Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kronoplus / Kronospan

08.11.07, 16:29
    Pisze zeby ostrzec wszystkich potencjalnych pracownikow firmy
    Kronplus tudziez innych odnozy grupy Krono (Kronospan Szczecinek,
    Kronospan Mielec, Kronospan Pustkow itd.). Ludzie nie pakujcie sie w
    to gowno, ja sie wpakowalem i chce uciec jak najszybciej. Mysle, ze
    warto byloby ta firme na forum przedyskutowac, zeby ludziom
    oszczedzic rozczarowan. Zapraszam do dyskusji bylych, obecnych i
    przyszlych (czego nikomu nie zycze) Kronoludkow.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kronoludek Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.eranet.pl 08.11.07, 18:21
        Ja pracuję w Krono od kilku miesięcy i bardzo sobie chwalę. Firma mi się podoba,
        widzę możliwości rozwoju, jakieś perspektywy. Moi znajomi z firmy też są
        zadowoleni w zasadzie, więc nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Pracowałeś we
        wszystkich oddziałach Krono w Polsce, że wiesz jak jest w każdym z nich?
        • Gość: agniecha no to masz szczescie - poczytaj te fora: IP: *.range86-147.btcentralplus.com 09.11.07, 11:57
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=230&w=58303575&v=2&s=0
          • feniks_1 Re: no to masz szczescie - poczytaj te fora: 11.02.09, 22:38
            witam zastanawiam się nad aplikowaniem do Krono w Strzelcach, ale po
            przeczytaniu Waszych wypowiedzi mam spore wątpliwości. Chcę zmienić pracę bo
            jestem w miejscu bez perspektyw i myślałam, że Krono to nowoczesna dobrze
            zarządzana firma. Jak wygląda praca w sprzedaży? Też jest tak beznadziejnie?
            Dajcie znać co to wszystko jest warte?!
        • kompes Re: Kronoplus / Kronospan 12.11.07, 17:21
          Jeśli pracujesz w Krono to wiesz dobrze, że ze wszystkimi, lub z
          wiekszoscia oddzialow masz do czynienia, mimo, ze formalnie
          pracujesz w jednym, wiec slyszysz od ludzi i wiesz, jak jest gdzie
          indziej. O ile wiem, jedynym znosnym miejscem w tej Grupie jest
          Malta Trading w Poznaniu (chociaz tez bez reweli), a reszta to syf
          kila i mogila.
        • Gość: były pracownik Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 20:12
          I jak, dalej sobie chwalisz tę robótkę ??? nooo kariera jak talala,
          a teraz to trzeba zwijać manele.
        • Gość: szczecinek Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.CNet.Gawex.PL 22.12.08, 06:54
          a z jakiej ty choinki sie urwales
          ze ci siew krono tak podoba i twoim znajomym
          co ty jeden z tych krono-dziadow jestes - mam namysli kirownikow i
          ich dopowlazow mistrzow produkcji
      • Gość: agniecha to juz bylo na tym forum IP: *.range86-147.btcentralplus.com 09.11.07, 11:59
        wrzuc w forumowa wyszukiwarke nazwe firmy i znajdziesz.
        Z tego co ja pamietam jakis rok temu byl tu calkiem duzy watek na ten temat.
        wiele osob sie wypowiadalo, niestety niepochlebnie. nie mam czasu szukac, poza
        tym, to twoj interes wiec poszukaj.
        • Gość: bebej Re: to juz bylo na tym forum IP: *.telsat.wroc.pl 13.11.07, 01:45
          no tak... bylo i nic sie nie zmienilo. goraco odradzam.
          • Gość: pracownik Re: to juz bylo na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 20:18
            praca w krono jest ciekawa, a przede wszystkim perspektywistyczna. zależy jeszcze o jakim stanowisku mówimy...polecam dział sprzedaży :) i pozdrowienia dla pracowników tego działu. I jeszcze jedno moim zdaniem tak negatywnie wypowiadają się ludzie o krono którzy poprostu są zazdrośni że tam nie pracują. No cóż spójrzcie prawdzie w oczy...jesteście zasłabi...tam was nie chcą...i dlatego tak mówicie :)
            • Gość: dzidka krono przeciez bardzo placi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 21:25
              zgadzam sie jestem ze strzelec opolskich i wlasnie wielu moich znajomych wyjechalo na szkolenie nie wiem czemu na niektorych forach pisze sie ze krono placi slabo prawie wszyscy ktorzy wyjechali na szkolenie maja juz umowy i prawie wszyscy 2000 netto a dzial sprzedazy 2500 netto nie wiem czemu tak wszyscy narzekacie!!!!!!!!!
              • Gość: szczesliwie_byly Re: krono przeciez bardzo placi IP: *.autocom.pl 29.09.08, 20:44
                Maja placone 2000? A spytaj sie czy nie maja w umowie zapisu ,ze 60%
                tej kwoty to za nadgodziny? Pracowalem i wiem co mowie: bywa ,ze
                siedzisz do rana w pracy! Raz bylem 25 godzn potem 3 godziny snu i
                znowu musialem przyjsc. Nie wierzysz? To zobaczysz co Twoi znajomi
                powiedza za pol roku . Co na to PIP- pewnie niejeden sie spyta? Nie
                wiem jak oni to robia ale maja z nimi spokoj. Moze chowaja sie za
                artykulem mowiacym o moznosci pracowania dluzej niz 12 godzin w
                przypadku potrzeby usuniecia awarii, szczegolnych potrzeb pracodawcy
                itp ( nie pamietam nr ale mozna znalezc w rozdziale o wymiarze
                godzinowym pracy). Ale w takim razie co z czasem odpoczynku min 11
                godzin pomiedzy wizytami w zakladzie?
                Pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoich znojomych. Tez sie kiedys
                cieszylem ,ze mnie przyjeli...bylem mlody i glupi i chcialem sie
                wykazac. ZARZYNANIE LUDZI i traktowanie ich jak smieci. Chociaz to
                ma swoj plus. Po takim GOWNIE -przepraszam za mocne slowo ale inne
                nie wyrazi mej opinii - jakim jest Krono praca w kazdej innej firmie
                jawi sie jak bajeczka :)
            • Gość: produkcja Re: to juz bylo na tym forum IP: *.CNet.Gawex.PL 23.12.08, 10:53

osioł z sprzedarzy nic nierobicie a kupe kasy bierzecie a tym z
              produkcji zwas sie dostaje
              ciekawe dlaczego ostatnio jeden z was osłow sie zwojnil jakis ponoc
              kierownik sprzedarzy pewnie niemoglo tej twojej perspektywy ogarnac
              pracownik produkcji
              • Gość: liinpason Re: to juz bylo na tym forum IP: *.tvk3.pl 10.01.09, 15:18
                naucz się najpierw poprawnie pisać, potem wyzywaj od osłów
            • Gość: Maverick Re: to juz bylo na tym forum IP: 83.2.242.* 17.09.10, 22:29
              Z tym się w zupełności zgodzę bo to firma z olbrzymim potencjałem , który wytycza na rynku ogólnoświatowym pewne kierunki i wzbudza u konkurentów strach w oczach i tutaj nie ma miejsca dla ludzi w ciepłych papuciach !!!!!
      • Gość: były pracownik Re: Kronoplus / Kronospan IP: 80.50.126.* 25.11.08, 20:49
        jeśli ktoś nie przymiera głodem to niech tam nie idzie... pracowałem na hali
        byłem operatorem wózka widłowego nieraz pracowałem 1 zmiana do 14 potem na 3
        zmiane na 12 godzin i potem na 2 zmiane itd. w Kronospanie prędzej wyciągniesz
        kopyta niż 2000zł na miesiąc chyba że nadgodziny i to dużo nadgodzin. Praca bez
        zabespieczeń często się włączają alarmy od stężeń itd. brygadziści wyłączają i
        ludzie pracują bez masek itd. pracowałem w Kronospan oddział HPL Pustków i
        Melnox Mielec
        • Gość: Kronos Re: Kronoplus / Kronospan IP: 80.54.202.* 05.12.08, 13:58
          Pracuję w Kronoplusie w Dobroszycach jako operator wózka widłowego.Nie powiem bo
          kasa jest niezła - z sobotami można zarobić ponad 2000zł, ale pieniądze to nie
          wszystko.Panuje tu straszliwe chamstwo.Ale to jeszcze nic nadzwyczajnego.Lepszy
          jest fakt że nasz oddział likwidują.Wiedzą o tym już wszyscy lecz
          nieoficjalnie.Nikt nie chce nam nic powiedzieć, ale widzimy jak poszczególne
          osoby co jakiś czas zostają zwalniane.W Strzelcach opolskich wybudowano nowy
          zakład i wszystko będzie tam przeniesione.Nikt nic nie wie, a jednak od stycznia
          Hala ma być wynajęta innej firmie a my wszyscy idziemy sobie na dłuuugie
          urlopy.Kronoplus to firma która nie liczy się z ludźmi.U nas lecą wszyscy i
          kierownicy i czarnuchy.Jeśli ktoś spodziewa się wielkiej przyszłości i wiąże
          plany z tą firmą to radzę się zastanowić.Ja jakoś sobie poradzę, ale nie wiem
          jak inni.Ludzie pobrali kredyty, mają dzieci a tu proszę...Sam nie
          długo będę ojcem.Dobrze że mam już inną robótkę w zanadrzu.
          • Gość: były pracownik Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 20:09
            Przestrzegam wszystkich, którzy zamierzają podjąć pracę w
            Kronoplusie. Wiem co mówię, ponieważ spędziłem tam trochę
            czasu.Najgorsze jest to, że tracisz poczucie własnej wartości, nie
            masz co liczyć na "rozwój". Otaczają Cię ludzie, którzy utopią Cię w
            łyżce wody. Jeśli chodzi o likwidację oddziału i przeniesienie do
            Strzelec Opolskich to jestem pewien, że oszukają ludzi.Znajdą
            pretekst, żeby nie wypłacić odprawy itp.
        • Gość: OnedayMielec Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.star.net.pl 02.04.09, 06:58
          Bylem tam dzien wiecej nie wytrzymalem. Juz na rozmowie kwalifikacyjnej nie podobalo mi sie zachowanie kolesiow ze Szczecinka.Chamy jakich malo. Potem przyszlo mi zobaczyc jak traktuja ludzi na dole. Wlosy mi na glowie stanely.Same kur.., spier... itd. Potem przyszla kolej na mnie. Skierowano mnie do dzialu sprzedazy tam mialem spelniac swoja misje.Jeden koles nie powiem jak sie nazywa, w kazdym badz razie kierwnik dawal mi odczuc jakim to jestem smieciem za kazdym razem gdy mialem z nim kontakt.Nie bede sie wdawal w szczegoly dosc powiedziec ze skonczylem z nim na ziemi i tak z rozpruta koszula wrocilem do domu. Myslem ze zrzuce bombe na ten Kronospan albo zalatwie mu fure. Z czasem przeszlo. Powiem jedno jeszcze: raz spotkalem goscia w Niemczech-Niemca, ktory byl na praktyce zawodowej w Kronospanie.Zapraszalem go zeby kiedys jeszcze przyjechal dlo Polski. NIC Z TEGO POWIEDZIAL: TAK BARDZO MIAL DOSC TEJ ATMOSFERY W ROBOCIE ZE POWIEDZIAL ZE NIE CHCE NAWET WRACAC DO TYCH DNI MYSLAMI.Kronospan to cos na kształt: Arbeit Macht Frei. ciekawe kto jest wlascicielem tej firmy.Podobnno ma ona filie na calem swiecie.Moze jakis bogaty Żyd. Warto by z nim wejsc w kontakt.Pewnie nie wie c tu sie dzieje
      • Gość: elephant Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.szn.vectranet.pl 16.12.08, 19:54
        ja również stanowczo odradzam pracę, szczególnie w lokalizacji w
        Szczecinku. Chaos i chamstwo. Ludzie są traktowani jak śmieci,
        uważajcie przed podpisywaniem swoich umów - nie zgadzajcie się na
        dodatek za nadgodziny-oczywiście o tym nie mówią, a jak nie wyrobisz
        normy ndgodzin to ucinją wynagrodzenie i dostajesz 1/3 mniej....
        A najlepsze na koniec - na święta nie dali nawet bonów, ciekawe na
        co wydają kasę z ZFŚS....
        • Gość: melissa Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 15:10
          wiedziałam, że z tą umową coś nie tak... Całą noc myślałam i
          zrezygnowałam a ta durna kadrowa mi pieprzyła na drugi dzień: Jakby
          mogli Pani nie wypłacić pieniędzy, tak często tu mamy kontrole, że
          firma nie mogłaby sobie na to pozwolić hahaha bardzo zabawne, a
          masz rację z tym dodatkiem, o nim słowa nie było, a potem się haruje
          nadgodziny i guzik się z tego ma.
          Jeszcze umowę dostałam na 3 miesiące, a okres rozliczeniowy w
          dodatku był podany 4 miesiące
          Ściema i wyzysk
          Cieszę się, że się rozmyśliłam
          • Gość: Pewna żona Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.24.net.pl 06.06.09, 14:59
            słyszałam ze teraz w kronospanie beda dawac mandaty!!!!Co to za
            debilizm
      • Gość: luzak Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.szn.vectranet.pl 17.12.08, 12:31
        jak to nie ma zwiazkow sa ale takie pi... ze nosa nie wychyla a socjalne wiadomo gdzie poszlo slynna pani dyrektor otwiera sklep rtv ciekawe za co???? mikolaj chyba ja zasponsorowal
        • Gość: drewniany Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.24.net.pl 18.12.08, 06:48
          jak za co Pani dyrektor napisała wniosek o zapomoge..i dostała na
          slepy rtv.haha
      • Gość: nnn Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.szn.vectranet.pl 17.12.08, 15:46
        Taka firma
        > lider światowy wykończyć ludzi mało załacić patrzą tylko gdzie tu
        zabrać ludzią z wypłaty...
      • katarzynadudek7 Re: Kronoplus / Kronospan 18.12.08, 10:22
        W Mielcu też podobno dużo biedniejsze świeta. Opieram się na
        informacji od długoletniego pracownika liczącego jeszcze na cud.
        Chyba że sie coś zmieniło.
      • Gość: lenka Re: Kronoplus / Kronospan IP: 83.2.242.* 18.12.08, 10:23
        Dziadostwo,dziadostwo i jeszcze raz dziadostwo!!!!!Moj mąz pracuje w
        KREMATORIUM czasami jak słucham jego opowiesci to az sie w głowie
        nie miesci co tam sie dzieje.Smiechu warte zeby dostac pomoc
        przedswiateczna trzeba podanie pisac ...pracownicy to zebracy?Wielce
        prosperujacy zakład a na bony nie ma?No tak jak na stołkach sie
        zarabia to o zwykłych pracownikach sie nie mysli..a zeby im tak osć
        z karpia w gardle staneła..a paczki dla dzieci?Jaki to kronospan
        dobrotliwy sponsor dla innych ,a czemu nie dba tak o swojego
        pracownika i ich rodziny...Praca w smrodzie hałasie..nie płaca
        szkodliwego itd Pracownicy powinni załozyc zwiazki,strajkowac i
        domagac sie godniejszchych warunków a nie byc traktowanym gorzej niz
        pies.
        Nedza z rozpaczą-Kronoszpan Szczecinek
        Wesołych Świat dla uczciwych pracownikow życzy Lenka
      • Gość: Jagus Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.CNet2.Gawex.PL 21.12.08, 08:57
        Bo w KRONOSPANIE jest tak, że "pracownik się nie liczy, liczy się"
        produkcja" - cytat przełozonego!
      • Gość: obserwator Re: Kronospan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 17:54
        To jest nie wielka różnica czy teraz czy wcześniej .Problem leży w
        systemie i kraju w którym żyjemy.Nigdy nie będzie kierowca wózka
        zarabiał tak jak w innych fabrykach Krono np niemczech ,
        czechach.Brak jest podstawowej zasady i uregulowań prawnych aby
        ludzie za swoja prace otrzymywali godziwe wynagrodzenie.
        Najlepiejci maja ci co okradli tą firme mając ku temu różne
        możliwości i teraz zyje im sie bardzo dobrze. Też zostali
        zwolnieni i w papierach maja to samo co każdy inny dobry i
        odpowiedzialny pracownik. Zwaolniono nawet takich co ten zakład
        postawili na nogi i pomogli postawić wiele inych ,
        pomagali ,budowali i zostawili tam swoja czesc zycia aby to
        wygladalo tak jak teraz ;ilu dobrych dyrektorów , kirowników poszło
        na bruk bo alpejski niedzwiedż oszczędza aby wyrzcać z drugiej
        strony forse prze każda dziure w plocie , po przez głupie i
        nieprzemyślane decyzje a oszczedności widzi sie tylko w zwalnianiu
        ludzi.To chyba będzie konec tego imperium tak jak to w przeszlości
        bywało.Rzymskie, Greckie Trzecia Rzesza, Kronoimperium.
      • bartosowa Re: Kronoplus / Kronospan 02.01.09, 17:34
        Dołączam się do ostrzeżenia. Przepracowałam w tej firmie 5 lat i
        żałuję, że tak długo!
        • Gość: Dyrektor Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 17:48
          Sa trzy zasady pracy w kronospanie
          1.masz prece to jej nie zmieniaj bo i tak za jakis czas cie
          wczesniej czy pózniej wyrzucą ( praca sezonowa )
          2. nie masz pracy to możesz iść na okres przejsciowy ,ale dalej
          szukaj , to nie jest przyszlość
          3. Nie daj sie skuciś obiecankami to wszystko to utpia( niczego nie
          dotrzymaja a jak będziesz sie doponimal to brama.
          Wielu ludzi zostawiło swoje długoletnie miejsca pracy bo szukalo
          lepszych warunków,majac duże doświadczenie chcialo spróbowac
          europrjskiej firmy.I co dalej po przygodzie... kac .Dzisiaj
          prosimy aby przyjęto nas stare śmieci. To jest fałszywa i obłudna
          firma . Nie polecam i odradzam .

• tom.gorecki Re: Kronoplus / Kronospan 04.02.09, 10:05
        Kronospan to porażka ale to akurat typowe w firmie, gdzie rządzi polski ekonom,
        który nie potrafi wykrzesać wydajności inaczej, jak dając małe pensje i
        zmuszając do pracy po godzinach.
        Szczecinek to akurat zagłębie - z wiosek zawsze zjadą się młodzi do pracy na
        chwilę więc jakoś się kręci.
        Mi proponowali pracę w dziale zakupów: 1200 zł na rękę (to był 2003r.).
        Studentowi mogą tyle proponować, ale nie komuś z doświadczeniem. Spodziewałem
        się przynajmniej 2000zł co i tak nie było kwotą wygórowaną.
        Dodam, że w *każdej* kolejnej pracy dostawałem więcej na wstępie (potem
        podwyżki) i umowę na czas co najmniej 5 lat (ok, niby żadna różnica ale sygnał
        jest) więc nie mogło być tak, że nikt się na mnie nie poznał.
        Oczywiście było aż 2 kandydatów: ja (musiałbym się przeprowadzić - proponowali
        stancję w bursie szkolnej za 200-300zł (!) i studencina mieszkający z mamusią
        ("pan rozumie, że on nie musi mieć stancji i jest dyspozycyjny").
        Jak ktoś chce podam nazwiska głupków, którzy mi to proponowali i jeszcze się
        obrazili jak im odmówiłem (grzecznie, w stylu buraka-łonabi-pracodawcy:
        "zastanowię się")...

Co zabawniejsze zachęcali mnie do pracy mówiąc, że po pracy spotykają się na
        piwie (głupki bez innych rozrywek?) - ciekaw jestem za co ja bym miał tam
        wpadać ;-)
        Kronospan to prawie jak firma z przypadków dyr. Buraka.

ODRADZAM STANOWCZO NAWET W KRYZYSIE.
        • Gość: gostek Re: Kronoplus / Kronospan IP: 83.2.242.* 07.02.09, 23:40
          kolego - opisujesz sytuację sprzed 6 lat... troche czasu juz
          minęło...
          uważasz że ci ludzie mogą tam jeszcze pracować?
          • Gość: TG Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 08.02.09, 22:30
            Jak coś wiesz to powiedz a nie kolegujesz tutaj bez sensu...
            • Gość: gostek Re: Kronoplus / Kronospan IP: 83.2.242.* 18.02.09, 12:31
              bez sensu jest Twoja opowieść - tak jak i Twoje żale na rozmowę o
              pracę sprzed 6 lat. Opowiadać mógłbym ale nie mam zwyczaju chlapać
              jęzorem na lewo i prawo. Z tego co wiem, w dziale zaopatrzenia nie
              ma już nikogo z kim rozmawiałeś.
              Ja też miałem rozmowy z pracodawcami proponującymi mi pensję niższą
              niż oczekiwałem, także w Kron. - tak to już jest, Twoja praca jest
              tyle warta ile ktoś chce za nią zapłacić. A to, że znajomy z pracy
              zaprasza Cię na piwo nie jest chyba niczym złym... I nie on jest
              winny, że mało Ci proponowali.
              • tom.gorecki Re: Kronoplus / Kronospan 25.02.09, 22:33
                OK. Czyli nic nie zrozumiałeś.
                Ale dobrze, że tam nie pracowałem - jak dla kogoś praca warta jest 1/2 średniej
                krajowej w dziale, który jest baaardzo istotny dla firmy, to ja dziękuję. Nic
                dziwnego, że potem pracują tam miernoty.
                (dla mnie np. twoja nic nie jest warta, co oczywiście samo w sobie świadczy, że
                jesteś do niczego, tak tak - to twoje rozumowanie - to ironia, odczytaj ją dobrze)
                Dobrze, że nie pracowałem też dlatego, bo spotkałbym zarozumialców.
                PS NIKT MNIE NIE ZAPRASZAŁ na piwo, oni tylko to mówili, aby mnie ... zachęcić
                do pracy - wg nich to zaleta pracy w Krono. Dla mnie koszmar - 10 godzin z
                burakiem przy biurku, 3 w knajpie ;-) To temat nie na forum-humorum, a forum
                horrorum.
                PS2 - a czemuż to oni tam nie pracują, to taka "świetna praca"
      • Gość: eleghant Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.szczecinek.vectranet.pl 26.02.09, 20:35
        Ludzie, niech Was ręka Boska broni przed zatrudnianiem się w tej
        fimie! Potraktujcie to jako przestrogę, sama tam pracowałam, więc
        wiele mogę na ten temat powiedzieć....
        • sikoreczka78 Re: Kronoplus / Kronospan 28.02.09, 23:43
          tak narzekacie a gdzie w szczecinku można znależć prace dobrze płatną? gdyby nie
          krono to to miasto całkiem było by zadupiem. przynajmniej dają zarobić i na
          warunki szczecineckie to dobrze nie trzeba wegetować od 1go do 1go. ja pracuję
          obecnie w sklepie i też nie mam lekko. muszę nadybać się jak głupia i mam
          zapłacone 760zł. a chłop mój zarabia 2300zł. szlag mnie trafia w dniu wypłaty.
      • Gość: Gość Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.CNet.Gawex.PL 01.03.09, 14:37
        .... narzekacie i narzekacie, jeśli Wam nie odpowiada praca w Krono
        to nikt na siłę nie trzyma. Ja też tam zasuwam, ale patrząc na
        dzisiejszy rynek pracy, jestem wdzięczny że w o ogóle mam
        pracę,trzeba utrzymać dzieci, koszt nie gra roli. Więc jak możecie
        to nie narzekajcie.
      • Gość: Gość Re: Kronoplus / Kronospan IP: 89.231.200.* 02.04.09, 10:12
        Nieprzypadkowo Kronospan ma zlokalizowane swoje fabryki w miejscach
        gdzie praktycznie rynek pracy nie istnieje,czyli w Szczecinku,
        Mielcu czy Pustkowie-Osiedlu.Właściciele tej firmy wiedzą
        doskonale,jakie są realia odnośnie zdobycia pracy w tych
        miejscowościach.toteż maksymalnie wykorzystuja tą sytuację.Tu jakaś
        kobieta wspominała ,że jej facet zarbia 2300 zł,rozumiem,że netto.
        Jednak ten gościu musi chyba być pracownikiem umysłowym,bo nie
        słyszałem,żeby były takie płace wśród pracowników
        fizycznych.Fizyczni w Kronospanie zasuwaja za 1200 zł netto.
        • Gość: tulipan Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 14:38
          Jestem byłym pracownikiem krono-szczecinek przepracowałem 15 lat
          zgadzam się z tym że panuje tam brak jakiegokolwiek szacunku
          zrozumienia drugiego człowieka.Czy pani dyrektor nie wystawia
          swiadectwa o sobie i firmie witając podległych jej pracowników
          słowami k..wa itp. epitetami.Żałuję tylko że nie odszedłem z tej
          firmy wcześniej.Kierownictwo jest tak zaslepione szukaniem i
          zagarnianiem dla siebie kasy , że szary pracownik to jakby uciążliwa
          mucha brzęcząca koło ucha .Życze tylko żeby pani dyrektor nigdy nie
          zaznała spokoju i odpokutowała za wyrządzone krzywdy ludziom.
          • Gość: jozo Re: Kronoplus / Kronospan IP: 80.54.201.* 05.04.09, 21:48
            Pozdrawiam wszystkich byłych pracowników zamknietego juz oddziału w
            Dobroszycach oraz tych którym obiecali "złote góry" po przejściu do
            Strzelec Op. żal mi was troche bo czlowiek przez te wszystkie lata
            byl oszukiwany i mial nadzieje ze sie cos zmieni na lepsze... otoz
            mowie nie w tej spółce... jedyny plus Krono jest taki że jak
            wytrzymasz / przepracujesz tam z 5 lat to już wytrzymasz wszystko,
            zadna inna firma juz Cie nie zaskoczy... pozdrawiam kronoludków bo
            to jedyne i niepowtarzalne osobowości... i wlasnie tych ludzikow
            bedzie mi brakowalo w nowej firmie...
            • Gość: TULIPAN Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 09:36
              OBIECYWAĆ W TEJ FIRMIE TO JAK NAJWIĘCEJ , ALE WYWIĄZAC SIĘ Z TYCH
              OBIETNIC NIGDY !!!!! BIALI NIEWOLNICY I TAK BĘDĄ PRACOWAĆ , ŻEBY
              WEGETOWAĆ.ALE ZA TO KIEROWNICTWO I DYREKCJA MOŻE POCHWALIĆ SIĘ
              OSIĄGNIĘCIAMI , WYJAZDAMI NP.:DO CHIN ITP.ZAGARNIAJĄC PIENIĄDZE Z
              FUNDUSZU SOCJALNEGO BO IM NAJBARDZIEJ SIĘ NALEŻY.POZOSTALI NIEXH SIĘ
              CIESZĄ ŻE WOGULE MOGĄ PRACOWAĆ.STANOWCZO ODRADZAM PRACĘ W TEJ FIRMIE
              BO MAŻESZ BYĆ POZBAWIONY WSZYSTKIEGO NAWET GODNOŚCI
              OSOBISTEJ.POZDRAWIAM
              • Gość: były naiwniak Re: Kronoplus / Kronospan IP: 80.54.202.* 27.04.09, 17:51
                Również nie polecam co prawda można wytrzymać nawet parę lat ale po co psuć
                sobie zdrowie. Pozdrawiam wszystkich kronoludków tych byłych i obecnych
              • Gość: Ja Re: Kronoplus / Kronospan IP: 80.249.5.* 30.04.09, 12:38
                Jestem byłym pracownikiem Kronoplusa w Dobroszycach, który został przeniesiony
                do Strzelec Opolskich. Faktycznie praca w tej firmie to jakiś koszmar. Każdy
                kierownik rządzi wg siebie-nie ma jakiejś jednolitej formy. Jest niby godzina
                wolego na obiad, ale po podpisaniu umowy o pracę dowiadujemy się, że tak
                naprawdę to nie mamy jej wolnej....w ten sposób pracuje się tam po 9 godz....w
                ogóle zero nowoczesności-jakaś komuna!
        • Gość: ddd Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.91-235-17.citysat.com.pl 31.07.14, 18:10
          Cześć wszystkim
          co sądzicie o następnym durnym pomyślę kronospanu czyli organizacji imprezy pod tytułem " KRONOFEST " ?
          Mi się wydaję że to tylko ma na celu zatuszowanie złej opinji na temat tego zakładu którą przez lata wypracowywali sobie kierownicy wydziałowi w szczególności podłogi a dokładnie pan karol N. z elokwencią wiejskiego buraka .
          Teraz zresztą w jednym biurze siedzą dwaj kierownicy i ten drugi wcale nie jest lepszy , w sumie sporo się już nauczył od tego pierwszego a najlepiej wychodzi mu olewanie ludzi.
          Ciekawe co by powiedział PIP na sytuacje gdzie woda zalewała chalę i maszyny , kazali nam pozbycie się wody a gdy jeszcze wszystko było mokre czyli maszyny i instalacje elektryczne to kazali nam pracować !!!.
          • Gość: gość Kronospan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.14, 17:59
            Taka powodziowa sytuacja w Krono powtarzała sie już tego lata chyba 6 lub 7 raz. Jak to zwykle bywa w tym kraju trzeba ofiar aby nastąpiły jakie kolwiek działania. Woda + prąd = kostucha
            Takie czasy nastąpiły że 1 panel jest ważnejszy od człowieka !!!
            • Gość: gość Re: Kronospan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 13:01
              Witam, nie mogę już znieść sytuacji w krono związanych z przerwami na papierosa. W sytuacji kiedy przysłowiowi koledzy siedzą w palarni po 12-15 razy na zmianie , co daje od 1 -1,5 h
              (no i oczywiście zależy czy to dniówka 8 h czy 12 h ) dziennie to osoby nie palące muszą se żyły wypruwać usuwając kolizje . Zdarza się tak że i po 3 osoby z 1 linii siedzą na palarni (zależy od zmiany), tego to kierownik podłogi nie stety nie widzi . Lepiej opierdzielić kogoś kogo spotka przypadkiem na hali że paleta z kartonami krzywo stoi , choć ta osoba nawet nie ma z tym nic wspólnego. Powinien się tym sprawom dyrektor przyjrzeć i wprowadzić jakieś regulacje , nie wiem odliczać im te godziny czy jak ? Gdyby to miało miejsce 2- 3 razy to ok , ale tyle to już ogromna przesada.
          • Gość: gejsza Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.14, 18:13
            Myślę ,że ta impreza jest organizowana po to by złowić nowych ludzi do tego strzeleckiego obozu zagłady i pokazać że jak ważny jest dla nich pracownik - błąd tylko tu przyjdźcie a prawda zaraz wyjdzie na jaw.
      • Gość: Nowa Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.bbs.com.pl 18.05.09, 13:00
        Witam wszystkich Kronoludków i mam do Was pytanie. Wiem że
        nienawidzicie tej firmy, też miałam identyczna sytuację w mojej
        popzedniej firmie,dokładnie to samo. No cóż chce wpaść z deszczu pod
        rynne, ale nie mam wyjścia i potrzebuje pracy więc chce zatrudnić
        się w Kronospanie, trochę mnie zniechęciliście, możecie mi napisać
        jakie są tam warunki, jaka kasa ( biuro) i czy dostaje się umowę o
        pracę i po jakim czasie? Pozdrawiam Was serdecznie
      • Gość: byly kronolud Re: to juz bylo na tym forum IP: *.24.net.pl 13.02.10, 10:37
        A gdzie pracujesz?
        Może dołączę w szeregi Twojej obecnej firmy :)
      • Gość: byly Re: Kronoplus / Kronospan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 21:13
        Witam was. Bylem przez jakiś czas pracownikiem tego kołchozu (kronospan).
        Pieniążki jakie oferują są na prawdę w porządku. Niestety to, jak podchodzą do
        pracowników, to jakieś nieporozumienie. Żeby człowieka dobrze wyszkolić czasu
        brak ale wymagania oczywiście są. Jak chcesz mieć wiedzę, którą oni powinni Ci
        przekazać abyś mógł pracować i wykonywać obowiązki to musisz się prosić. Polecam
        tą pracę także osobą, które nie bardzo lubią spędzać czas w domu. Wyjście po 9h
        jest raczej niemile widziane. Najlepiej żebyś robił pewnie aż padniesz. Co do
        urlopu. Ok od biedy dostaniesz ale może się okazać, że i tak połowę spędzisz
        przy telefonie. Mogliby też niektórych (mojego) wielmożnych przełożonych
        powysyłać na jakieś kursy, bo rozmawiać z podwładnymi i kierować sprawnie
        komórką to oni raczej nie potrafią.
      • Gość: xx Re: Kronoplus / Kronospan IP: 195.116.26.* 21.05.10, 09:29
        Pracowałam w krono 2 lata i na szczescie już tam nie pracuje,
        zgadzam sie ze ta firma to syf, i jak juz ktos wczesniej zauwazył,
        kazda nastepna praca po Krono to prawie bajeczka. Teraz pomimo ze
        nie zarabiam wiecej niz w Krono, pracuje 8 godzin i ani minuty
        dłuzej, nie musze przychoidzic 10 min wczesnieji wychodzic 10 min
        pozniej tylko po to zeby miec zaliczoną godzine... ubrania juz nie
        smierdzą specyficznym zapachem, a o pracy w sobote czy swieto nikt
        tu nawet nie smie prosić... Krono dało nieźle w kość, za nic bym tam
        nie wróciła, ale teraz doceniam swoje nowe warunki pracy i tym
        którzy tutaj narzekają jak im źle mówię jak było, i na pewno jeszcze
        jest w Krono, bo tam jest o wiele, wiele gorzej... po prostu obóz
        pracy.
      • Gość: Peyo zapytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 17:46
        Witam
        szukam kontaktu z osobami pracującymi w dziale energetycznym . Jest ktoś taki na forum ?
      • Gość: szczecinek nadgodziny IP: *.CNet2.Gawex.PL 13.01.14, 15:57
        Praca w firmie nie jest najgorsza, płaca również. Wynagrodzenie za pracę w godzinach nadliczbowych wypłacane jest zgodnie z przepisami prawa pracy. Jednak, tych nadgodzin bywa nawet około 600 w ciągu roku. Pracownik potrafi przepracować nawet 7 nocek po 12 godzin a kierownik bez skrepowania dzwoni lub wysyła wiadomość tekstową, wzywając na kolejną nockę w dzień wolny od pracy. Od znajomego wiem, ze ludzie zaczeli kolekcjonowac te wiadomosci, tak na czarną godzinę. Jednak nie jest to wina zarządu firmy, czy właściciela. Raczej niekompetencja kierowników poszczególnych działów.
      • Gość: gość nadgodziny- kronospan IP: *.CNet2.Gawex.PL 23.07.14, 12:54
        W Szczecinku, Kronospan dopuszcza sie łamania prawapracy w odniesieniu do godzin pracy i dni wolnych od niej. Jesli chodzi o operatorów wózków widłowych, chyba najcześciej.Prawie przed każdym wolnym od pracy wolnym wynikającym z grafiku ( po siedmiodniowym cyklu pracy-w wakacje siedem dni po 12 godzin) kierownik spedycji rozsyła wiadomosci sms'em żeby przyjść na kolejny dzień, często budząc pracownika. Kiedy pracownik odmawia, wywierana jest presja, zastraszanie utrata premii, badz wyszukiwanie błędów w pracy ktore umożliwią ukaranie pracownika. Ciekawy jestem dlaczego żadna inspekcja pracy nie reaguje na takie naduzycia?
        • ibza111 Re: nadgodziny- kronospan 12.12.15, 11:09
          prawo przez pana R.Piotrowskiego jest cały czas łamane ,który non stop rozsyła sms wrecz zmusza tym do przychodzenia w dni wolne od pracy które są w grafiku tak sobie wychował pracownikòw do przychodzenia w dni wolne jeżeli niemasz 200 godz przepracowanych to jesteś nie wydajny słowa kierownika niestety ale tak to wyglada w kronoobozie
      • nowyja40 Re: Kronoplus / Kronospan 07.09.17, 09:25
        witam .
        Czy ktoś z pracujących może naświetlić aktualne warunki w tej firmie?
        najlepiej z działu utrzymania ruch / automatyk
        ( jakie godziny pracy - ile godzin, czy wolne soboty, niedziele itp.)
      • zhu1992 Re: Kronoplus / Kronospan 24.10.17, 20:02
        warto zerknąć na strone jupee pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka