Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Obsługa klienta-chce inną pracę, ale jaką?

17.02.08, 23:50
    Dzień Dobry! Od 7 lat pracuje w obsłudze klienta w jednym z miejskich urzędów.Chcę zmienić pracę ale nie wiem na jakie stanowisko.Jedno wiem na pewno w swojej pracy chce używać języka angielskiego.W obecnej pracy nie mam takiej możliwości a jeśli już się trafi jakiś obcokrajowiec to raz do roku.Inwestuje w naukę angielskiego bo po pierwsze mam zdolności językowe i nauka sprawia mi przyjemność a po drugie chce używać tego języka na co dzień w pracy.Niestety na razie nie mam możliwości a moja szefowa stwierdziła kiedyś podczas oceniania pracowników że znajomość języków obcych nie jest brana pod uwagę.Dodam że jest to dział obsługujący klientów urzędzie , rzadko ale jak się trafia obcojęzyczny interesant to wszyscy udają że go nie widzą lub po prostu ignorują, nie którzy uciekają do innych pomieszczeń pod pretekstem pilnych obowiązków.Jak dotąd pomimo że osoby w tej instytucji są po licznych studiach, kursach i szkoleniach są problemy z obsługą obcokrajowców.Chce zmienić pracę gdyż czuje że się nie rozwijam w pracy i jestem nie doceniana przez szefową.Właśnie kończę studia na kierunku administracja.Nie wiem na jakie stanowisko mogłabym aplikować.Proszę o radę
    Obserwuj wątek
      • katarzynasg Re: Obsługa klienta-chce inną pracę, ale jaką? 18.02.08, 22:23
        moze jakies stanowiska asystenckie w firmach zagranicznych z siedzibami w Polsce?

• annajustyna Re: Obsługa klienta-chce inną pracę, ale jaką? 23.02.08, 09:36
          Wlasnie, chyba to najlepszy pomysl.
      • filemonka79 Re: Obsługa klienta-chce inną pracę, ale jaką? 27.02.08, 21:48
        a może wydział promocji w urzędzie miejskim, tam potrzebują ludzi z językami
        obcymi, albo wydział rozwoju lub inwestycyjny. Nie wiem w jak dużym mieście
        pracujesz i jakie ma on perspektywy rozwoju, plany inwestycyjne. Ja również
        pracuję w budżetówce, od 5 lat, w przeciwieństwie do Ciebie mam kontakt z
        angielskim bardzo często, jednak przestałam się rozwijać zawodowo od ponad roku.
        Czuję jakbym stała w miejscu, wiem, że już niczego więcej tam nie osiągnę, nie
        awansuję na wyższe stanowisko. Również myślę o zmianie pracy, ale nie wiem na
        jaką. Wiem jedno, nie chcę pracować jako sekretarka, parzyć kawy i odbierać
        telefony.
      • anna.brzeska Re: Obsługa klienta-chce inną pracę, ale jaką? 04.03.08, 10:10
        Dobrze będzie wykorzystać doświadczenie w obsłudze klienta i jeśli dobrze czuje
        się Pani w kontakcie z ludźmi, pozostać przy tego rodzaju pracy, jednak poszukać
        sobie czegoś w firmach prywatnych, gdzie jest wymagana znajomość języka. Może to
        być też na przykład recepcja w międzynarodowej firmie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka