sanmarti 07.07.08, 07:58 Kiedy jesteście w zespole osób (gdzie jestescie wszyscy w jednym pokoju), czy samodzielnie (będąc samemu w pokoju)? Moze pytanie dziwne, ale stoję wlasnie przed takim wyborem :) jakie są plusy i minusy jednego i drugiego? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: samotnik Re: Jak wolicie pracowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 08:20 jesli wybor sprawia ci trudnosc, to wyglada mi na to, ze lepiej jakbys pracowal w grupie :P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brigade Re: Jak wolicie pracowac? IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.08, 12:55 Obecnie na rynku pracy preferowani są ludzie, którzy potrafią pracować w zespołach. Ja wolę pracę samodzielną. Już tak mam, mimo, że nie jestem odludkiem. Po prostu muszę mieć pełną kontrolę nad tym czym się zajmuję, lubię pracować w swoim tempie. Poza tym nie potrafię się skupić, jeżeli w biurze jest więcej niż 3 osoby. Przez to mam problemy, gdy szukam nowej pracy, bo teraz wszędzie open space. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierze_futerkowe Re: Jak wolicie pracowac? 07.07.08, 21:24 Własny pokój w pracy to moje marzenie. Póki co bez szans na realizację. :( Plusy: nic Cię nie rozprasza, skupiasz się w 100 proc. na swojej robocie, a jak masz gorszy dzień i potrzebujesz się zrelaksować, to nikogo w oczy nie kłujesz. Minusy: jesteś niejako "poza nawiasem", wszystkie biurowe nieoficjalne i półoficjalne nowinki poznajesz na końcu albo wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
annulina Re: Jak wolicie pracowac? 08.07.08, 10:04 Ja bym wybrała własny pokój. Będziesz mieć wybór i w razie potrzeby kontaktu z innymi po prostu odwiedzisz współpracowników a w przypadku dzielenia biura z kolegami takiego wyboru nie masz i musisz znosić ich obecność, nawet wtedy kiedy np. czujesz się nie najlepiej i wolałbyś sobie posiedzieć w samotności i ciszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Jak wolicie pracowac? IP: 87.105.182.* 09.07.08, 09:03 Jeżeli własne biuro miałoby wiązać się z samodzielną, niezależną pracą to ja bym sie nie zastanawiała. Rzuciłabym moją obecną robotę w cholerę i fikałabym koziołki ze szczęścia. Teraz jestem asystentką i nie znoszę tej pracy to mnie frustruje. Odpowiedz Link Zgłoś
sanmarti Re: Jak wolicie pracowac? 09.07.08, 11:14 Kilka czemu cię frustruje praca asystentki, ja tez pracowalam przez kilka dobrych lat jako asystentka i mi się podobało, ale moze to kwestia ludzi z jakimi sie pracuje..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenobia Re: Jak wolicie pracowac? IP: *.tktelekom.pl 09.07.08, 11:36 bo praca asystentki, to praca służącej od wszystkiego, ale oczywiście musi być po studiach (2 j. obce, ekonomia, itd) wszyscy maja ja w du..e i jak coś sie spieprzy, to służy za piorunochron wszystkich wyższych rangą, ponadto musi włazić bez wazeliny i robić za kelnerkę i panią do towarzystwa, mimo ze ma zwyklej roboty na 10 godzin dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Jak wolicie pracowac? IP: 87.105.182.* 09.07.08, 14:18 Mi głównie chodzi o to, że jest to stanowisko niesamodzielne i wszytko co się robi jest robione dla kogoś lub pod kogoś. Dla mnie to takie ubezwłasnowolnienie. Związane ręce. Praca mało ambitna. Dla osób co wolą kiedy inni za nich myślą. Niestety pracuję już sporo czasu na tym stanowisku :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyssawka Re: Jak wolicie pracowac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 16:19 A mnie się własnie najbardziej w pracy asystentki podoba to, że się pracuje z ludźmi i że ani przez moment nie jestem sama Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: Jak wolicie pracowac? 11.07.08, 16:45 Jak pracujesz sam - to na wlasne konto. A w grupie moze sie zdarzyc tak, ze bedziesz kozlem ofiarnym, jedynym, ktoremu zalezy i ktory bedzie odwalal cala czarna robote. Przynajmniej z moich doswiadczen i doswiadczen znajomych tak wynika. Jakbym miala wybor to bym sie przez sekunde sie zastanawiala. Odpowiedz Link Zgłoś