Dodaj do ulubionych

dotacje z PUP na działalność

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:58
czy ktos z was dostał tą dotację na otwarcie własnej działalności? Jak to
wygląda, czy dużo wypełniania papierów, czy trudne do wypełnienia? Czy trzeba
jakieś biznes plany? Zaświaczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: ROBERTOC Re: dotacje z PUP na działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 09:51
      Mozesz dostac do 10000. Ale to jest jedynie na zakup wyposazenia, na remont
      pomieszczenia
      • king291 Re: dotacje z PUP na działalność 06.09.06, 15:49
        Można dostać nawet 12300 zł. Procedura jest stosunkowo prosta, ale na remont
        pomieszczeń raczej nie dostaniesz.

Ja otrzymałem 10000 zł. - zapewniam, że warto próbować. Załatwiam taką sprawę
        bez jakiegokolwiek problemu.
    • Gość: karol Re: dotacje z PUP na działalność IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 06.09.06, 17:56
      a czy to problem isc do PUP'u i sie zapytac?? tam dostaniesz wniosek i wszystko
      zostanie wytlumaczone :)
      Pozdrawiam
      • Gość: maniek Re: dotacje z PUP na działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 21:15
        dzięki karolu. W urzędzie juz byłem i wszystko wiem, ale chciałem się
        dowiedzieć, czegoś, co tam mi nie powiedzą, a mianowicie zdanie i refleksje
        bezrobotnych, którzy z tego korzystali. Mam zamiar się na to skusić, tylko nie
        wiem, czy te formalności mnie nie przerażą.
        Również pozdrawiam
        • Gość: jurek Re: dotacje z PUP na działalność IP: 88.199.44.* 01.02.07, 20:36
          Wiem, że aktualnie w Powiatowym Urzędzie Pracy można składać wnioski o dotację
          na rozpoczęcie działalności gospodarczej
          • Gość: maniek Re: dotacje z PUP na działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 20:01
            Dzięki Jurek. Papiery złożyłem - w sumie nie były takie straszne. Czekam na
            tera decyzję. Czy potem pracownicy urzedu pracy robią jakieś kontrole?
            • Gość: kott Re: dotacje z PUP na działalność IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 02.02.07, 20:19
              tak-robia :) ale zalezy jaka działalnośc chcesz otwierac-bo do dzialalnosci
              uslugowej- np. budowlanej nie ma takich kontroli (tylko hm-dzialalnosci tj
              sklepy i biura).
              pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka