Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

podwyżki w Big4

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 19:29
    mam pytanie czy ktoś wie czy w tym roku bedą podwyżki w BIG4 i w
    jakiej wysokości
    Obserwuj wątek
      • Gość: audytor Re: podwyżki w Big4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 21:46
        a to dobre pytanie. w każdej z tych firm aż huczy od różnych plot.
        Pewne jest tylko jedno - nic nie jest pewne. o Ernstach słychać że im w ogole
        nie podwyższą (mimo naturalnych awansów), w DT znów najróżniej - że będzie
        inflacyjna - albo że będzie (taka normalna jak zawsze) bo w końcu obiecali...

Nic nie jest pewne. A może ktoś coś więcej wie..?
        • mijo81 Re: podwyżki w Big4 20.08.09, 22:39
          Więcej i do tego pewnych informacji może mieć co najwyżej tylko
          jakaś partnerzyna .... ale tutaj tacy nie przychodzą i się nie
          chwalą :)
          • Gość: audy Re: podwyżki w Big4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 15:51
            Mam najświeższą plotę:) Tym razem o KPMG - od września bądź października wszyscy
            dostana super extra obniżkę o 10 procent. Fajnie co? :)
            • mijo81 Re: podwyżki w Big4 23.08.09, 00:00
              A ja słyszałem że jakiś partnerzyna się określił że będą podwyżki w
              związku z awansami
              • Gość: audytor Re: podwyżki w Big4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 11:03
                pewnie chodzi o inny dział. Swoją plotę słyszałem nie o dziale audytu.
                • mijo81 Re: podwyżki w Big4 23.08.09, 19:22
                  Na szczęście to tylko ploty a ploty mają to do siebie że albo są
                  bzdurami ..... albo i nie :)
                  • Gość: ggg Re: podwyżki w Big4 IP: *.superkabel.de 05.10.09, 23:02
                    I jak z tymi podwyzkami?
                    • Gość: xxxx Re: podwyżki w Big4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 17:16
                      w deloitte ...baaaaardzo kijowo
                      • mijo81 Re: podwyżki w Big4 01.11.09, 00:05
                        wręcz żenada ..... Deloitte po raz kolejny okupuje zaszczytne
                        ostatnie miejsce wśród Big4 jeśli chodzi o zarobki
                        • Gość: Mar Re: podwyżki w Big4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 12:48
                          Mocno bym z Tobą polemizował.
                          Przynajmniej jeśli chodzi o doradztwo - za wyjątkiem pensji wejściowej
                          na wszystkich innych poziomach Deloitte płaci porównywalnie z EY czy
                          PwC, a lepiej niż KPMG.
            • Gość: Skierka Re: podwyżki w Big4 IP: 78.133.200.* 21.10.09, 13:35
              Bzdura wierutna. Nie pomyliło ci się z Deloittem aby???
              • mijo81 Re: podwyżki w Big4 01.11.09, 00:04
                W porównaniu do tego ile na tym samym stanowisku można było dostać
                rok temu to były obniżki
                • Gość: falula Re: podwyżki w Big4 IP: *.lze.lodz.pl 04.11.09, 15:20
                  hmm.A propos podniżek w delułat, to ..... semi i seniorzy dostali
                  ledwie tyle ile im obnizono w marcu, np. senior (S3), ktory pracuje
                  w firmie 5 rok ( w lokalnym biurze) - ma 7500!!To jest tyle ile
                  asystent 2 w PWC, rok temu w warszawie :) takze kryzys + "pracodawca
                  roku" = shitowe zarobki
                  • mijo81 Re: podwyżki w Big4 04.11.09, 19:47
                    Bez przesady asystenci z PWC tyle nie mieli, ale DT to rzeczywiście
                    pod względem zarobków dno Big4
                    • Gość: ja Re: podwyżki w Big4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 11:15
                      Współczuję w takim razie: zarobki niskie, robota do bani, a
                      charakter ukształtowany przez wyscig szczurów do końca życia ...
                      bezcenne
                      • Gość: 12345 Re: podwyżki w Big4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 12:12
                        Gość portalu: ja napisał(a):

> Współczuję w takim razie: zarobki niskie, robota do bani, a
                        > charakter ukształtowany przez wyscig szczurów do końca życia ...
                        > bezcenne

...to bezcenne najlepsze:)! Ale w wyścigu szczurów takie rzeczy...umykają:)
      • Gość: a Re: podwyżki w Big4 IP: 62.121.104.* 12.11.09, 23:19
        W Deloitte w tym roku nędza z bidą (zresztą podobnie jak w poprzednich latach).
        Nie wiem jak w audycie czy podatkach (fama niesie że też słabo), ale w
        konsultingu była po prostu żenada - podwyżki nie tylko nie wyrównały obniżek z
        początku roku, ale były po prostu żałosne, nawet w przypadku osób z najlepszymi
        ocenami rocznymi. Ba, nawet w przypadku wielu osób awansowanych podwyżki były
        śmiesznie symboliczne.
        • mijo81 Re: podwyżki w Big4 14.11.09, 17:39
          Zastanawiam się dlaczego tam jest zawsze największa bida .... i
          dlaczego ludzie tam się dalej garną
      • Gość: Owner Re: podwyżki w Big4 IP: *.xdsl.centertel.pl 13.11.09, 00:21
        Ja to przeliczyłem wszystko i mi wyszło, że musieliby mnie od razu na managera
        przyjąć, żeby mi się to finansowo opłacało. Wprawdzie mnie nie przyjęli, ale
        satysfakcja jest po mojej stronie...:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka