Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki

14.07.08, 20:39
    Zostałem zaproszony na rozmowę o pracę w Allianz Bank, czy ktoś już
    wie czego można się spodziewać po pracy i jakich zarobków w tym
    Banku.
    Obserwuj wątek
      • Gość: sheryl Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 16.07.08, 20:59
        ja też zostałam zaproszona i też jestem ciekawa, podbijam:-)
        • Gość: ghgg Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 193.138.110.* 24.07.08, 11:17
          a na jakie stanowiski ????
          bo na dor hipoteki daja okolo 2tys podstawy plus prowizja ;)
          nie za duza rewelacja...
          • Gość: sheryl Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 24.07.08, 19:58
            no to rzeczywiście żadna rewelacja...
            • Gość: Natasza Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.centertel.pl 26.07.08, 18:58
              Jesteś pewny, że dają tylko 2000 podstawy - ja słyszałam, że dają
              dużo więcej (tym bardziej jeśli na kasjera dają ok. 3200-3500
              brutto...)
          • katrix0112 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 24.07.08, 20:12
            a skad wiecie ze 2tys podstawy?????? i chodzi tu o 2 tys netto czy brutto?????,
            bo ja słyszałam ze 2500 brutto i duze prowizje. A jak wyglada drugi etap
            rozmowy? bo pierwszy wiem ze assesment center...
          • Gość: hehe Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 62.212.91.* 02.05.09, 13:44
            akwizycja
        • Gość: megi Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.icpnet.pl 22.10.08, 22:28

moja koleżanka jest w tej chwili na szkoleniu i jest bardzo
          zadowolona.
      • Gość: ffcia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 217.153.82.* 26.07.08, 19:12
        mojej kolezance na stanowisku doradcy zaproponowali 3800 brutto i
        podobno to ich max...
        • katrix0112 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 30.07.08, 12:07
          Ffcia a w jakim miescie, woj. dostała taką stawkę i czy na stanowisku doradcy ds
          hipotek???? pozdrawiam:)
      • Gość: ala Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.szczecin.mm.pl 27.08.08, 14:52
        Hej!! mam pytanie do osób które przeszły juz wszystkie etapy.Jak
        długo czekaliście na ostateczną decyzje w sprawie pracy??
        • Gość: ssss Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 82.160.77.* 27.08.08, 18:14
          Podnoszę -czego wymagają o czym jest rozmowa kwalifikacyjna ?
          • Gość: Adam Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 15:26
            witam, jestem po 2 etapie i czekam na 3 jesli ktos chce sie czegos dowiedziec to
            piszcie, ziper16@interia.pl
            • Gość: Ronin Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 80.50.127.* 04.10.08, 00:27
              Hej jestem właśnie po pierwszym etapie i generalnie niebylo tak zle jak
              myslalem. BArdzo mila atmosfera pelny luz. Ciekawi mnie tylko bardzo jaka bedzie
              podstawa... Ale wiem ze daja telefon i laptopa, niestety bez samochodu.
              Aplikowalem na doradce ds. kredytow. Pozdrawiam
      • najlepszywolnyptak Nowe forum 07.09.08, 13:24
        Witam wszystkich. Chcę Wam zaproponować odwiedzenie forum, którego adres
        podaję: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=71861

W założeniu ma to być forum bankowców, nie pracowników konkretnego banku, na
        równych prawach mają tam rację bytu zarówno byli jak i obecni pracownicy
        banków, a także wszyscy Ci, którzy chcą się czegoś o bankach i bankowcach
        dowiedzieć. Mam nadzieję, że dla wszystkich te forum stanie się potrzebnym i
        cennym źródłem informacji. Pozdrawiam!
        • najlepszywolnyptak Re: Nowe forum/adres 08.09.08, 16:44
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=71861
          • Gość: Ronin Re: Nowe forum/adres IP: 80.50.127.* 04.10.08, 00:27
            Hej jestem właśnie po pierwszym etapie i generalnie niebylo tak zle jak
            myslalem. BArdzo mila atmosfera pelny luz. Ciekawi mnie tylko bardzo jaka bedzie
            podstawa... Ale wiem ze daja telefon i laptopa, niestety bez samochodu.
            Aplikowalem na doradce ds. kredytow. Pozdrawiam
            • Gość: me Re: Nowe forum/adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 20:34
              ja tez jestem po I etapie, ale z tego co mi powiedzieli przedłuża
              się otawrcie oddziałów. allianz chciał pozyskiwać pieniądze na
              działalność bankową od innych banków, a tu rynek pożyczek między
              bankowych padł i mają problem. do tego kredyty hip., które mają
              stanowić ich przewodni produkt drożeją, do tego knf zaostrzy
              kryteria ich przyznawania i tu też mają problem.
              • Gość: Ronin Re: Nowe forum/adres IP: 80.50.127.* 11.10.08, 11:29
                No to niezle, teraz mozna sobie czekac w nieskonczonosc na telefon... W razie
                jakby do Ciebie oddzwonili w sprawie drugiego etapu to daj znac... Ja rownie z
                powiadmoie jakbym cos otrzymal.
                • Gość: Piotr Re: Nowe forum/adres IP: *.elsnet.pl 17.11.09, 23:08
                  Nie wiem jaka tam jest hierarchia ale 2 działy o mnie walcza, oczywiście
                  złotówki jeszcze nie dostałem, ale już mnie to bawi
                  • Gość: marian Re: Nowe forum/adres IP: 77.255.2.* 22.11.09, 12:15
                    Kim jest Patrycja ? No wlasnie jest agentką Allianz, a nie doradcą z
                    banku :-)stąd nadal brak klientów w banku.
            • Gość: izoldinia Re: Nowe forum/adres IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.08, 10:52
              A w jakim mieście byłeś na rozmowie? Mówili kiedy się odezwą???????
              • Gość: Ronin Re: Nowe forum/adres IP: 80.50.127.* 13.10.08, 11:41
                W Katowicach... Mówili ze odezwa sie w przeciagu 2 tyg. takze jeszcze pare dni
                im zostalo :)
                • Gość: izoldinia Re: Nowe forum/adres IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.08, 11:52
                  dzięki za odpowiedź mi też mówili o dwóch tygodniach.
                  • izoldinia Re: Nowe forum/adres 14.10.08, 12:21
                    Niech ktoś mi powie ile faktycznie od pierwszej rozmowy minęło zanim
                    się Allianz Bank odezwał? Czy o decyzjach odmownych też informują? Z
                    góry dzięki za odpowiedź.
                    • Gość: blora Re: Nowe forum/adres IP: 89.108.252.* 14.10.08, 14:31
                      ja sie na stanowisko doradcy klienta. po pierwszym i drugim etapie odzywali sie
                      po ok. tygodniu, po 3 etapie odezwali sie po 2 dniach. zaproponowano mi
                      (telefonicznie) podstawe ok.3000 brutto + ew. premie, ale czekam na umowe, moze
                      uda sie jeszcze cos wytargowac.
                      • Gość: dżoana Re: Nowe forum/adres IP: *.gprs.plus.pl 14.10.08, 21:39
                        do blora: a jaką kwotę Ty im podałaś? i czy wcześniej miałaś
                        doświadczenie jako "doradca klienta"??
                        • Gość: blora Re: Nowe forum/adres IP: *.mobile.playmobile.pl 16.10.08, 16:16
                          podalam kwote 2700-3000 brutto, dotychczas mialam doswiadczenie jako
                          doradczo-sprzedazowe, ale nie w bankowosci.
        • Gość: eurekaab Re: Nowe forum IP: *.chello.pl 10.03.09, 21:50
          Zgadzam się w 100% - też jestem absolwentem tego kierunku
      • Gość: Marcin Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 19:39
        Oceń pracodawcę na www.jobomba.pl
        • Gość: Ronin Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 80.50.127.* 16.10.08, 23:47
          No wg mnie pracownicy firmy psują renome dopiero co raczkujacego banku. Obiecali
          odezwac sie do 2 tyg. niezaleznie od rezultatu spotkania rekrutacyjnego i
          złamali dane słowo... Jednym słowem nieodpowiedni ludzie na nieodpowiednich
          miejscach...
          • izoldinia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 17.10.08, 10:24
            Spokojnie... Przecież wiesz jaka jest aktualnie sytuacja na rynku...
            Do mnie oddzwonili po dwóch tygodniach a do ciebie z tego co widzę
            na forum chyba mają czas do dzisiaj. Zapewniam cię, że na pewno się
            odezwą. Powodzenia!!!!!!!
            • Gość: Ronin Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 80.50.127.* 17.10.08, 13:38
              Dzieki Izoldinia za słowa otuchy :) Może faktycznie troche przesadzam ale to
              okaze sie z czasem... Pozdrawiam
            • Gość: dżoana Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki- do Izo IP: *.gprs.plus.pl 17.10.08, 13:43
              Izoldinia, a wiadomość dla Ciebie była pozytywna czy negatywna -
              przeszłaś dalej?? :)
              • izoldinia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki- do Iz 17.10.08, 14:57
                Fakt. Czekałam ponad dwa tygodnie ale dostałam pozytywną.
                • Gość: kaś Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki- do Iz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 19:19
                  Jestem juz po 3 etapach. Na pierwszej rozmowie bylo bardzo
                  przyjemnie (pytania sprawdzajace charakter, zainteresowania, itp.),
                  drugie spotkanie ze specjalista od HR - masakra (myslalam, ze nie
                  przejde), trzecie spotkanie z dyrektorem regionalnym (bardzo
                  merytoryczne i do rzeczy, ale w milej atmosferze) - od razu dostalam
                  pozytywna odpowiedz. Na szkolenie i prace jednak musze poczekac -
                  remontuja moj oddzial, takze za 2,3 miesiace dopiero...
                  • Gość: dżoana Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.gprs.plus.pl 19.10.08, 20:34
                    gratulacje! a powiedz - miałaś Assesment Center ( ta masakra ) ? i
                    czego dotyczyły pytania merytoryczne (definicje produktów? czy
                    raczej rozmowa na tematy inwestowania w dzisijszym
                    kryzysie ???) ..jeszcze raz gratulacje..
                    • Gość: $$$ Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.91.26.18.static.crowley.pl 20.10.08, 14:46
                      Alianz wycofuje się z kredytów hipotecznych, wstrzymano rekrutacje i
                      prawdopodobnie ci którzy je już przeszli rekrutacje a nie są
                      zatrudnieni-nie otrzymają ofert pracy...
                      • Gość: kaś Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 19:59
                        tak, mialam AC, badali moja pomyslowosc, inteligencje, itd. Kilka razy
                        musialam cos sprzedac (np fundusz inwestycyjny), ale nie ma sie czego
                        bac raczej. Wazne byc pewnym siebie i pamietac udzielone odpowiedzi na
                        wczesniejszych rozmowach;)
                        co do tego straszenia o zwolnieniach to mnie mam nadzieje nie grozi, bo
                        mialam byc tylko (dla mnie az) kasjerem...

• Gość: Krakuf Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 213.77.26.* 20.10.08, 20:47
                          kAŚ, a jakie zarobki Ci zaproponowali?
                          • Gość: kaś Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 22:14
                            na razie nic nie proponowali, maja zadzwonic z dokladnymi info. Jak sie
                            juz dowiem to moge tu napisac;)
                            • Gość: Monika Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.tvk.torun.pl 21.10.08, 09:25
                              ja na rozmowie byłam we wrześniu- mieli dać znać do końca września...w tu zero odpowiedzi choć mówili mi, że poinformują niezależnie od decyzji jaką podjęli. w końcu zadzwoniłam do babki, z którą rozmawiałam i powiedziała mi , że mnie pamięta, że troszkę się wszystko przedłuża i , że do 20.10 mam mieć odpowiedź...i co...nadal nie mam,a to była pierwsza rozmowa!chyba nie mam co już czekać i się łudzić....
                              • Gość: asisa Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 26.10.08, 15:23
                                witam!
                                ja tez mialam rozmowe przeprowadzona bardzo dawno bo wlasnie kolo wrzesnia, ale dostalam prace pomimo, ze tak bardzo sie to przedluzalo.
                                pozdrawiam
                                ps warunki finansowe zaproponowali bardzo dobre!!
                                • Gość: i Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 09:25
                                  Asisa. Czy ty miałaś jedną rozmowę czy standartowe trzy?
                                  • Gość: Monika Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.tvk.torun.pl 28.10.08, 11:19
                                    Asisa to pochwal sie tymi zarobkami :)jestem ciekawa...chodziaz w przyblizeniu.
                                    wydaje mi sie , ze pewnie sa trzy..ja jak na razie bylam tylko na jednej,ale nie
                                    mam nadal odp. zastanawiam sie czy ta sytuacja nie jest wynikiem rowniez tego
                                    swiatowego kryzysu..
                                    • Gość: maxkolonia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.icpnet.pl 17.11.08, 19:17
                                      hejka
                                      • Gość: rex Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 09:13
                                        hej
                        • Gość: od kuchni Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.connecta.pl 04.02.09, 19:27
                          kochani, wielkie gratulacje. rekrutacje odbywały sie w moim oddziele i wiem ze
                          brali wszystko co sie rusza (rozmawiałam z dyrektor oddziału banku) . Jeszcze
                          raz gratulacje!!!!!
                          • martini71 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 18.02.09, 10:36
                            szkoda ze do mnie nie zadzwonili :( a tak mi zależało
                      • Gość: hipoteka hipoteki wstrzymane do odwołania IP: *.chello.pl 20.10.08, 21:22
                        straszna lipa...
                        • Gość: goś@ Re: hipoteki wstrzymane do odwołania IP: *.galileusz.3s.pl 26.10.08, 19:06
                          Hej ! Czy ktoś skladal do Zabrza ? bo ja wyslałam CV we wrześniu i
                          do dzisiaj nic , zastanawiam się czy nie mam szans czy oni narzaie
                          nie rekrutują do Zabrza.
                          • Gość: figa Re: hipoteki wstrzymane do odwołania IP: *.gorzow.mm.pl 08.11.08, 14:59
                            cześć!

ja właśnie jestem po 2 etapie rekrytacji, prawdopodobnie będzie i 3.
                            2 rozmowa trwała o połowę krócej niż pierwsza. Nie wiem czy to ma
                            jakies znaczenie. Nie różniła się zbytnio od 1, tylko była juz z
                            dyrektorem regionalnym. Wiecie ile mozna zarobić na stanowisku
                            kasjerskiem? ktoś z was dostał juz propozycje konkrestnego
                            wynagrodzenia?
                            • Gość: miska Re: hipoteki wstrzymane do odwołania IP: *.chello.pl 08.11.08, 20:52
                              czy ktos był na rozmowie w l-cy dolnoslaki jakie wrazenie i czy juz
                              ktos jest zatrudniony.
                          • Gość: xxx Re: hipoteki wstrzymane do odwołania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 16:53
                            w Zabrzu jest już komplet ;)
                        • Gość: joli Re: hipoteki wstrzymane do odwołania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 14:10
                          zgadzam się!! Przeszłam wszystkie etapy rekrutacji, a na rozpoczęcie pracy
                          czekam już chyba ze 3 miesiące (praca związaną właśnie z hipotekami). Ciekawa
                          jestem kiedy będzie można rozpocząć...Mam nadzieję, że niedługo, bo już sama nie
                          wiem, czy czegoś innego nie szukać:/ Ktoś ma może podobną sytuację? Chodzi
                          głównie o Warszawę! pozdr.:)
                          • Gość: kana Re: hipoteki wstrzymane do odwołania IP: *.polanowscy.pl 13.11.08, 11:14
                            Ja wraz z koleżanką otrzymałyśmy informację o tym iż pozytywnie
                            rozpatrzono naszą kandydaturę do działu kredytów hipotecznych ale
                            niestety też czekamy już długo na sygnał kiedy będziemy mogły tam
                            przejść. Dzwoniłyśmy do Allianza z pytaniem i dowiedziałyśmy się że
                            oferta jest nadal aktualna tylko niewiadomo od kiedy :( niedługo
                            znów mamy zamiar tam zadzwonić :)
                            • joli0 Re: hipoteki wstrzymane do odwołania 13.11.08, 13:38
                              A ty Kana wraz z koleżanką to mówicie o pracy w Centrali w Wawie? Czy może w
                              dziale kredytów hipotecznych w jakieś nowo utworzonej placówce? A jeśli chodzi o
                              telefon, to mi powiedzieli, że oni się do mnie odezwą i podadzą termin
                              podpisania umowy...Więc teraz czekam i rozglądam się za czymś tymczasowym, tak
                              żeby trochę kasy wpadło... Mam nadzieję, że niedługo się już odezwą. Pozdrawiam:)
                              • Gość: kana Re: hipoteki wstrzymane do odwołania IP: *.polanowscy.pl 13.11.08, 14:28
                                Tak w Centrali na Mokotowie -nam też powiedzieli że do nas zadzwonią
                                ale my już dłużej nie możemy czekać i coraz bardziej się zaczynamy
                                denerwować tym że to tak długo trwa dlatego też co jakiś czas
                                będziemy do nich dzwonić może to coś przyspieszy :):) pozdrawiam
                                • joli0 Re: hipoteki wstrzymane do odwołania 13.11.08, 21:26
                                  Wątpię czy coś przyspieszycie;) chociaż mam nadzieję:) Mnie też jest nie na
                                  rękę, żeby czekać, bo w sumie potrzebna jest mi kasa... Z tego co mi powiedzieli
                                  to po nowym roku mam tam pracować, ale znając życie to pewnie będzie grubo
                                  po...:/ Ja bardzo liczę na tą pracę, ponieważ startowałam na fajne stanowisko i
                                  taką ścieżkę kariery pragnęłam obrać tuż po studiach. Dlatego też będę czekać:/
                                  Dajcie znać jak zadzwonicie i co wam powiedzieli!!pozdr:)
                                • joli0 Re: hipoteki wstrzymane do odwołania 21.11.08, 23:57
                                  hej:) Kana czy dzwoniłyście w końcu do Allianz?? Powiedzieli wam coś? Odp.
                                  pozdrawiam:)A propo tego artykułu, że nie będą dawać początkowo kredytów
                                  hipotecznych, to trochę mnie to przyznam szczerze zestresowało:( Mam nadzieję,
                                  że jednak później będą je dawać...i będą miejsca pracy...
                                  • Gość: kana Re: hipoteki wstrzymane do odwołania IP: *.polanowscy.pl 24.11.08, 10:31
                                    jeszcze nie dzwoniłyśmy do Allianz - w sumie to nie wiem czy jest
                                    sens po tym artykule :/ może w tym tygodniu oni się odezwą i coś
                                    powiedzą
                                    W sumie to Allianz zachowuje się nie w porządku - niedość że
                                    rekrutacja trwała 3 miesiące (przynajmniej w moim i koleżanki
                                    przypadku) to jeszcze łaskawie nie zadzwonią i nie powiedzą ze coś
                                    jest nie tak i że na razie nici z działu kredytów hipotecznych :/

Jak dla mnie to jest całkowity brak szacunku
                          • Gość: rozi Re: hipoteki wstrzymane do odwołania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 14:03
                            powiedz mi czy wiesz na czym ta wyjątkowosć kr. hipotecznych w
                            Allianz miała polegać? znasz jakieś szczegóły?
                            dzięki za info!!! od każdego kto cowie na temat hipotecznych!!!
                            rozi.kat@poczta.fm
                        • Gość: kana Re: hipoteki wstrzymane do odwołania IP: *.polanowscy.pl 21.11.08, 14:26
                          ponizej jest link do strony, która zawiera info o Allianz - świeża
                          wiadomość niestety zła dla tych co byli zainteresowani pracą w
                          dziale kredytów hipotecznych

www.bankier.pl/wiadomosc/Allianz-Bank-na-dzien-dobry-zagra-procentami-1866807.html
                      • Gość: joli Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 14:35
                        A niby dlaczego taki wniosek $$$ ? Że nie zatrudnią? Do mnie dzwonili i mówili,
                        że otwierają placówki, co ma również związek z kredytami hipotecznymi... A że to
                        się przedłuża w czasie, więc trzeba czekać... Ostatnio czytałam wypowiedź
                        prezesa Allianz i nie wspominał nic o wstrzymaniu takich kredytów, a wręcz
                        przeciwnie!
                        • Gość: Ronin Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 80.50.127.* 12.11.08, 19:23
                          Jeśli chodzi o Katowice to podobno dopiero od stycznia maja zacząć się szkolenia...
                          • Gość: izoldinia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.u3d.net 12.11.08, 21:46
                            Ronin. Koniecznie napisz czy jesteś na drugim etapie a może nawet po, bo cały
                            czas trzymam kciuki za ciebie. Serdeczne pozdro.
                            • Gość: Ronin Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 80.50.127.* 12.11.08, 22:30
                              Hehe... tak juz jestem po drugim etapie... :) Było bardzo miło na rozmowie z
                              dwiema Paniami, które juz poznałem na pierwszym etapie. Odpowiedz ma byc do
                              konca listopada... takze zobaczymy co z tego wyjdzie :)Pozdrawiam
                              • Gość: izoldinia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 11:36
                                Mam do ciebie jeszcze jedno pytanko. Kiedy byłeś na drugim etapie?
                                Czy do końca listopada będziesz już po trzeciej rozmowie i poznasz
                                ostateczną decyzję. Ile trwała twoja druga rozmowa ?
                                • Gość: Ronin Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 80.50.127.* 13.11.08, 19:11
                                  Odezwali sie do mnie po ok 3 tygodniach i zaprosili na kolejny etap. Rozmowa
                                  trwala ok 30-40min. i byla przeprowadzana ze mna juz indywidualnie. Rozmowa
                                  bardzo rzeczowa, tradycyjne pytania jak to na rozmowach, a takze kilka pytan z
                                  bankowosci. Ogolnie bardzo sympatycznie :)
                                  • Gość: jogi6 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.media4.pl 14.11.08, 23:05
                                    Ludzie nie łudźcie się. ja jestem zatrudniony od sierpnia i nie ma rewelacji. co
                                    gorsza. zapowiada się drugi Citi bank, czyli jesteś tyle wart jakie liczby
                                    przynosisz lub notujesz. kasa bez rewelacji i wielkie wymagania zwłaszcza w
                                    Poznaniu. Dyrektor regiony to jakiś mały Adlof Hitler. Szukam nowej roboty, może
                                    Alior lub BZWBK?

pozdrawiam. Powodzenia
                                    • Gość: Ronin Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 80.50.127.* 15.11.08, 17:41
                                      Samo to że ludzie nawet po przejściu wszytskich etapów rekrutacji w dalszym
                                      ciagu czekaja juz po 2-3 miesiace na zatrudnienie coś może o tej firmie świadczyc...
                                    • Gość: fiaga Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.gorzow.mm.pl 15.11.08, 19:09
                                      cześć piszesz że kasa bez rewelacji, ale ile ci zaproponowali w
                                      takim razie i na jakim stanowisku. Ja czekam na odpowiedż po 2
                                      etapie rekrutacji staram się o prace ksajera.
                                    • Gość: re jogi Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 16.11.08, 10:07
                                      "zapowiada się drugi Citi bank, czyli jesteś tyle wart jakie liczby
                                      przynosisz lub notujesz"

nie bardzo rozumiem

a ile masz byc wart? to bank kase trzeba zarabiac, maja cie trzymac bo fajny
                                      ziom jestes i placic ci kase za utrzymywanie milych kontaktow towarzyskich z
                                      wspolpracownikami?

taka robota - pracowac trzeba i zarabiac
                                    • Gość: izoldinia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 11:53
                                      Gratuluje pomyślunku. Najlepiej do Aliora gdzie plany są trzy razy
                                      większe niż w Alianz. Ta ...
                                      • Gość: Monika Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.gprs.plus.pl 18.11.08, 10:08
                                        no cóż niektówych praca może rozczarować jak to w życiu bywa. mi
                                        akurat cholernie zależy na tej pracy.startowalam na stanowisko
                                        doradcy pomimo iz nie mam doswiadczenia w finansach ale w sprzedazy
                                        tak....mieli dac znac czy tak czy nie i zero odp.bylam we wrzesniu,
                                        dzwonilam to powiedziano mi ze sie wszystko przedluza i mam czekac,
                                        minal pazdziernik jest listopadi na pracuj.pl zobaczylam ze ponowili
                                        ogloszenie! wiec wyslalam uparcie drugi raz, nie wiem czy zadzwonic
                                        czy czekac czy co....no szkoda, ze tak to wyglada. wspolczuje tym,
                                        ktorzy przeszli wszystko pozytywnie i teraz żyja w próżni - mogli by
                                        naprawde pomyslec Ci z allianzu.
                                    • Gość: Ghost Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 18.11.08, 13:11
                                      No to jak nie ma rewelacji, to mogłeś napisać co to znaczy według Ciebie... dla
                                      niektórych 2000 PLN to dużo, a dla innych 4000 PLN to mało...

Na pierwszej rozmowie dowiedziałem się, że plany sprzedażowe są rozliczane
                                      indywidualnie. Jeżeli przejdę drugi etap (już końcowy), to w styczniu jadę na
                                      miesięczne szkolenie. W lutym zostaje otwarta nowa placówka w centrum miasta. No
                                      cóż, jak na moje, to same konkrety. Na rozmowie byłem w czwartek, a w
                                      poniedziałek zaraz po weekendzie się do mnie odezwali i zaprosili na drugi etap
                                      (rozmowa z dyrektorem regionalnym i specjalistą HR). Jutro się tam wybieram.

Na rozmowie zaproponowałem kwotę 3000 PLN brutto jako kwotę, którą chciałbym
                                      zarabiać. Myślę, że jeżeli byłaby za wysoka, to by się do mnie nie odezwali.
                                      • Gość: izoldinia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 15:22
                                        Bardzo podoba mi się twoja wypowiedź Ghost. Tylko dlaczego ty masz
                                        dwie rozmowy zamiast trzech? Z jakiego miasta jesteś ?
                                        • Gość: Ghost Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 19.11.08, 17:40
                                          Jestem z Bydgoszczy. Nie wiem dlaczego mam tylko dwie. Byćmoże uznali, że
                                          assessment centre nie przynosi efektów, poza tym z reguły się tak rekrutuje
                                          managerów, a te stołki już są obsadzone.
                                          No tak... byłem na drugiej rozmowie z dyrektorem regionalnym i specjalistką od
                                          HR (swoją drogą ładna dziewczyna :) aż w szoku byłem), no i mam wrażenie, że nie
                                          poszło tak jak się spodziewałem. Na pierwszej rozmowie wypadłem bardzo dobrze,
                                          natomiast na tej drugiej tak nijak. Czas pokaże jakie są rezultaty tego interview.
                                          W każdym razie mają się odezwać maksymalnie w ciągu 3 tygodni.
                                          • Gość: izoldinia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.u3d.net 19.11.08, 22:25
                                            Dzięki wielkie Ghost za odpowiedź. Ja miałam drugą rozmowę ponad dwa tygodnie
                                            temu i powiem ci szczerze, że po pierwszej rozmowie miałam mieszane uczucia ale
                                            jak widzisz zaszłam już tutaj. Zobaczysz będzie dobrze? Orientujesz się może
                                            jaką kasę proponują? Pozdrowiam. Zaglądaj na to forum to jeszcze może uda nam
                                            się pogadać.
                                            • Gość: Ghost Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 20.11.08, 22:17
                                              kiho@poczta.fm izoldinia napisz do mnie maila i wyślij w nim numer gg, to
                                              pogadamy ;)
                                          • Gość: Dirk Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 12:00
                                            Pytanie do Ghost: czego konkretnie dotyczyło drugie spotkanie?
                                            • Gość: Ghost Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 20.11.08, 22:13
                                              Powiem Ci tak. Na pierwszym spotkaniu była bomba. Pytali o produkty jakie
                                              sprzedawałem, jak nakłaniałem klientów, żeby skorzystali z konkretnych
                                              produktów, jakie były moje argumenty podczas rozmowy, jaki produkt sprzedawało
                                              mi się najlepiej (bo wcześniej pracowałem też w banku), rozmawialiśmy
                                              dzisiejszej o sytuacji na giełdzie, no ogólnie super, wykazałem się. Pierwsza
                                              rozmowa o ile się nie mylę była z moją ewentualną przyszłą managerką i jeszcze
                                              jakimś facetem, też konkretnym i też w porządku, obcykany i w ogóle.
                                              Natomiast jeżeli chodzi o drugą rozmowę, to miałem ją z dyrektorem regionalnym i
                                              specjalistą od HR. No i powiem Ci, że masło maślane... Ich pytania nie trzymały
                                              się kupy i nie dało się "wgryźć" w jakąkolwiek dyskusję. Trochę porażka. Dzisiaj
                                              po raz kolejny wystawili na pracuj.pl ofertę pracy na stanowisko DK.
                                              • Gość: Dirk Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 09:53
                                                Dzięki Ghost za informacje, pozdrawiam.
                                          • Gość: Dirk Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 13:12
                                            Pytanie do Ghost: czego konkretnie dotyczyła druga rozmowa?
                                            • Gość: Wiktoria2001 rozmowa z Dyrektorem Regionalnym w allianz bank IP: *.85-237-165.tkchopin.pl 20.11.08, 17:32
                                              Ponawiam pytanie jak wygląda druga rozmowa tzn. z Dyrektorem Regionalnym jutro mam i nie wiem czego się spodziewać. Na pierwszej byłam wczoraj a już jutro mam następną. tempo expressowe, może ktoś się podzieli jak na 2 rozmowie wygląda :) pozdrawiam
                                    • Gość: Misia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.08, 12:51
                                      Cześć. Ja już mam decyzję. Przyjęli mnie i dostałam 3.500 brutto +
                                      prowizja, jako doradca. Jestem ze 100 tyś. miasta, więc kasa całkiem
                                      całkiem. W dużych miastach pewnie jest jeszcze lepiej. No i nie
                                      jestem związana z bankowością. Dla mnie narazie zupełny matrix. W
                                      styczniu szkolenie. Pozdrawiam wszystkich
                                    • Gość: Misia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.12.08, 20:50
                                      Tak teraz spojrzałam...w tej chwili jest tylko jeden oddział banku.
                                      W Warszawie...
                                  • Gość: Jacuś Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 22:40
                                    Witam! Czy może ktoś wie coś na tema rekrutacji do oddziału banku w Gliwicach?
                  • Gość: tamka Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki- do Iz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 22:01
                    Złożyłam swoje cv do Allianzu napisz proszę czego mogę spodziewać się na rozmowie w I,II I III etapie proszę o radę i napisz czy jesteś dzisiaj zadowolony z tej pracy.
                    dzięki
      • Gość: Alior Re: Alior Bank lepszy IP: *.aster.pl 21.11.08, 14:11
        Aliorbank jest lepszy i trudniej sie dostać bo tam sami najlepsi poszli :)
        Z Allianz bedzie lipa .
        • Gość: Menel Re: Alior Bank lepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 16:52
          Jakby allianz mial maila : lepsiodaliora@allianz.pl to tez bys tak
          pisal?:)
          • Gość: oszukany Re: Alior Bank lepszy IP: 195.212.199.* 08.12.08, 15:34
            A jednak dla mnie lepsi ponieważ zatrudnili tych, którym to
            obiecali. Allianz w piątek podjął decyzję, że WSZYSTKIE rekrutacje i
            planowane zatrudnienia zostają zawieszone do odwołania. Przykre to,
            ponieważ wiekszość z nas spodziewała się innej kultury pracy po
            takiej korporacji a okazało się, że ludzie i dane obietnice nie
            stanowią jednak dla nich żadnej wartości. Miałem być zatrudniony "na
            100%" od stycznia,po telefonie wiem już że zmarnowałem na nich kilka
            miesięcy.... przykro i żal.... cóż, ja nikomu już nie polecę tego
            banku.

pozdrawiam
            • Gość: szczuply Re: Alior Bank lepszy IP: 193.193.181.* 10.12.08, 12:10
              ciekawe. a skąd posiadasz takie wiadomośsci bo jakoś nie moge sie
              tego nigdzie doczytac?
      • Gość: zbigniew Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 89.108.200.* 22.11.08, 07:49
        byłem wczoraj na rozmowie w poznaniu (stanowisko kajer). Całkiem
        przyjemnie. Był to pierwszy etap z trzech. Szkoda tylko, że ten etap
        rekrutacji ma się dop konczyć w grudniu. Kolejny na początku
        przyszłego roku, a praca docelowo by była od marca o ile nie później.
        Nic nie mówiłem ale do tej pory to ja walizki będę pakował i chyba
        jechał do uk.
      • Gość: desperat Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.srg.vectranet.pl 27.11.08, 09:33
        Witam,mam 1 rozmowe co dokladnie pytaja,co z bankowosci,dzieki
      • Gość: Piotr Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.kalisz.mm.pl 27.11.08, 17:36
        Witam, dzis tj.27.11. mialem rozmowe na doradce klienta, rozmowa
        trwala jakies 30 minut, byla raczej standardowa, chciaz dla mnie
        troche ciezka, bo pani pytala mnie miedzy innymi czy bylbym chetny
        do dzwonienia do klientow z ksiazki telefonicznej jakbym nie mial
        innej bazy :), ja od poczatku swojej kariery zawodowej zajmowalem
        sie kredytami hipotecznymi, i nigdy czegos takiego nie musialem
        robic :), odpowiedz mam dosatac za jakies 2-3 tygodnie, w razie
        czego sa pozniej jeszcze 2 etapy. zostalem poinformowany ze dostane
        telefon nawet jak nie beda mna zainteresowani, wiec zobaczymy :)
        • Gość: o Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.aster.pl 27.11.08, 21:07
          u
        • Gość: expert Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 21:58
          nigdy nie dzwoń z książki telefonicznej - to bardzo głupi pomysł -
          pamiętaj - dyrektor.
        • Gość: Kana Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.polanowscy.pl 01.12.08, 16:43
          Informacja z ostatniej chwili - otrzymałam telefonicznie wiadomość
          że na pół roku zawieszona jest rekrutacja do działów związanych z
          kredytami hipotecznymi
          dowiedziałam się również, iż osoby które juz przeszły rekrutację i
          otrzymały informację że sa przyjęte, zostaną zatrudnione już bez
          żadnych dodatkowych rozmów kwalifikacyjnych jak tylko zapadnie
          decyzja o odblokowaniu procesu rekrutacyjnego

• joli0 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 01.12.08, 22:20
            Dokładnie!!!!!!!!! Miałam dziś również taką samą rozmowę... Jak nic trzeba
            gdzieś się zaczepić....Nie chcą zatrudniać nowych osób, żeby zaraz po tym
            kryzysie nie zwalniać..:/ W końcu to było do przewidzenia:/ Szkoda.......
            • Gość: q Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.11, 14:46
              q
        • prawdziwy.oliwia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 01.12.08, 21:18
          Pilnie potrzebuję informacji jak wygląda to miesięczne szkolenie w
          Alianz Banku??? Póki co czekam na rozmowę, tzn na telefon - ale mam
          malutkie dziecko w domu i wyjazd gdzieś na dłużej nie wchodzi w grę:(
          • Gość: aga Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 193.193.181.* 02.12.08, 16:21
            mam pytanie. otóż w środe 26 miałam dostać telefon w sprawie
            ostatecznej odpowiedzi. takiż telefon dfostałam, ale z jakichś
            przyczyn pan dyrektor powiedział mi, ze sa jakies kłopotyw centrali
            i zeby sie ejszcze wstrzymała okolo 2 tygodni, a szkolenie miałoby
            sie zaczać 5 stycznia. czy ktos jest w podobnej sytuacji?? prosze o
            odpowiedz lub jakas podpowiedz bo mi strasznie zależy na czasie. z
            gory dziekuje i pozdrawiam
          • Gość: d. Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.icpnet.pl 19.01.09, 19:56
            ...szkolenie jest w pięknym ośrodku w Ryni, nad zalewem Zegrzyńskim,
            trwa miesiąc czasu i spokojnie wszystkie weekendy będziesz mogła
            spędzić w domku ;-)
      • mamusiajasia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 02.12.08, 16:24
        www.zielonymail.com/pages/ptp1.php?refid=drpixa
        • prawdziwy.oliwia Re: Allianz Bank-jak wygląda szkolenie??? 02.12.08, 22:48
          Mam pytanie, jak wygląda to szkolonko w Alianz Banku? Słyszałam że
          trwa ok miesiąca. Czy ktoś wie coś więcej??? Pilnie potrzebuję
          odpowiedzi.
          • Gość: xara Re: Allianz Bank-jak wygląda szkolenie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 21:21
            Szkolenie trwa równo 4 tygodnie z powrotami na weekendy a własciwie
            na 1 dzień,bo wyjeżdża się w niedzielę a wraca poźno w
            piątek,własciwie wolna jest tylko sobota,jeśli ktoś chce może za
            darmo zostać na weekend.Szkolenie jest bardzo przyjemne,na luzie, w
            ośrodku Allianz nad Zalewem Zegrzyńskim (piękna ,spokojna okolica).
            No i oczywiście super imprezy,można zorganozować karaoke itp.
            Naprawdę bardzo fajnie,tylko te podróże trochę męczące.
            • Gość: Jobseeker Re: Allianz Bank-jak wygląda szkolenie??? IP: 82.146.247.* 08.12.08, 15:02
              Witam. Mam pytanie. Czy ktoś z Was otrzymał już telefon w sprawie rozmów
              kwalifikacyjnych, które odbyły sie w Bydgoszczy(12.11.2008)? Otrzymałem info, że
              dostanę wiadomość w ciągu 2 tyg. bez względu na wynik, a tu ani widu ani
              słychu:( Pozdrawiam
              • Gość: WIKTORIA2001 Re: Allianz Bank-jak wygląda szkolenie??? IP: *.85-237-165.tkchopin.pl 11.12.08, 17:05
                Hej, muszę Ci powiedzieć że ten Allianz to jakaś kpina ja byłam na rozmowach w Gdyni ale też w połowie listopada mieli się odezwać do 2 tygodni maksymalnie bez względu na wynik. Pani zapewniała mnie że oczywiscie zawsze dzwonią na tak i na nie. bank dopiero startuje a juz taka niekompetencja...
                • Gość: Misia Re: Allianz Bank-jak wygląda szkolenie??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.08, 18:04
                  Witam,
                  wczoraj dostałam telefon. Potwierdzono moje przyjęcie i proszono o
                  cierpliwość. Szkolenie ze stycznia przesuwają (prawdopodobnie) na
                  luty bo mają poślizg. Nie podpisują jeszcze umów, żeby nie generować
                  kosztów.
                  • Gość: Robert Re: Allianz Bank-jak wygląda szkolenie??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.08, 12:17
                    Witam piszę z Jeleniej Góry dolnyslask szukają Doradce i kasjera czy
                    ktos wie jaka jest roznica w zarobkach miasto liczy ok 100 tys...
                    prosze o odp. A tak poza tym dali link do tego aby sie logowac i nie
                    ma takiej mozliwosci zeby złozyc aplikacje ktos pomoze???!!!
                    • Gość: Misia Re: Allianz Bank-jak wygląda szkolenie??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.12.08, 20:46
                      Doradca ok 3300-3500 brutto
                    • Gość: Moni Re: Allianz Bank-jak wygląda szkolenie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 10:51
                      Witam. Mam pytanie, czy odezwano się już do kogoś w Lublinie w sprawie drugiego
                      etapu rekrutacji? Dodam, że pierwszą rozmowę odbyłam 15 grudnia. Dziękuję za
                      odpowiedź.
                      • Gość: żabcia Re: Allianz Bank-jak wygląda szkolenie??? IP: 91.200.94.* 08.01.09, 12:45
                        Hej, Monia powiedz mi czego można spodziewać sie na pierwszej
                        rozmowie? Jeżeli możesz i oczywiście chcesz, zdradz proszę jaka
                        kwota wynagrodzenia by Cie zadowoliła. Dzięki za odpowiedź.
                        • Gość: Monia Re: Allianz Bank-jak wygląda szkolenie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 13:39
                          Pytania jak na każdej rozmowie kwalifikacyjnej, typu: jakie
                          oczekiwania,charakter itd. Pozdrawiam
                      • Gość: Ala Re: Allianz Bank-jak wygląda szkolenie??? IP: *.gprs.plus.pl 09.01.09, 20:18
                        Co do Lublina to do mnie już dzwonili i juz jestem po druim etapie,
                        było podobnie jak na piewszym, mają być 3.
                  • Gość: ina Re: Allianz Bank-jak wygląda szkolenie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 16:24
                    Witam
                    ja byłam na rozmowie pod koniec listopada. Powiedzieli że zadzwonią
                    przed swietami i zadzwonili. Czekam na druga rozmowę a z tego co
                    wiem to szkolenie będzie w lutym i marcu...
                    Ja jestem zadowolona rozmawiałam z konkretnym faceten.
                    • Gość: x Re: Allianz Bank-jak wygląda szkolenie??? IP: 82.146.247.* 29.12.08, 17:03
                      Czy wiecie cos na temat rekrutacji w Bydgoszczy. Dostał ktoś informację zwrotną?
                      • Gość: Piotr Re: Allianz Bank-jak wygląda szkolenie??? IP: *.kalisz.mm.pl 29.12.08, 19:36
                        Witam, ja tez dlugo czekalem na odpowiedz - 4 tygodnie,postanowilem
                        skontaktowac sie z osoba ktora do mnie dzownila i zapraszala na 1
                        rozmowe, i dostalem odpowiedz, zrobilem to dzis 29.12., woj.
                        zachodniopomorskie
        • Gość: Zdziwiony Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 193.200.133.* 16.01.09, 17:05
          Witam! Zero kompetencji ze strony pracowników HR tego Banku.Pan miał
          dzwonić o wskazanej porze a zadzwonił z wielkim spóźnieniem. Po
          minucie rozmowy zadał pytanie "ile chciałby Pan zarabiać"? Nie wiem
          jakim cudem można odpowiedziec na to pytanie nie znając
          obowiazków... Więc zapytałem ile Alianz Bank może zaoferować.
          Usłyszałem od Pana " dajmy sobie spokój " i odłożył telefon.
          Pozdrawiam PANA z HR dzwoniącego z numeru 723996176
      • Gość: Piotr Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.kalisz.mm.pl 18.12.08, 13:38
        jestem po pierwszej rozmowie, po 2-3 tygodniach mialem dostac
        odpowiedz,czy dostalem sie do 2 etapu, niezaleznie od tego czy
        bedzie dla mnie pozytywna czy negatywna, jak narazie nie mialem
        zadnego telefonu, ciekawe czy wogole bede mial ;/
      • Gość: Ł Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 82.146.247.* 20.12.08, 08:05
        jak mi zapłacisz stówe:)
        • Gość: pzu to syf Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.srg.vectranet.pl 20.12.08, 14:05
          polecam ing
          • Gość: firewall Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.01.09, 23:33
            a czy ktos sie orientuje,jak wyglada samo podpisanie umowy? nie wiem,jak duzo
            czasu sobie poswiecic i jak to bedzie wygladac,czy jakos sie specjalnie
            przygotowywac...sesja w trakcie i kazda minuta na wage zlota jest...
            • Gość: Mira Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.01.09, 23:21
              Ruszają! Szkolenia luty i marzec!!!!! Potwierdzone:) Mam nadzieję,że
              u Was również coś drgnęło:)))))
              • Gość: zigzag Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.09, 20:02
                Witam. Jestem już po 3 rozmowie w Lublinie. Ogólnie bank prezentuje się całkiem
                dobrze. Jak zarobki jeszcze nie wiem ja poprosiłem o 3 tys brutto dużo jak na
                lubelskie warunki ale powiedziałem że możemy negocjować:)Co do samych warunków,
                lapek, komura, bezpłatna opieka w luxmedzie, za 30zł z wynagrodzenia
                ubezpieczenie na 600.000zł, fundusz lojalnościowy(odkładasz 4% wynagrodzenia na
                spec konto a po 5 latach przepracowanych w tym banku dodają ci 100% uzbieranej
                kwoty). Placówka na krak. przedmieściu. co to oznacza każdy kto zna rynek
                lubelski wie....dla reszty...klienci sami wchodzą z ulicy:) Ja czekam na
                odpowiedź. Pozdrawiam
                • uslow Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 21.01.09, 14:11
                  HEY, JA TEż DOSTAłEM SIę DO TEJ PLACóWKI NA KRAKOWSKIM PRZEDMIEśCIU W LUBLINIE :)

PS. KRAKOWSKIE OZNACZA MłYN :)
                  • Gość: żabcia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.bph.pl 21.01.09, 14:26
                    oby ;)
                    • uslow Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 21.01.09, 15:49
                      HEY, HEY :)
                      A TY BEDZIESZ KASJEREM CZY DORADCą?
                      • Gość: żabcia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 91.200.94.* 21.01.09, 22:11
                        doradcą, a Ty?
                        • uslow Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 22.01.09, 12:18
                          Ja w poprzedniej pracy doradzałem, a teraz postanowiłem powrócić do kasjera z
                          elementami skarbnika. Pan kasjer :)
                          • Gość: żabcia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 91.200.94.* 22.01.09, 19:59
                            spoczko, spoczko mam nadzieję, że udan nam się stworzyć zgrany
                            zespół kasjersko-doradczy ;)
              • Gość: Paulina Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.09, 11:21
                a wiadomo czy szkolenia zaczną się na początku lutego czy raczej w połowie? ja
                jestem po ostatnim etapie rozmów i czekam na telefon co dalej... jak myślicie po
                jakim czasie mogą zadzwonić??
                Pozdrawiam
                • Gość: Maur Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.icpnet.pl 20.01.09, 17:19
                  Witam, czy orientuje się ktoś czy były już przeprowadzane rozmowy kwalifikacyjne
                  do nowego oddziału w Poznaniu?
                • Gość: ina Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 17:38
                  Właśnie dostała telefon że szkolenia zaczynają się w marcu
                • Gość: Tom23 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 17:14
                  Hej i co odezwali się? Dostałaś się? Jak wyglądały etapy rekrutacji? I, II i III? Jak się dostałaś to jak ci się pracuje? Jak wygląda praca doradcy klienta? Skąd macie namiary na klientów z książki telefonicznej?z jakiejś bazy?
            • Gość: żabcia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 91.200.94.* 21.01.09, 09:41
              z tego co mi przekazano, podpisanie umowy odbedzie sie pierwszego
              dnia szkolenia w Ryni
              • Gość: zigzag Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.09, 23:06
                No niestety nie zobaczymy się w Ryni....ja nie przeszedłem. Skoro panowie z
                Allianz mnie nie chcą ( ich strata) to będzie mnie można spotkać w Kredyt
                Banku... pozdrawiam
                • Gość: Monika Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 83.16.114.* 23.01.09, 20:00
                  Zostałam zaproszona na rozmowę mam doświadczenie w pracy kasjerkiej
                  w dużym banku ale co się tyczy Allianzu to za dużo o nim nie wiem:-)
                  jaki jest zarobek kasjera dużo mniejszy aniżeli doradcy????
                  • kuntakinte2 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 23.01.09, 22:53
                    Wszędzie zaczyna być podobnie. I wszędzie plany pozyskiwania nowych
                    klientów,miesięczne, tygodniowe, z baz danych, z książki
                    telefonicznej itd. itp. A zarobki coraz niższe. Mam już banków i
                    tego wyścigu szczurów po dziurki w nosie. Szukam czegoś innego.
                    • Gość: eudajmo Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.gprs.plus.pl 24.01.09, 16:00
                      Ja byłam wczoraj w bydgoszczy na pierwszym etapie rozmowy. Wszystko
                      to, co już zostało przez Was wymienione. Podstawa 3000brutto dla
                      doradcy kredytowego. Czy jest wśród Was ktoś z bydgoszczy? Ile
                      czekaliście na drugi etap?
                      • ania.ssk Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 30.01.09, 21:20
                        Witam, czy ktoś aplikował może do Gorzowa Wlkp. A tak w ogóle to przeczytałam na
                        innym forum , że Allianz wstrzymał rekrutację. Mam nadzieję,że to tylko plotka.
                        Słyszeliście coś?
                        • Gość: Mila Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.09, 22:19
                          Jest tu ktoś z Legnicy? Spotkamy się na szkoleniu w marcu;)
                          • Gość: ... Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 82.177.36.* 09.02.09, 00:16
                            czesc, ja bede miał jutro, w sumie to dzis rozmowe w sprawie pracy w
                            bydgoszczy:) jak jest na tych rozmowach? ciezko?
                            • Gość: bez doświadczenia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 91.192.144.* 22.02.09, 20:59
                              Witam :-)

Czy mając ukończone studia humanistyczne i brak dośw w bankowości
                              czy finansach mam szanse przejść etapy rekrutacji? A może jednak
                              wiedza kierunkowa lub dośw są niezbędne? Oczywiście chodzi mi o
                              podstawowe stanowiska jak kasjer, DK. Bardzo ważną info będzie dla
                              mnie również zarobek brutto kasjera oraz DK, zważając na to, że -jak
                              juz wspomniałam- nie mam kierunkowego wykształ czy dośw. Dodam, że
                              interesuje mnie placówka w Gliwicach, to miasto ok 200tys.
                              mieszkańców.

Z góry dziękuję :-)
                              • Gość: mila Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.02.09, 21:13
                                100 tys miasto 3400 brutto DK
                                bez doświadczenia i wykształcenia.
                                ps.
                                nie czytałaś forum...pisaliśmy o tym
                                • Gość: gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 23.02.09, 22:29
                                  A ja mam pytanie odnośnie czasu na jaki proponują umowy-3 miesiące-
                                  okres próbny czy może ktoś z was wynegocjował dłuższe terminy??
                                  • Gość: Gośc 1 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.bph.pl 24.02.09, 11:13
                                    Witam :) czy jest osoba która pracuje już na stanowisku doradca
                                    klienta??jak wygląda ta praca???-dzwonicie do klientów z książki
                                    telefonicznej,jezdzicie po miescie czy rozdajecie ulotki??prosze o
                                    odpowiedz-i na jaki okres macie umowe??
                                • Gość: bez doświadczenia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 91.192.144.* 25.02.09, 12:09
                                  Bardzo dziękuję :-)

ps przyznaję, całego nie przeczytałam ;P Tym bardziej dziękuję :-)
                                  • Gość: Adammmmmm Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.gl.digi.pl 25.02.09, 12:16
                                    Byłem na rozmowie. Praca dotyczyła DK w Gliwicach. Facet powiedział mi, że teraz juz proponują tylko 3 000 brutto.
                                    • Gość: bez doświadczenia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 91.192.144.* 25.02.09, 14:11
                                      Interesuje mnie jeszcze ile w gliwicach może wynegocjować kasjer?
                                      Akurat zauważyłam ogłoszenie na to stanowisko.

Adamie, jak wyglądała Twoja rozmowa na D Klienta? Jakie padały
                                      pytania?

Z góry dziękuję wszystkim pomocnym osobą :-)
                                      • Gość: Adammmmmm Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 16:45
                                        Szczerze nie wiem ile. Ja tylko usłyszałem , że dają teraz 3000 zł brutto podstawy i to ich maxymalna stawka. Zdziwiłem sie , bo wcześniej czytałem te forum i słyszałem o wyższych podstawach. Rozmowa taka jak wszędzie , czym się zajmuje, dlaczego wysłałem cv itp. Nie było żadnych pytań dotyczących ich produktów, bądz pytań z bankowości. Wysłałaś już CV? Bo z tego co wiem to oni pierwszy etap rekrutacji mają już skończyć w tym tygodniu. Do połowy marca mają skończyć wszystkie etapy rekrutacji, bo w kwietniu jest wyjazd na szkolenie a od maja ma sie otworzyć placówka w Gliwicach.
                                        • Gość: bez doświadczenia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 91.192.144.* 25.02.09, 17:43
                                          Nie wysłałam, ponieważ chciałam sie najpierw dowiedzieć czy warto w
                                          ogóle aplikować nie mając dośw i wykszt w obszarze
                                          bankowości/finansów. Po drugie w ogóle nie orientowałam się w
                                          płacach na tych stanowiskach. A myślę, że najgłapsza sytuacja
                                          podczas rozmowy kwalifik. to taka, kiedy pytają nas o "oczekiwania
                                          finansowe", a my - niezorientowani - podajemy jakieś sumy z Marsa:D
                                          Cieszy mnie fakt, że nie padały pytania z bankowości:-)))

Adamie, a Ty kiedy wysłałeś swoje CV i w jakim czasie się odezwali
                                          zapraszając na rozmowę? Szukasz pracy czy chciałeś zmienic pracę?

Dziękuję :-)
                                          • Gość: Adammmmm Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 17:57
                                            Szczerze nawet nie wiem kiedy wysłałem, chyba koło wakacji:) i odezwali sie dopiero teraz. Rozmowę już miałem kilka dni temu i czekam czy odezwą się na kolejny etap. Z bankowością nie mam nic wspólnego, ale jestem po ekonomii i pracuje jako przedstawiciel handlowy.
                              • Gość: Aga Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 17:10
                                Czy ktoś już otrzymał wiadomośc , że przeszedł do kolejnego etapu rozmów? Ja startowałam na stanowisko kasjera do Gliwic, dziś do mnie dzownili , że przeszłam dalej:) Jak wygląda drugi etap rozmów? Są jakieś pytania dotyczące bankowości? Może jakiś test? Bo nie wiem czego się spodziewać.
          • Gość: pracownik ingu Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.tczew.net.pl 20.06.09, 01:47
            chyba jestes EBE jak polecasz ten syf ing hahah skąds ty,tam bieda
            kasa zenująca i niestabilne zatrudnienie koszmar jestem ich
            pracownikiem i szukam wlasnie pracy innej
      • Gość: gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.lanet.net.pl 25.02.09, 20:33
        WYSTRZEGAJCIE SIĘ ALLIANZ BANKU jeżeli macie pracę. Dzwonienie z
        ksiązki telefonicznej, wymysły regionalnego typu plan ile doradca
        wprowadzi wniosków danego dnia miesiąca i na jaką kwotę Z góry
        trzeba zaplanować jakby się bylo wróżką. Demotywujący system
        prowizyjny taki, żeby nie zobaczyć premii. Dużo możnaby opowiadać.
        Region Zachodni to koszmar, dyrektor który o bankowosci nie ma
        pojęcia bo przyszedł z firmy sprzedjącej kanpki z kurczkaiem i myśli
        że bank to fastfood i chce rozliczać sprzedaż kredytów jak sprzedaż
        kanapek.
        • Gość: Iiiiza_27 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 20:50
          A co ze stanowiskiem kasjera? Też ma jakieś wielkie plany do zrobienia? Byłam już na pierwszym etapie rekrutacji i czekam na wiadomość czy dostałam się dalej. Bardzo mi zależy na tej pracy, ze względu na wysoką podstawe. W firmie gdzie pracuje dostaje 1200 zł w tym 200 idzie mi na dojazdy:(.Wydaje mi się, że w takim wypadku nie powinno się długo zastanawiać czy zostać w tej firmie czy starać się o jakieś stanowisko w Allianz Banku.
          • Gość: bez doświadczenia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 91.192.144.* 26.02.09, 01:05
            Ile wynegocjowałaś na kasjera i w jakim mieście lub województwie?
            Posiadasz duże doświadczenie?

Będę wdzięczna za odp :-) Z góry dziękuję :-)
            • Gość: Gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.gl.digi.pl 26.02.09, 10:17
              Widać , że jesteś bez doświadczenia:).Z tego co tu piszesz nawet nie wysłałaś CV, a tyle pytań zadajesz. Wyślij CV, zobaczysz czy w ogóle ciebie zaproszą na rozmowę i wtedy się przejmuj:). Płace negocjujesz juz po przejściu wszystkich etapów rekrutacji. I gdzie kolwiek ciebie zaproszą na rozmowę to bądź szczera ile chcesz zarobić, przecież nie będziesz pracować charytatywnie na pewno masz jakieś opłaty itp. wiesz, ile musisz zarobić i dolicz sobie do tego z 20%.
              • martini71 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 26.02.09, 11:47
                powiedzcie, na czym polega praca kasjera w Allianz?? bo w ogłoszeniu "
                Kasjer
                Główne zadania:
                * Odpowiedzialność za zgodny z procedurami Banku obrót gotówki
                * Odpowiedzialność za prawidłowe przeprowadzanie operacji bankowych
                * Dbanie o wizerunek Banku
                * Budowanie długoterminowej więzi Klienta z Bankiem "

nie ma mowy o sprzedaży usług i planach sprzedażowych?? czy moze się
                wypowiedzieć pracownik Allianz?
                dziękuję
                • martini71 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 26.02.09, 11:48
                  chyba ze to "budowanie więzi" polega na naganianiu klientów :)
                • Gość: Gość2 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.gl.digi.pl 26.02.09, 11:58
                  Napewno kasjer, też ma jakieś plany do wyrobienia. Kiedyś miałam pracować w Skoku Stefczyka jako kasjer i tam było powiedziane, że jak nie będe miała klientów to wtedy mam obdzwaniać baze i zapraszać ludzi do placówki i oczywiście coś im wciskać:)
                  • martini71 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 26.02.09, 12:14
                    jasne ale w ogłoszeniu SKOK jest wyraźne napisane ze są plany sprzedażowe więc
                    jedno stanowisko ma wiele twarzy
                    • Gość: Gość2 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.gl.digi.pl 26.02.09, 12:18
                      Wszędzie teraz masz jakieś plany. Pani przy kasie na stacji benzynowej wciska ci płyn do spryskiwaczy i napój energetyczny:). Że w banku pewnie , też będziesz musiał powiedzieć przy kasie , że mamy dla Pani super oferte właśnie widzę , że komputer Panią wytypował i może Pani otrzymać karte kredytową :):):)Bo nie wirze , że praca przy kasie będzie polegać tylko na wypłaceniu bądz wpłaceniu kasy:)Bo w takim razie to bardziej im się będzie opłacało postawić bankomat i wpłatomat:)
          • Gość: gagatek Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.gorzow.mm.pl 05.03.09, 19:24
            Nie zmieniałabym pracy na twoim miejscu, kasjerzy też maja plany,
            ale troche mniejsze niż doradca. Zarobić można wiecej, ale czy
            warto. Ja żałuje.
            • Gość: Aga Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 19:59
              Ja zarabiam teraz grosze niecałe 1200zł. Dlatego bardzio mi zależy na zmianie pracy bo wszystko drożeje a pensje maleją w mojej firmie. Ale tak jak pisałam bardzo mi zależało, żeby tam się dostać ale po tej drugiej rozmowie mam mieszane uczucia. A może tak u nich wyglądają drugie rozmowy , że są o połowe krótsze jak pierwsze.
        • Gość: aga Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 17:51
          Dziś byłam na drugiej rozmowie. Nie wiem co myśleć jak pierwsza trwała ponad 30 minut była ciekawa. To dziś trwała max 15 minut, kierownik nie miał za wiele pytań. Ja też nie zadawałam bo o co miałam się pytać więc po wymienieniu kilku zdań dlaczego chce odejśc z mojej pracy, ile chce zarobić rozmowa się zakończyła. Bardzo mi zależało na tej pracy.
          • Gość: Mariolka Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.fusion.3s.pl 04.03.09, 17:54
            A gdzie byłaś? w katowicach na II etapie? A mówili Ci kiedy oddzwonia Aga?
            pozdrawiam
            Mariola
            • Gość: Aga Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 18:54
              W Katowicach. Do 2 tygodni ma być odpowiedz. Ale jakoś czarno to widze. A ty tez może po rozmowach?
              • Gość: Igor Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.stk.vectranet.pl 05.03.09, 17:49
                A jakie wrażenie zrobił oddział w Katowicach rozmawialiście z
                pracownikami jak im sie pracuje?
                • Gość: Aga Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 18:31
                  Nie rozmawiałam, bo zaraz jak weszłam miałam rozmowe. Nie wiem jak im się pracuje. Na forach jak szukałam też jeszcze nie ma żadnych opini. A ty Igor też byłeś tam na rozmowie?
                  • Gość: Igor Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.stk.vectranet.pl 05.03.09, 18:47
                    Nie nie byłem ale słyszałem od znajomego że atmosfera jest fajna a
                    parcie na plany jest wszędzie ot taka praca w banku
          • Gość: a Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.gl.digi.pl 13.03.09, 13:13
            Czy ktoś już dostał zaproszenie na 3-etap rozmów na Doradcę klienta bądz kasjera do Gliwic??
        • Gość: ktoś [...] IP: *.gorzow.mm.pl 05.03.09, 19:23
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: bankier Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 14:57
            Bo praca powinna wyglądać tak: przychodzisz, pijesz kawkę, przyjmiesz 2 wpłaty - przerwa śniadaniowa, 2 wypłaty - przerwa obiadowa, herbatka, kilka miłych uwag ze współpracownikami i ... 18:00 do domu ;) Ewentualnie w przypadku doradcy - zamiast wpłat kilka spotkań z klientami, najlepiej żeby sami wchodzili do oddziału, bo szukać ich - nieee... przecież powinna być reklama a ty siedząc na poopie cały dzień tylko spisujesz wnioski, umowy etc... Ludzie, jeśli macie takie wyobrażenie o pracy w bankowości to faktycznie - nie aplikujcie, bo szkoda waszego stresu i nerwów dyrektorów. Pracowałem już w kilku bankach i wszędzie praca wyglądała podobnie - nigdzie nie ma czekania na klienta, wszędzie trzeba go pozyskać.
            • Gość: Gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.bph.pl 10.03.09, 10:28
              Witam serdecznie
              Czy jest tu ktoś kto juz pracuje na stanowisku kasjera lub doradcy
              klienta??-chciałabym wiedzieć jak wyglądają plany na obydwu
              stanowiskach i jaki jest system pozyskiwania klientów-jest jakaś
              pomoc z centrali??czy doradcy sami szukaja klientów noi jakie sa
              zasady premiowania??miesieczne kwartalne...
              Bardzo Prosze o odpowiedz!!!
              • Gość: pak Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 195.14.4.* 10.03.09, 14:48
                Ja lecę jutro na drugi i trzeci etap. Zobaczymy co będzie. Pierwszy
                miałem już nie pamiętam kiedy. Jakoś październik/listopad. Na
                początku marca się odezwali. Dziwnie jakoś ale raczkuje firma więc
                póki co jestem wyrozumieły. Jutro napisze co i jak.
                • Gość: gosc Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 10.03.09, 20:31
                  a w jakim mieście/województwie startujesz i na jakiw stanowisko-
                  doradca czy kasjer??? i daj jutro znac jakie warunki Ci
                  zaproponowali-jaka kasa,na jak długo umowa itp;)powodzenia:)
                  • Gość: Miki Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.bsb.vectranet.pl 10.03.09, 23:05
                    witam!mam prośbę:czy ktoś mógłby mi przybliżyć jak wygląda praca kasjera??mam
                    przed sobą 3 etap rozmowy,ale mam wielki dylemat czy rezygnować z obecnej pracy.
                    byłabym wdzięczna za szybką odpowiedź
                    • Gość: Gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 23:26
                      W jakim mieście się starasz o te stanowsiko??
                    • Gość: lena Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 14:27
                      nie rezygnuj z obecnje pracy nawet jesli nie masz rewelacji bedziesz
                      żałowała
                      • Gość: 1 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 15.03.09, 15:02
                        Witaj Leno-dlaczego tak sądzisz??pracujesz z Allianzie??zalezy mi na
                        szczerej opinii i informacji jak wygladaja plany...ile kont,kredytów
                        itp w liczbach bo ambitne sa wszedzie a ja potrzebuje porównania
                        zobecnymi warunkami...
                      • Gość: aga Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.gl.digi.pl 16.03.09, 08:47
                        Mineło mi 2 tyg od drugiej rozmowy, nie wytrzymałam i sama napisałam meila do Pana z którym miałam pierwszą rozmowe czy już coś wiadomo. Niestety nie dostałam się:( Zależało mi na tej pracy i już sama nie wiem na co oni zwracają uwagę na wykształcenie, doświadczenie. No trudno będe szukać czegoś dalej chociaż z dnia na dzień coraz mniej ofert ukazuje sie na portalach:(.
                  • Gość: pak Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 195.14.4.* 11.03.09, 09:45
                    Startuje we Wrocku na doradcę klienta. :)
                    • Gość: Gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.gl.digi.pl 11.03.09, 10:04
                      To daj znać jak ci poszło.
                      • Gość: pak Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 11.03.09, 16:32
                        Czas pokaże. Ale było ostro. Dość trudne pytania na orientację. Jakie znasz
                        sposoby by pozyskiwać klientów, co jest najważniejsze w trakcie sprzedaży, jak
                        wyobrażasz sobie dzień pracy, jak radzisz sobie ze stresem tec. Prowadzący
                        rozmowę był stonowany i spokojny, zadawał konkretne pytania. Ale tak to musi
                        wyglądać wg mnie.
                        • Gość: Gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 17:40
                          I kiedy masz dostać odpowiedz. Ile trwały te rozmowy?
                        • Gość: 1 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 11.03.09, 19:48
                          Ja mialem takie pytania na 1szym etapie-totalne pranie mózgu-jak
                          zdobywa pan klientów,jakie ma pan wady,co o panu powiedziałby
                          przełożony,czego pan nie lubi robic w pracy itp...a jaka kase ci
                          zaproponowali???noi kiedy dostaniesz odp??
                          • Gość: pak Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 12.03.09, 09:16
                            Rozmowa trwała może z 30 minut może dłużej. Nic mi jeszcze nie zaproponowali.
                            Trzeba czekać do 2 tygodni na odpowiedź. Standardowo.
                            • Gość: 2 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.gl.digi.pl 12.03.09, 09:24
                              To miałeś jednocześnie 2 -etapy rozmów? Bo tak pisałeś ostatnio , że lecisz na drugi i trzeci etap.
                              • Gość: pak Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 195.14.4.* 12.03.09, 11:49
                                Widocznie się nie zruzumiałem z osobą która do mnie dzwoniła. Miałem
                                jeden etap.
                                • Gość: 2 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.gl.digi.pl 12.03.09, 13:32
                                  To ciekawe kiedy się odezwą. Ja już czekam 10 dni i narazie cisza:( to już była moja druga rozmowa.
                                  • Gość: pak Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 27.03.09, 13:18
                                    Jestem po trzeciej rozmowie. Generalnie rozmowa toczyła się wokół mojej dalszej
                                    ścieżki kariery, jak wyobrażam sobie pracę w tym Banku, ile chciałbym zarabiać
                                    itd. Znów 2 tygodnie oczekiwania.
      • magma-live Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 12.03.09, 15:52
        Cz ktos przechodził juz rekrutacje na DK w Gdańsku?
        • Gość: 1 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.bph.pl 13.03.09, 08:56
          Mi tez powiedzieli że to bedzie 2 i 3 etap a okazało sie że był
          tylko 2gi i powiem Wam że oni patrzą na doświadczenie pracownika-
          moja znajoma miala wczoraj rozmowę i dyr.reg zrobił jej pranie mózgu-
          ona odpowiadała na pytania a on dawał kontrę,egował każdą jej
          odpowiedz a ja jak byłem to rozmowa trwala 20 min i zupelnie inna
          rozmowa-wiem tylko ze 1sza umowa napewno na 3m-ce na okres probny a
          2ga bedzie zalezec od realizacji planów!!!ale plany pewnie bedą
          bardzo ambitne....:(czy ktos z pracowników moze zdradzic jsk
          wygladaja plany??
          • Gość: 3 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.gl.digi.pl 13.03.09, 09:12
            To kogo tak maglują? Osoby z doświadczeniem czy bez? Mi powiedzieli na pierwszej rozmowie , że po 3 miesiącach dają umowe na stałe.
            • Gość: 1 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.bph.pl 13.03.09, 13:33
              magluja osoby bez doświadczenia!!! mi powiedzieli że po 3-ech
              miesiącach JEŻELI PRACOWNIK SIE WYKAŻE!!!!(realizacja planu ponad
              100%)to ewentualnie dostanie umowe na czas nieokreslony!!!
              • Gość: wz Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 17:36
                i co dostałeś się? gdzie startowałeś?
                • Gość: 1 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 13.03.09, 21:01
                  jeszcze bedzie 3cia rozmowa z kims z HR-u za ok 2tyg. wiec zobaczymy
                  jak to bedzie...
                  • Gość: wz Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 21:27
                    odrazu dostałeś odpowiedz,że przeszłęś do kolejnego etapu?
                    • Gość: abcfdhdhd To akwizycja bedzie napewno IP: *.fusion.3s.pl 13.03.09, 21:59
                      ja wiem jedno-wszystkie te banki to zbiór akwizytorów ubranych w krawaty!
                      • Gość: swpr Re: To akwizycja bedzie napewno IP: *.chello.pl 16.03.09, 09:58
                        Idź trollu się czymś zajmij bo minie trochę czasu zanim będą wykopki.

