Gość: beata IP: 194.24.238.* 24.01.08, 15:11 chce rzucic marna prace na etacie i zacząć w AXA czy ktos mi doradzi cokoliwiek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barnabiszon Re: praca agenta w AXA 25.01.08, 22:11 Jeżeli masz 3000 znajomych i powinowatych, to masz szanse zgodnie z zasadą lejka sprzedać 30 produktów. Jeżeli jesteś w te klocki SUPER EXTRA to będzie ich sprzedane 150! Ale pamiętaj, nie rezygnuj bo zawsze możesz zostać akwizytorem roku a nawet członkiem klubu 1 mln$, lub przynajmniej kierownikiem nowej struktury sprzedażowej. Dlatego też kasjerów w hipermarketach informuje się, że ich przełożeni byli kiedyś kasjerami. No a poza tym - zero płatnego urlopu, zmniejszenie poziomu emerytury, konieczność samodzielnego albo co gorsza odpłatnego dokonywania rozliczeń z ZUS & US. POWOIDZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: praca agenta w AXA IP: *.is.net.pl 02.02.08, 17:11 Nie rozumiem złośliwości i sceptycyzmu.. mam kilkoro znajomych, którzy pracują jako agenci AXA. Fakt faktem nie jest to praca dla kogoś kto chciałby odbębnić 8 godzin i wrócić do domu na "klan" i "plebanię"... ;) Trzeba byc dyspozycyjnym bo klient może chcieć się umowic o 22 lub w niedzilene przedpołudnie. Nie spotkałam się jeszcze z negatywną opinią o tej firmie, jedna z tych osób odeszła z ING do AXA i nie żałuje. Ich zarobki kształtuja sie na poziome kilku tys. netto, oczywiście na czyto po odliczeniu kosztów i zusu. I jak twierdzą początki są trudne a później klienci "robią się" sami:) Mieszkam w mieście ok. 130 tys. mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
phslask Re: praca agenta w AXA 02.02.08, 18:58 Beato. Zapraszam na stronę www.przedstawiciel-handlowy.pl zakładka forum. Już wiele osób się wypowiadało na temat pracy w AXA. Są też osoby, które tam pracują. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barnabiszon Re: praca agenta w AXA 04.02.08, 09:04 Ja też mam znajomych i pewną praktykę w ubezpieczeniach. Własna wiedza + obserwacja grupy agentów, stanowiła podstawę do wydania opinii. Przecież nie można pominąć w tej pracy bazę klientów, dobrze że podałaś obowiązujące godziny pracy - są prawdziwe. Natomiast zarobki ~ jeżeli naprawdę są takie to gratuluję. Nowy agent bez portfela klientów i prowizji odnowieniowych ma niższe dochody, dlatego przez okres kilku~kilkunastu miesięcy dostaje dotacje i dodatkowy % prowizji od opłaconych polis. Natomiast trzeba też pamiętać o olbrzymiej rotacji agentów, zwłaszcza po 4-8 miesiącach działalności, gdy kończy się baza znajomych i nadchodzą martwe miesiące sprzedaży. Najlepiej rotację poznali ci którzy zapisali się do II i III Filaru a mają obecnie 3-5 prowadzącego agenta. Czy takie uzupełnienie wcześniejszej wypowiedzi jest mniej złośliwe, bo moim zdaniem jest nadal szczere aż do bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward Re: praca agenta w AXA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 10:33 Barnabiszon , myślę , że średnio sobie radzisz w pracy w ubezpieczeniach . Nierozumię co to znaczy martwe miesiące ? Chyba , że to są Twoje martwe miesiące . Piszesz o własnej wiedzy i obserwacji oraz o bazie klientów - powiedz co do tej pory robiłeś , że nie powiększyłeś jej pomimo , że pracujesz klika lat ? Co z poleceniami i planowaniem ? Pamiętaj , że nowy agent ma lepsze możliwości bo nie ma złych nawyków. Rotacja wśród agentów jest tam gdzie są słabi kierownicy zespołów i nie przykładają się do pracy . Sam wiesz , że nie wszyscy nadają się do tego zawodu . Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
barnabiszon Re: praca agenta w AXA 04.02.08, 16:24 Edwardzie, przepraszam za zwrot "martwe miesiące" chodziło mi o okres letni - 15 lipca ~ 17 sierpnia - gdy wielu klientów wyjeżdża na wakacje oraz grudzień. Spadek sprzedanych polis o prawie 70% ma przeniesienie na zarobki. Oczywiście latem też urlopuję, by nie tracić czasu. Słusznie podjąłeś kwestię poleceń ~ rekomendacji, tacy klienci są bardzo cenni.Równocześnie nie wszyscy agenci potrafią skutecznie zwrócić się o nie do klientów. Odnośnie roli kierownictwa też się zgadzam, święte też słowa "nie wszyscy nadają się do tego zawodu" ! No to jeszcze tylko pozostała do omówienia rozliczenia z agentem zlikwidowanych w okresie pierwszych 3 lat polis i będzie komplet wiadomości. Ale to może Ty omówisz tę delikatną kwestię? Wyczuwam, że jesteś lepiej zorientowany niż ja! Pozdrawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward Re: praca agenta w AXA IP: *.chello.pl 03.02.08, 20:08 Pracuję już ponad 12 lat w ubezpieczeniach i mogę stwierdzić stanowczo , że popracuję aż do emerytury . Jest to bardzo dobry zawód ale tak jak pisałaś nie dla wszystkich . Jeśli się go nauczysz i dobrze zorganizujesz to pieniądze przyjdą szybko . Myślisz o AXA , ja proponuję pracę w Aspecta Życie . Ma większą paletę ubezpieczeń i współpracuje z 10 Towarzystwami Funduszy Inwestycyjnych . Myślę , że prowizje też są większe . Pamiętaj jeśli chcesz zmienić pracę dobierz sobie również Towarzystwo , które za ciężką pracę dobrze wynagradza . Jeśli chcesz porozmawiać daj znać . Odpowiedz Link Zgłoś
kwoka211 Re: praca agenta w AXA 18.02.08, 18:14 Witam, Proponuję inne rozwiązanie, pracę wbardzo dobrej multiagencji bez nacisków na limity sprzedaży. Poza AXA mamy także Skandię Generali, Sidnal Idunę i kilka innych produktów, a prowizje są naprawdę przyzwoite. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca Re: praca agenta w AXA IP: *.chello.pl 03.03.08, 12:07 Witaj Beatko! Proponuję Ci na początek nie rezygnować z etatu. Przejdź przez etap szkoleń. Zacznij spotykać się z klientami (Lista 100). Nabierz trochę doświadczenia i wtedy podejmuj decyzję czy dasz rady. Może warto zastanowić się pracą w firmię która zajmuje się doradztwem finansowym gdzie reprezentujesz klienta a nie firmę. Zyskujesz klienta. W razie jakichkolwiek pytań napisz do mnie na priv'a : mapenar@poczta.fm Artur Odpowiedz Link Zgłoś