamskie odzywki i zwalnianie, to norma. Dyrektor w jednym z auchan traktuje ludzi jak zwierzęta, managerów tych wybranych i seniorów lepiej, często zmienia obiekt swoich osądów i psychicznego poniżania, jak nie wytrzymuje to się zwalnia.I nie praca czy zaangażowanie jest wymiernikiem. Ładne dziewczyny jak mało odporne to dupą sobie torują drogę kariery, zresztą molestowanie to norma ale nikt nic nie powie bo wyleci.A dyrektorek jest nietykalny. Pomimo że prokurator do d... mógłby mu się dobrać a ile kasy w błoto poszło poprzez niejedną decyzje , ale "układ" jest nienaruszalny a dyro nietykalny.Naruszanie Kodeksu Pracy, bhp i praw człowieka, to norma.Układ steruje całą firmą. Kto się wyłamuje to wylatuje. Ci pracujący ponad 10 lat są prawie nietykalni, zarobki mają 2 lub 3 krotnie większe od pozostałych na danych stanowiskach. A za pieniądze z funduszu pracowniczego brać dyrektorska zabawia się że opisać się nie da. Choć teraz francuzów na stołkach wymienia się na polaków, bo taniej to i polak polaka lepiej zgnoi, gdy stołek dostanie.A wspomniany dyrektorek leczy swoje kompleksy i taką kasę przelewa w gów...że aż żal. Pracownik hali 1200, manager 2400-2600,senior jakieś 4000, a ci starsi 8000 brutto. warszawka więcej. Praca ...a jakże po 12 godz norma, czasem i 16 , na dole nie mniej jak 10 . Żadna inspekcja pracy nic nie zrobi bo w RH fałszowane są zestawienia, bo za to odbierają po 6- 8 tys pensji i najwyższe premie i podwyżki nawet gdy mało kto ze sklepu w ogóle ja dostaje. Proponuje obejrzeć uważnie film pt "Folwark zwierzęcy" to takie animowanie auchan, realny podgląd rzeczywistości, ale nie ma tam upodlania ludzi bo zwierzętom takie zachowania są obce. Powodzenia dla wytrwałych i nękanych, a i tych nękających, bo gdy czas ich nastanie zostaną wypieprzeni pomimo swoich zasług.
                  • Gość: gosc Re: manager auchan IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.02.11, 15:44
                    praca managera dzialu spozywczego: rano opie...za zbyt niska marze, ze za duzo towaru, potem paleciak jakies 6 godzin,potem chwila przerwy na zjedzenie czegos w biegu,znowu paleciak, w miedzyczasie trzeba przeklepac 10000 cen, zrobic zamowienia, grafik, rozwiazac pare konfilktow, czasami dyzur sklepowy czyli 5000 telefonow od w.... klientow, chodzenie do poku i zbieranie o.....za caly sklep, generalnie czas tam szybko plynie. kasa jak wszedzie..malo......
                    • Gość: df Re: manager auchan IP: 83.143.140.* 20.02.11, 17:10
                      " kasa jak wszedzie..malo......" to mało precyzyjne określenie.
                      czy wy naprawde nie możecie jasno i konkretnie okreslic sumy wynagrodzenia na różnych stanowiskach w auchan. Owijacie w bawełne, jakby ktoś was inwigilował i miał zamiar zkarcić za podanie tej jasno okreslonej stawki. Liczby proszę. Stanowisko - kwota/
                      • Gość: kiki Re: manager auchan IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.05.11, 23:23
                        ela ela przebudowy czas zakonczyc
                      • Gość: koliber Re: manager auchan IP: *.kaskada.net 12.01.12, 13:32
                        ja byłam managerem handlowym w Auchan
                        pensje wszyscy managerowie maja taka sama 3000 brutto
                        chyba ,ze ktos awansuje ( pracownik ) to ma z pewnoscia mniej , bo to przewaznie osoby bez wyksztalcenia
                        umowa pierwsza na 3 miesiace , druga na 7 miesiecy i kolejna musi byc na nieokreslony
                        premia przysluguje dopiero na umowie na czas nieokreslony , takze przez ponad rok jest sie tylko z pensja okolo 2160 zł netto 9 jezeli sklep nie ma progresji to nie liczcie na premie)
                        podlega sie senior managerowi , oni soba nic nie prezentuja , totalny wyzysk

rozmowa kwalifikacyjna odbyla sie z seniorem , ktory wybieral sobie pracownika , standardowe pytania , znajdziecie je w internecie ( ona tez je tam znalazla hahhaha)
                        brak profesjonalizmu , no i pytanie czy mam dzieci i czy zamierzam je miec - co za idioci , jak mozna o to zapytac
                        powiedziano mi , ze bede miec szkolenia , pojde do szkoly managerskiej itd
                        a tu okazalo sie , ze w twarz seniorka powiedziala , ze ona do mnie nie ma czasu , trzeba sobie radzic
                        wszystko czego sie nauczylam musialam wychodzic u innych , jak zebrak

najgorzej ma ranna zmiana bo musi przyjsc na 6 , dostaje rozpiske od swojego seniora i musi sie uwinac zanim on przyjdzie a do gdz 8:30 nie wolno mu wejsc do biura bo sprzata sklep z pracownikami
                        pozniej jest zebranie z dyrektorem , kazdy dzial czyta wyniki ( totalna strata czasu , bo nic nie mozesz zrobic przez okolo godzine )
                        pozniej mozesz robic swoje sprawy ale jezeli cos wymysli dyrektor albo twoj senior to musisz siedziec dopoki tego nie zrobisz

osoby , ktore poswiecaja sie dla auchan , zostaja po godzinach ( nie maja za to placone) i tylko mowia o auchan , zyja nim sa zawsze mile widziane

osoby , ktore tam pracowaly to dorobkiewicze , nie byli wyksztalceni , ale mieli tytul managera , nigdzie wiecej nie znalezli by pracy
                        niektorzy nie znali dobrze obslugi komputera
                        moja seniorka zadzwonila kiedys do informatyka bo jej ikona z pulpitu znikła !!!!! wysmiali ja

nie polecam tej firmy , chyba , ze na przetrzymanie i szukanie sobie dalej pracy , pensja zawsze sie przyda ale trzeba siebie szanowac
                        • Gość: milka Re: manager auchan IP: *.szczecin.mm.pl 15.01.12, 22:54
                          Na jaką pensję może liczyć pracownik administracji? Tyle samo co pełnoetatowy pracownik hali, czy więcej?
                          • Gość: koliber Re: manager auchan IP: *.kaskada.net 16.01.12, 12:06
                            tyle co pracownik hali