Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w firmie Biogened

IP: 83.220.119.* 28.12.08, 12:53
    Witam

Mam prośbę o informacje na temat pracy w firmie Biogened. Chodzi mi o zarobki, auta jakimi jeżdżą przedstawiciele (gpsy?), atmosferę w firmie itd. - czy warto starac się o pracę w tej firmie...
    Za wszelkie info wielkie dzięki.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ewa Re: Praca w firmie Biogened IP: *.jmdi.pl 08.01.09, 16:28
        Moje pytanie dotyczy ile na poczatek daja w Biogened, ponieważ nie długo mam
        spotkanie w sprawie pracy i nie chciałabym wyskoczyś z jakąś dziwną sumą.
        • Gość: piotr Re: Praca w firmie Biogened IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 15:54
          1800-2500 netto, z tego co wiem to fordy fusion i zadna rewelacja
          • Gość: Anetta Re: Praca w firmie Biogened IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 16:48
            3000 brutto na reke + nierealne premie. Z tego co slyszalam, to podniesli plany
            vs poprzedni rok o 250 - 300%, wiec premie maja uznaniowe. Auta - Fordy Fiusion
            chyba bez limitow. GPS jedynie w telefonie. Produkt w sumie nieznany i
            maaaaaaaaaaasa przeterminow. Nie wiem czy to prawda, ale przedstawiciele od
            nowego roku nie maja zadnych deputatow.
            • Gość: Doświadczony Re: Praca w firmie Biogened IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 22:53
              Czyli norma, polecam Astra Zenca, Nependes czy Zentiva, monitoring
              GPS on-line, Toyoty i człowiek traktowany jak szmata. Kasa większa
              ale czy tylko dla kasy żyjemy?
          • Gość: ania Re: Praca w firmie Biogened IP: 88.220.105.* 16.09.09, 13:05
            Praca w tej firmie wyglada nastepująco( jesli nic sie nie zmieniło):
            -1400 netto,
            -premia 800 zł. za zrealizowanie planu( a czy dostaniesz premie
            zalezy to od szefowej)
            - astra bez klimy, lub fusion :)
            Ogólnie duuzo wymagają, płaca jest nieadekwatna do tego co się robi
            dla tej firmy
        • Gość: zwykły chłopak Re: Praca w firmie Biogened IP: *.infocoig.pl 21.11.09, 16:40
          Byłem na rozmowie PH na Śląsk. Bardzo miła i profesjonalnie przeprowadzona
          rozmowa muszę przyznać.
      • Gość: Elegancka Re: Praca w firmie Biogened IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.05.09, 20:45
        Witam

Jestem przedstawicielem w tej firmie juz blisko 3 lata i to co tu
        napisane to stek kłamstw!!! Jeśli chodzi o pensję to jest ona
        uzależniona przede wszystkim od doświadczenia. Rotacje są minimalne,
        a premie bardzo realne, sama co kwartał wyrabiam ponad 120%. Nie ma
        żadnych gps-ów,paliwo bez limitu, fakt jeździmy fusionami i co z
        tego? Do tego plany nikomu nie wzrosły o 150-200% !!! Atmosfera jest
        super w firmie, co świadczy chyba sam fakt jak długo już tu pracuję.
        Dobrych pracowników naprawdę się ceni... Więc wszyscy ci co są
        ciekawi jak wygląda tu praca to mają odpowiedź, czy uwierzą mi czy
        tamtym pozostałym, którzy tylko coś "usłyszeli" Wasza sprawa...
        • Gość: wtajemniczony Re: Praca w firmie Biogened IP: *.chello.pl 10.05.09, 21:41
          Witam,

mam znajomego, który pracuje w tej firmie i gps-y są jak najbardziej także
          proszę nie ściemniać elegancka, że ich nie ma a co do rotacji to zależy w którym
          rejonie Polski i jest brak deputatu !!! do farmaceutów jeździ się z pustymi
          rękoma ... dla mnie osobiście to porażka przy tak silnej konkurencji :(
          • Gość: sliwka Re: Praca w firmie Biogened IP: 88.220.105.* 16.09.09, 13:07
            CO ZA BUJDY. PRACOWAŁAM TAM JAKIES 4 LATA TEMU, WTEDY JESZCZE BYŁ TO
            POLON. DEPUTATY BYŁY I NIE BYŁ GPS!!! NIE WIEM JAK TERAZ
            • Gość: On Re: Praca w firmie Biogened IP: *.globalconnect.pl 21.09.09, 18:14
              Śliwka nie świruj,jestem na topie z firmą. Fordziki z gps w
              telefonie,kasa 2100 plus premia,raczej nierealna:) Ogólnie jazda bez
              trzymanki,raczej w tył. Rotacja!!! Teraz jesień,więc jak listki haha.
              Ale życzę z całego serca powodzenia.
          • Gość: biiiiilook Re: Praca w firmie Biogened IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.03.10, 17:48
            Czy ktos z Was moze napisac szczerze jak sie pracuje w tej
            firmie.Tzn. jakie zarobki? jakie plany? atmosfera/

dziekuje
        • Gość: aniołek Re: Praca w firmie Biogened IP: *.teosat.pl 18.05.09, 08:54
          Zupełnie się z tobą nie zgadzam, to co zostało wcześniej napisane to
          czysta prawda. Sama miałam okazję pracować w tej firmie i jakoś nie
          zauważyłam żeby tak jak piszesz szanowali i doceniali pracowników.
          Rotacja jest bardzo duża. Plany kosmiczne, brak deputatu, produkt
          mało znany. Jedyne co się zgadza to to że nie ma limitu na
          samochody. Reszta to totalna bzdura. Poco zachwalać coś jak prawda
          jest zupełnie inna?
          • Gość: JA Re: Praca w firmie Biogened IP: *.mobile.playmobile.pl 18.05.09, 18:04
            Jak to po co pisac? Pewnie Jakis Bardzo Wazny Kierownik/Dyrektor/Prezes wkurzyl
            sie, ze byli pracownicy robia zly PR firmie, ktora sobie na to w pelni
            zasluzyla. Ale to chyba domena wszystkich takich przedsiebiorstw, gdzie
            wszedzie, zawsze i za wszystko winny jest handlowiec-niewolnik. Anioleczek - tak
            z ciekawosci, a gdzie pracowalas? Na jakim regionie?
            • Gość: Doświadczony Re: Praca w firmie Biogened IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 12:36
              Jasne, ale czy ktoś zadał sobie pytanie dlaczego tak jest?
              Wszędzie dobrze gdzie nas niema - stara maksyma jak widać tu się
              sprawdza. Negatywne opinie wystawiają osoby które kiedyś
              najprawdopodobniej miały jakiś kontakt z firmą lub słyszały od
              znajomych. Same jakoś się nie sprawdziły i teraz mają pretensje do
              Świata że im nie wyszło obarczając winą wszystkich tylko nie siebie.
              Jeżeli uczciwie pracujesz to czego się obawiasz GPS'ów? Deputat - w
              niektórych firmach nie znają tego określenia, a w Biogenedzie z tego
              co wiem jest jakieś wsparcie marketingowe.
              Ludzie są traktowani tak jak sobie na to zasłużą, do tych co
              uczciwie pracują nikt nie ma pretensji że coś może nie wyjść,
              kombinatorzy i oszuści szybko kończą karierę.
            • Gość: rrrrrr Re: Praca w firmie Biogened IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 15:30
              stanowczo nie polecam firma kogucik sami nie wiedza czego chca.pensje marne.brak
              szans na premie.samochody to stare fusiony o przebiegu ponad 120 000.obiecuja
              gruszki na wierzbie.maja przerost ambicji.w dupach sie im
              poprzewracalo.pracownikow traktuja jak niewolnikow.NEVER EVER
              • l0ku89 Re: Praca w firmie Biogened 30.07.09, 21:01
                tak btw 120k km to dla mnie malutki przebieg, niewiem jak to traktujecie w branzy ;)
            • Gość: Gosia Re: Praca w firmie Biogened IP: *.chello.pl 31.07.09, 08:39
              zgadzam się całkowicie z Tobą. Firma,nic nie daje z siebie zwłaszca dział
              OTC,wygorowane plany sprzedażowe,bez jakiegokolwiek wsparcia. Jedynym dobrym
              rozwiązanie jest uzdrowienie Firmy. Zaczynają od zwolnień Kierowników. Chyba juz
              za długo tu są i nic nowego juz nie wniosą
        • Gość: Michał R. Re: Praca w firmie Biogened IP: *.res.pl 14.06.09, 07:22
          zastanawia mnie tylko czy to Monia czy Anetka :)
      • Gość: Michał R. Re: Praca w firmie Biogened IP: 155.91.64.* 10.06.09, 08:51
        Witam, jestem byłym pracownikiem ww firmy, na początku nie było źle,
        plany realne, miła atmosfera. Z biegiem czasu poziom mojego
        zaangażowania spadał, az do momentu az rozstałem się z fimrą. Gó...
        prawda że są jakieś GPS (nie ma ani w autach ani telefonach) Fusiony
        podobno mają być zmienione przy następnej umowie leasingowej.
        Szczerze polecam firmę osobom z brakiem lub minimalnym
        doświadczeniem, bo tutaj nauczą się pracować! Dla ludzi z dużym
        bagażem doświadczenia będzie tu niewygodnie. Marketing jak może
        wspiera "pole" ale nie do końca z trafionymi pomysłami.
        Dużo chińskiego gadżeciarstwa i makulatury.
        Kasa netto zależna od negocjacji minimum to ~2000PLN

pozdrawiam

p.s. w razie pytań odpowiem tutaj
        • Gość: Aska Re: Praca w firmie Biogened IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 11:24
          Siema. Skoro pracowales to moze bedziesz wiedizal jak jest w tej firmie,bo jak
          zmieniac prace to tylko na lepsdza. 1. jaka jest rotacja w firmie? 2. Czy to
          prawda, ze nie ma deputatow na wymianki? 3. czy plany sa realne czy tak jak ktos
          pisal, ze wzrosly o kosmiczne ilosci? 4. dlaczego mowisz, ze ludziom z
          doswiadczeniem bedzie niewygodnie??
          buziaki
          • Gość: Michał R. Re: Praca w firmie Biogened IP: *.res.pl 11.06.09, 07:30
            1. jaka jest rotacja w firmie?
            Ad.1 jak się nie opierdzielasz, sumiennie realizujesz założenia firmy rotacja = 0
            2. Czy to prawda, ze nie ma deputatow na wymianki?
            Ad.2 o to możesz zapytać na rozmowie kwalifikacyjnej, pozwól że nie odpowiem na to pytanie
            3. czy plany sa realne czy tak jak ktos pisal, ze wzrosly o kosmiczne ilosci?
            Ad.3 plany są realne choć wg mnie trochę za wysokie
            4. dlaczego mowisz, ze ludziom z doswiadczeniem bedzie niewygodnie??
            Ad. 4 praca w Biogened nalezy do bardzo przyjemnych, nie ma kontroli zza śmietnika, nie ma częstych przyjazdów kierowników ani nikogo z biura, nie masz bata nad głową. Przedstawiciel z doświadczeniem za często będzie wykorzystywał te dobrodziejstwa i tak jak w pierwszym swoim wpisie ująłem "będzie tu niewygodnie" chodziło mi o to że nowy będzie lepszy mając na mysli oczywiście pracodawcę.
            • Gość: Elegancka Re: Praca w firmie Biogened IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.09, 09:25
              Witam

Na początek proponuję sprecyzowac o który dział pytacie? Czy o dział
              OTC czy o Rx, bo to zupełnie dwa różne światy mimo, że w jednej
              firmie. I to co napisał Michał R. to dotyczy własnie grupy Rx, tylko
              pensje ciut wyżesz:)
              • Gość: Gość Re: Praca w firmie Biogened IP: *.chello.pl 04.07.09, 10:21
                Witajcie,
                a wiec jest tak:
                - plany realne - większość załogi OTC je wykonuje
                - sa gps w telefonie
                - kto pracuje ten ma dobrze i nic złego go nie spotka
                - atmosfera luźna
                - fordy fusiony - nowe
                - powyższe wpisy opluwające firmę to zapewne wpisy osób zwolnionych za swoją nieudolność - niech się pochwalą jaką karierę rozwinęli po Biogenedzie skoro są takie rewelacyjne a Biogened je skrzywdził, rynek napewno docenił ich geniusz.
                - jest sporo osób pracujących wiele lat i dobrze im i grupa rotująca, która udaje, że pracuje
                - coś jeszcze?? najlepiej przekonać się samemu.

