Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dostac prace mimo odmowy...

IP: 83.238.116.* 09.05.08, 11:18
    no właśnie, zdarza mi sie to juz ktorys raz,zawsze jestem
    ta "druga " po rozmowach kwalifikacyjnych, dostaję odmowę po czym za
    miesiac do mnie dzwonia z propozycją pracy. Trochę mnie to denerwuje.
    Zdarzyla sie juz komus taka sytuacja, dostac prace mimo odmowy?

Obserwuj wątek
      • Gość: kowianeczka Re: dostac prace mimo odmowy... IP: *.lodz.msk.pl 10.05.08, 02:52
        Mnie się nie zdarzyło, ale wiadomo o co chodzi - twój poprzednik, który był pierwszy, zrezygnował po miesiącu - to znaczy, że miał ku temu jakieś powody. Praca nieciekawa? Mobbing w pracy? Pracodawca nie płaci?
        Pytanie, czy ty chcesz pracować u takiego pracodawcy.
        • yvona73pol Re: dostac prace mimo odmowy... 10.05.08, 03:52
          albo poprzednik celowal w kilka firm i te atrakcyjniejsza oferte
          dostal pozniej, wiec sie ewakuowal
          niekoniecznie oznacza, ze z ta praca jest cos nie tak :)
          • Gość: xyz Re: dostac prace mimo odmowy... IP: *.chello.pl 10.05.08, 10:30
            badz wynegocjowal sobie atrakcyjniejsze warunki u obecnego
            pracodawcy majac w reku propozycje innej firmy...
            • absolwencina Re: dostac prace mimo odmowy... 10.05.08, 10:34
              odbyłem pierwszą rozmowę kwalifikacyjną, dłuuuga cisza - ok miesiąc
              czasu, po czym osoba, z którą rozmowę odbyłem zadzwoniła do mnie z
              propozycją innej posady;
      • zagadka_78 bo ktoś zrezygnował 11.05.08, 15:58
        U mnie ostatnio tak było.

Przyjęli faceta do sprzedaży oprogramowania, ale nikt go przed podpisaniem umowy
        nie poinformował dokładnie o zakresie obowiązków i o fakcie, że osoba, którą ma
        zastąpić będzie obecna w firmie jeszcze tylko przez tydzień, jak on przyjedzie,
        a druga ma pojęcie tylko o obsłudze ze strony użytkownika. Okazało się, że on
        się pisał na SPRZEDAŻ orpogramowania, a tu ma robić jeszcze za szkoleniowca i
        wsparcie techniczne razem z instalowaniem. To koleś po dniach 4 podziękował.

Wtedy zadzwonili do dziewczyny, której od razu nie wybrali, bo... musieli
        zaczekać, aż jej się wypowiedzenie skończy... i prawdopodobnie dlatego, że w
        teamie managerskim woleli jednak kolejnego... faceta. Ciekawe czy przyjdzie i
        czy jej przed podpisaniem umowy powiedza dokładnie na czym polegać będzie jej
        praca. Jak nie - znów po 4 dniach będzie wakat pusty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka