olilala 16.06.10, 18:36 mam w sypialni szafe 3 drzwiowa. dwoje drzwi to lustra. jak je zamalowac/zakryc? farbami do malowania na szkle? jakimi? dzieki za podpwiedzi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betinka1978 Re: co na lustro 17.06.10, 08:53 farbami do malowania szkła ozdobisz lustra nieodwracalnie (a przynajmniej bardzo trudno będzie usunąć dokładnie malunek jeśli kiedyś ci się np. znudzi)Może przemyśl raczej wstawienie na lustra płyt... (dykty?... lub jakiejś innej cienkiej)Płyty typu dykta kosztują grosze, zasłonią ci całe lustra a na nich bez problemy możesz sobie zrobić na decoupaqe Jak ci się znudzą płyty i zatęsknisz za lustrami... zdejmiesz je po prostu i tyle Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: co na lustro 18.06.10, 20:35 zamiast malowania proponuje fole samoprzylepna. w sklepach dla pastykow kupisz w roznych kolorach i calkiem sporych arkuszach. mozesz wycinac co ci sie tylko podoba.. a jak przestanie sie podobac to wielkiego problemu nie bedzie zeby zmienic. jak nie masz wlasnego pomyslu,to poszukaj w sieci jest kilka sklepow z gotowymi wzorami do naklejenia (naklejki na sciany) Odpowiedz Link
betinka1978 Re: co na lustro 18.06.10, 21:36 z tym, że lustrzane rowki między naklejkami będzie ciężko czyścić... chyba że zakleisz całkiem lustra Zastanowiła bym się jeszcze czy taką naklejkę łatwo będzie usunąć tak, by nie zostały ślady... mam wątpliwości ale może tylko niepotrzebnie się czepiam Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: co na lustro 25.06.10, 13:21 ale może tylko > niepotrzebnie się czepiam mhm taka naklejka to nic innego jak cienka folia samoprzylepna. to tak jak bys tasme samoprzylepna przykleila. jasne moze zostac troche kleju,ale klej to nie cement zmyje sie Odpowiedz Link
betinka1978 Re: co na lustro 26.06.10, 11:37 no rzeczywiście czepnęłam się niepotrzebnie, ale to tylko dlatego, że miałam okazję pracować z tego typu folią i odczułam na własnej skórze jak ciężko usunąć potem ten klej Odpowiedz Link
frytkal Re: co na lustro 01.07.10, 20:46 Farbę typu window color, bądź resztki folii samoprzylepnej można usunąć nagrzewając miejsce suszarką do włosów Trochę pracochłonne, ale możliwe. Pozdrawiam F. Odpowiedz Link
olilala Re: co na lustro 02.07.10, 10:47 dziekuje za podpowiedzi. a gdyby nakleic na lustra tapete? da sie klej pozniej ewentualnie zmyc? Odpowiedz Link
attta Re: co na lustro 28.07.10, 21:05 Witam, może już za późno ale napisze. W Obi (i tylko tam ) są takie folie o różnych wzorach przyklejane do szyby(lustra) na ...wodę. Trzymają się świetnie (u mnie już rok w oknie w łazience). Jak myje okno to ją zdejmuję a później ponownie przyklejam.Szerokość niestety tylko jedna 40 cm.ale wzory różne) Pozdrawiam Odpowiedz Link
olilala Re: co na lustro 06.08.10, 10:28 wielkie dzieki za rady. chyba sprobuje ta folie. Odpowiedz Link
woda.lekko.gazowana Re: co na lustro 12.08.10, 14:29 takie folie sa tez w ikea. ja ostatnio zamówiłam "folię na lodówkę", zadrukowaną, i swietnie się trzyma na lustrze, łatwo równiez ściąga Odpowiedz Link