Pozdrawiam wszystkich byłych pracowników

• Gość: Maurelian Re: Praca w firmie Biogened IP: *.chello.pl 04.07.09, 23:54
                  Witam !!!

BRAK DEPUTATÓW !!! to nie ściema to fakt!!! kosmetyki co kwartał 30 szt po 1 zł
                  z pensji pracowniczej ... hahaha kto to widział, żeby pracownik sam płacił za
                  przeterminowane produkty ze swojej kieszeni...rotacji nie ma, ale na południu
                  Polski !!! Sorry, ale to jest prawda. Piszę to, bo śmiać mi się chce jak
                  kierownik regionalny podszywa się i sprostowuje co niektóre adnotacje
                  zamieszczone tutaj. Sprawdźcie ostatnie ogłoszenia ... Poznań, Szczecin takie
                  piękne duże miasta. Przepraszam, ale musiałem to napisać. Proszę nie
                  generalizujmy osób z doświadczeniem zawodowym do osób kantujących i
                  cwaniakujących! To jest kwestia indywidualna, nawet ktoś nowy może kantować.
                  Ludzie są różni, nawet Ci z doświadczeniem nie boją się ciężkiej pracy tylko
                  chcą godnie pracować i mieć satysfakcję ze swojej pracy jak z resztą każdy :> I
                  nie ważne czy jest to praca od świtu do nocy, to nie istotne, ważne jest, żeby
                  mieć wsparcie w firmie w tych trudnych czasach, bo nikt za uśmiech nie będzie
                  sprzedawał kosmetyków bez marketingu bez dużo wcześniej wypracowanych relacji z
                  farmaceutami.
                  Pozdrawiam wszystkich szukających pracy, głowa do góry, doświadczenie zawsze się
                  przyda nieważne na jak długo :)
                • Gość: pytający Re: Praca w firmie Biogened IP: *.res.pl 12.07.09, 19:43
                  A coś Pan taki anonimowy? gościu :) buheheh
                • Gość: on Re: Praca w firmie Biogened IP: *.globalconnect.pl 30.07.09, 12:46
                  Nie wprowadzaj ludzi w błąd cwaniaczku,gro ludzi odeszło z własnej
                  nieprzymuszonej woli. Ta firma to syf maksymalny. Co powiesz np. Jesli
                  chodzi o korekty,po poprzednim przedstawicielu?? co powiesz na temat
                  wymian?? Wiecie co,takie fikołki piszące bujde powinni isc do
                  psychologa. Najlepiej ktokolwiek bedzie chciał się zatrudnic,niech
                  spyta na rynku farmaceutycznym.... (APTEKI,LEKARZY) Teraz opinie swą
                  wyraziłem o dziale OTC. Reasumując,CHCESZ SIĘ ZATRUDNIĆ W FIRMIE
                  BIOTRAMPKI,PRZYBLOKUJESZ SIĘ NA AMEN U FARMACEUTOW.
            • Gość: On Re: Praca w firmie Biogened IP: *.globalconnect.pl 30.07.09, 12:05
              Piszesz chłopie takie głupoty,ze szok. Ta firma nadaj sie tylko do
              śmietnika. Jesli chcesz podyskutować??!! Nie ma sprawy,przedstawie
              Tobie argumenty. Proszę tylko o jedno,nie wprowadzaj ludzi w błąd. Ps.
              Faktycznie kontroli nie ma,bo boją się przyjechac,zeby zobaczyc z czym
              mają pracować ci biedni przedstawiciele. Ale z planow rozliczają co??!!
      • Gość: ona Re: Praca w firmie Biogened IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.09, 13:40
        Witam,
        było tak wiele komentarzy bardzo różnych, więc może ktoś dobrze doradzi jaką
        kwotę podać na rozmowie jeśli chodzi o pensję, której oczekujemy? Stanowisko:
        przedstawiciel OTC. Dziękuję i pozdrawiam
      • Gość: agnes Re: Praca w firmie Biogened IP: 57.66.197.* 24.07.09, 23:31
        Witam,

Czy ktoś moze mi cos powiedziec na temat szkoleń wstępnych w firmie
        Biogened?Albo wogóle jakiś szkoleń?Czy zanim wypuszczą
        przedstawiciela są jakieś konkretne szkolenia?
        Dzieki bardzo
        • Gość: Julcia Re: Praca w firmie Biogened IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 12:14
          To zależy w jakim dziale czy OTC czy Rx?
          W Rx (z tego co słyszałam) masz szkolenia produktowe bo musisz je
          mieć, inaczej ani rusz. W OTC jest szkolenie praktyczne w terenie,
          szklenie produktowe to "pikuś" jakby nie było mają Dermokosmetyki a
          jako kobieta znasz się na tym najlepiej :))
          • Gość: pytanie Re: Praca w firmie Biogened IP: 57.66.197.* 26.07.09, 05:47
            Witam,

Chodzi mi o dział Rx.Wydaje mi sie ze niezbedne sa szkolenia
            produktowe-to raz, ale tez jakies ogolne a propo praktyk firm itp.
            Pozdrawiam
      • Gość: kanarek Re: Praca w firmie Biogened IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 15:36
        Nieżle narozrabiałas ,że zostałaś wywalona i straszona policją .
        Kiedyś tak było, bo jeden gość z Gdańska nie chciał oddać samochodu
        służbowego jak go zwolnili za przekęty .
        • maryooo Re: Praca w firmie Biogened 30.07.09, 09:38
          A jak tam sytuacja wygląda na stanowisku Kierownika Regionalnego
          OTC? Każde info wskazane.Z góry Dziekuję.Pozdrawiam.
      • Gość: Fantom Re: Praca w firmie Biogened IP: *.globalconnect.pl 30.07.09, 11:32
        Firma tragiczna!!! Żaden szanujący się przedstawiciel nie będzie w tej
        firmie pracował. Pozytywnych opini na temat tej firmy,proszę nie
        czytać. Zapewne ktoś z oszustow reprezentujących to cos pisze.
        Pozdrawiam.
        • maryooo Re: Praca w firmie Biogened 30.07.09, 12:13
          Dzięki Fantom za info.Trochę dużo tych opinii negatywnych
          niestety.Jeżeli ktoś jeszcze posiada sprawdzoną i konkretną wiedzę
          na temat firmy Biogened - będę wdzięczny:).Interesuje mnie
          stanowisko Kierownika Sprzedaży OTC.Pozdrawiam.
          • Gość: Fantom Re: Praca w firmie Biogened IP: *.globalconnect.pl 30.07.09, 12:18
            Jeszcze raz piszę. Daj sobie spokoj z tą Firmą,jesli chcesz mieć dobrą
            opinie,lepiej nie wchodz w to. Zapewne startujesz na region z Gdańskiem
            i Poznaniem. Nie masz szans na premię..... Zapominij.
            • maryooo Re: Praca w firmie Biogened 30.07.09, 13:08
              Widzę,że masz sprawdzone informacje.Jak możesz napisz o konkretach:
              jaki klimat, sytuacja w firmie, narzędzia do pracy dla PH, plany,
              kasa, auta dla KR, itp.A tak przy okazji: rozumiem,że pracowałeś w
              firmie...co się stało, że jedziesz ostro po firmie?.Pozdro.
              • Gość: Fantom Re: Praca w firmie Biogened IP: *.globalconnect.pl 30.07.09, 15:21
                Tak dokładnie. Narzędzia; raz na miesiąc dostaje troche próbek,w
                ilośiach smiesznych,a asortyment masz bardzo bogaty ponad 40
                pozycji,dostają moze z pięciu . Ulotki ,nie ma problemu. Auto dla
                KRS Ford Focus. Premie są kwartalne,oczywiscie piszę tu nadal o KRS.
                Powiem tak; opinia jest fatalna wśród farmaceutów,rotacja
                przedstawicieli bardzo duża. Wsparcie finansowe na miesiąc dla Ph to
                700zł hahaha,na dermokonsultacje 1000zł brutto miesięcznie. Będziesz
                obarczony,rozliczaniem finansowym przedstawicieli (księgowy) Tylko
                jeden dzień administracyjny. Ogolnie moze trzy pozycje się sprzedają.
                Wsparcie praktycznie zerowe,a plany bogate w piórka. Co jeszcze
                chcesz wiedzieć?? Wewnętrzne klimaty są straszne.
              • Gość: Fantom Re: Praca w firmie Biogened IP: *.globalconnect.pl 30.07.09, 15:33
                Pytaj konkretnie,to odpowiem.
                • Gość: Marek Re: Praca w firmie Biogened IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 15:42
                  Fantom, kolego, coz oni Ci az takiego zrobili?:) Pisze calkowicie przez ironii,
                  bo firme znam z rynku - na szczescie pracuje w konkurencji. Faktycznie opinie o
                  farmaceutow macie nieciekawa... Co sie takiego stalo, ze tak sie posypalo? Bo
                  tak patrze po opiniach i po dacie powstania watku - zaczelo sie cos zlego dziac
                  od tego roku czy sie myle? Z sadem - ochlon kilka dni, poczekaj, znajdz cos
                  lepszego. A na jakim rejonie jezdziles, jesli to nie tajemnica? Pozdrawiam - Marek
                  • Gość: Fantom Re: Praca w firmie Biogened IP: *.globalconnect.pl 30.07.09, 15:58
                    Region haha oj tajemnica... Marek w takim razi mam rozumieć ,ze
                    pracujesz w Iwostin:) bo to jest jedyny konkurent.. Jesli chodzi o
                    Sąd pracy,mam argumenty na maxa i wygram. Więc nie ma o czym mowić,w
                    tamtym roku tez był sajgon. Ciekawe kiedy będzie kumulacja,z tą
                    polityką którą prowadzi góra w firmie,jest prawdopodobne ze będą
                    musieli zejsc z segmentu farmaceutycznego na kosmatyczny,bo nie
                    rokuje im przyszłosci.Zobacz czy jakikolwiek dystrybutor chce z nimi
                    współpracować,a jesli ma asortyment to jaka jest rotacja. Mam ogrom
                    argumentów,przeciwko tej Firmie.
                    • Gość: Marek Re: Praca w firmie Biogened IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 16:05

Miec argumenty to jedno, ale umiec udowodnic przestepstwo w sadzie pracy to
                      drugie...Pamietaj, ze to firma - ma prawnikow, pieniadze i czas. Ja nie znam
                      firmy od srodka - nie wiem kto jest dystrybutorem, jakies sa uklady itp. Fakt
                      faktem mozna sie przewrocic o karton przeterminow na zapleczu apteki. Korzystaja
                      z okazji, zapytam - 1.macie jakies deputaty na wymiany? 2. Skad ogloszenie na
                      regionalego?Nowe stanowisko, ktos sie zwolnil?
                      • Gość: fantom Re: Praca w firmie Biogened IP: *.globalconnect.pl 30.07.09, 16:23
                        Mam bardzo mocne argumenty,więc nie muszę się martwić. Inaczej bym
                        się nie wypowiadał na ten temat. Co do wymian,zapomnij a jesli
                        dostaniesz to zaraz cos innego się przeterminuje. Zwolnili "Stasia"
                        dlatego jest miejsce na KRS,a. Wisz mysle ,ze gdyby uzdrowić
                        struktury wewnętrzne tej firmy,znaczy zwolnić zaczynając od Dyrektora
                        skończywszy na kierownikach. Napewno było by lepiej,raczej w 100%. To
                        jakaś cholerna mafia,ktora kosztem biednych Ph robi sobie
                        kombinacje... Tak nie może być. Odnosnie mojej osoby,ja juz w innej
                        firmie pracuje i tak sobie mysle ,ze ich troche ugryze w terenie.
                        bardzo mocno i bedzie bolało.
                        • Gość: Marek Re: Praca w firmie Biogened IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 16:28
                          To lepiej ich usun z polek niz gdybys sie mial targac po sądach - zdrowiej dla
                          Ciebie. To zycze powodzenia i mam nadzieje,ze bedziesz sie realizowal gdzie
                          inndziej. Co do planow - to naprawde duzo ~80,000 zl przy kilku procentowym
                          udziale na rynku. W sumie 'wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma' :), ale faktycznie
                          ta sie slyszec glosy z kilku niezaleznych zrodel, ze nie jest tam dobrze. A nie
                          chca awansowac kogos z wewnatrz tylko szukaja kogos spoza firmy na kierownika?
                          • Gość: Fantom Re: Praca w firmie Biogened IP: *.globalconnect.pl 30.07.09, 16:34
                            Nie mam pojęcia kolego,odnosnie KRS. Wydaje mi się,ze ludzie mają za
                            mały staż.
                            • Gość: Marek Re: Praca w firmie Biogened IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 16:39
                              No to ciekawe co mowicie. Ja rozmawialem jakis czas - ale to bylo juz z ponad
                              2,3 lata temu - z przedstawicielka Waszej firmy - wtedy sobie chwalila robote.
                              Jednak powoli dochodze do wniosku, ze praca PF/PM/PH to coraz gorsza
                              specjalizacja. Niby jest auto, telefon, laptop, ale mozna raczje zapomniec o
                              pracy przez kilka/nascie lat w jednym miejscu. Ludzie robia plany??
                              • Gość: Fantom Re: Praca w firmie Biogened IP: *.globalconnect.pl 30.07.09, 16:57
                                To teraz wstrzeliłes się w temat. Większość nie robi, a dlaczego??
                                przykładem jest np. korekta klienta na pewną wartość,ona obciąża PH
                                dwokrotną wartością tej korekty,a co najlepsze po poprzedniku rowniez
                                hahaha. To jest poprostu tragedia. Oczywiscie ma określene minimum
                                logistyczne,takiej wartosci,ze jesli apteka wezmie,to przyblokujesz
                                ją na dwa miesiące. To jest wymuszanie zamowień,rowniez dotyczy to
                                przeterminow,jesli chce wymienic lub cofnąć musi podwojną wartosc
                                zamowic. Chłopie masakra. Nie będe tu się bawił w miłe teksty,wywalą
                                ich z półek i taki będzie finał.
                        • Gość: ja Re: Praca w firmie Biogened IP: *.chello.pl 30.07.09, 16:47
                          no widzisz Norbert (Fantom) jaki fajny ten internet można napisać wszystko o
                          wszystkich i udawać, że sie jest anonimowym (dla Twojej informacji jest coś
                          takiego jak IP komputera) a tymczasem wcale tak nie jest.
                          I znowu pokazałeś klasę zarezerwowaną tylko dla siebie. Życzę miłego opluwania
                          firmy.
                          Pozdrawiam
                          Arek

• Gość: Marek Re: Praca w firmie Biogened IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 16:58
                            Z calym szacunkiem - jak mniemam reprezentujesz kierownictwo/zarzad firmy.
                            Podaj, prosze, jakies sprostowanie do slow kolegi albo napisz jak rzeczy sie
                            maja. Sam jestem ciekaw, jak to wyglada od srodka. Bo faktycznie - ogloszen na
                            PF/PM macie sporo w ostatnim czasie, a Twoje slowa nie wyjasniaja sytuacji
                            panujacej w firmie. Skoro nie jest zle, to napisz jak sie sprawy maja w
                            rzeczywistosci, bo taka przepychanka slowna nic nie da, a ludzie ktorzy czytaja
                            forum chca sie dowiedziec na temat warunkow pracy, a nie uczestniczyc w
                            potyczkach slownych.
                            • Gość: ja Re: Praca w firmie Biogened IP: *.chello.pl 30.07.09, 17:23
                              Witam,
                              tak reprezentuję firmę. To co zostało tutaj napisane dzisiaj od godziny 11:38
                              po różnymi nickami fantom, anet, notariusz to opinia zwolnionego pracownika, nie
                              czuję się upoważniony aby publicznie opowiadać o szczegółach zwolnienia. Nie
                              jest moim zamiarem prostowanie tego co napisał wyżej fantom, anet, notariusz bo
                              mija się to z celem. Każdy kto chce się zatrudnić w firmie powinien zapytać
                              obecnie tam pracujących lub tych którzy sami odeszli do innej firmy a nie
                              pracowników zwolnionych. Myślę, że ich opinie będą dla Was najbardziej
                              wiarygodne. Cokolwiek bym tutaj napisał dobrego o firmie i tak będzie odczytane
                              jako próba wybielenia.

Życzę wszystkim owocnych karier niekoniecznie w firmie Biogened.

Pozdrawiam
                              • Gość: Marek Re: Praca w firmie Biogened - do ARKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 08:40
                                No to naprawde temat ruszyl - wczoraj bylo jakies 3xpare postow, teraz prawie
                                70. Omijam juz wypowiedzi typu 'jest beznadziejnie', 'firma zenada', 'pojde do
                                sadu' itp. itd. Jednak liczylem na bardziej merytoryczna odpowiedz. Nie chce
                                tutaj przepychanek, klotni slownych, nawet nie chcialem juz tutaj udzielac sie w
                                tym temacie, ale...:)Wybacz, Arku, nie wiem czy jestes PF/PM/ASM czy samym
                                prezesem, dyrektorem czy jeszcze kims wazniejszym. Nie pytalem o powody
                                zwolnienia czlowieka, ktory ma tak zla opinie o Waszej firmie - to mnie nie
                                interesuje. Pytalem o sama firme, o konkrety, fakty. Przeczytaj swoja wypowiedz
                                raz jeszcze - sam sobie zaprzeczasz. Cytuje Twoja wypowiedz: "Każdy kto chce się
                                zatrudnić w firmie powinien zapytać obecnie tam pracujących..." i "Myślę, że ich
                                opinie będą dla Was najbardziej wiarygodne". Piszesz to, zeby po chwili
                                stwierdzic, ze "Ty nie jestes upowazniony do wypowiadania sie, bo sie mija z
                                celem". Dla mnie to troche dziwne. Nie obraz sie, ale wyglada to tak, ze ktos Ci
                                pluje w twarz, a Ty udajesz, ze pada deszcz. Obojetnie, czy ktos wylecial z
                                wlasnej winy czy odszedl sam - napisz, prosze, o konkretach: o wymianach, o
                                deputacie, o przeterminowaniach, o GPSach. Mimo wszystko z wypowiedzi Fantomasa
                                - jakkolwiek ona nie bylaby skrajna i nieobiektywna - dowiedzialem sie o Twojej
                                firmie wiecej niz z Twojego posta napisanego poprawna polszczyzna. Nie pytam o
                                pojedyncze osoby, ale o caloksztalt i o fakty. Pozdrawiam serdecznie - Marek
                                • Gość: ja Re: Praca w firmie Biogened - do ARKA IP: *.chello.pl 31.07.09, 09:08
                                  Marku napisz proszę na arkadiush1975@gazeta.pl
                                  • Gość: Marek Re: Praca w firmie Biogened - do ARKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 15:35
                                    Arku, wole pisac tutaj, na forum - bo to jest miejsce do wymieniania uwag i
                                    pogladow. Jezeli z jakichs przyczyn nie chcesz albo nie mozesz, to ok. Nikt
                                    nikogo do niczego zmuszac nie powinien ;).
                          • Gość: Fantom Re: Praca w firmie Biogened IP: *.globalconnect.pl 30.07.09, 17:01
                            O czym Ty piszesz. Jaki Norbert? haha,masz wyobraznie i pomyliłeś
                            • Gość: ja Re: Praca w firmie Biogened IP: *.chello.pl 30.07.09, 17:07
                              oczywiście Norbert oczywiście.
                          • Gość: Fantom Re: Praca w firmie Biogened IP: *.globalconnect.pl 30.07.09, 17:13
                            Tak na marginesie ingerencja w czyjąś prywatność jest "karalna" Co
                            do,jak to określiłeś IP. Poniesiesz tego konsekwencje,bardzo się
                            pomyliłeś jesli to pisze Pan Norbert. I to stosunkowo w niedługim
                            czasie. Ps. "Firma" to pojęcie względne,raczej wewnętrzne struktury są
                            tu kluczowe. Pozdrawiam
                • Gość: lubelskafascynacja Re: Praca w firmie Biogened IP: *.lubgip.pl 11.08.09, 09:18
                  Pozdro z Lublina:)
                  Jesteśmy razem jak kuchenka z gazem
                  Chciałem zaznaczyć swój ślad/wkład w to forum
                  Bez odbioru :)
      • Gość: Notariusz Re: Praca w firmie Biogened IP: *.globalconnect.pl 30.07.09, 12:12
        oklejony jak choinka ,Ford Fusion,zarobki tragiczne. do 3000tys netto
        max z premią,jesli ją zrealizujesz:)Oczywiscie człowiek orkiestra,masz
        gprs. Wszędzie Ciebie znajdą hahaha. Nie martw się. Piszę oczywiscie o
        dziale OTC. Jesli chodzi o dział RX,wiem tylko,ze kierowniczka jest ok.
        Młoda ,ładna,ogólnie ok. Ma na imie Celinka.
        • Gość: bonifacy Re: Praca w firmie Biogened IP: *.res.pl 30.07.09, 23:49
          jesli chodzi o rx nie było by źle, gdyby nie 2 osoby. Pan dyr wielce szanowny oraz jego prawa ręka niejaki Tomasz, król tanich i małoprzydatnych prezentów ;/
          jestem grubo ponad rok czasu po wywaleniu i bardzo się ciesze z tego powodu, z tego co wiem jest tam jeszcze gorzej aniżeli ja tam byłem, a jak ja tam byłem to było tragicznie!
      • Gość: ONA Re: Praca w firmie Biogened IP: *.centertel.pl 30.07.09, 17:50
        Wszystko co negatywne na temat tej firmy to prawda, szkoda słow .
        Firma naprawde beznadziejna:)
        • Gość: nowa Re: Praca w firmie Biogened IP: *.lublin.mm.pl 30.07.09, 18:02
          hey tak czytam i nie wiem czy mam zwrocic bilet do Lodzi? jutro mam
          tam rozmowe i chcialabym wiedziec co jest prawda a co nie? (dzial Rx)
          • Gość: On Re: Praca w firmie Biogened IP: *.globalconnect.pl 30.07.09, 18:37
            Na jaki region??
          • Gość: 12345 Re: Praca w firmie Biogened IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.07.09, 18:37
            co jest prawdą a co nie na pewno nie dowiesz się tutaj. Pytaj wśród lekarzy i
            farmaceutów.
            • Gość: nowa Re: Praca w firmie Biogened IP: *.lublin.mm.pl 30.07.09, 18:40
              na woj. pomorskie
              • Gość: On Re: Praca w firmie Biogened IP: *.globalconnect.pl 30.07.09, 18:54
                Śmiało,jak najbardziej. Tylko nie dział OTC. Ale musisz wiedziedz,ze
                bedzie ciężko. Nie ma "konia pociągowego" jak to sie mówi przysłowiowo.
                Dodatkowo to generyk. Jeśli juz pracowałaś/eś jako rep. to wiesz.
      • Gość: Anucha Re: Praca w firmie Biogened IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 30.07.09, 20:57
        Ja też nie mam pozytywnej opini na temat tej firmy .Pozdrawiam!!!
      • Gość: Norbert Re: Praca w firmie Biogened IP: *.kalisz.mm.pl 01.08.09, 10:32
        Odnosząc się do bezpodstawnego ,szkalowania mojej osoby przez Pana Arka. Teraz wiem na pewno,że współpraca z tą Firmą,a zwłaszcza kierownictwem, była pomyłką i startą czasu. Nikt mnie nie zwolnił, sam odszedłem.O marce, tak na prawdę wiarygodne informacje uzyskacie u źródła( Farmaceuci,lekarze.Pozdrawiam N
        Ps. informacja dotyczy pana kryjącego się pod nikiem "Ja"
        • Gość: Michał R. Re: Praca w firmie Biogened IP: *.res.pl 01.08.09, 10:39
          kurcze chciałbym żeby zabrali tu głos ludzie odpowiedzialni za ten burdel! Niejednokrotnie na własne oczy widziałem że dzieje się coraz gorzej, ale takiego syfu to nie znajdziesz nigdzie! Koledze firma wisi jeszcze 1000 zł za wygraną w konkursie (póki co nie ma pieniędzy podobno - rozumiem kryzys, ale żeby sobie o tym nie zapomnieli) ja odchodząc też dostałem mniej pieniędzy (to przecież była podwyzka Panie W. którą sam Pan zatwierdził) po co kłócić się z rzeszą ludzi? nie prościej przyznać się do błędu i zacząć od nowa? pozdrawiam
          p.s. z każdego goovna da się wyjść!

nieanonimowy Michał
          • Gość: Michał R. Re: Praca w firmie Biogened IP: *.res.pl 06.08.09, 18:56
            A co tak raptem zacichli...?? :D

pzdr
            • Gość: Pani Kkk Re: Praca w firmie Biogened IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 23:51
              Kolego- siła wyższa ktoś sie w firmie zorientował i blokuje, PROSTE
              • Gość: Obserwator Re: Praca w firmie Biogened IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 17:23
                Chyba masz rację, ostatnio znikneło kilka
                szczególnie "niebezpiecznych" postów, albo autorzy się
                wystarszyli :)).
      • Gość: lider Re: Praca w firmie Biogened IP: *.infinity.net.pl 01.08.09, 15:35
        Odnosząc się do wypowiedzi wszystkich, którzy uczestniczą w tym dość
        kontrowersyjnym "forum". Zdecydowanie podzielam negatywną opinie na
        temat,działu OTC a zwłaszcza kierownictwa. Jakiekolwiek wiarygodne
        informacje uzyskacie w srodowisku farmaceutycznym, patrząc na
        asortyment. Co do klimatów, współpracy itd, jw. Jednym słowem
        tragedia (uklady,ukladziki,klamstwa) celem wyciśnięcia jak
        największych obrotów,ktore są nierealne.

Czytając geniuszy, którzy próbują wprowadzić w błąd innych,pisząc
        pozytywnie lub wymijająco. Mam propozycje, zatrudnijcie się w tej
        firmie,to odczujecie sami na wlasnej skórze.

Ps. Tu ludzi się nie zwalnia,sami odchodzą!!!!
        Są oczywiscie tez zwolnienia,ale nie grupowe:)

Pozdrawiam Serdecznie
        • Gość: medal Re: Praca w firmie Biogened IP: *.4web.pl 31.08.09, 17:27
          Witam serdecznie wszystkich na forum.

Szukam pracy jako przedstawiciel farmaceutyczny (nie mam
          doświadczenia na tym stanowisku, ale od dwóch lat pracuję w hurtowni
          farmaceutycznej).
          Pojawiło się ogłoszenie na pf w biogened (OTC), ale przeraża mnie
          fakt ze poza farmaceutami trzeba promować leki wśród lekarzy. Jak
          to wygląda w praktyce?
          I czy to dobra firma na początek?

Z góry dziękuje z odpowiedź,
          Pozdr!!!
          • Gość: jogobello :) Re: Praca w firmie Biogened IP: *.res.pl 31.08.09, 22:19
            szukaj gdzie indziej..

Amen
          • Gość: xy Re: Praca w firmie Biogened IP: *.wroclaw.mm.pl 09.09.09, 12:22
            witam
            Chciałam się zapytać osób, które pracowały wcześniej w biogenedzie - na
            stanowisku przedstawiciela farmaceutycznego czego się można spodziewać na drugim
            etapie rozmowy. Niedługo będę miała spotkanie i chciałam wiedzieć jak mogę się
            przygotować?

z góry dziękuję..
            • Gość: Test Re: Praca w firmie Biogened IP: *.globalconnect.pl 09.09.09, 18:24
              Cześć. Jeśli chodzi o następny etap rozmowy,to nigdy takowego nie było.
              W takim razie nowy rodzaj rekrutacji firma zrobiła. Wydaje mi się,że to
              proforma. Pozdrawiam i powodzenia w Biogened:)
              • Gość: TRIR Re: Praca w firmie Biogened IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 19:23
                A ja wyglada rozmowa??? O co pytaja???
                • Gość: On Re: Praca w firmie Biogened IP: *.globalconnect.pl 13.09.09, 19:47
                  Bardzo ogolnie,podstawowe sprawy związane ze sprzedażą. Opis przebiegu
                  pracy zawodowej itd. Nic co zaskoczy.
                  • Gość: fifarafa Re: jutro rozmowa IP: *.globalconnect.pl 14.10.09, 00:37
                    poczytalem troche tych wszystkich opinii i sam juz nic nie wiem, a
                    jutro mam rozmowe kwalifikacyjna...
                    szczerze mowiac jezeli jest tak duzo postow i osob za i przeciw (z
                    przewaga na przeciw) to w strukturach firmy musi byc cos nie tak.
                    ciekaw jestem jak zareaguja osoby w czasie rozmowy kwalifikacyjnej o
                    pytanie dotyczace tego forum, to przeciez ich internetowy wizerunek
                    firmy, ktory nie konczy sie tylko na stronie firmowej.
                    jeszcze do tego popisy z przeswietlaniem IP, jako byc moze przyszly
                    pracownik takie zagrania niestety dzialaja na "przeciw" dla
                    wizerunku firmy.
                    napisze jak bylo po rozmowie, innych prosze, moze tez cos
                    napiszcie...
                    pracy jest full wiec czy ta czy inna firma to nie ma roznicy, wazne
                    jest tylko zeby pracowac na stale i w ludzkich warunkach.
                    pozdr
                    • Gość: fifarafa Re: jutro rozmowa IP: *.globalconnect.pl 14.10.09, 18:07
                      Po...bardzo mila, bezstresowa i profesjonalna rozmowa. ;) Tylko czas
                      oczekiwania na wyniki troche dluuuugii, ale coz bede czakal...
                      • Gość: gość Re: jutro rozmowa IP: *.centertel.pl 13.11.09, 14:54
                        ćjak wygladała twoja rozmowa, ja mam w przyszłym tygodniu i chcę sie
                        przygotować, jaką kasę ci zaproponowali?
                    • Gość: fifarafa Re: jutro rozmowa IP: *.globalconnect.pl 14.10.09, 18:09
                      Juz po... Bardzo mila, bezstresowa i profesjonalna rozmowa... Ogolne
                      wrazenia dobre, tylko czas czekania na wyniki troche dluuuuugggii,
                      no coz bede czekal! ;)
                      • Gość: tatarata Re: jutro rozmowa IP: *.globalconnect.pl 17.10.09, 11:56
                        Hahahaha już wiadomo na jaki region idziesz,jesli Ciebie przyjmą to
                        będziesz miał bardzo dużo syzyfowej pracy ha ha. Pozdrawiam...
                        • Gość: Obserwator Re: jutro rozmowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 20:54
                          Pewnie że wiadomo, to żadna tajemnica jak OTC to Szczecin wystarczy
                          przejrzeć ogłoszenia, czy Syzyfowej to nie wiem, ale jak się postara
                          to da radę. Nie od razu Kraków zbudowano.
                          • Gość: Marek Re: jutro rozmowa IP: 212.160.93.* 20.10.09, 21:28
                            Znow ktos nowy na Szczecin??? Przeciez to chyba 3 osoba w tym roku...
                          • Gość: TRATATATA Re: jutro rozmowa IP: *.globalconnect.pl 22.10.09, 06:25
                            W takim razie staraj się,staraj się ,dojedziesz do Acapulco de Juares
                            ha ha... Zakładam się o cokolwiek,że po 3,4 miesiącach albo Ty albo Oni
                            hiiiiiiii. Nie ma na to siły,farmaceuci już mają serdecznie dość
                            firmy,rotacji,asortymentu. Mam pomysł,podaruj każdej z osobna Pani/nu
                            mgr. złotą apteczkę wtedy może ha ha. Pozdrawiam ciepło i życzę
                            powodzenia. L.
                            • Gość: go Re: jutro rozmowa IP: *.centertel.pl 16.11.09, 16:38
                              Witam
                              jak wygląda rozmowa na PH OTC i na jakie zarobki można liczyć?
                              • Gość: xxx Re: jutro rozmowa IP: 94.254.219.* 06.01.10, 14:24
                                I jak tam rekrutacja? Ktos sie dostal? Jakie efekty pracy?
      • Gość: wielka niewiadoma Re: Praca w firmie Biogened IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.10, 21:23
        Czytając forum tak naprawdę nic nie można z niego wywnioskować.Może
        ktoś szczerze napisze o warunkach pracy...jakie zarobki na
        stanowisku PF...

pzdr
        • Gość: tenon Re: Praca w firmie Biogened IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.10, 22:24

Hej,Coś na temat warunków pracy? atmosfera? jak produktowo? dział Otc?
          dzięki
          • Gość: poszukująca Re: Praca w firmie Biogened IP: *.cdma.centertel.pl 23.03.10, 18:04
            Masakra po prostu. Widzę ofertę tej firmy do działki szpitalnej na
            mój region. Chciałam wysłać cv...
            Przyznam się szczerze że nie spotkałam się jeszcze z takim
            obsmarowaniem firmy farmaceutycznej na forum...
            Ciekawe ile w tym prawdy, trochę napewno...
            Chyba nie wyślę cv, pozdrawiam pradę piszących i ubarwiaczy też :)))
            • Gość: CARYCA Re: Praca w firmie Biogened IP: *.173.29.134.tesatnet.pl 26.03.10, 20:43
              TO ZOBACZ NA BIOFARM!!!!
          • Gość: tenon Re: Praca w firmie Biogened IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.10, 14:19
            Nikt nic nie wie o OTC? :( Jak te produkty są odbierane przez farmaceutów?
            • Gość: Wtajemniczony Re: Praca w firmie Biogened IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 21:10
              Daj sobie spokój :))
              • Gość: Palmtopka Re: Praca w firmie Biogened IP: *.ms.lnet.pl 29.04.10, 21:53
                Hej

Pracuje w tej firmie od pół roku.
                Jeśli chodzi o zarobki to jest ok. Kazdy zarabia tyle ile sobie
                wypracuje.Jesli jestes pracowita to 4000 netto masz gwarantowane.
                Jesli chodzi o auta to sa to raczej nowe samochody-jezdzi sie
                dobrze:)Ja ogólnie jestem zadowolona.Pozdrawiam dział OTC:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka