Gość: maniek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:58 czy ktos z was dostał tą dotację na otwarcie własnej działalności? Jak to wygląda, czy dużo wypełniania papierów, czy trudne do wypełnienia? Czy trzeba jakieś biznes plany? Zaświaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ROBERTOC Re: dotacje z PUP na działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 09:51 Mozesz dostac do 10000. Ale to jest jedynie na zakup wyposazenia, na remont pomieszczenia Odpowiedz Link Zgłoś
king291 Re: dotacje z PUP na działalność 06.09.06, 15:49 Można dostać nawet 12300 zł. Procedura jest stosunkowo prosta, ale na remont pomieszczeń raczej nie dostaniesz. Ja otrzymałem 10000 zł. - zapewniam, że warto próbować. Załatwiam taką sprawę bez jakiegokolwiek problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: dotacje z PUP na działalność IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 06.09.06, 17:56 a czy to problem isc do PUP'u i sie zapytac?? tam dostaniesz wniosek i wszystko zostanie wytlumaczone :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: dotacje z PUP na działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 21:15 dzięki karolu. W urzędzie juz byłem i wszystko wiem, ale chciałem się dowiedzieć, czegoś, co tam mi nie powiedzą, a mianowicie zdanie i refleksje bezrobotnych, którzy z tego korzystali. Mam zamiar się na to skusić, tylko nie wiem, czy te formalności mnie nie przerażą. Również pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: dotacje z PUP na działalność IP: 88.199.44.* 01.02.07, 20:36 Wiem, że aktualnie w Powiatowym Urzędzie Pracy można składać wnioski o dotację na rozpoczęcie działalności gospodarczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: dotacje z PUP na działalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 20:01 Dzięki Jurek. Papiery złożyłem - w sumie nie były takie straszne. Czekam na tera decyzję. Czy potem pracownicy urzedu pracy robią jakieś kontrole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kott Re: dotacje z PUP na działalność IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 02.02.07, 20:19 tak-robia :) ale zalezy jaka działalnośc chcesz otwierac-bo do dzialalnosci uslugowej- np. budowlanej nie ma takich kontroli (tylko hm-dzialalnosci tj sklepy i biura). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś