niektos zapowiedzi 03.08.06, 22:12 Jak to jest z zapowiedziami ? Bierzemy slub w parafii, ktora nie jest moja parafia (kiedys nia byla), ani parafia mojego przyszlego meza. Zapowiedzi musimy zawieźć do naszych parafii. Pytanie: gdzie i ile musimy zapłacić? Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: zapowiedzi 04.08.06, 00:01 Mnie ten problem ominął ponieważ oboje pochodzimy z tej samej parafii i w niej bierzemy ślub, ale z tego co się orientuję, to płacić musicie tam gdzie dajecie zapowiedzi (czyli w swoich parafiach), a ile..? Co łaska ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
niektos Re: zapowiedzi 04.08.06, 10:37 A czy spotkaliscie sie ze specjalna oplata za tzw. LICENCJE na slub w innej parafii ? A z tym co łaska to sie nie zgodze, bo w kilku znanych mi parafiach jest ustalony cennik ! Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: zapowiedzi 04.08.06, 12:44 Ogólnie to płaci się chyba za wszystkie papierki, więc za licencję pewnie też. My mieliśmy trochę łatwiej (oboje z tej samej parafii) i płaciliśmy tylko na zapowiedzi raz - co łaska, w św. Pawle. Ale jak wyciągaliśmy metryki chrztu w Farze i w NMP to też płaciliśmy - co łaska. Z cennikami się nie spotkałam, całe szczęście ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
niektos Re: zapowiedzi 04.08.06, 13:04 W sumie trudno powiedziec jak jest lepiej: czy z cennikiem czy bez. gdy jest cennik to jasno wiesz, ze np. 50 zl wystarczy na zapowiedzi w parafii jednego z narzeczonych. A gdy nie ma cennika to różnie z tym bywa, jeden ksiądz podziekuje szczerze za 50 zł, a inny rzuci haslem "jak wesele to znaczy sie ze pieniadze sa!" i 50 zl potraktuje jako żart, niestety :((( Z tego co juz wiem, za tzw. licencje płaci się połowe ceny slubu :( Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: zapowiedzi 04.08.06, 13:18 Powiem tak. Przy spisywaniu protokołu daliśmy księdzu 250 zł. Nie wiem czy był zadowolony czy nie, bo pieniądze były w kopercie, której przy nas nie otworzył. Za matryki daliśmy po 20 zł., więc w sumie wychodzi prawie 300 - według mnie wystarczy, a to jeszcze nie koniec - organista, kościelny, wystrój kościoła - to też kosztuje. Poza tym cennik w takiej instytucji jak kościół jest po prostu śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
niektos Re: zapowiedzi 04.08.06, 13:40 > Poza tym cennik w takiej instytucji jak kościół jest po prostu śmieszny. > Wszystko idzie z duchem czasu ;-))) Nawiasem mowiac, przy zderzeniu z biurokracja, jaka wiaze sie ze slubem, nie dziwie sie, ze sporo mlodych ludzi zyje ciagle na kocia lape. Szczegolnie duzo klopotu jest w przypadku gdy miasta narzeczonych (mam na mysli miejsce zameldowania) dziela setki kilometrow (a urodzili sie i chrzczeni byli w innych miejscowosciach takze odleglych i pracuja jeszcze gdzie indziej, gdzie nie sa zameldowani na stale). Wtedy zalatwianie tych roznych "papierkow" typu akt chrztu, akt urodzenia, spisanie protokolu, zapowiedzi wymaga duzo, duzo wolnego czasu, a takzde sporych nakladow finansowych (chociazby na podroze do wymienionych miejsc). Na liczniku mamy juz kilkaset kilometrow, a biurokracja jeszcze nie jest zakonczona. Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: zapowiedzi 04.08.06, 15:33 Zgadzam się. Cała ta biurokracja skutecznie psuje przedślubne nastroje. Cieszę się, że my już mamy praktycznie wszystko załatwione. Teraz odliczam dni ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
niektos Re: zapowiedzi 09.08.06, 16:21 Zaczelismy jezdzic z "papierkami" od czerwca. Na szczescie mamy jeszcze 1,5 miesiaca czasu, a zostało nam już tylko końcowe spisanie protokołu :) Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: zapowiedzi 09.08.06, 18:31 My wyrobiliśmy się z wszystkimi w ciagu tygodnia, ale jak juz pisałam - mieliśmy łatwiej. Zostało tylko spotkanie z księdzem w celu omówienia liturgii, ale to dopiero za dwa dni ;)) Ogólnie te wszystkie przygotowania są miłe, jedynie przy potwierdzaniu listy gości można było dostać do głowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
ixi84 Re: zapowiedzi 15.05.07, 19:51 A ja sie dowiedziałam ze w parafii św. Pawła Apostoła ksiadz ma cennik i zapowiedzi kosztują 20 zł ciekawe ile ślub ??? wie ktoś ?? Odpowiedz Link Zgłoś
niektos Wiazanki slubne 10.08.06, 14:58 Z której kwiaciarni w Ostrowie polecacie wiązanki do ślubu ? A wogóle jak kształtują się ceny wiązanek ? Bo przeglądam internetowe, np. www.roze.pl/page/pl/doslubu/ kwiaciarniaflora.com.pl/slubroze.php i można się zastanowić czy te bukiety są faktycznie tak ładne skoro kosztują w okolicach 350-400 zl ? Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: Wiazanki slubne 10.08.06, 18:19 "Magnolia" na Gimnazjalnej. Wiązanki super, i napewno za mniej niż 400 zł. Do tego bardzo miła i fachowa obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
niektos Re: Wiazanki slubne 10.08.06, 19:08 DZięki.Przy najbliższej wizycie w Ostrowie z pewnością wybiorę się na oglądanie ;) A tak apropos - kiedyś na ul.Kaliskiej była dobra kwiaciarnia. Czy jest nadal i jak się nazywa ? Odpowiedz Link Zgłoś
hagah Alkohol - hurtownie, ceny 16.08.06, 21:34 Szukam namiarów na hurtownie alkoholu i ceny wódek. Szczególnie Sobieskiego 0,5 l oraz Bolsa 0,5. Chetnie poznam aktualne ceny (można przesłać wiadomość na maila gazetowego hagah@gazeta.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
niektos Walc angielski - jaka piosenka ? 22.08.06, 20:07 Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć tytuły piosenek, które brzmią w takt walca angielskiego ? Potrafimy go dobrze zatańczyć, ale nie pamiętamy jakie utwory (nie licząc tradycyjnych) do niego pasują :( Odpowiedz Link Zgłoś
radek123455 Re: Walc angielski - jaka piosenka ? 22.08.06, 23:36 Hej. Gram na weselach i najczęściej wybiera się walc tradycyjny - angielski instrumentalny. Ale można wybrać w walcu Niebieską piosenke - bardzo ładna i bardzo trafione słowa - poezja. Jednakże wiele par poprostu nie potrafi tańczyc walca. Mam nadzieję że wy tak. pozdrawiam - Radek Odpowiedz Link Zgłoś
niektos Re: Walc angielski - jaka piosenka ? 23.08.06, 11:00 A czy spotkałeś się z utworem "Oczarowanie" Wodeckiego ? NIe miałam okazji go słyszeć, a ktoś powiedział mi że pasuje do walca angielskiego. Jesteśmy po kursie tańca towarzyskiego, a teraz przypominamy sobie właśnie walca, bo najbardziej nam się spodobał i chyba doskonale pasuje na taką okazję. Odpowiedz Link Zgłoś
radek123455 Re: Walc angielski - jaka piosenka ? 23.08.06, 16:36 Nie z tym utworem nie, ale dobra kapela może go zrobić i zagrać - to niepowinien byc problem. Wiem, że Mały Książe jest w tym walcy ((walczyku). Poszukam cos w necie - a kiedy macie ślub? - Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
niektos Re: Walc angielski - jaka piosenka ? 23.08.06, 21:04 Dokładnie za miesiąc. W sumie chyba zostaniemy przy instrumentalnym wykonaniu walca angielskiego. Sama próbowałam czegoś szukać we własnej płytotece itp. ale nic mi nie pasowało. Tzn. mam jeden utworek Lionela Richie ale watpie zeby zespól sobie z nim poradził, bo jest mało znany. Odpowiedz Link Zgłoś
radek123455 Re: Walc angielski - jaka piosenka ? 24.08.06, 19:48 Hmm. Ale Oczarowanie jest piękne. Sam sie zainteresowałem więc go napewno zrobię w najbliższym czasie. Życzę CI wszystkiego najlepszego. A zespół napewno się spisze na pięć. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
niektos Re: Walc angielski - jaka piosenka ? 24.08.06, 20:44 Dzięki za życzenia. Także dotarłam do Oczarowania i mnie oczarowało :) Może się pokusimy o specjalną choreografię do tego utworu, mamy na to jeszcze trochę czasu, a przede wszystkim siedzimy we Wrocku, gdzie szkoły tańca tylko czekają na takich jak my :) Odpowiedz Link Zgłoś
radek123455 Re: Walc angielski - jaka piosenka ? 24.08.06, 22:38 Masz ślub 07.10.06 r.? Odpowiedz Link Zgłoś
niektos Re: Walc angielski - jaka piosenka ? 24.08.06, 22:51 NIestety nietrafiony ;) Dokładnie 2 tygodnie wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
monika808 Podziękowanie dla rodziców 28.08.06, 09:29 Mam mały problem. Poszukuję jakiejś ładnej piosenki na podziękowanie dla rodziców. Utwór "Cudownych rodziców mam" jest bardzo ładny ale jest grany na każdy weselu. Ja chciałabym mieć cos innego. Czekam na propozycje i z góry dziękuje!! Odpowiedz Link Zgłoś
ixi84 Re: Podziękowanie dla rodziców 28.08.06, 11:04 Moze Walc dla Rodziców - Bayerfull czy jakos tak sie zespół nazywa :) Mysle ze w sam raz do pobujania sie w objęciach rodziców :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika808 Re: Podziękowanie dla rodziców 28.08.06, 12:42 Dzięki za pomoc zaraz zabieram się za szukanie tego utworu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dy1 Re: Podziękowanie dla rodziców 29.08.06, 11:51 Przecież to disco polo jest!!A "Cudownych rodziców" wszyscy znaja.lubią i śpiewaja!!I przynajmniej wiadomo o co chodzi!!!pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ixi84 Re: Podziękowanie dla rodziców 31.08.06, 18:43 Na weselu to 3/4 piosenek jest disco polo :] Noo chyba ze ktos robi wesele przy orkiestrze dętej :P Odpowiedz Link Zgłoś
phoebe4 Re: Podziękowanie dla rodziców 16.10.06, 13:39 no zależy to od tego jaki kto ma zespół:/ pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: Podziękowanie dla rodziców 01.09.06, 13:51 My mieliśmy "Walc dla rodziców", bo "Cudownych.." jest według mnie już mocno, mocno oklepane. Wszystkim sie podobało, a w wykonaniu naszego zespołu nie brzmiało jak jakaś discopolowa szmira ;)) I słowa idealnie pasują do okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
megi-80 czy to forum jeszcze żyje??? 14.09.06, 16:06 Jestem na tym forum nowa,ale bardzo chętnie powymieniałabym się info dotyczącymi organizacji ślubu i wesela, ale po ostatnim wpisie zanotowanym na forum z 01.09.06 mam wrażenie że forum umiera śmiercią naturalną, czy to tylko moje wrażenie??? Czy wszystkie osoby, które do tej pory się wypowiadały na tym forum maja ten dzień za sobą i nie chcą się dzielić przeżyciami i poradami??? czy może znajdzie się ktoś kto jeszcze tak jak ja ma dużo rzeczy do załatwienia w sprawie powyższego tematu lub ktoś kto nie będzie zatrzymywał dla siebie cennych wskazówek??? Czekam na chętne i chętnych do obgadania tematu:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa żyje ;) 14.09.06, 21:08 Fakt faktem trochę tu ucichło, ale to nasze podforum jeszcze nie umarło ;) Jestem mężatką z ponad miesięcznym stażem i chętnie służę pomocą w różnych ślubno-weselnych kwestiach. Pytaj śmiało ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
monika808 do megi-80 15.09.06, 09:18 Ja równiez odnoszę takie wrażenie co do "śmierci" foru. Ostatnie wypowiedzi to tylko daty, nic więcej. Niedawno zadałam pytanie co do piosenki na podziękowanie dla rodziców. Dostałam dwie propozycję, ale może ty masz jakiś pomysł. Czeka. i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: do megi-80 17.09.06, 22:39 My nie chcieliśmy "Cudownych.." i zespół zaproponował nam właśnie "Walc dla rodziców". To jest chyba piosenka jakiegoś disco-polowego zespołu (jak zresztą większość piosenek na tego typu imprezach), ale słowa naprawdę pasują do okazji. i nie jest taka płaczliwa. Poza tym w ramach podziękowań dla rodziców powiedzieliśmy jeszcze przez mikrofon kilka słów "od nas" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
annacebula Re: czy to forum jeszcze żyje??? 15.09.06, 14:21 Może zastanowimy sie dziewczynki kochane nad jakimś bardziej orginalnym sposobem wyrażenia wdzięczności i miłości rodzicom a nie to "cudownych rodziców mam"... Odpowiedz Link Zgłoś
megi-80 Podziękownia dla rodziców? trudna sprawa 15.09.06, 16:19 czesc, wlasnie weszłam na forum i widzę jakieś wpisy!!! akcja reanimacyjna forum trwa:)mam nadzieję, że się uda!!! Jeśli chodzi o podziękowania, to tak szczerze jeszcze o tym nie myślałam, wydaje mi się, że narazie mam tysiąc pilniejszych spraw do załatwienia w sprawie ślubu i wesela...ale skoro ten temat został popchnięty to przemyślałam sprawę i jeśli chodzi o piosenki to niestety nie przychodzi mi do głowy nic oprócz "cudownych rodziców...{"ludzie na forum z tego co sie zorientowałam pisali o jakimś walcu dla rodzicow-ale ja nie wiem co to jest. Ja tak myślę, żeby wystąpić publicznie i przez mikrofon podziekować naszym rodzicom za wszystko co dla nas zrobili, wyciaganą parę osobistych przeżyć...ale boję się że się wzruszę i może być dziwnie. Mam też drugi pomysł, tylko on dotyczy jakby jednej strony rodziców,tzn. moich a szczególnie taty. chodzi o to, że chcę poprosić zespoł a jeśli nie da rady to odtworzyć z płyty ulubionę piosenkę mojego taty-Roya Orbisona i przez mikrofon poprosić go do tańca(wiem ,że na pewno by się ucieszył). Mój obecny narzeczony może poprosić do jakiejś piosenki swoją mamę, ale co wtedy z drugimi połowami naszych rodziców???Co o tym sądzicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
kalamata99 koszty slubu i wesela 17.09.06, 14:44 W ostatnim numerze "Angory" jest dlugi artykul na temat kosztow slubow i wesel. Podobno obecnie to ok. 80-100 tysiecy PLN! Czy naprawde tyle trzeba wydac? Patrze na to z perspektywy rodzica, ktory musi nagromadzic na ten cel pieniadze. Czy wasze sluby i wesela rzeczywiscie tyle kosztowaly? Odpowiedz Link Zgłoś
niektos Re: koszty slubu i wesela 17.09.06, 22:08 Wszystko zalezy z jakim rozmachem chcesz zrobic impreze. Na ile osob i gdzie, czy do tego trzeba gosciom rezerwowac noclegi itd. Ja z moimi weselem na 40 osob zmieszcze sie w 10 tys. lacznie z kosztami strojow slubnych (kupionych a nie wypozyczonych); dodam ze beda tez male poprawiny. A i nie obciazamy rodzicow kosztami. Pracujemy i mozemy zaplacic sami. Odpowiedz Link Zgłoś
niektos Re: koszty slubu i wesela 18.09.06, 09:44 Zapomniałam dodać, że ja wliczyłam już wszystko (kamerzyste i zespol przede wszystkim), nawet opłaty jakie były w związku z załatwianiem dokumentów w USC czy u księdza. Jednym słowem dla chcącego nic trudnego i da się wszystko zorganizować mniejszym kosztem, jeżeli tylko zależy nam by w tym dniu cieszyć się samym faktem zaślubin, a nie organizowaniem wesele na pokaz jak to się zwykło w Polsce robić. Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: koszty slubu i wesela 17.09.06, 22:44 My mieliśmy wesele na niecałe 100 osób, plus poprawiny - wyszło około 20 - 25 tys. Mówiąc szczerze musimy jeszcze zapłacić za fotografa i kamerzystę, dlatego nie dokonałam jeszcze ostatecznych podliczeń. Mieliśmy to szczeście, że na kilku rzeczach udało nam się z różnych względów zaoszczedzić, dlatego pozwoliliśmy sobie na małe "ekstrawagancje" jak np. strzelający balon ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ixi84 Re: koszty slubu i wesela 18.09.06, 12:48 My wesele planujemy na 70 osob i z wyliczen wynika ze zmiescimy sie w 20 tys (łacznie) ale jesli bedzie mniej to sie milo zaskoczymy. Jesli wiecej to bedzie ograniczac zeby sie jednak zmieścic w tej kwocie. Odpowiedz Link Zgłoś
megi-80 Re: koszty slubu i wesela 20.09.06, 12:49 My planujemy wesele na około 80-85 osób i z bardzo wstępnych obliczeń wychodzi nam około 25-26 tysięcy. Jak rozmawiałam ze znajomymi to im wychodzi podobnie, wiadomo o tysiąc czy dwa zawsze moze sie różnić koszt całej imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
megi-80 Re: koszty slubu i wesela 20.09.06, 12:53 oczywiście liczymy też poprawiny, a te 80-100 tys. zł zostawiam bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: koszty slubu i wesela 22.09.06, 12:22 Podliczyłam wszystko i wyszło ok. 21 000 - na 100 osób z poprawinami. W większych miastach stawki są wyższe, ale nie aż o tyle by takie kwoty wychodziły... Odpowiedz Link Zgłoś
monika808 Re: koszty slubu i wesela 22.09.06, 12:53 Moje plany (nasze) to ok 80osób. Wstępnie obliczyliśmy że 20 tyś powinno nam starczyć na wesele i na poprawiny. Przynajmniej mam taką nadzieję gdyż robimy sami bez pomocy rodziców. POZDRAWIAM WSZYSTKIE 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
kkarolka25 Re: koszty slubu i wesela 29.03.07, 19:59 My robimy na 100 osob, wychodzi do 20 tys (kompletnie wszystkie koszty) Pragne dodac, ze robimy na sali, a nie w restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: koszty slubu i wesela 29.03.07, 20:23 Podpytam Cię o szczegóły: - gdzie masz wesele? - Jakie masz menu i ile za osobę? - jaki gra zespół (czy może Dj)? - kto jest kamerzystą i fotografem? Napisz ogólnie co i ile Cię kosztowało, jeżeli chcesz, mozesz napisac na gazetowego maila;)) Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kkarolka25 Re: koszty slubu i wesela 20.05.07, 23:41 Czesc. Przepraszam Cie, ale dopiero dzisiaj przypadkowo przegladajac forum, natknelam sie na pytania z Twojej strony. Postaram sie, odpowiedziec na pytanka w najblizszym czasie (dzisiaj juz nie dam rady :). Pozdrawiam Cie,pa Odpowiedz Link Zgłoś
megi-80 Gdzie się bawicie??? 25.09.06, 16:00 Mam pytanie, gdzie organizujecie lub organizowaliście wesele? ile was to kosztuje/kosztowało od osoby? I w jakim kościele bierzecie ślub? Czy wszyscy w Ostrowie biorą śluby już tylko w konkatedrze? Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: Gdzie się bawicie??? 25.09.06, 23:58 Ślub - św. Paweł. Wesele - Bolero w Przybysławicach. 100 lub 110 zł./os. Odpowiedz Link Zgłoś
progress04 Re: Gdzie się bawicie??? 09.04.07, 20:06 ślub w antonim wesele w malwie 125/os bez ciasta, tortu i napojów+ obowiązkowo 10% wódki od liczby gości czyli 80 gości=8 butelek po 48 zł do kupienia w malwie poprawin nie przewidzieliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: Gdzie się bawicie??? 09.04.07, 20:21 Nie boicie się, że zabraknie Wam wódki? Nie można swojego alkoholu wnieść do Malwy?? Odpowiedz Link Zgłoś
progress04 Re: Gdzie się bawicie??? 15.05.07, 20:18 alez mozna:-) i raczej nie pozostaniemy przy 8 butelkach wódki:-))) to minimum, jakie nalezy wykupic w restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzia.25 Re: moze przypadnie i Tobie do gustu 03.10.06, 13:45 Sprzedam sukienkę ślubną tegorocznej kolekcji Sincerity model 3142 . Sukienka jest jednoczęściowa bez rękawków suknia w linii-A z delikatnej satyny i organzy. Górna cześć sukni z organzy jest przybrana asymetrycznie aplikacjami z koronki i naszywanych kamyczków , które w ultrafiolecie świecą. Suknia posiada w tyle guziczki w stylu pic-pac i zakończona jest trenem. Tren można podpiąć i nie tworzy na pupie bezy. Suknia jest lekka i wygodna, można pod nią założy halkę ale bez koła bo sama z siebie ładnie się układa. Rozmiar sukienki 36/38 na wzrost 165 cm + 6 cm obcas. Do Sukienki dodam rękawiczki i halkę oraz krótki welon. Kontakt meil: magdzia.26@interia.pl tel. 506 477 058. Zapraszam do przymierzenia okolice Ostrowa Wlkp. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzia.25 Re: moze przypadnie i Tobie do gustu 03.10.06, 13:48 www.brides.com/fashion/dresses/gallery/vendor/detail/127420?ff=Bride&f=Wedding+Gown+Designer% 3ASincerity+Bridal&max=Wedding+Gown+Designer&offset=16&page=2 Odpowiedz Link Zgłoś
magdzia.25 Re: moze przypadnie i Tobie do gustu 03.10.06, 13:50 www.sinceritybridal.com/eu_po/collection_popup.php?id=593&disc= Odpowiedz Link Zgłoś
mertka22 Super autko do ślubu...Szukam:) 04.10.06, 12:39 szukam super auta do ślubu jeśli ktoś może mi pomóc prosze o odpowiedż. pozdrawiam wszystkich z tego forum,uważam że to super rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzia.25 Re: Super autko do ślubu...Szukam:) 13.10.06, 13:22 Samochód na wesele: Maleszka - 592-15-77 Gulis 601-778-310 Wypozyczalnia w Ostrowie na Królowej Jadwigi oraz w Kaliszu na Al. Wojska Polskiego. W kaliszu koło byłego Tesko super auta Audi A8 i Mercedes klasy S super auta:). Chryzler sredny wiedomośc na Placu 23 Stycznia w sklepie Proponuje odwiedzić kwiaciarnie i spytać sie o adresy z tego co wiem to maja. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosiek0 Sprzedam sukienke slubna 175cm/40 09.10.06, 16:28 Suknia ślubna dla wysokiej Panny Młodej. Wzrost ok.175cm+obcas(2-3cm). Rozmiar 40,(biust ok.96cm, pas ok.76cm, biodra nie maja znaczenia,bo spodnica ma ksztalt litery A). Jest mozliwosc regulacji gorsetu i pasa spodnicy, szczegolowe wymiary mogę podać w emailu. Piękna, niezniszczona (jest po czyszczeniu), dwuczęsciowa biała suknia (dzięki wyszywaniom na spódnicy i gorsecie pięknie się mieni). Sukienka uszyta w salonie we Wrocławiu i użyta wyłącznie raz, przeze mnie w br. Fason sukienki wzorowany na sukience firmy Classa. Gorset wiązany z tyłu. Spódnica z halką na "kole" (koło można wyciągnąć).Doskonale się układa i nie przeszkadza w tańcu. Do sukienki dodam Welon dwuwarstowy, rekawiczki oraz ozdoby do wlosow z cyrkoniami. Przymiarka mozliwa w Ostrowie Wlkp. Zdjecia sukni na stronie ktosiek0.w.interia.pl/ Kontakt gg3510013, email:ktosiek0@interia.pl , Cena 700zł do negocjacji. Odpowiedz Link Zgłoś
phoebe4 Gdzie oragnizujecie swoje wesle i ile to kosztuje? 13.10.06, 13:43 hej!chciałąbym zapytać gdzie organizowaliscie swoje przyjecia i jaki jest koszt od jednej osoby z poprawinamI!?Które lokale mają klimatyzacje??Jaka jest obsługa??Jakie grały Wam kapele,lub grają:))Pozdrawiam!!Ja planuje na swieta przyszłego roku...więc;)czas wszytsko rozpocząc;))Pozdrwaiam wsyztskie mężatki i panny młode przyszłe;)Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: Gdzie oragnizujecie swoje wesle i ile to kosz 16.10.06, 11:37 Witamy na naszym podforum, na początek proponuję przeczytanie wszystkich wypowiedzi w tym wątku, jest ich już trochę, ale pojawiają się w nich odpowiedzi na prawie wszystkie Twoje pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
mertka22 Kolekcja sukień ślubnych... 18.10.06, 15:27 Witam! Czy ktoś orientuję się gdzie mogę znaleźć kolekcje sukień ślubnych dla pań puszystych,jakieś stronki lub zdjęcia. Z góry dziękuje. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
annach7 Gram na ślubach 05.11.06, 20:19 Gram na ślubach od 12 lat. Jeśli któraś z Was przyszłe Panny Młode chciałaby upiększyć swą ceremonię zaślubin brzmieniem skrzypiec, polecam się :-). Grywam w Ostrowie bądź jego okolicy. W przypadku zainteresowania ofertą proszę pisać na maila: malka2@poczta.onet.pl Szczegóły omówimy telefonicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
annach7 Re: Gram na ślubach 06.11.06, 21:45 Cześć! Chciałabym jeszcze tylko dodać, że możne pisać również na maila gazetowego :-)Może i nawet przede wszystkim na niego bo tamta poczta coś szwankuje ostatnio :-) Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
wrutkowska Re: Gram na ślubach 08.08.07, 14:28 hej! Bardzo się ciesze że napisałaś o sobie na tym forum bo własnie takiej osoby, która zagra w Kościele szukałam:) Mój ślub dopiero za rok, ale mam nadzieje, ze jescze wtedy będziesz grać:) Na pewno się odezwę:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: Podforum slubne 14.11.06, 15:11 Kiedyś już o tym było, ale przypomnę.. Najłatwiej będzie nam wszystkim, jeśli nowe wypowiedzi będą odpowiedzią na pierwszy post, powędrują wtedy na koniec wątku i nikt nie będzie musiał ich szukać ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
plisak Re: Podforum slubne 14.11.06, 20:15 Chcesz tu rządzić lindaaa? chcesz tu być kierowniczką??? Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: Podforum slubne 14.11.06, 22:16 chcesz mnie sprowokować plisak żeby zrobiło się ciekawiej na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
plisak Re: Podforum slubne 14.11.06, 22:21 Muszę przyznać że mnie wyczuwasz ;) Niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
plisak Re: Podforum slubne 14.11.06, 23:25 Spadam stąd bo odbiegamy od tematu a to jest szacowne i powazne podforum. Jesteś miła i przeurocza. -- Odpowiedz Link Zgłoś
pro-vid Re: Podforum slubne 20.11.06, 21:23 Witam wszystkich narzeczonych ;-) Spoglądam sobie na strony internetowe i trafiłem na to forum - baaardzo ciekawe - dużo opini zarówno negatywnych jak i pozytywnych zarówno o firmach zajmujących się obsługą jak i swoich przeżyciach już "po". Tak trzymać! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: SOKI 19.01.07, 22:12 My mieliśmy wesele latem - a wtedy zapotrzebowanie jest na pewno znacznie większe. Liczyliśmy po 3l. na osobę: 1l. soku, 1l. napoju gazowanego i 1l. wody mineralnej. Spokojnie starczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
monika808 Zespół Relax Time 26.01.07, 08:57 Kto zna zespół Relax Time. Czekam na opinie. Ponawiam moje zapytanie gdyż poprzedni wątek został usuniety. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: Zespół Relax Time 27.01.07, 22:35 Poprzedni wątek został usunięty gdyż pojawiło się wcześniej ostrzeżenie, iż tak bedzie robione z nowymi wątkami o zespołach. Niestety nie znam tego zespołu, a biorąc pod uwagęfakt, że swego czasu bardzo interesowałam się zespołami z Ostrowa i o tym nic nie słyszałam, to też coś znaczy - dlatego pozwoliłam sobie wypowiedzieć się na ten temat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzia.25 Re: moje doswiadczenia z wesela ( przestroga) 08.02.07, 08:23 witam wszystkie kobitki które sa w trakcie przygotowań do wesela. Jakiś czas mnie nie było ale postaram się podzielić moim doświadczeniem bo jestem już po tym wielkim wydarzeniu. Ogólnie wszystkie przygotowania i sam dzień wesela był ok większych wpadek nie bylo. Jednak po weselu spotkało mnie rozczarowanie ze strony fotografa i kamerzysty. Minęło 5 miesięcy a ja nie mam kasety. Zdjęcia tez dostałam z opóźnieniem bo po 3 miesiąca proszenia. Na niektóre zdjęcia które miała byś naniesiona korekt i nie zostały poprawione . Gdybym mogła cofnąć czas zwróciła bym baczniejsza uwagę na umowy które się podpisuje. Przede wszystkim na to czy jest termin do kiedy ma być wykonana usługa. To czy ma być to nakręcenie filmu czy nakręcenie wraz z montażem. Określona dokładnie ilość kopi oraz nośnik na którym będzie zapisany. Jeżeli podpisujecie usługę wykonania zdjęcia to pamiętajcie że dostaniecie tylko zdajecie bez negatywów. To że na tzw. gębę fotograf powie że za małą opłata przegra Wam na płyte tez nie jest pewne. No i zawsze bierzcie pokwitowanie wpłacenia gotówki. Jeśli moje uwagi się komuś przydadzą to będę mi będzie miło. Może dzięki nim zaoszczędzicie sobie nerwów i zdrowia , bo Ja już się przejechałam po jednej z Ostrowskich firm. Odpowiedz Link Zgłoś
monika808 Re: moje doswiadczenia z wesela ( przestroga) 08.02.07, 09:16 Jeśli możesz podaj mi swój adres poczty inter. Mam kilka pytań. Z góry wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
ixi84 Re: moje doswiadczenia z wesela ( przestroga) 08.02.07, 19:58 matko to mnie przeraziłas jesli mozesz wyslij mi wiecej szczegółow tzn co to za firma co kamerowała i kto robił zdjecia. z gory dzięki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
magdzia.25 Re: moje doswiadczenia z wesela ( przestroga) 09.02.07, 10:33 Adres dla zainteresowanych. magdzia.26@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tomek-wlkp Re: Podforum slubne 13.02.07, 17:48 Zapraszam wszystkich na stronkę www.paramloda.com.pl Obiecuję Wam, że do niedzieli na stronce będzie forum!!! Planujemy wkrótce, tezna stronce przedstawiać różne firmy oraz robić konkursy z nagrodami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek-wlkp Re: Podforum slubne 13.02.07, 17:51 Na stronce www.paramloda.com.pl (na dole z lewej strony) powstaje również komis kup/sprzedaj. Możecie tam sprzedać i kupić (opisać i pokazać zdjęcie)-wszystko co związane z tematem. Zapraszam: administrator strony Odpowiedz Link Zgłoś
magdzia.25 Re: Podforum slubne 13.02.07, 18:23 Witam:) oj to fajnie że jest miejsce na ogłoszenia sprzedania sukni. Mam nadzieję ze bedzie można umieszczać opisy i zdjecia za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek-wlkp Re: Podforum slubne 13.02.07, 20:19 Jasne że za darmo!!! Z tym,że co do zdjęć, to musimy sie ograniczyc do tylko jednego zdjęcia dla danego ogłoszenia(inaczej stronka zbyt długo ładowałaby się) Odpowiedz Link Zgłoś
darek6665 Re: Podforum slubne 22.02.07, 18:11 Zapraszam na strone: www.paramloda.com.pl/ i na forum oczywiscie.. bardzo fajny portal z brazna regionalna..znajdziemy tam wszystko... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika808 Utwory do filmu 27.02.07, 09:39 Mam pytanie jakie będziecie mieć utwory na filmie z wesela. Jkie proponujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
progress04 nauki przedślubne i poradnia- już po 16.04.07, 20:23 jestśmy juz po. nauki w antonim- ok. trochę męczące po całym dniu pracy zasuwac na wieczorne pogadanki, ale w końcu chcemy brac ślub kościelny. co do poradni- odradzam antoniego i farę- prowadzi ta sama osoba- jest bardzo niemiła, niepunktualna i samo jej zachowania zniechęca. Odpowiedz Link Zgłoś
exit.ka Re: nauki przedślubne i poradnia- już po 17.04.07, 08:03 słyszałam dobre opinie o poradni na Różanej i raczej tam sie wybierzemy... Odpowiedz Link Zgłoś
magdzia.25 Re: nauki przedślubne i poradnia- już po 17.04.07, 08:46 Witam:). Ja rok temu byłam n Różanej i dało sie przeżyc. Pani prowadzaca jest w miare młoda i w sumie mialo być godzine ale jakoś tak zawsze sie przedłużało bo zaciekawiła .Wiadmomo można miec inne podejście do pewnych spraw ale posłuchać warto, może kiedys sie przydadza pewnie informacje. Co do kalendarzyka i prowadzenia to nie mam problemu jak nie chcesz to nie musisz. Co prawda namawiała zeby go prowadzic i rozłożyc spotkania w czasie.Ja zaznaczyłam ze nie bede i nie trzeba podawac powodu dlaczego nie. W sumie to chodziliśmy 3 tygodnie podrzad. Wybrałam Różana bo tez słyszłam ze w pozostałych poradniach jest nieciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina8484 Re: nauki przedślubne i poradnia- już po 17.04.07, 13:43 > Ja tez nauki mam juz za sobą. Chodziłam do antoniego. Babka prowadząca spoko ale wykres trzeba było zrobić. Ale przerysowac go z ksiażki to nie problem he he bo nie mam czasu na takie zabawy a Pani stwierdziła ze mam bardzo ładny wykres ha ha i jakos poszło zaświadczenie wypisała i problem z głowy. Teraz chodzimy na nauki w czwsrtek koniec nareszcie. Na szczeście trwa to tylko godzine bo dłużej się nie da wysiedzieć. A wracając do poradni to robią ludziom wode z mózgu bo wszystko inne według nich jest złe tylko metody naturalne oczywiście super extra rewelacja. A potem sie dziwic ze niektórzy maja po 10 dzieci. No ale to juz każdego indywidualna sprawa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina8484 Re: nauki przedślubne i poradnia- już po 17.04.07, 13:44 . Ups miało byc że poradnie mam już za sobą :) nauki w toku hehe Odpowiedz Link Zgłoś
ixi84 Re: nauki przedślubne i poradnia- już po 15.05.07, 19:39 Ooo to widze ze chodzilismy na ten sam kurs My tez chodzilismy w tym czasie i nudno okropnie. Ta babcia była najgorsza :/ A do poradni też wybieramy się na Różaną :D PPozdrawiam kiedy i w jakich kosciołach macie ślub Odpowiedz Link Zgłoś
monika808 Ale to już było 07.07.07 16.07.07, 09:30 Kochane dziewczyny. Dziękuję Wam za wpisy, które były bardzo pomocne. Mój wielki dzień już za mną. Było wspaniale. Rada dla tych, które przed: nie denerwować się, bo nie ma czym i starajcie się jak najwięcej zapamiętać bo bardzo szybko przeleci. Wiem po sobie. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: Ale to już było 07.07.07 16.07.07, 10:00 To może jakieś fotki zamieścisz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
swensownik dj na wesele 27.10.07, 20:11 Czy ktoś ma namiary na fajnego dj-ja, który oprócz puszczania muzyki potrafi fajnie poprowadzic całą zabawę (w tym jakiś fajne konkursy)? Odpowiedz Link Zgłoś
madziaa-21 Nocne Marki 06.04.09, 20:48 Witam. Szukam kontaktu do zespołu Nocne Marki. Będę wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
paulusiaaa181 Re: Podforum slubne 10.08.09, 15:29 dzięki za ostrzeżenie::) mnie to niedługo czeka:) na razie mam zespół ale pierwsza klasa bo sprawdzony także chociaż coś:) Odpowiedz Link Zgłoś
jolitka91 Re: Podforum slubne 14.06.10, 16:33 hej chciałam Was ostrzec przed komisem sukien ślubnych TESA na ul. Częstochowskiej w Kaliszu!!!!!!!!!! Zostawiłam u nich sukienke na sprzedaż, odebrałam ją po kilku miesiącach w opłakanym stanie, jest strasznie brudna, zniszczona, i zostały nawet na niej ślady nici (była przerabiana),widać poprostu że suknia była noszona!!!!!! WNIOSEK NASUWA SIĘ SAM: SUKNIE W KOMISIE SUKIEN ŚLUBNYCH TESA W KALISZU SĄ WYPOŻYCZANE, BEZ WIEDZY WŁAŚCICIELA! !!!!!!!!!! Nie wspomne już o tym, że moj welon rowniez zostal sprzedany bez mojej wiedzy, jest to bardzo przykre, bardzo..... Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka1616 Re: Podforum slubne 02.01.13, 19:46 Witam. Szukam informacji na temat zespołu muzycznego Pretekst z Kępna. Odpowiedz Link Zgłoś