duch.kolora 14.04.05, 18:25 NIe bardzo się orientuję, więc pytam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adas49 Re: Czy starosta Smaczny jest komuchem? 14.04.05, 18:40 zastanawiam sie czy jest to pytanie z gatunku madrych czy tez moze smiesznych? Odpowiedz Link Zgłoś
duch.kolora Re: Czy starosta Smaczny jest komuchem? 14.04.05, 19:06 nie, mędrku za 5 groszych. to jest pytaniez gatunku "ciekawskie". Pytam, bo nie nie wiem. Poniał? Odpowiedz Link Zgłoś
duch_handzi Re: Czy starosta Smaczny jest komuchem? 14.04.05, 19:09 Twoja odpowiedz nie jest smieszna. A moze miala w zalozeniu byc madra? Odpowiedz Link Zgłoś
duch.kolora Re: Czy starosta Smaczny jest komuchem? 14.04.05, 19:14 duch_handzi napisała: > Twoja odpowiedz nie jest smieszna. A moze miala w zalozeniu byc madra? Ani mądra ani głupia. Po prostu pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_123 Re: Czy starosta Smaczny jest komuchem? 15.04.05, 18:10 jest bardziej czerony niż pomidor :D Odpowiedz Link Zgłoś
bufet3 Re: Czy starosta Smaczny jest komuchem? 15.04.05, 18:46 Był,jest i będzie !!!! Partia wiecznie żywa ! Odpowiedz Link Zgłoś
rossamunda Re: Schadenfreude bez kindersztuby 15.04.05, 20:04 Forum ożywione, poziom dyskusji obniżony. Duch kalora ma schadenfreude bez kindersztuby. Myśle że wątłe podjecie wątku powinno dać wszystkim do myslenia. Jest wiele takich pytan ktore kulturalny czlowiek formułuje bez sugerowania odpowiedzi. Duch kalora nie pyta o przekonania starosty Smacznego tylko chce obrazic go jako "komucha". Jesli wie ze niejaki Jozef Smaczny jest starostą, to jest w takim stopniu rozgarnięty, że wie rownież jaką opcję polityczną reprezentuje. Formułując to swoje pytanie ma celu nie uzyskanie odpowiedzi ( "pytam bo nie wiem " ), ale zwrócenie uwagi na siebie ( "wiecie , ja wiem że starosta jest komuchem" ) Strzela do niego zza węgła, anonimowo opluwa , co niestety umozliwia forum. Deklaruje w ten sposób swoją polityczną zajadłość i zacietrzewienie. Kulturalny człowiek tak sie nie zachowuje. Czy duch kalora lubiłby gdyby ktokolwiek dociekał i pytał - czy jesteś duchu kalora solidaruchem, ligarusem, pedziem?- czy jesteś duchu kalora demagogicznym prostakiem, pytam bo chcę wiedzieć? Prawdopodobnie jesteś komuszkiem od trzech pokoleń i odwracasz uwagę od siebie! Czy w odpowiedzi nie zaatakujesz mojej osoby, aby w dalszym ciągu oddalić uwagę od siebie? Uprzedzam przypięcie mi łatki "kolegi komuszka "- tak samo mam zamiar reagować, gdyby ktos wzorem ducha kalora pytał : "czy wójt,senator, burmistrz lub marszałek jest dewotem?" Czy czasem nie jesteś antykomusim neofitą, który uwiarygodnia się w ten demagogiczny sposób? Twierdzę, że poziom dyskusji takim personalnym atakiem niezależnie od osoby na celowniku obniżony jest, forum kłopotliwie ożywione (niczym po puszczeniu bąka w salonie), cieszy mnie milczenie i niepodjęcie tematu przez tych forumowiczów co chętnie dają mądry głos na wiele tematów. Odpowiedz Link Zgłoś
jarmulka Re: rossa 15.04.05, 21:56 Jestes nastrojona bojowo i zartobliwie twierdzac ze poziom dyskusji obnizony.Powiedzmy szczerze nigdy nie byl zbyt wysoki ,chyba ze temat byl banalny przy ktorym mozna bylo zupelnie nie myslec.Twoja wypowiedz jest interesujacaq bo dotyka dosc szerokiego zagadnienia zwiazanego z patologiczna niechecia przecietnego polaka do wszystkiego co pochodzi ze wschodu.To rodzaj narodowego masochizmu zwazywszy ze polacy to zachodni bracia w mowie i madrosci narodow zza Buga.Czy wiesz kto to byl kolor ? i jak byl powiazany z Jarmulka piszacym w poczatkach tego forum jako Aaron ( Aaron Jarmulka ).Jesli tego nie wiesz to nie zrozumiesz kto jest duch.kolora i co robi na tym forum bo nie przyszedl tutaj by pytac o Smacznego ale pytanie mialo zupelnie inny cel. Odpowiedz Link Zgłoś