chicarica 07.08.09, 12:49 Ile zarabia informatyk w skarbówce? A w policji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abc Re: Informatyk w skarbówce IP: *.chello.pl 07.08.09, 13:15 tyle ile wynegocjowal z pracodawca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gt Re: Informatyk w skarbówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 13:35 > tyle ile wynegocjowal z pracodawca... W organizacjach państwowych często płace są ustalone "odgórnie" i nie za bardzo można je negocjować. Na wysoką pensję raczej nie masz co liczyć. Ze dwa lata temu, kiedy byłem studentem, w jednej z firm państwowych (nie była to skarbówka ani policja) zaproponowali mi dość śmieszną kwotę 2000 brutto w zamian za pisanie oprogramowania, bez żadnych możliwości negocjacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mik80 Re: Informatyk w skarbówce 08.08.09, 15:44 W typowym urzędzie tyle co referent (albo specjalista) Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
bskbp Re: Informatyk w skarbówce 08.08.09, 19:58 Dokładnie tak, na początku referent/ specjalista, potem ewentualnie po 2-3 latach starszy referent/specjalista lub jeszcze dalej po następnych paru latach i jeżeli zechcą Cie awansować to będzie jakiś główny specjalista i na tym się kończą przeważnie możliwości awansu Większość widełek powinno być w odpowiednich ustawach, poszukaj sobie na sejm.gov.pl, ale na początku nie liczyłbym na górne zakresy widełek :-} Generalnie z mojego doświadczenia wynika tylko tyle, że żeby jako-tako zarabiać trzeba troszkę dorabiać po godzinach gdzieś na zewnątrz. pozdrawiam K Odpowiedz Link Zgłoś