A w kwestii akwizycji. Sprzedaż tak wygląda. Za tym idzie kasa. Jak się komuś
                        nie podoba to w drelich i na taśmę. Poza tym nikt nie każe nikomu chodzić po
                        mieszkaniach. Jak masz trochę we łbie to możesz sprzedawać i nie wychodzić nawet
                        z oddziału.
                        • Gość: hehe Re: To akwizycja bedzie napewno IP: *.fusion.3s.pl 16.03.09, 14:52
                          trooll to jest Twoja stara! akwizycja z juz!
                          • Gość: swpr Re: To akwizycja bedzie napewno IP: *.chello.pl 19.03.09, 19:45
                            ...a twoja stara to akwizycja.

• Gość: 1 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 14.03.09, 16:48
                      nie dostałem jeszcze odpowiedzi ale mysle ze poszlo mi calkiem
                      dobrze-za 2 tyg bede wiedziec czy bedzie 3ci etap!!
                      • Gość: ciekawy Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.03.09, 12:31
                        Daj znac po trzecim etapie, moze wiecej szczegolow sie dowiesz, jak
                        wyglada tam praca.
                        • Gość: swpr Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 16.03.09, 09:53
                          dwa tygodnie... obym się mylił jednak znająć prawidła jakie panują przy tej
                          rekrutacji to za dwa tygodnie może się odezwą, może się nie odezwą... kto ich
                          tam wie!
        • Gość: lo Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.tczew.net.pl 20.06.09, 01:33
          ppo 3 ja jestem i czekam na wynik pomorskie
      • Gość: Gość 50 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 85.232.233.* 16.03.09, 16:53
        Ja już jestem po 2 rozmowach. Na pierwszej było bardzo sympatycznie,
        natomiasta na drugą się spóźniłem ponieważ utknąłem w korku (już
        mnie eliminuje to spóźnienie) to jeszcze była straszna- bardzo
        ciężkie pytania do tego prowadzący rozmowę stanowczy i nie
        wyrażający żadnych emocji. Teraz czekam przez 2 tygodnie na
        odpowiedź ale zdaję sobie sprawę że na 90% będzie odmowna ze względu
        na spóźnienie :(. Aczkolwiek bardzo zależy mi na tej pracy.
        • Gość: 5 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 17:07
          A gdzie startowałeś/aś? Ja miałam podobnie pierwsz rozmowa super, druga bardzo krótka, osoba która ją prowadziła jakoś mało kontaktowa, bez żadnych emocji. Startowałam do Gliwic, drugą rozmowe miałam w Katowicach. Ja już wiem , że się nie dostałam bo pisałam meila do tego z pierwszego etapu.
          • Gość: Gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 85.232.233.* 16.03.09, 17:26

No ja startowałem w Warszawie. Moja druga rozmowa trwała 30 minut i
            gdyby nie to że się spóźniłem to pewnie potrwałaby jeszcze z 20
            minut. Jestem Ciekaw jak to będzie. Aczkolwiek dziś pojawilo się
            nowe ogłoszenie w pracuj.pl na teren Warszawy więc nie daję sobie
            większych szans.
            • wo.w Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 16.03.09, 17:46
              czy ktoś mógłby zdradzić więcej szczegółów dotyczących drugiego etapu rozmowy.
              Jestem ciekawa jak wyglądały te ,,ciężkie pytania"???Bardzo proszę o pomoc
      • wo.w Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 31.03.09, 13:01
        byłam na 2-im etapie , rozmowa wyglądała identycznie jak pierwsza, te same
        pytania,miałam dostać wiadomość w ciągu 2 tyg., już minęły a tu cisza :(
        • Gość: ja Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 85.232.233.* 31.03.09, 14:42
          A w jakim mieście starasz się o pracę?
          • Gość: wo.w Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 77.222.250.* 01.04.09, 10:07
            ja staram się w Warszawie, startowałam na stanowisko kasjera
            • Gość: Mila Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.09, 10:50
              Jest tragicznie. Zwalniają kasjerów, dyrektorów... Nie sądzę,żeby to
              długo pociągnęło. Ogólnie władze banku mają olewawczy stosunek do
              całego tematu bankowego. Są niepoważni. Jestem doradcą ale nie znam
              dnia ani godziny. Druga umowa miała być na czas nieokreślony,
              okazuje się jednak że szefowie nie dotrzymują umowy i kolejną dają
              na 6 miesięcy. Pytanie tylko od czego to zależy że jedne oddziały
              dostają na nieokreślony a inne nie. Zaznaczam że nie zależy to od
              wyników sprzedaży!
              Kolejna sprawa- brak telefonów dla części doradców. Zwłaszcza tych
              po szkoleniu. Nie wyobrażam sobie sprzedaży bez telefonu i
              wizytówek, zwłaszcza że dodatkowo niektórzy nie mają jeszcze
              otwartych oddziałów a już muszą sprzedawać. Mamy ich zapraszać do
              domów czy prosić,żeby nas przyjęli u siebie???

Zero komunikacji. Karty, kredyty itd... Po wysłaniu maila czekamy po
              KILKA TYGODNI na odpowiedź!!! Tragedia! Obawiam się,że niedługo to
              pociągnie a zła opinia idzie w świat bardzo szybko...:/

Jeśli ktoś ma pracę, niech się jej trzyma. Przynajmniej do momentu
              aż -być może- zacznie to funkcjonować:/
              • Gość: terefere Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.magma-net.pl 06.04.09, 21:28
                Mam wrazenie, ze wiekszosc tych komentarzy jest ustawianych :) Rozmowa
                kwalfikacyjna jest, jak kazda rozmowa do Banku, zadnych pulapek tu nie ma tylko
                czysty schemat...

Allianz Bank ma ladne oddzialy, ale jakos nie podoba mi sie ta sztucznosc. Jest
                to nowy Bank i co sie z tym wiaze wiekszosc rzeczy we wnatrz nie dziala, jak
                trzeba (papierologia) :)

Do dzis sie nie zdecydowalem czy chce tam pracowac. Na rozmowe poszedlem chyba
                tylko sam dla siebie. Przeszedlem piewszy i drugi etap. Czeka mnie juz tylko 3.
                Wiem, ze sie dostane, ale nie uwazam, ze w tym momencie jest to dobry moment na
                zmiane pracy. Jedyna mobilizacja to chyba tylko taka, ze kazda zmiana wiaze sie
                z "podwyzka", ale jak patrze tak na to dlugofalowo to jakos nie widze mozliwosci
                rozwoju... moze za jakis czas inaczej bedzie to wygladac.

Ech, odwieczne dylematy ;)

• prawdziwy-elf Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 21.04.09, 06:59
                hej Mila.
                Mam pytanko, idę w tym tygodniu na 3 etap na stanowisko kasjera, czy w ogóle warto?
                Nie stać mnie na to, by się zwolnić i iść na kilka miesięcy tam, a potem im się
                wizja zmieni....
                Proszę o odpowiedź...Pozdrawiam
      • Gość: pak Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 07.04.09, 10:45
        Ja czekam na odpowiedź po 3 etapie. Dzisiaj mija 2 tygodnie o których była mowa.
        Jeżeli dzisiaj nikt do mnie nie zadzwoni to wystarczy, żeby dać sobie spokój.
        Jeżeli rekrutacja tak wygląda to co będzie po rozpoczęciu pracy? Zdaję sobie
        sprawę i z pełną świadomością przyjmuję to, że nowy bank na rynku może mieć
        problemy systemowe, organizacyjne etc, jednak dotrzymywanie terminów nie ma w
        tym zakresie nic do rzeczy.
        Co do opinii o zwolnieniach to fajnie by było podać jakiś przykład z autopsji a
        nie rzucać ogólniki.
        Jeżeli wszystko tak wygląda to szkoda czasu, którego i tak już sporo straciłem.
        • Gość: gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 195.93.135.* 07.04.09, 20:32
          Witam
          Ja już jestem po wszystkich etapach i mam propozycję pracy ale ciągle się zastanawiam czy warto.
          Jak czytam wszystkie te wpisy na forum to jednak przewaga jest opinii, że najlepiej to tam nie jest. Osoby zarządzające bankiem to raczej zbyt dużego doświadczenia w bankowości to raczej nie mają. Mieli być bankiem uniwersalnym z ciekawą ofertą dla poszczególnych segmentów klientów a jak na razie to się jedynie skupili na klientach indywidualnych, nawet poważnej strony internetowej jeszcze nie zrobili.
          Więc jak, warto podjąć tam pracę?
      • Gość: gosc Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 94.42.93.* 07.04.09, 22:42
        ja pracuję w tym banku. jezeli chcesz dzwonić z książki
        telefonicznej, nie mieć reklamy banku, chodzić z ulotkami po
        blokach, dzwonić po firmach i udawać, że masz super ofertę, czekać
        na decyzję kredytową 2-3 tygodnie, mieć super plany, których nie da
        się zrealizować, brak prowizji to zapraszam. unikajcie tego banku!
        prezesa zwolnili bo nic nie robił, tylko laski w ryni rwał.
        • Gość: pak Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 08.04.09, 20:46
          I wszystko w temacie. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której podpisuję się swoim
          nazwiskiem reprezentując tak niepoważną i nieodpowiedzialną instytucję. Dbanie o
          wizerunek banku... tylko, że bank też powinien dbać o wizerunek swoich
          pracowników i nie robić z nich niekompetentnych i nierzetelnych wciskaczy kart
          kredytowych. Należy jeszcze się zastanowić czy mówimy o "banku" czy Banku.

Do kolegi, który otrzymał ofertę pracy. Napisz w jakim mieście startowałeś i
          jakie warunki Ci zaproponowali.
          Pozdro
          • Gość: gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.fortisbank.com.pl 09.04.09, 09:28
            Witam, startowałem na Dyrektora Oddziału, kasa nie powala z nóg.
            • Gość: pak Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 09.04.09, 14:43
              No wiadomo, że nie powala. Wszędzie powtarzające się brednie, że prowizją można
              nadrobić. A co z odpowiedzialnością, zakresem obowiązków. Dobry pracownik
              kosztuje. Byle kto przyjdzie za byle jakie pieniądze.
              I jeszcze jedno. Nie spodziewałbym się kokosów ponieważ każda firma szuka teraz
              oszczędności. U klientów pieniędzy szuka się w opłatach i prowizjach a niedobór
              trzeba uzupełnić niższymi pensjami, ostrzejszymi kryteriami dla doradców
              odnośnie otrzymania prowizji, zwolnieniami statystów i nie tylko.
              Wszystko widać jak na dłoni.
              • Gość: gosć Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.09, 20:30
                witam, miałam dwa etapy rekrutacji na początku marca, od oddziału w Gliwicach,
                na początku kwietnia zadzwonili, że mają opóźnienie, mam pytanie, jak to tam
                wygląda, dać sobie spokój, bo podobno oddział już działa, rekrutują tam jeszcze
                czy mają już komplet? I czy warto? Pozdrawiam
          • Gość: pw Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.centertel.pl 06.10.09, 22:09
            Mi sie tam praca podoba... Troche wysilku trzeba wlozyc, ale dzieki temu tez
            wieksza satysfakcja...
      • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 15:35
        Chce wysłać aplikację przez formularz ale się nie da....cały czas zatrzymuje mi
        się na "PODSUMOWANIU".....HELP
        • Gość: gośc Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: 195.116.127.* 15.04.09, 18:40
          widzę , że ma ten sam problem też wiszę na podsumowaniu
          • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 21:05
            I co ruszyło u Ciebie..?
            Ech jak pech to pech. Ciekawe czemu nie da się tego przesłać...Moze jest jednak
            jakiś adres mailowy...
            • Gość: Gość Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: 195.116.127.* 15.04.09, 22:08
              trzeba albo do nich napisać albo skombinowac maila...
              ja aplikuje na doradce, kurde no szkoda takiej szansy zmarnować....
              może się skapną, że coś jest nie tak...
              • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 08:04
                Ja na kasjera...Ale nie mogę znaleźć żadnego maila. tylko nr tel jest.
                Sprobuję wysłać jeszcze dziś może ruszy coś...
                • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: 195.116.127.* 16.04.09, 11:27
                  niestety nie da się nic wysłać, teraz to już nawet w doświdczeniu
                  nie mozna więcej nic wpisać bo się nie rozwija...no lipa na całego..
                  • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 11:40
                    No niech to....
                    U mnie nadal stoi na podsumowaniu...
                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: 195.116.127.* 16.04.09, 12:33
                      no, u mnie też stoi..
                      masakra...50 razy o sobie w tej aplikacji nie będę pisać
                      co robimy?
                      • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 17:10
                        Paranoja jakaś...Dzwoniłam na infolinie ale było zajęte:P

Nie mam bladego pojęcia...Co proponujesz?:)) Do jakiego miasta w ogóle chcesz
                        złożyć?
                        • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: 195.116.127.* 16.04.09, 19:47
                          ja składam do krakowa a Ty? myślałam żeby napisać w linku opinie i
                          skargi i tam im opisać problem...

• Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 20:28
                            Również do Krakowa..:)
                            Spróbujmy, może coś pomoże...
                            • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 20:45
                              Nawet ten formularz się nie chce mi wysłać...
                              • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: 195.116.127.* 16.04.09, 20:53
                                to ja nie wiem jak mamy załozyć tą aplikację...
                                to juz drugi dzień jak nic nie da się zrobić, chyba mają problemy ze
                                stroną
                                • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 20:57
                                  Ale powiem Ci, ze nigdy nie miałam takich problemów z formularzami on line.
                                  Może TY spróbuj wysłać:)
                                  A tak wogóle to masz jakieś doświadczenie z bankowością?:)
                                  • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: 195.116.127.* 16.04.09, 21:26
                                    no ja też nie miałam takich problemów.
                                    spróbuje,
                                    tak, mam doświadczenie w banku...
                                    • qrcza-k Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? 16.04.09, 21:50
                                      ja sie przyznam ze mi sie udalo za 3 razem i wysłałam

Kasjer - Szczecin
                                      • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: 195.116.127.* 16.04.09, 21:53
                                        ale Ci dobrze, ja to już 10 raz wysyłam i nic.
                                        wyslalam zapytanie i zobaczymy co odp..
                                        • qrcza-k Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? 16.04.09, 22:06
                                          jakos mi sie udalo, ale nie powiem ze klopotow nie bylo. Jedynie pozostaje mi
                                          teraz czekac...
                                          • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 22:09
                                            A my czekamy na odpowiedź...:D
                                          • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: 195.116.127.* 16.04.09, 22:16
                                            ja nie wiem gdzie robimy bład, wszystkie rubryki wypełniam i na
                                            podsumowaniu zawiesza się....i mozna sobie robić co się chce na tej
                                            stronie......blee
                                          • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: 195.116.127.* 16.04.09, 22:19
                                            a długo czekałaś na rezultaty po wcisnięciu "dalej" na podsumowaniu
                                            po tej 3 próbie??
                                            • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 22:21
                                              No właśnie.. ciekawe ile :)

A najlepsze jest to ze da się wcisnąć - popraw- ale później nie idzie już - dalej:D
                                              • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: 195.116.127.* 16.04.09, 22:24
                                                jak dostanę ta pracę to powiem sobie że zarobki chce mieć 5 tyś, za
                                                takie męki które przechodzę na tej stronie...;D;D
                                                • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 22:27
                                                  He he:) a pisze, że wszystko szybko i sprawnie w 15 minut:)
                                                  • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: 195.116.127.* 16.04.09, 22:32
                                                    ciekawe czy ktos sie w ogóle odezwie..??
                                                    przez takie głupstwo nie mozna podania złozyć..
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: 195.116.127.* 16.04.09, 22:38
                                                      a może aplikacja na kraków nie działa...
                                                      no nie wiem, co mam myslec o tym
                                                    • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 22:42
                                                      Jutro podejmiemy kolejne próby jakby coś:)
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: 195.116.127.* 17.04.09, 11:35
                                                      niestety dalej się nie da tego wysłać..
                                                    • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 12:31
                                                      Wiem, też dziś próbowałam...
                                                      Żadnej odpowiedzi na pytanie..?
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: 195.116.127.* 17.04.09, 16:58
                                                      wyslij maila na adres
                                                      filip.szczecinski@allianz.pl
                                                      dostalam info, zeby wysłać CV i list na ten adres
                                                      powodzenia
                                                    • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 19:48
                                                      Dzięki za informację:)Rozumiem że Twoja aplikacja już wysłana:))
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: 195.116.127.* 17.04.09, 22:07
                                                      tak, wyslalam,
                                                      Ty juz pewnie też wyslalaś..
                                                      więc czekamy...;)
                                                    • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 09:12
                                                      Wysłałam...
                                                      Choć znając moje szczęście...
                                                      W takim razie czekamy teraz:)
                                                    • Gość: KASIerka Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? IP: 91.192.144.* 20.04.09, 09:45
                                                      jakiej pensji można się spodziewać na stanowisku kasjerskim w gliwickim allianz
                                                      banku? nie mam doświadczenia w pracy kasjerskiej w banku, ale pracowałam na
                                                      poczcie,więc myślę o zlożeniu aplikacji do allianz banku.proszę o informacje i z
                                                      góry dziękuję zarazem :-)
                                                    • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 08:39
                                                      I jak? Jakiś odzew...?
                                                      Moje nawet chyba nie zostało odebrane/odczytane..
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: 195.116.127.* 21.04.09, 10:47
                                                      No jeszcze nie mam odzewu..
                                                      14 dni jest na składanie podań od daty ukazania sie ogłoszenia i po
                                                      tych 14 dniach, w ciągu dwóch tygodni powinien sie ktoś odezwać.
                                                      Ja nie wiem czy moje zostało odebrane...nie zaznaczylam takiej
                                                      opcjii....(w poczcie)
                                                      myslę, że za wczesnie na spekulacje..trzeba czekać
                                                    • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 14:36
                                                      Wiesz ile ja już czekam... Niedobrze mi już do tego czekania....
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: 195.116.127.* 22.04.09, 10:53
                                                      wiesz,akurat wiem co to jest czekanie
                                                      nie jestes sama..;)
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: 195.116.127.* 22.04.09, 11:52
                                                      jak przebiegają te etapy rozmowy w allianz banku?
                                                      cięzko się je przechodzi, jakie zadawaja pytania...czy może ktos
                                                      wie??
                                                    • Gość: Slawek Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.chello.pl 22.04.09, 21:38
                                                      Witajcie,
                                                      Prosze Was o to abyscie sie wszyscy dwa albo i trzy razy zastanowili zanim
                                                      zechcecie pracowac w Allianz. Moja dziewczyna wlasnie zostala zwolniona
                                                      przepracowujac ok 9 miesiecy dodatkowo przechodzac na samyam poczatku serie
                                                      szkolen miesiecznych kursow w siedzibie w Ryni pod Wawa, a przyczyna do tego
                                                      jest tylko i wylacznie obcinanie stanowisk bo bank nie ma w ogole klientow.Ten
                                                      Bank sie wylozyl na calego otwierajac sie w tym okresie. Ograniczaja koszty
                                                      obcinajac stanowiska. bank przechdzi na bardzo ostra i agresywna sprzedaz
                                                      wywieraja nieprawdopodobna presje na pracownikach przedstawiajac niewiarygodne
                                                      plany sprzedazowe. Jesli myslicie ze aplikujac na stanowisko kasjera nie
                                                      bedziecie odpowiedziali za sprzedaz, akwizycje marketing to sie mylicie.
                                                      Zadajcie wysokich podstaw ponad 2600 netto poniewaz kasjer jesli nie zdobedzie
                                                      kredytow nie przekona klientow do kart kredytowych bedzie odpwiedzialny za
                                                      dzwonienie WSZEDZIE gdzie sie da aby wcisnac cokolwiek. Popytajcie ludzi z
                                                      branzy tak na prawde oni wszyscy znaja i dokladnie wiedza jaka panuje atmosfera
                                                      i jakie sa wynagrodzenia.
                                                      pozdrawiam i zycze udanych a przede wszystkim owocnych pertraktacji. Poszukajcie
                                                      na internecie na pewno znajdziecie artykuly jak to w Allianz wprowadzono plan
                                                      zwolnienia 20% zalogi, a tak na prawde w kazdym oddziale ograniczono zaloge o 40
                                                      a nawet 50 %.

www.bankier.pl/wiadomosc/Allianz-Bank-bedzie-zwalnial-1926972.html
                                                      Nie dajcie sie zmanewrowac i potem zalowac bo szkoda czasu.

Pozdrawiam
                                                    • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 09:06
                                                      Często niestety takie ogłoszenia, że jest prowadzona rekrutacja są fikcyjne -
                                                      niestety. I dotyczy to bardzo wielu firm, które postępują podobnie.
                                                      Co do sprzedaży a raczej wciskania czego się da - tak jest w branży finansowej,
                                                      bankowej, ubezpieczeniowej. Prawie na każdym stanowisku trzeba realizować plany
                                                      sprzedażowe i fakt, jest na to ogromny nacisk.
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: 195.116.127.* 23.04.09, 10:47
                                                      moim ostatnim bankiem w którym pracowalam, też były naciski, byly
                                                      wysokie plany, nawet centrala ich nie wyrabiała...niestery w każdym
                                                      banku tak jest....bo jest ich bardzo dużo już otworzonych i trzeba
                                                      sie bic o klienta..
                                                      ale zeby do czegośc dojść, trzeba sie wykazać...
                                                      a o banku nie napiszę w jakim pracowalam, nie będę robic
                                                      reklamy...ale to byle jedno wielkie gó...... napisze tylko tyle że
                                                      prawie 800 osoób na własną rekę sie zwolniło, a allianz sam
                                                      zwalnia..wiec jest róznica
                                                      zawsze trzeba sprobować wszystkiego...a szkolenia sie przydadzą;)
                                                    • Gość: gostek Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.chello.pl 23.04.09, 21:53
                                                      Myślę, że wszędzie jest nacisk, bo to wkońcu sprzedaż... ale sposób w jakie traktuje się pracowników nie przysparza firmie sympatyków. Jeśli tylko poprawi się sytuacja na rynku wielu wartościowych pracowników sama się zwolni.
                                                    • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 08:37
                                                      Nadal nic...
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: 195.116.127.* 27.04.09, 18:31
                                                      no dalej nic...
                                                    • Gość: do :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: 195.116.127.* 30.04.09, 19:31
                                                      I jak odezwali się?? bo nie ma już ogłoszenia pracy ws.kasjera na
                                                      stronie allianz banku.
                                                    • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 08:24
                                                      Nie odezwali się...
                                                    • Gość: :) Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.09, 14:21
                                                      witam :) chyba pracowaliśmy w tym samym banku :)
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: 195.116.127.* 06.05.09, 10:27
                                                      masz na myśli....włoski bank???
                                                    • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 10:37
                                                      No i jak? Jakieś odzew??:)
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: 195.116.127.* 11.05.09, 14:33
                                                      niestety nie, ale widzialam na innym portalu że to ogłoszenie jest
                                                      do 21 maja, więc może cos ruszy końcem maja
                                                      a jak u Ciebie?
                                                    • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 16:02
                                                      Niestety również nie. I potwierdzenie odczytu również nie przyszło.
                                                      Także ja już na to nie liczę.
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: 195.116.127.* 11.05.09, 17:26
                                                      widziałam na stronie allianz banku, że jest tak jakby nowe
                                                      ogłoszenie pracy ale na doradce klienta z innym nr referencyjnym,
                                                      próbowałam wysłac ponownie, ale się nie da. Wychodzi na to że to
                                                      wszystko lipa była!
                                                    • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 18:56
                                                      Tak, ja też widziałam to ogłoszenie- na doradce i to na paru innych portalach
                                                      jeszcze.
                                                      Ech.. szkoda słów. Wszystkie te rekrutacje to jedna wielka reklama dla firmy i
                                                      ściema dla szukających pracy...

:(
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: 195.116.127.* 12.05.09, 13:29
                                                      w ostatnim poście gostek jakiś pisze że dostał ofertę pracy z
                                                      miesięcznym poslizgiem....
                                                      nie wiem sama co o tym mysleć...;(
                                                    • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 15:21
                                                      Miesięczny poślizg za jakies 5 dni to i u nas będzie:)
                                                      Tak jak powiedziałam, ja się już nie łudzę, że cokolwiek z tego będzie.
                                                      I mam już totalnie dość szukania pracy...
                                                      :(
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: 195.116.127.* 12.05.09, 15:31
                                                      długo już szukasz?
                                                    • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 10:43
                                                      Prawie 4 miesiące...Jak dla mnie to już za długo. Rozsyłam prawie wszędzie gdzie
                                                      się da a odzew zerowy:(
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: 195.116.127.* 16.05.09, 17:12
                                                      u mnie już 5 miesiąc leci na szukaniu pracy, byłam na paru
                                                      rozmowach, ale jak się później okazało rekrutacja była zrobiona, ale
                                                      fakt faktem na konkretne miejsce już mieli kandydata. Po prostu
                                                      musieli zrobić fikcyjną rekrutację..:(
                                                      jeszcze sie łudze...że coś znajde;);)
                                                    • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 09:09
                                                      A jakie masz wykształcenie i doświadczenie?:)

Mnie sie już nawet nie chce ofert szukać. Chyba dopadło mnie zwątpienie.
                                                      Zwłaszcza, że wszyscy wkoło mówią, ze praca jest!
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: 195.116.127.* 19.05.09, 15:57
                                                      na razie mam licencjata zrobionego ( od pażdziernika mgr) i 3 lata
                                                      pracy w banku
                                                      a Ty?
                                                      widze że w ost.poście niektórzy wyjeżdzają na szkolenie
                                                      czy mam już wątpić w to że dostane prace??
                                                    • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:41
                                                      Też mam licencjat.
                                                      Myślę, że Allianz trzeba sobie odpuścić. Jadą na szkolenia.. a w necie znowu
                                                      ukazało się ogłoszenie na Doradce Klienta...
                                                      Cyrk:D
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: 195.116.127.* 21.05.09, 11:41
                                                      zadałam pytanie poniżej ws.rektutacji w krakowie, zobaczymy czy była
                                                      przeprowadzona rekrutacja, może ktoś cos napisze
                                                    • Gość: ;( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 21:00
                                                      Odnośnie Twojego pytania o rekrutację w Krk ...Ktoś potwierdził, że trwa i że
                                                      jest już 2 etap:( Wiec niestety...:(
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: 195.116.127.* 25.05.09, 21:49
                                                      a do Ciebie odezwali się?
                                                    • Gość: :( Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 19:55
                                                      Nie, skąd..:( Nawet mail chyba nie został odczytany...
                                                    • Gość: ;D Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: 195.116.127.* 02.06.09, 11:41
                                                      ja juz nie szukam pracy, wszedzie gdzie się dało poskladałam Cv i
                                                      jade na długie wakacje....;D;D i wale tą Polske!!
                                                      podobno miała byc irlandia w polsce, jak to Mrs Tusk okreslił i
                                                      faktycznie jest bo w irlandi tez jest bezrobocie...hehe;D
                                                    • Gość: Allianz Bank Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.inetaccess.pl 02.06.09, 13:43
                                                      Szanowni Państwo,

Z uwagi na chwilowe problemy techniczne na stronie internetowej
                                                      www.allianz.pl, zachęcamy wszystkich zainteresowanych pracą w
                                                      Allianz Banku o przesyłanie swoich aplikacji wraz z numerem
                                                      referencyjnym na poniższy adres mailowy: rekrutacja@allianz.pl.

• Gość: nowa Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 16:00
                                                      Chcę aplikować na DK do Olsztyna, ale niestety aplikacja nie działa.
                                                      Już kilka razy próbowałam i ciągle to samo: podsumowanie i koniec,
                                                      dalej nie można przesłać. Czy ktoś ma jeszcze ten sam problem? W
                                                      jaki inny sposób można wysłać swoją aplikację? Czy wyżej podany
                                                      adres mailowy jest aktualny?
                                                    • Gość: ok Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 16:18
                                                      Też miałam ten problem. Wysłałam na maila. Brak potwierdzenia i brak
                                                      jakiejkolwiek odpowiedzi.
                                                    • Gość: nowa Re: Allianz Bank-A praca Kasjera????? do ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 17:34
                                                      Czy wysłałaś na maila: rekrutacja@allianz.pl? Czy może na inny
                                                      adres? A kiedy wysyłałaś?
      • Gość: bar. Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 28.04.09, 19:30
        cisza, nie wiem czy zawiesili nagle rekrutacje, płacą za ogłoszenie na pracuj.pl
        i nawet nie odpowiadają, posiadam już doświadczenie w bankowości uważam, że
        przynajmniej na rozmowe powinni mnie zaprosić...
        • Gość: pracownik Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 94.42.93.* 29.04.09, 00:23
          kazdy kto chce przyjsc do allianz banku niech najpierw odpowie sobie
          na kilka pytań:
          czy chcesz dzwonic z ksiazki telefonicznej?
          czy lubisz robic codziennie około 10-15 raportow?
          czy chcesz dzwonic po firmach z oferta dla pracownikow?
          czy umiesz wytlumaczyc klientowi, ze decyzja na kredyt moze trwac 2
          tygodnie?
          czy chcsz miec plany naprawcze?
          i najwazniejsze- czy chcesz pracowac w zespole, gdzie kazdy szuka
          pracy?
          jezeli odpowiesz sobie TAK to zapraszam.
          a co do osob czekajacych na info z rekrutacji- mowie wam szczerze-
          olejcie ten bank i kazdy inny tez. to juz nie te czasy.
          Dziewczyny z Krakowa- nie moge tego potwierdzic na 100%, ale podobno
          rekrutacje w placowkach, gdzie nie ma jeszcze podpisanej umowy na
          wynajem budynku, sa wstrzymane. Tu naprawde jest ciezko, a centrala
          na pewno wam nie pomoze w pracy- nowe raporty, nowe wymagania i
          mimo, ze plany nie sa duze( porownujac z moim poprzednim bankiem) w
          marcu na chyba 700 doradcow premie dostalo 12. I z ta mysla
          pozdrawiam was serdecznie.
          • Gość: gosć Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 07:48
            A jak wygląda praca kasjera? Też książka i do roboty? Bo ja właśnie złożyłam
            wypowiedzenie z obecnej pracy, żeby spróbować w Allianz Banku...co prawda netto
            tu mam 1200 zł (niby instytucja finansowa), więc może chociaż przez jakiś czas
            popracuję i się zobaczy? Pozdrawiam
          • Gość: bart. Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 29.04.09, 20:21
            uff po poście pracownika widzę, że Allianz Bank nie jest idealnym pracodawcą, a
            takie ładne oddziały macie :)
            obecnie jak wykonam plan mam jakieś 3000-3500 pln na rękę, więc przenosiny
            raczej nie są dobrym pomysłem, również jestem Doradcą Klienta
            • Gość: ola Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 195.116.127.* 30.04.09, 17:37
              gdzie taka kasę zarabiasz?
              • Gość: pak Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 11.05.09, 20:18
                Ja z około miesięcznym poślizgiem... (zaledwie) otrzymałem ofertę pracy. I się
                zastanawiam...
                Zastanawiam się ile sie zastanawiać. Może miesiąc, może dwa.
                Generalnie dostałem w ofercie więcej podstawy niż chciałem. Coś mi tu się nie
                podoba. Co o tym myślicie? Daję sobie 10% że wezmę te pracę.
          • Gość: Rozczarowana Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.alltex.3s.pl 15.05.09, 23:35
            1.czy chcesz dzwonic z ksiazki telefonicznej?
            No u mnie jeszcze do tego nie doszło ale jesteśmy blisko
            2.czy lubisz robic codziennie około 10-15 raportow?
            100% prawda. GUS przy nich wysiada. Raport z Fronta, sprzedaż za dzień, Raport
            wysłanych wniosków , Raport dnia , Raport z planem na jutro , Raport Rapotr Paport
            3.czy chcesz dzwonic po firmach z oferta dla pracownikow?
            No to akurat chyba standard który nie powinien dziwić.
            4.Decyzja kredytowa w 2 tygodnie ?
            Teraz już jest Expresowo - 5 dni ... normalnie klękajcie narody.
            5.czy chcsz miec plany naprawcze?
            Tak plan naprawczy to jest to o czym każdy pracownik Allianz Bank wie.
            Dlatego za wszelką cenę stara się sprostać i zrealizować 50 % planu. Masz
            placówkę czy też nie - plan jest a jego realizacja to podstawowy cel i obowiązek :)
            6.czy chcesz pracować w zespole, gdzie każdy szuka pracy?
            No a jak nie szukać gdy w placówkach ruch jest do momentu do którego nie
            wyjdzie z niego ekipa remontowa ? Pensja może nie jest głodowa ale rewelacji też
            nie ma. Prowizja zmieniła się w premię z milionem progów odcinających - więc
            dorobić to można co najwyżej po pracy na budowie.

• Gość: gosc Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 16.05.09, 09:31
              a ja dostalem wczoraj oferte pracy; wczesniej bylem na 2 spotkaniach - I z Pania
              Dyrektor oddzialu a II z kims z centrali, mieli sie odezwac ale niestety nie
              dotrzymali slowa; potem dostalem maila od Pani Dyrektor z zaproszeniem na
              rozmowe z Nia, Dyrektorem Regionalnym i bardzo ladnia Pania z HR, a wczoraj po
              niecalych 2 tygodniach odebralem telefon z informacja ze mam prace;
              obecnie jeszcze 2 tyogdnie pracuje w banku dla firm z grupy Getin i tam tez jest
              ksiazka telefoniczna, panorama firm, bazy firm, zadnej pomocy ze strony
              centrali, dyrektor ktory pyta ile bedzie wnioskow, umow itd. jakbym byl wrozka,
              kredyty tak drogie i tak obwarowane ze praktycznie niesprzedawalne, ciagla
              podroz od firmy do firmy i to wszystko jedynie za podstawe
              wiec jak widzicie wszedzie jest podobnie - ciezka praca i moze cos z tego wyjdzie

pozdrawiam
              od 01.06.2009 doradca Klienta Allianz Bank oddzial Koszalin
              • Gość: ? Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 10:45
                A kiedy składałeś aplikacje, i jak długo czekałeś? Duze masz doświadczenie w
                bankowości?
                • Gość: gosc Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 16.05.09, 19:07
                  aplikacje skladalem pod koniec lutego - w marcu mialem 2 rozmowy ale nic z nich
                  nie wyszlo i rozpoczeli rekrutacje od nowa; 29.04 dostalem zaproszenie na
                  spotkanie ktore mialem 04.05 a wczoraj dostalem prace; w bankowosci pracuje od
                  2003 roku
                  • Gość: gosć Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 06:58
                    a jedziesz na szkolenie do Ryni?
                    • Gość: ciekawa Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 62.29.170.* 19.05.09, 07:31
                      a jak jaest na tych szkoleniach w ryni są jakies imprezy fajne ?.
                      Jakies smieszne akcjie itp
                      • Gość: gosć Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 07:53
                        no, też jestem ciekawa, zaczynam szkolenie od czerwca...
                        • Gość: gosc Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 20.05.09, 09:03
                          jade na szkolenie do Ryni - poczatek 01.06; jestem ciekawy co sie tam dzieje
                          (zarowno strona zwodowa jak i rozrywkowa)

pozdrawiam
                          artur z Koszalina
                          • Gość: gosć Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 07:04
                            też nie wiem, podobno szkolenia do 17, a potem można nad zalew;))) to do
                            zobaczenia, ja jestem z oddziału z Gliwic:))
                            • Gość: artur koszalin Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.05.09, 08:59
                              do zobaczenia nad zalewem:):)
                              • Gość: gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 195.116.127.* 21.05.09, 11:39
                                czy ktoś z krakowa jedzie na szkolenie do Ryni?
                                czy w ogóle była juz rekrutacja przeprowadzona na doradce klienta w
                                krakowie?
                                • Gość: ktoś Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 18:59
                                  Rekrutacja w Krakowie trwa. Ja miałam już pierwszą rozmowę i jutro idę na drugi
                                  etap. Trzymajcie kciuki:)
                                  • Gość: :( Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 20:58
                                    Ech....A kiedy wysyłałeś aplikację?
                                    • Gość: ? Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 195.116.127.* 25.05.09, 21:50
                                      i po jakim czasie odezwali się, od wysłania aplikacji?
                                      • Gość: Ktoś Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 15:09
                                        Aplikacje wysłałam jakieś dwa tygodnie temu, szybciutko trzy etapy rekrutacji i
                                        w poniedziałek jadę na szkolenie:)
                                        • Gość: gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 195.116.127.* 29.05.09, 12:48
                                          a możesz zdradzić jakie masz doświadczenie ?
                                        • Gość: jacek Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.static.espol.com.pl 31.05.09, 11:26
                                          tak szybciutko to wiele osób w kraju dostało już wypowiedzenia
                                          ....szybciutko...powodzenia ...bo będzie potrzebne
                                          • Gość: Pepe Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 10:30
                                            Czy wiek ktoś o rekrutacji do oddziałów w Kraku? Ja dostałem wczoraj zaproszenie
                                            na rozmowę a placówka ma być otwarta od piątku, a gdzie pozostałe etapy rozmów,
                                            miesięczne szkolenie, ta rekrutacja to chyba jakiś pic na wodę fotomontaż. Czy
                                            ktoś z Kraka o czymś wie?? Dajcie znać, wielkie pozdrooo...
                              • Gość: rycha wawa Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.inetaccess.pl 30.06.09, 16:45
                                A ja słyszałam , że jakis gościu z Koszalina sie napił i rzucał na
                                szkoelniu i dostał w morde od kogos z ubezpieczen.i dobrze mu
                                tak...mogl tyle nie pic
                                • Gość: Stiwen Mordobicie w Ryni!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.inetaccess.pl 30.06.09, 16:50
                                  Ja tez o tym słyszałem..ponoc ten koleś do dzisiaj nie dotarl do
                                  pracy do Koszalina!!!!! Dobrze mu tak bankowosci sie zachciało!!!!Z
                                  takimi zapedami to na budowę!!!!
                                  • Gość: artur koszalin Re: Mordobicie w Ryni!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 01.07.09, 08:53
                                    moja odpowiedz na posty takie jak ten radze przeczytac na forum a do pracy do
                                    oddzialu pieirwszy raz de dzis, gdyz do wczoraj wlacznie trwalo szkolenie w Ryni
                                    i ciezko mi bylo sie rozdwoic takze kolego/kolezanko mam prosbe - jesli nie masz
                                    pojecia o czym piszesz to nie odzywaj sie wogole
                                  • Gość: artur koszalin Re: Mordobicie w Ryni!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 01.07.09, 08:58
                                    i jeszcze jedno - bankowosci zachcialo mi sie w grudniu 2003 roku i od tego tez
                                    czasu tylko tym sie zajmuje; na budowe na razie sie nie wybieram chociaz niczego
                                    nie wykluczam

pozdrawiam normalnych
                                • Gość: artur koszalin Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 01.07.09, 08:50
                                  to ja dostalem i to nie w "morde" tylko w oba kolana i w podbrzusze; i nie
                                  napilem sie i nie rzucalem tylko poprosilem Pana menadzera z TU aby przestal juz
                                  nas bankowcow obrazac (nie bede cytowal co mowil o banku i jego pracownikach bo
                                  nie wiele bylo tam polskich wyrazow) a On rzucil sie do bicia i gdyby nie moi
                                  dwaj koledzy, ktorzy probowali oddzielic Go ode mnie to mogloby byc ze mna
                                  gorzej; takze mam prosbe aby ludzie ktorzy tego nie widzieli i nie byli przy tym
                                  nie komentowali tego faktu i nie rozpowszechniali plotek za co z gory dziekuje
                                • Gość: artur koszalin Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 01.07.09, 08:56
                                  to ja dostalem i to nie w "morde" tylko w oba kolana i w podbrzusze; i nie
                                  napilem sie i nie rzucalem tylko poprosilem Pana menadzera z TU aby przestal juz
                                  nas bankowcow obrazac (nie bede cytowal co mowil o banku i jego pracownikach bo
                                  niwiele bylo tam polskich wyrazow) a On rzucil sie do bicia i gdyby nie moi dwaj
                                  koledzy i jeden ze znajomych tego Pana, ktorzy probowali oddzielic Go ode mnie
                                  to mogloby byc ze mna gorzej; takze mam prosbe aby ludzie ktorzy tego nie
                                  widzieli i nie byli przy tym nie komentowali tego faktu i nie rozpowszechniali
                                  plotek za co z gory dziekuje
                          • Gość: Gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 02.06.09, 14:01
                            a ile trwają szkolenia?
                            • Gość: Pepe Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 14:24
                              jeden miesiąc...
                              • Gość: pw Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.09, 12:19
                                i jak po rozmowie w krk? faktycznie rekrutuja, czy kolejna sciema? Pozdr!
                      • fondly Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 05.06.09, 23:56
                        pewnie, ze sa, tylko uwazaj na barmanow, bo oni tam strasznie laski wyrywaja,
                        szczegolnie taki czarny:]
                        • Gość: gggg Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.cbgnet.pl 06.07.09, 22:27
                          ten podrywacz to Piotrek ale potrafi być niemiły a ten drugi robi bardzo fajne
                          dyskoteki
            • Gość: Pracuś Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 25.07.09, 14:32
              Mam rozmowę 27. Nie mam wykształcenie ekonomicznego tylko PR-owskie. Nie pracowałem w banku - miałem swój bussines. Ciekawe co powiedzą i co ja odpowiem :-)
              Pozdrawiam wszystkich.
          • Gość: TYTus Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.getin.3s.pl 03.09.09, 15:30
            prawie jak w GETingu
      • Gość: Monia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.alltex.3s.pl 04.06.09, 21:38
        Praca w Allianz Bank jest dobra.. na chwile.
        Ogólnie Bank tragedia.
      • Gość: haneczka09 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 94.254.181.* 09.06.09, 15:05
        Witam,

czy ktoś zaczyna szkolenie w Allianz Banku 1 lipca?
        • Gość: kamil Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.09, 09:12
          Na tym forum raczej niczego się nie dowiesz, cenzura straszna, za
          napisanie prawdy można wylecieć z pracy.
        • Gość: arui Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 213.17.128.* 30.06.09, 20:13
          Ja zaczynam w lipcu ;)
          • Gość: kon rafał Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.inetaccess.pl 01.07.09, 12:48
            no to ci współczuje juz dziś
      • Gość: obserwator Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.09, 17:11
        ludzie dlaczego nikt nie napisze co w tym banku naprawde sie dzieje , pare dni temu miałem okazje posłuchac o koszalinskim oddziale , szczeka mi opadła , to co sie dzieje w banku delikatnie mówiac zakrawa o mobbing , ku przestrodze kadry zarzadzajcej , znajdzie jakis pomysł na ten bank , sami pewnie wiecie ze to co kazecie robic ludziom to jakis absurd , opamiętajcie sie bo zle na tym wyjdziecie , ludzie nie są głupi i zabezpieczają sie , ich jest wiecej niz was
        • Gość: po prostu JA. Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 19:08
          a co takiego się dzieje gorszego niż w innych bankach? ;)
          • Gość: gość1000 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.net.inotel.pl 10.08.09, 18:42
            powiem wam tak,

pracuje tu od roku i każdemu kto decyduje się na allianz bank szczerze
            współczuje i gorąco zachęcam do ponownego przemyślenia tej błędnej decyzji. To
            co wyprawia się w całym procesie jest jakimś jednym wielkim absurdem.
            Często klienci są zmuszeni podpisać jakieś dziwne rzeczy bo jełop w analizach
            bez tego nie może przejść dalej. Np klient chciał przystąpić do ubezpieczenia w
            kredycie i oświadczył na wniosku że chce a potem jakaś idiotka z analiz
            stwierdziła, że jednak nie może go mieć i musiał podpisać rezygnację z niego.
            PODPISAŁ KLIENT REZYGNACJĘ Z UBEZPIECZENIA DO KTÓREGO NIE MÓGŁ PRZYSTĄPIĆ.
            Dyrektor ci powie, że ta sprawa jest na zarządzie a potem pół roku cisza.

Na sam koniec pytają dlaczego tak mało sprzedałeś i czemu bez ubezpieczenia np.
            Allianz Bank to farsa bez Biznes Planu. Ten Bank stworzyło trzech gości przy
            piwie, i zrobiło tylko z 60 mln długu.
            • Gość: P Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 194.181.22.* 17.08.09, 16:57
              Witam,
              Od 1 września zaczynam przygodę w Allianz. Czy ktoś jeszcze zaczyna wtedy
              szkolenie? Dostałem stanowisko Doradcy klienta w oddziale banku w Warszawie.
              Pozdrawiam
              • Gość: Anonim Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 20.08.09, 11:22
                Jestem bardzo rozczarowana. Zostałam zaproszona na rozmowę do Lubelskiego oddziału i zaproponowano mi pracę na stanowisku Doradca Klienta przy czym od razu wyjaśniono że wymagane jest założenie własnej działalności gospodarczej. Wskazano calą game korzyści z takiego rozwiązania typu niezaleznośc itp pomijając wszelkie minusy. Panie powiedzialy że nie ma szans ani możliwości pracy na podstawie umowy o pracę. W ogłoszeniu oczywiście nie było ani słowa o wlasnej dziłalności. Oferta na pracuj.pl była tak skonstruowana że każdy byłby przekonany że praca będzie miała miejsce w oddziale banku. Szkoda czasu
                • Gość: jaro Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 22.08.09, 15:48
                  To nie ma już umów o pracę? Wszystkich przyjmują na działalność
                  gospodarczą? Wie ktoś coś o tym?
                  • Gość: pracownik TU Allia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.aster.pl 23.08.09, 16:14
                    Naprawde dobrze Wam zycze, i odradzam stanowczo te prace wszystkim osoba ktore planuja prace w Allianz Banku lub aplikowaly. Pracuje w spolce ubezpieczeniowej juz kilka lat, doniesienia z Banku jakie dochodza to jakas paranoja. Znam pracownika spolki ubezpieczeniowej, ktoremu AB odmowil kredytu konsumenckiego na kilka tysiecy zlotych - ta osoba dostala kredyt w innym banku po 3 dniach (w AB czekal 2 tygodnie na odmowe bez podania przyczyny).
                    • Gość: pracownik banku Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.inetaccess.pl 25.08.09, 16:18
                      a u nas agenta dostala zgode na 90.000PLN na drugi dzien po zlozeniu
                      wniosku wiec chyba nie jest tak zle; my pracujemy na etatach ale od
                      wrzesnia ma zmienic sie system premiowy wiec moze tez sie dowiemy ze
                      od teraz tylko dzialalnosc:)
                      • Gość: pracownik Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.inetaccess.pl 31.08.09, 16:14
                        reklamy nie ma i nie bedzie; cala praca w naszych rekach; premie
                        dziadowskie ale od jutra maja sie niby zmienic na lepsze; mnostwo
                        roznych raportow, planowan, strategii; coraz mniej mi sie to podoba
                    • Gość: Tomek Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 213.17.128.* 02.09.09, 17:21
                      Z jednej strony przyznawalność kredytów jest pewnym utrudnieniem
                      natomiast powiedz co ten agent miał na picie!
                      U mnie agent dostał kredyt bez problemu.
                      • Gość: o Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 12.09.09, 00:35
                        brak słów
                        • Gość: kachabacha Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 188.33.30.* 06.10.09, 12:09
                          czy ktos orientuje się kiedy rozpoczną się rozmowy kwalifikacyjne do
                          pracy w Allianz Banku w Opolu?? złożyłam aplikacje i czekam na tel.
                          pozdrawiam
                          • Gość: gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 83.238.214.* 06.10.09, 20:56
                            Ja zostałem zaproszony na rozmowę. Odbędzie się 8.10.09r w Mercure.
                            Po przeczytaniu forum mam spore wątpliwości oraz skojarzenia z pewną wymienioną
                            wyżej instytucją "finansową".
                            • Gość: alli Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 10:12
                              Dużo jest tu napisane o pracy doradcy klienta. A czy ktoś mógłby
                              podzielić się uwagami dot. pracy na stanowisku - kasjer? Jaka jest
                              pensja na tym stanowisku?
                      • Gość: allianz bank Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 12.09.09, 00:43
                        z jednej strony praca w tym banku wydawała się super szansą na
                        rozwój wiadomo nowy bank nowe perspektywy, niestety polityka
                        krótkowzroczna, rozdawanie ulotek przed oddziałami przez doradców
                        klienta jedna wielka kpina, brak reklamy, zaistnienia w swiadomosci
                        klienta mimo wielkich checi do pracy okazal sie bariera nie do
                        przeskoczenia, bycie zywa reklama okazalo sie zbyt ciezkim chlebem,
                        brak komunikacji miedzy oddzialami a centrala porazka pozdrawiam
                        pracownikow z wyzszego szczebla bo wiem ze lektura forum ich frapuje
                        ktos powiedzial ze w dzisiejszych cxasach praca w banku sprawia ze
                        jestes lokajem nawet ci z wyzszego szczebla sa lokajami dla tych nad
                        nimi i cos w tym jest w gruncie rzeczy wam tez wspolczuje, linijki,
                        kratki, cyferki, rankingi, raporty z raportow, plany naprawcze
                        równia pochyła, a miało być tak pięknie..chociaz wspomnienie ryni
                        osładza te gorzkie realia. pozdrawiam pracownikow trzymajcie sie
                        scisnijcie mocno posladki lepiej juz nie bedzie.
                        • Gość: anex Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.eth0.raptor-cl-intrograf.lubman.net.pl 30.10.09, 17:27
                          Proszę Państwa, proszę się zastanowić zanim podejmiecie pracę w tej instytucji,
                          wszelkie negatywne opisy tego banku są tylko prawdą!!! Trzeba mieć stalowe nerwy
                          i pośladki ze stali aby tam pracować, po 5 miesiącach to można od razu szykować
                          się do psychiatry. Prawdziwy wyścig szczurów a do tego brak kompetencji
                          Dyrekcji!!! Jest tak w całym kraju a podobno Lublin to już całkiem niezła
                          porażka. Niesamowita rotacja pracowników.
                          Pozdrawiam wszystkich strudzonych pracowników tej firmy, trzymajcie się lepiej
                          nie będzie a gorzej ... Na pewno!!!
                          • Gość: gosc Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.09, 18:15
                            Witam moi mili na temat Allianz Banku by wiele było do opowiadania,najlepiej to
                            zatrudnic sie w tej dziwnej instytucji i sprawdzic na wlasnej skorze,najlepiej
                            to polecam placowke w Lublinie na Jana Sawy ,tam pracownikow zmienia sie tak
                            czesto jak malemu dziecku pieluchy.
                            Bo tylko do tedgo mozna ta prace i atmosfere w tej placowce porownac.
                            Tylko plany ,raporty,jak sie nie wywiazesz to .... nekanie psychiczne ludzi.
                            Dyrektorki wciaz nie ma a jak jest to i tak ci w niczym nie pomoze bo nie ma
                            kompetecji,kasa tez kiepska jak za taka orke, a ugor niesamowity.
                            Czekali na reklame bo bedzie sprzedaz i co jest reklama ale dla agentow na
                            ubezpieczenia i konta zakladane przez nich ,a dla bankowcow nic.
                            Pracuje sie po 9 godz.z czego za osiem ci zaplaca a reszta idzie w zapomnienie
                            nie wspomne o odebraniu nadgodzin.
                            Urlop zapomnij bo zginiesz, masz pozyskiwac klientow,a nie balowac.
                            Powodzenia badzcie wytrwali i sie nie dajcie, trzymam kciuki:)
                            • Gość: ZJ5 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.acn.waw.pl 23.11.09, 12:18
                              Allianz to taki jeden wielki czeski film ;) - wożenie pustych taczek jest na
                              porządku dziennym [ tak aby można było wykazać przed zarządem że praca wre ],
                              jest i "rodzinna atmosfera" ... oczywiście mocno wypaczona ( rodzinna atmosfera
                              w obrębie kół wzajemnej adoracji ;) i można by tak długo wymieniać - jeśli ktoś
                              ma doświadczenie w bankowości to radze omijać szerokim łukiem .. jeśli ktoś
                              stawia pierwsze kroki w tej branży to mona wykorzystać firma jako opcje wejścia
                              w branżę [ ale dla zachowania zdrowia psychicznego odradzam długi pobyt ]
                              • Gość: ewaxs Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 22:56
                                a ja mam iść na staż do allianz jako pracownik biurowy- przygotowywanie
                                kwitariuszy dla agenta itd.. jak myślicie? jakie wynagrodzenie mogą zaproponować
                                po stażu? i jak wygląda rozmowa z dyr? pozdrawiam
                                • Gość: waldek Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.09, 21:14
                                  No to teraz sie zacznie, 6-tego grudnia koniec kampanii reklamowej w
                                  TV, a klientow jak nie bylo tak nie ma. W niektorych oddzialach z
                                  reklamy nie przyszedl ani jeden klient. A centrala powie,
                                  chcieliscie reklame to macie, a ze byla to reklama AC i
                                  Ubezpieczenia mieszkania,a nie produktow bankowych to juz nie
                                  wazne :D Od 1 grudnia promocja kredytow, oferta elegancka, bardzo
                                  konkurencyjna, ale co z tego ? kto o tym wie, ze jest promocja ?
                                  NIKT !!! Marketing nie robi nic, z doradcow jedynie chce zrobic call
                                  center, takie ktore to bierze ksiazke telefoniczna i dzwoni na slepo
                                  po 100 telefonow dziennie i poszukuje kredytobiorcow.Plany musza
                                  byc, zeby dyrektorstwo regionalne moglo usmiechac sie w centrali i
                                  chwalic jacy to sa dobzi w motywowaniu pracownikow...Motywowaniu ? a
                                  moze Mobbingu ? i to i to na M, co za roznica :) A jak planow nie
                                  ma to plan naprawczy, a jak nie ma dalej to won za drzwi, przyjdzie
                                  nastepny czlowiek do pracy, ktory zrobi plan przez pierwsze dwa
                                  miesiace, bo obdzwoni baze z innego banku, reszte zrobi na znajomych
                                  i pozniej dostanie kopa, bo skoncza sie kotakty i znajomi, a wiec
                                  nadejdzie koniec sprzedazy. Ot caly Allianz Bank.
                                  • Gość: Mark Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 213.17.128.* 08.12.09, 10:43
                                    Po prostu nic dodać nic ująć!
                                  • Gość: lol Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 08.12.09, 16:43
                                    kochani to jakaś kpina-paranoja11byłam dzis na drugim etapie rozm i pani mnie
                                    deliaktnie informuje,e sam będę musiał pozzyskiwać klientów, bo oni baz nie
                                    mają???tzn ze latam i szukam//??

napiszcie cos więcej błagam o co tu chodzi??na jaka umowę zatrudniają??
                                    będe wdięczna
                                    • Gość: Gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 06:31
                                      Dokładnie latamy i szukamy
                                      ale są też plusy
                                      1) dobra forma i figura- nigdzie tak o nią nie zadbasz jak roznosząc ulotki po blokach i parkingach przed firmami,
                                      2) prestiż- pod te bloki zawsze możesz podjechać służbowym samochodem
                                      minus - dziadek pogonił nas laską za śmiecenie - i po co te studia z bankowości?
                                      • Gość: lol Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 10.12.09, 11:34
                                        dzięki za info-a jaką umowę dają??czy spędzacie troche czasu w oddziale??jak
                                        pozyskiwanie klientów wychodzi??bardzo mi zależy.mam dośw w banku ale nie jako
                                        mobilny doradca-ile h się pracuje??plisss
                                        • Gość: Patryk Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 193.59.138.* 11.12.09, 16:34
                                          Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną do Allianz Banku w Krakowie. Czy
                                          ktoś mógłby mi pomóc i odpowiedzieć na kilka pytań odnośnie pracy w tym banku?
                                          Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda rozmowa na stanowisko doradca klienta? Ile
                                          można zarobić na tym stanowisku? Jakie są plany sprzedażowe? Interesuje mnie
                                          również możliwość rozwoju i awansu. Czy Allianz Bank daje takie możliwości?
                                          Bardzo proszę o udzielenie mi informacij na ten temat. Będę Wam bardzo
                                          wdzięczny. Z góry dziękuję i pozdrawiam Wszystkich!
                                          • Gość: pracownik -niestet Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 91.208.10.* 11.12.09, 17:55
                                            zarobki coraz nizsze; mozliwosc awansu i rozwoju jak najbardziej -
                                            na ulotkarza, akwizytora i telemarketera; rozwiniesz takze swoje
                                            zdolnosci bajkopisarskie tworzac neizliczone ilosci raportow,
                                            podsumowan, planow, strategii itp.; Klientow spotkasz w innych
                                            bankach ale nie w tym; bedziesz uzeral sie z agentami, ktorym
                                            wszystko wolno a ktorzy predzej czy pozniej pojawia sie w oddziale i
                                            zamienia go w swoj prywatny folwark; ogolnie praca jak najbardziej
                                            do polecenia ale raczej wrogowi a nie przyjacielowi; ja mam
                                            nadzieje, ze juz niedlugo opuszcze te cudowna instytucje
                                            • Gość: s Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 11.12.09, 21:11
                                              umowa o pracę rozumiem jest???a często w oddziale się pracuje??cy tylko latanie
                                              po ludziach?
                                              • Gość: pracownik Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 12.12.09, 13:26
                                                umowy o prace na poczatek na 3 m-ce - tak bylo ale nie wiem czy jest nadal;
                                                mozesz siedziec w oddziale ale tam nie zaglada pies z kulawa noga wiec na
                                                realizacje planow nie ma co liczyc; ale siedziec musisz aby odwalic prace, ktora
                                                w normalnej firmie odwala dzial telemerketingu, czyli bierzesz ksiazke
                                                telefoniczna i dzwonisz do bolu; poza tym w oddziale tworzysz raporty,
                                                strategie, plany, ktore wysylasz codziennie do dyrekcji; niestety siedzenie w
                                                oddziale ani bieganie po Klientach nie wplywa na wzrost realizacji planow bo
                                                ludzie nie znaja tego banku i nie chca sie z nim wiazac a poza tym analitycy
                                                skutecznie "odwalaja" wnioski czasami z niezrozumialych powodow; liczy sie tylko
                                                sprzedaz kredytu gotowkowego, co najmniej 40 telefonow dziennie, co najmniej 2
                                                umowione spotkania; nie ma zadnego wsparcia telemarketingowego ze strony
                                                centrali; na wizytowki czeka sie po kilka miesiecy; a teraz do oddzialow wchodza
                                                agenci, ktorzy maja rozruszac sprzedaz; taki to dziwny twor z AZB
                                                • Gość: s Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 14.12.09, 17:13
                                                  szkoda,że taką strategię przyjęli-przeciez jest taka konkurencja banków-ale
                                                  samemu zdobyc klienta-na tzw mieście , z ulicy to niemożliwe-nie oszukujmy się.
                                                  • Gość: Paweł Allianz - praca w Poznaniu IP: 195.117.14.* 17.12.09, 04:03
                                                    Witam. Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną w Poznaniu. Na
                                                    odpowiedź wysłanej aplikacji czekałem 1 dzień (!) Ogłoszenie
                                                    znalazłem na money.pl. Jedyna doświadczenie związane z bankowoscią w
                                                    moim życiu to praca jako direct marketing agent w innym banku
                                                    (pozyskiwanie nowych klientów różnymi metodami). Po przeczytaniu
                                                    wszystkich odpowiedzi na tym forum poważnie zastanawiam się jak ta
                                                    praca ma wyglądać. Poza tym, w ogłoszeniu jest napisane:"doradca
                                                    finansowo-ubezpieczeniowy". czyli doradca klienta i agent w jednym?
                                                    zobaczymy już w piątek.
                                                    Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: Patryk Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 193.59.138.* 23.12.09, 12:56
        Witam Wszystkich Forowiczów! Miałem okazje uczestniczyć w rozmowie
        kwalifikacyjnej na stanowisko Doradca Klienta w Krakowie. Powiem Wam
        że szkoda czasu i nerwów na takie rozmowy. Brak kompetencji i
        kwalifikacji ze strony osób rekrutujących. Nie wierzyłem Wam co tu
        piszecie na tym forum a to wszystko szczera prawda. Posiadam znaczne
        doświadczenie zawodowe a takich rzeczy nie widziałem jak żyje:)
        Pozdrawiam Wszyskich! Trzymajcie się i nie dawajcie się zwieść takim
        niby bankom!
        • Gość: szymon1984 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.sikornik.net 23.12.09, 13:01
          Mam pytanie niezwiazane z rekrutacja i warunkami pracy: czy ten caly Allianz ma
          jakichs klientow? Mieszkam w Gliwicach i praktycznie codziennie mijam 2 filie
          Allianza i tam same pustki.
          • Gość: john Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.09, 17:40
            ..
            • Gość: bella2806 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.09, 17:49
              ja pracuję ponad 1,5 roku. moje spostrzeżenia- nie jest cukierkowo
              ale nie ma też takiego dramatu jak niekórzy piszą. jak to w
              sprzedaży dużo zależy od farta (umiejscowienie oddziału, szef,
              koledzy). z pewnoscią największy mankament to słabe wsparcie
              sprzedażowe ze strony centrali żeby nie rzec dosadniej -ktoś
              wychodzi z założenia, że jeśli daje do sprzedaży względne produkty,
              względną podstawę, możliwość uzyskania premii to sprzedaż sama
              powinna nakręcać wyniki. i trzeba powiedzieć, że produkty są dość
              konkurencyjne choć wciąż jest ich za mało, a przy niektórych proces
              jest dziwny (hipoteka). plany są miesięczne i najbardziej
              kontrowersyjne jest to, że tutaj nikt nie patrzy wstecz -ważny jest
              aktualny wynik w raporcie. niektorzy zarzucają przez to bankowi, że
              patrzy dość krótkowzrocznie, nie mi to oceniać. z pewnością każdy
              kto będzie chciał podjąć tu pracę musi sobie uzmysłowić czy ma
              ochotę i pomysły na klienta i musi wziąć pod uwagę, że Allianz to
              będzie zawsze głównie firma ubezpieczeniowa a bank to jest dodatek
              do biznesu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka