Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w HILTI

IP: 213.77.43.* 21.11.07, 22:26
    czy ma ktoś z Was jakieś informacje na temat tej firmy? Na forum nie ma
    praktycznie żadnych aktualnych informacji, a ja mam możliwość pracować w tej
    firmie jako doradca techniczny. Napiszcie jakie narzędzia dają, ile można
    zarobić, jak duża jest presja na wynik, ogólnie czy są tacy jak się podają -
    podobno najważniejsi są klienci i pracownicy firmy...
    Z góry dzięki za odpowiedzi...
    Obserwuj wątek
      • Gość: arnie Re: praca w HILTI IP: *.icpnet.pl 22.11.07, 06:56
        kolegę mam,pracuje w dziale handlowym-nie narzeka,wyciąga ok 3tys
        netto.
      • iberia.pl Re: praca w HILTI 22.11.07, 10:56
        ostatnio czytalam jakis ranking najlepszych pracodawcow i Hilti
        zajelo wysoka pozycje.
        Znajomy pracuje u nich kilka lat i...sobie chwali, auto firmowe do
        dyspozycji, kom, komp, i calkiem dobra pensja 4-5 tys netto.
        • Gość: niewolnik hilti Re: praca w HILTI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 08:49
          standartowa pensja 2700 zł do 3000 zł.
          kontrola , kontrola ,kontrola, stress,stress, stress,
          dołaczcie do pracowników hilti ...
          za kilka miesięcy każdy dostanie palmtopa i kontrola będzie jeszcze większa.
          firma idzie w złą stronę . nie polecam
      • Gość: lotnik Re: praca w HILTI IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 22.11.07, 22:22
        byłem kiedyś na rozmowie. Jak usłyszałem ile proponują na początek
        to się niezdecydowałem. Podobno zarobki są dobre ale po dłuzszym
        okresie pracy. Przez pierwszy rok coś koło 1500 netto. Samochód to
        przeważnie Golf kombi
        • Gość: niezdecydowany Re: praca w HILTI IP: *.icpnet.pl 27.11.07, 23:15
          Czy ma ktoś jakieś bardziej szczegółowe informacje na temat tego pracodawcy?
          Nie piszcie o zarobkach - to potrafię sam sobie wynegocjować.
          Napiszcie o zarządzie, atmosferze i innych...??
      • Gość: tom Re: praca w HILTI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 18:20
        hilti ........... co ci powiedzieć ..
        Jezeli muslisz ze wynegocjujesz sobie pieniądze to sie mylisz
        atmosfera ???? moze i jest ale nie wiem w jakim regionie
        Typowa AKWIZYCJA , a plany nie naleza do najmniejszych !!!!jezeli
        masz byc rzeczoznawcą to nie polecam bo narobisz sie a nie zarobisz
        jezeli jakies inne stanowisko to nie wiem bo nie byłem na innym !!
        Powodzenia !!
        • Gość: niezdecydowany Re: praca w HILTI IP: *.icpnet.pl 23.12.07, 13:31
          Dziękuję za wszystkie informacje.

Finalnie podziękowałem za ofertę pracy - zbyt dużo niewiadomych.
          Nawet podczas któregoś z kolei spotkania nie udzielono mi szczegółowych
          informacji o systemie wynagrodzeń - zirytowało mnie to, ponieważ chciano abym do
          nich przeszedł, a jak już będę to się wszystkiego dowiem. Podziękowałem za kota
          w worku.
          Jeśli ktoś ma jakieś pytania co do procesu rekrutacji, to niech pisze - chętnie
          udzielę informacji...
          • Gość: Przemo Re: praca w HILTI IP: *.aster.pl 22.01.08, 22:36
            co do procesu rekrutacji czego oni tam własciwie wymagają od
            pracownika
            • zielas61 Re: praca w HILTI 07.02.09, 09:31
              W sumie to dobre pytanie - w zasadzie wymagają doświadczenia sprzedażowego, mile
              widziane doświadczenie w ich branży. Reszta to kwestia subiektywnej ceny
              rekrutujących... Chemia musi być :)
              • Gość: Melingokok Praca w HILTI IP: *.centertel.pl 12.02.09, 21:51
                Pracowałem w HILTI.
                Hilti jest świetną firmą - tak tak , ale w Austrii, w Niemczech...
                W Polsce Rzeczoznawca (Przedstawiciel)zarabia średnio do 3 tys. netto. Bosch
                płaci lepiej Makita płaci lepiej.
                Będziesz pracowac w ciągłym stresie, od marca z palmtopem (firma rozważa montaż
                GPS),na bardzo małym terenie - co wyklucza jakiekolwiek potknięcia , bo nie masz
                gdzie nadrobic spadku sprzedaży.
                Kiedyś w Hilti pracowało 90 handlowców - teraz około 170 - docelowo 250
                Wchodząc do Hilti obiecają Ci awans, jeżeli nie jesteś dobrym znajomym Pani
                dyrektor - zapomnij o awansie !!!
                Hilti jest najdroższym producentem elektronarzędzi - bezpośrednia konkurencja
                jest 3 razy tańsza!!! - już wiesz jak ciężko będzie sprzedac taki produkt ? Aha
                Hilti uważa , że ich klientem jest każda firma , nawet Pan Franek montujący
                zlewozmywaki.
                Radzę mocno się zastanowic - któregoś dnia obudzisz się mocno sfustrowany !
                • werner36 Re: Praca w HILTI 29.03.09, 23:42

www.flewer.pl

Serdecznnie polecam profesjonalny sklep z elektronarzędziami znanych
                  marek !!!!
        • Gość: Morfeusz Re: praca w HILTI IP: *.147.136.171.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.01.10, 20:10
          Praca w Hilti .... ujmę to następująco....
          dużo obiecują... a potem dupa.... w Hilti jest prawie jak w branży FMCG ...
          sprzedałeś komuś 2 wiertarki w lipcu... to w sierpniu powinien kupić 3..... i
          tak dalej.... plany duże.... i parcie na wynik.... bardzo małe obszary
          działań.... jak goście długo pracują w Hilti i mają stałych i klientów
          przekonanych do Hilti to jest dobrze... młodziak musi zaiwaniać i co z tego....
          w tej firmie nie potrzebują ludzi z branży budowlanej... tylko handlowców nawet
          piekarzy byle by robili plany i nic się nie stawiali... a pensja to była zawsze
          wielka niewiadoma... jedyne co dobre to można złapać dobre kontakty... mnie
          łudzili że będę projektantem i dupa.... po odejściu z Hilti.... zrobiłem już
          uprawnienia budowlane i żyje mi się dobrze a nawet lepiej.... mniejszy stres....
          a stres w tej firmie jest zajebisty... wstajesz rano i się zastanawiasz do kogo
          jechać i sprzedać 2 wiertła bo plan trzeba robić.... i czekasz na telefon od
          klienta że może coś zamówi.... produkty najdroższe na rynku.... warto się
          głęboko zastanowić nad pracą w Hilti.... ja się skusiłem na dobre gadki i piękne
          auta... i perspektywy...

Nie polecam..... chyba że uwielbiacie sprzedawać, sprzedawać.....
      • Gość: MARCIN Re: praca w HILTI IP: *.chello.pl 09.04.08, 15:18
        Witam, może ktoś z pracowników udzielić mi informacji jaka jest podstawa i jaki jest % od sprzedaży z góry dziękuje.
        • Gość: zuza Re: praca w HILTI IP: 82.160.84.* 12.04.08, 10:55
          podstawa 2000 brutto stałka przez 3 miesiace a potem masz tyle
          zmiennych ze nie wyliczysz sobie nic . Srednio przez ok 3 miesiace
          bedziesz zarabiał ok 2300. Po tym okresie bedziesz miał ok 2000
          netto
          • Gość: szakal Re: praca w HILTI IP: *.gprs.plus.pl 12.04.08, 12:32
            Właśnie słyszałem, że system premiowy w Hilti jest tak
            skomplikowwny, że nawet góra nie wie jak się liczy:) A najlepsze
            jest to, że na okresie próbnym zarabia się więcej niż później. Ci co
            pracują długo, mają dobrych klientów i dobry teren to zarabiają
            dobre pieniądze, reszta jeddzie na pasztecie. A to że jeździsz
            czerwonym golfem i masz czerwoną kurtkę z napiem Hilti, to sorry ale
            nie robi na mnie wrażenia.
            • Gość: marcin Re: praca w HILTI IP: *.chello.pl 17.04.08, 08:26
              hmm dzieki za info myślałem ze taka firma z taka marką i renomą
              bedzie znaczniej wynagradzała pracowników. Tym bardziej ze średni
              plan z tego co sie dowiedziałem z rozm. kwal. to ok 120tyś zł.
              PS 2000 netto mozna zarobić sprzedając telefony w hipermarkecie...
              • Gość: pracownik Re: praca w HILTI IP: *.centertel.pl 18.04.08, 21:11
                bzdury piszecie i tyle ! nikt z was nie ma pojęcia o zarobkach w
                Hilti - piszecie o dupie marynie. jeszcze w 2007 roku można było w
                Hilti zarobić 6000- 7000.
                W 2008 roku tylko 3000 zł, tereny podzielone, nie można już zarobić
                kasy. będzie jeszcze gorzej! Odradzam , odradzam , odradzam . Ja
                właśnie szukam inej pracy. Powodzonka
                • Gość: niezdecydowany Re: praca w HILTI IP: *.icpnet.pl 27.09.08, 09:27
                  powracam do wątku...

Co do zarobków, to obiecano mi na rozmowie kwalifikacyjnej
                  przynajmniej 3500 zł netto. Pytanie: kłamią czy po prostu oferują
                  więcej, jeżeli im zależy na kimś?
                  • Gość: Lara Re: praca w HILTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 20:45
                    Zdecydowaleś się?
                    • Gość: niezdecydowany Re: praca w HILTI IP: *.icpnet.pl 01.06.09, 22:11
                      trochę po czasie, ale odpowiadam :)

jednak nie zdecydowałem się na zmianę pracy - z perspektywy czasu nie żałuję
                      tego posunięcia, bo zarabiam dobre pieniądze i mam ugruntowaną pozycję... w
                      hilti pewnie teraz walczyłbym o przetrwanie kryzysu w budowlance.
                • Gość: obcy Re: praca w HILTI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 09:56
                  Decydując się na pracę w hilti jesteś skazany na ciągłą kontrole, traktują Cię
                  jak potencjalnego nieroba, koligacje rodzinne, kierownicy z niektórych regionów
                  nie maja pojęcia o zarządzaniu ludźmi, gorzej niż w spożywce, jest po prostu
                  źle, pracują tam tylko fanatycy i ludzie którzy donoszą, skandal, odradzam,
                  tylko obiecują i nie potrafią weryfikować sytuacji ekonomicznej, matactwo i
                  jeszcze raz matactwo. Gorąco odradzam jak nie chcecie stracić zdrowia i nerwów,
                  już lepiej zająć się hodowlą jedwabników.
                  • Gość: lisa Re: praca w HILTI IP: *.ptim.net.pl 28.05.09, 11:38
                    głupoty piszecie tyle wam powiem, są kontrole ale gdzie ich nie ma. To prawda że
                    dla handlowców jest teraz kiepski okres, jak dla wszystkich. Znam wszystkich
                    kierowników sklepów na terenie Wawy i nie uważam żeby byli niemili lub donosili
                    albo nie znali sie na tym co robią - to wogóle jakies bzdury. Takie bzdury może
                    sobie napisać każdy, niech lepiej napisze jakieś konkretne zarzuty, podparte
                    faktami, a nie swoje wizualizacje. Koligacie rodzinne nie mają tu nic do rzeczy.
                    • Gość: pracownik hilti Re: praca w HILTI IP: *.chello.pl 01.06.09, 10:55
                      Witam !!!
                      Jak czytam nie ktore z wypowiedzi to mi sie wlosy jeza na glowie ...
                      ludzie co wy za bzdury wypisujecie !!!
                      Pracuje w hilti juz jakis czas jako rzeczoznawca techniczny i
                      NIGDY ! nie zarobiłem mniej niz 3200zl netto System wynagrodzen jest
                      nastepujacy :
                      Na okresie probnym dostajesz 4300 zl brutto i nic cie nie obchodzi
                      Po okresie probnym 3mies. dostajesz umowe od razu na czas
                      nieokreslony!
                      Podstawa to 3000zl brutto + MBO czyli tzw premia jakościowa , nie
                      mniej niz 600zl + bonus partycypacyjny 250 zl + 1 procent od obrotu.
                      To mało ???
                      Cisnienie jest ... ale gdzie go nie ma w firmach handlowych ???
                      Jesli chodzi o kierownictwo , niestety zgadzam sie ... czasami trafi
                      ci sie szef idiota. Jezdzi sie golfami 5 lub 5 + .
                      Jesli macie jakies pytania piszcie postaram sie odpowiedziec .
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Przemek Zainteresowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 13:52
                        Ja mam rozmowę kwalifikacyjną teraz we wtorek 9-06-2009r. Chciałbym
                        się dowiedzieć czy powinienem się jakoś przygotować? Jakie pytania
                        zadają, czy rozmowa odbywa się w formie jakiegoś testu? Jeżeli
                        mógłbyś to prosiłbym Cię o pilna odpowiedź, ponieważ zostało mi
                        niezbyt wiele czasu.
                        Pozdrawiam!
                        • sansibear Re: Zainteresowany 05.06.09, 18:44
                          Musisz się ogolić, wykąpać, wyperfumować i być sobą :)
                      • Gość: Roman Re: praca w HILTI IP: *.171.205.82.awakom.net 17.06.09, 23:38
                        Witam, wlasnie dzis wyslalem swoje CV do hilti na stanowisko handlowca- rejon
                        Poznan. Jestm ciekaw czy dotychczasowy handlowiec (bo domyslam sie ze byl)
                        wylecial bo nie wyrabial planow czy sam sie poddal i odszedl?Swoja droga jak w
                        kryzysie sprzedaja sie tak drogie narzedzia jak hilti? mam kontkt z
                        konkurencja-metabo, makita, hitachi, im tez spadlo ale to sa tansze narzedzia.
                        Dzieki za odpowiedz.
                        • Gość: jupijjjajeeej Re: praca w HILTI IP: *.centertel.pl 14.07.09, 22:06
                          Hilti ściąga gatki aż miło, te ich cudeńka nie są już tak drogie
                          jak... np pół roku temu. Walą rabaty jak porąbani.

Aha, misiek, zobacz na ich asortyment bo będziesz się w Golfir bujał
                          nie tylko z elektronarzędziami.

Z tego co słyszałem to faktycznie pieniądze im poleciały,
                          kierownictwo - jak w każdej firmie, trafi się przypał.

Generalnie taka firma ....
                      • Gość: renual Re: praca w HILTI IP: *.wro-com.net 26.03.10, 11:24
                        Witam!

mam właśnie przejśc do Hilti i martwi mnie troche ten system premiowania, czy
                        mozesz cos powiedzieć wiecej. Ile mozna wyciagnąc w miesiacu pracując w serwisie
                        jako mechanik, ale po okresie próbnymn. Będe wdzięczny za odpowiedz.
      • Gość: czarny Re: praca w HILTI IP: *.net.pulawy.pl 17.07.09, 17:46
        mam takie pytanko i będę wdzięczny za odpowiedź. jestem jeszcze studentem i
        zastanawiam się czy jest sens próbować wysyłać aplikację teraz bo nie będę miał
        czasu na pracę 5razy w tyg..
        czy możliwa jest praca w mniejszym wymiarze godzin lub przez krótszy okres?
        czy przyjmują ludzi z wykształceniem związanym z handlem i sprzedażą czy nie
        tylko? potrzebne jest doświadczenie?
      • Gość: stare gacie Re: praca w HILTI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 20:08
        Jak czytam niektóre posty to mam nieodparte wrażenie, że osoby
        piszące "wypociny" o warunkach pracy w Hilti słyszały to od
        znajomego znajomego, któremu przekazał to znajomy. Na okresie
        próbnym wynagrodzenie to 3200zł netto. Mało? Przychodzi człowiek nie
        mający w większości przypadków pojęcia o systemach kotwienia,
        instalacjach czy systemach ppoż. i twierdzi, że zarabia mało! Kpina!
        Po okresie próbnym podstawa to 2100zł netto. Jak nie obijasz się to
        dostajesz podwyżkę do 2400zł netto podstawy po kilku miesiącach.
        Dodatkowo oczywiscie premie. 1% od obrotu zaniżając go do np.
        80000zł daje to ok. 650zł netto. Pytam się więc frustratów
        wypisujacych brednie- Ile wychodzi po dodaniu w/w kwot? Do tego
        dochodzi wspomniane już MBO + premia kwartalna za wykonanie
        planu+ryczałt 250zł brutto za miesiąc. Rzeczywiście-"marna" wypłata.
        Samochód- do użytku własnego.
        Palmtop-ktoś kto rzeczywiście jest prawdziwym handlowcem wie jak
        przebiega wizyta handlowa. Jak można iść do klienta bez sprawdzenia
        historii zakupów, osoby kontaktowej, notatek z ostatniego spotkania
        itc?Po to jest IPAQ. Urządzenie nie pracuje w czasie rzeczywistym
        więc można sobie zamknąć np. 5 wizyt jedna po drugiej. No i gdzie
        tu "Big Brother"?
        Awanse-na awanse największy wpływ ma kierownik a nie pani dyrektor.
        To on wystawia Ci ocenę.

Tyle w temacie....

• Gość: Marek Re: praca w HILTI IP: *.olsztyn.mm.pl 22.08.09, 08:07
          Nie ważne co masz w głowie. Teraz jest ważne co sprzedajesz i ilu dobrze znasz osobiście. Ciekawe czasy co :)
      • Gość: malbud.wroclaw.pl Re: praca w HILTI IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 14:44
        Serdecznie polecam
      • Gość: Pan X Re: praca w HILTI IP: *.lanet.net.pl 15.05.10, 07:50
        Mało wiem na temat pracy w Hilti jako technik, ale jestem tam przedstawicielem
        handlowym.
        Złapałem się jednej fajnej firmy Malbud (www.malbud.wroclaw.pl) i dzięki nim
        praca w Hilti jest świetna. Mój kumpel pracujący jako technik jest zadowolny.
        Pozdrawiam
        • Gość: Malbud Technika diamentowa IP: *.lanet.net.pl 15.05.10, 07:51
          Malbud
        • shizoko Re: praca w HILTI 23.11.17, 01:09
          A ja mam pytanie którego dnia miesiąca jest wypłata w hilti?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka