Gość: mmmmmmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 20:27 co sadzicie o ofertach ze sluzby cywilnej, czy ktos dostal prace z tych ogloszen? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: praca w sluzbie cywilnej IP: 212.244.68.* 08.09.03, 22:17 startowałam wiosną - dodam, że nie odpowiadam na oferty, kiedy uważam, że nie spełniam wymagań w 90 %, Urząd Skarbowy szukał 3 pracowników, od terminu końcowego składania podań do zajrzenia do nich upłynął 1 miesiąc (inf. podana przez panią z kadr); Wpłynęło 300 podań (inf US), zaproszono 8 osób do pierwszego etapu(na te 3 stanowiska) (inf. US) bo przecież "nie będą prowadzić rozmów cały dzień" nie otrzymałam nawet pisemka "dziękujemy" myślę, że US wiedział kogo zatrudnia a ogłoszenie po prostu musiało wyjść, bo taka jest procedura Z pewnego źródła wiem jednak , że są osoby które dostaja pracę w innych US bez znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
ankh_23 Re: praca w sluzbie cywilnej 09.09.03, 18:10 Ja wysłałam dokumenty w odpowiedzi na 28 ofert, gdzie - nie przesadzając - spełniałam wymagania w 80-90%, z czego dostałam 1 (słownie: jedną) odpowiedź (z Komendy Głównej), iż nie skorzystają z mojej propozycji. Znam kilkanaście osób, które próbowały jak ja. Żadna z nich nie dostała pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecik oczywiście IP: *.innsoft.com.pl 09.09.03, 11:04 tak - oczywiscie da się dostać pracę z tych ogłoszeń. cały problem polega jednak na dość dużych wymaganiach i bardzo specyficznej wiedzy. Mój znajomy dostał przez takie ogłoszenie pracę w zeszłym miesiący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivy Re: praca w sluzbie cywilnej IP: *.chello.pl 09.09.03, 18:45 owszem - mój mąż pracuje od kwietnia dzięki ogłoszeniom z biuletynu służby cywilnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: praca w sluzbie cywilnej IP: 212.244.68.* 09.09.03, 21:34 Myślę, że na szanse dostania pracy w służbie cywilnej ma duże znaczenie miejscowość, w której znajduje się dany urząd. W moim mieście są rocznie 2-4 ogłoszenia na 2-4 wakaty. Trudno więc dostać pracę, jeżeli urząd zatrudnia 2 pracowników rocznie albo i raz na 2 lata, bo przecież szef ma więcej zobowiązań i kolegów. Nie miałabym pretensji, gdyby zrobiono jakiś test - parę pytań , i odpadłabym z uwagi na brak tej specyficznej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś