Gość: Polishteacher Nauczyciele zarabiają tyle co informatycy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 18:07 Od razu po studiach dostałam pracę w zawodzie nauczyciela. Pracuję dopiero drugi rok - ostatni. Nie będę pisać tu o argumentach za i przeciw, zdaję sobie sprawę że jest to zawód znienawidzony przez społeczeństwo. Najważniejszą rzeczą, która sprawiła, że pracuje ostatni rok ( i tu bez koloryzowania) są oczywiście zarobki( i nie napiszę tu że taaak dużo pracuję, a te ni wolne to jakaś bzdura - bo tak nie jest, faktycznie jest dużo wolnego, jest mniej pracy, ale niestety moja psychika nie wytrzymuje tej szkolnej 'atmosfery'). Podziwiam wszystkich,którzy pracują w zawodzie już tyle lat, trzymam za was kciuki - ja wysiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Nauczyciele zarabiają tyle co informatycy? IP: *.pub.sarocom.net 20.11.08, 22:20 Zgadzam sie z autorką artykułu, faktycznie nauczyciele dużo czasu poświecają na przygotowanie się do lekcji(poza normalnymi godzinami pracy w szkole)a jednocześnie do przygotowania pomocy naukowych potrzebne materiały kupują za własne pieniadze angażując własny sprzęt-komputery ,zajmując własne pomieszczenia zużywając energię elektryczną i ogrzewanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka pracę nauczyciela koniecznie trzeba poddać ocenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 18:35 ścieżka awansu to jedna wielka FIKCJA! nauczyciel mianowany jest nie do ruszenia.To że uczniowie nic albo niewiele wynoszą z lekcji to ewidentna wina UCZNIÓW. Mierny nauczyciel cieszy się z wyników uczniów nie dopuszczając do swojej wiadomości że 3/4 klasy chodzi na korepetycje.O najlepszych nauczycielach niewiele słychać.ONI ROBIA SWOJE! MATKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Nauczyciele zarabiają tyle co informatycy? IP: *.bredband.comhem.se 25.11.08, 16:05 Ciekawe jacy informatycy, chyby z jkiejs wolki jakiejs tam, generalnie to jest tak, mniej niz 3 tys. na reke informatyk nie zarabia, to jest uproszczenie ale taka kase mozna spokojnie sciagac bedac nawet zaraz po studiach jak jest sie dobrym. A nuczyciel przez pierwsze 3 lata pracy na wiecej niz 1200 nie ma szans. I co z tego ze statystycznie pracuje mniej, w rzeczywistosci srednia godzin moze jest kakies 30. I do tego zadnych udogodnien, za wszystko placi sam, nawet za dlugopis i zeszyt. To tak jak informatyk kupowalby myszke do kompa w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Nauczyciele zarabiają tyle co informatycy? IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.08, 21:57 Może każdy prostak przeprowadzi takie rozliczenie z pracy chirurga, architekta,dentysty itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacky Thinker Nauczyciele zarabiają tyle co informatycy? IP: 212.67.149.* 30.11.08, 05:25 JAK TO MÓWIĄ: MAŁE KŁAMSTWO, DUŻE KŁAMSTWO I STATYSTYKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłamstwo Nauczyciele zarabiają tyle co informatycy? IP: *.chello.pl 13.01.09, 22:00 Jakiś jełop w ministerstwie nie ma pojęcia o statystyce. Z drugiej strony to coś takiego jak zbiór reprezentacyjny ma ogromne znaczenie w wynikach takich badań. Dane statystyczne trzeba umieć analizować. Ale widocznie jełop w ministerstwie nie zainteresował się nudnymi lekcjami ze statystyki i teraz wprowadza zamęt. Proszę o rozwagę w analizie danych statystycznych. A co do informatyków to zarabiają dużo więcej. Przynajmniej Ci dobrzy, a nie ci co wiedzą jak obsługiwać Worda. Temat kontrowersyjny. Ministerstwo kolejny raz chce wydymać nauczycieli. Błagam wszystkich nauczycieli nie dajcie się dymać tym z ministerstwa. Ci to dopiero mało pracują a zarabiają krocie. Zablokujcie matury. Matury się odbędą ale nikt ich nie sprawdzi.. powstanie grupa młodych pokrzywdzonych ,chcących iść na studia... to jedyna wasza karta przetargowa. po za tym to tylko strajk włoski wam zostaje. I tak jak ktoś powiedział 8 godzin w pracy i nic po za tym. Szanujcie swój czas i swoje pieniądze. To by było na tyle. Pozdrawiam swoją panią od języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx jak informatycy? :) IP: *.toya.net.pl 15.12.09, 21:05 to zobaczcie to: praca.trovit.pl/nauczyciel-informatyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemec Nauczyciele zarabiają tyle co informatycy? IP: *.kuratorium.waw.pl 18.12.09, 11:38 A mi przypomina się anegdota: Nauczyciel przed wojną zarabiał tyle, ile kosztował koń. Obecnie koń kosztuje około 4000zł. Komentarz: Ale nam te konie podrożały. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyczka:-) Re: Nauczyciele zarabiają tyle co informatycy? IP: *.radom.vectranet.pl 22.12.09, 20:04 ja też nie mam urlopu, też pracowałam więcej niż mam w umowie: układanie klasówek + sprawdzanie klasówek + układanie kartkówek + sprawdzanie kartkówek + 19 godzina + kółko + zajęcia po godzinach z uczniami (jak czegoś nie rozumieja i trzeba wytłumaczyć) + dekorowanie sal na akademie + promowanie szkoły + siedzenie po godzinach na radzie pedagogicznej lub zebraniach itp itd n-lka praca w szkole to nie tylko praca dla pieniędzy czy wolnych weekendów, wakacji, ferii Praca w szkole, to praca dla młodzieży, nauczyciele są częściowo społecznikami, a przynajmniej powinni pozdrawiam nauczycielka fizy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Nauczyciele zarabiają tyle co informatycy? IP: *.olsztyn.mm.pl 06.01.10, 18:51 Nauczyciele pracują ponad 50 godzin tygodniowo - lekcje kartkówki szkolenia rady pedagogiczne konsultacje akademie spotkania z rodzicami i wycieczki.Długich wakacji też nie mają w lipcu i sierpniu trwają rady pedagogiczne.Kto w szkole nie pracował niech się nie wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Nauczyciele zarabiają tyle co informatycy? IP: *.olsztyn.mm.pl 06.01.10, 18:52 Nauczyciele pracują ponad 50 godzin tygodniowo . wycDługich wakacji też nie mają w lipcu i sierpniu trwają rady pedagogiczne.Kto w szkole nie pracował niech się nie wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś