kekekoko 19.03.09, 20:56 Unicredit zapowiedzial zwolnienia w Polsce. Ciekawe czy Wlosi będą tak hojni jak BPH dla swoich. Pracownik ze stazem ponad 10 letnim dostaje ok. 100tys łącznej odprawy - pozazdrościć. Ale BPH to zawsze była porządna firma Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
benia358 Re: Piekne odprawy w BPH 19.03.09, 21:16 Niestety w Pekao 9 krotne pobory po ponad 8 latach pracy i skrócony okres wypowiedzenia do 1 miesiąca. Wiem bo kolega dostał wypowiedzenie z pracy i przeczytałam. Powód likwidacja stanowisk pracy. Tutaj www.rp.pl/artykul/278546.html nasz rzecznik mówi, że nie ma planów zwolnień. Planów może i nie ma ale zwolnienia są niestety. Odpowiedz Link
ludekbph Re: Piekne odprawy w BPH 20.03.09, 00:24 No tak, ale tam związki zawsze ostro wojowały. Teraz też Alicja onlay po forach wypisywała, do gazet a nawet wiem, że do posłów i prezydenta pisała, bo kasę GE wyciąga za jakieś audyty a zwalniają ludzi, bo kryzys. Koleżanka z Pekao przesyłała mi trochę informacji, bo BPH mnie interesuje (przez sentyment. Jak u nas siedzą na d.. to jest, jak jest. Odpowiedz Link
toncio7 Re: Piekne odprawy w BPH 20.03.09, 08:10 Napiszcie trochę wiecej konkretow-jaki region i na jakim stanowisku pracował.Nie zaproponowali mu przjscia na inne stanowisko?czy zgodził sie na zwolnienie podpisał juz cos? Odpowiedz Link
klakierkowa Re: Piekne odprawy w BPH 24.03.09, 11:08 koledzy nie przesadzajcie, nasz centrala tez sie popisala- premie mam cały rok- 4 razy do roku + bonus swiąteczny w listopadzie :- ), jak na 10 lat pracy uważam są to bardzo przyzwoite warunki a jestem takim szarym pracownikiem i comiesiąc 6k wpadnie mi do garnuszka)) Odpowiedz Link
tow1sekr Re: Piekne odprawy w BPH 24.03.09, 18:37 Ten forumowicz, który pochwalił się, że zarabia 6000/mc ma wynagrodzenie brutto ok. 8600. Jest to 5% więcej niż średnie wynagrodzenie w Banku. pozdr, Fragment z raportu "Skonsolidowane Sprawozdanie Finansowe" opublikowanego na www.pekao.com.pl: Wynagrodzenia w 2008 wyniosły PLN 1 578 907 000, co w przybliżeniu daje kwotę 98000 PLN rocznie na pracownika (= około 8200 PLN/mc (brutto brutto z premiami i z bonusem)). 17. Ogólne koszty administracyjne 2008 2007 Świadczenia pracownicze -1 857 840 -1 410 380 Z tego: Wynagrodzenia -1 578 907 -1 183 148 Ubezpieczenia i inne świadczenia na rzecz pracowników -273 619 -220 900 Koszty programów emerytalnych z tytułu programów określonych składek -1 666 -1 981 Koszty płatności w formie akcji własnych -3 648 -4 351 Koszty rzeczowe -1 432 332 -967 938 Amortyzacja -413 043 -339 394 Podatki i opłaty -42 029 -27 506 Składka i wpłaty na Bankowy Fundusz Gwarancyjny -16 300 -8 403 Składki na pokrycie kosztów nadzoru nad bankami (KNF) -26 212 - Razem -3 787 756 -2 753 621 Odpowiedz Link
klakierkowa Re: Piekne odprawy w BPH 25.03.09, 08:26 kolego dziekuje za info, ale żeby uściślić to wychodzi mi troche więcej , bo dolicz do tego jeszcze premię kwartalną 4 razy w roku no i bonus swiąteczny Bardzo dzieuję mej szefowej, ze nie zabrala tych premii. w tych ciezkich czasach to naprawdę istotne . A propo wynagrodzen- powiedziałeś średnie, ale ja wiem, że sątacy co zarabiają 5 razy wiecej i 3 razy mnie niż ja, wiec na dobra sprawe twoje wyliczenia sa troche bezsensu. Bo to jest uśrednione. Gdyby wszyscy zarabiali po tyle to nikt by nie narzekał i szukał ptracy. Ale nie o tym mówie, generalnie chodzi o to, ze czesc narzeka na ten bank i marudzi, a tak naprawde mamy bardzo dobre płace- wiecie ile płacą gdzie indziej.... obecnie wiem ze wszyscy moi znajomi maja pomrożone płace i podwyżki, premie wycofane, a mam znowu w marcu będzie podwyżkę z wyrównaniem od stcznia pozdrawiam Odpowiedz Link
klakierkowa Re: Piekne odprawy w BPH 25.03.09, 12:17 nie chcę cie denerwować, tylko chce ci powiedziec, ze wszelkei uśrednianie jest bez sensu i że naprawde w naszym banku a przynajmniej w moim departamencie nie jest źle, ja w każdym badź razie sie ciesze z tego co mam, jestem zwykłym szarym pracownikiem i wierz mi nie siedze po nocach, po prostu pracuje grzecznie, akutat jestem sobie na zwolnieniu i moge sobie popatrzec co sie dzieje w naszym banku. wszystko zależy od szefa i układów jakie kazdy moze sobie wypracować w czasie pracy i dodam na koniec- nie opłaca sie skakać z banku do banku czy z innej firmy do innej bo to co uzyskasz możesz otrzymać pracujac w jednym mcsu przez kilka lat powim tylko tyle 10 lat temu z pensja moja wynosiła 2100 brutto koniec tematu Odpowiedz Link
nifkon Re: Piekne odprawy w BPH 25.03.09, 22:01 To super... ja nawet teraz nie mam takiej ;-(..... Odpowiedz Link
zulugula40 Re: Piekne odprawy w BPH 25.03.09, 17:37 do klakierkowa uwazaj co wypisujesz na forum, po pierwsze płace są tajemnicą, i jak sie towja szewowa kapnie kto to wypisuje to cie może wywalić, po drugie to trochę wiecej szacunku dla pracowników oddziałów, b o to oni generują zyski, a ty jeseś tylko kosztem dla nas, po trzecie moja pensja po 20 latach pracy w banku to srednia z ostatnich 3 m- cy, wyliczona przez kadry na potrzeby kredytu to kwota 3.600 i byłam bym bardziej zadowolona gdym miała chociaż połowe tego co ty, Odpowiedz Link
kiszka6 Re: Piekne odprawy w BPH 25.03.09, 19:25 wiecie czego ja zazdroszcze pracownikom centrali - braku planów sprzedazowych - ich spokoju w tych ich departamentach.pracuje w Banku 11 lat - zawsze było to stanowisko związane ze sprzedażą - ale takiej psychozy jeszcze nie było.marzę o jednym - o braku telefonów szczególnie nawiedzonych z regionów o braku tabelek - od tego na pewno nie wzrośnie sprzedaż-marzę o spokoju i o względnej stablilizacji.pracuję najlepiej jak mogę. gdyby nie kredyt mieszkaniowy i dzieci byłabym odwazniesza a tak podkulam ogonek na persenie.i nie pociesza mnie ze wszedzie jest bagno bo nie jest- przykład z wyzej.cały czas zadaje sobie pytanie- jakie wyjscie awaryjne wymyslić - bo muszę. nie widzę siebie w banku w tym stresie na tym stanowisku za długo.dobrze że jeszcze szef jest normalny- ale w tym banku niszczą normalnych szefów.... Odpowiedz Link
agus8801 Re: Piekne odprawy w BPH 26.03.09, 05:34 nie cierpię tabelek!!!! na samą myśl robi mi się nie dobrze!!!! Wolę dzwonienie Odpowiedz Link