pustynniczka 02.12.04, 13:36 czyli co? decoupage zajmuję sie od niedawna i nie wszystko jest jeszcze dla mnie jasne. Jaki jest efekt użycia patyny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dczeraniuk Re: patyna... 02.12.04, 15:24 Powiem ci ze niewielki czy masz na mysli ta patyne z creativehobby? To taka farba, dosc przezroczysta i jasna, ktora mozna pociagnac ciemniejsza powierzchnie. Niby ma to byc postarzajace, ale mi sie nie widzi ... Po prostu mazniete farba wyszlo . Moglam rozcienczyc akrylowa i byloby to samo. Odpowiedz Link
a19a24 Do Doroty! 02.12.04, 21:12 Jak Ty dziewczyno znajdujesz czas, żeby każdemu doradzić i czytać tyle postów?;- ) Odpowiedz Link
dczeraniuk Re: Do Doroty! 02.12.04, 22:05 Ja po prostu robie kilka rzeczy jednoczesnie . W pracy miedzy ksiegowaniem a odpowiedzia na telefon poczytuje sobie posty . A jak gadam przez telefon to czasami jedna reka cos tam wystukam i podpowiem Odpowiedz Link
pepe27 Re: patyna... 02.12.04, 21:19 Są patyny koloryzujące- ale transparentne- np, miedziana, antyczna zieleń; one tylko ciekawie zabarwią podstawowy kolor farby i pozwola uzyskać fajne efekty. Są patyny do stosowania na surowe drewno, np. patyna antyczna biel; spowoduje lekkie zsinienie drewna, przez to uzyskuje ono dużo starszy wygląd; ciekawy efekt jeśli nałożymy ją na odpowiednio zleżałe drewno. Patyny nanosi się najlepiej szmatką i po wyschnięciu poleruje. Odpowiedz Link
dczeraniuk Re: patyna... 02.12.04, 22:08 No wlasnie, intuicja mi podpowiada, ze nie wykorzystalam patyny do konca. Sprobowalam cos nia maznac i nic ciekawego mi nie wyszlo wiec odlozylam na przyszlosc do dalszych eksperymentow . Chwilowo musze trzymac sie sprawdzonych metod i farb, ale jak sie skoncza swieta ... poeksperymentuje. Odpowiedz Link
pepe27 Re: patyna... 02.12.04, 22:13 załączam fotkę zegara robionego patyną miedzianą. foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=0&id=31507&zid=377605&r=1 Odpowiedz Link
kerstin_wow Re: patyna... 02.12.04, 22:25 po pierwsze, az sie boje spojrzec na niego bo na pewno mi sie spodoba i zachoruje na niego i bede musiala go zrobic a i tak mam juz pelno projektow po drugie, prosze skoryguj link bo ten nie wchodzi a strrasznie chce go zobaczyc Pozdrawiam Odpowiedz Link
pepe27 Re: patyna... 02.12.04, 22:27 może teraz foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=0&id=31507&zid=377605&r=1 Odpowiedz Link
galeriafilizanka oto link do zegara: 02.12.04, 23:18 dziewczyny jak wy kopiujcie linki ?! ja nie mam tam albumu, a znalazłem zegar, to pewnie on: foto.onet.pl/albumy/album.html?no=0&id=31507&zid=377605&r=1 zobaczcie, że oba linki dość się różnią.... ech moje zakręcone Panie Odpowiedz Link
pepe27 Re: oto link do zegara: 03.12.04, 00:25 Masz rację, cóż pomyłki sie zdarzają.Ale te buu tak jakoś nie na miejscu. Odpowiedz Link
galeriafilizanka pepe27, nie żartuj... 03.12.04, 01:01 "buuu" to rozpacz, że nie mogłem zobaczyć zegara, a chciałem i co tu jest nie na miejscu? Odpowiedz Link
pepe27 do Rafała 03.12.04, 01:06 sorki, żlę cię zrozumiałam, a głupio mi się zrobiło, cóż, wszystko z pośpiechu Odpowiedz Link
galeriafilizanka do pepe27... 03.12.04, 01:14 tak myślałem Bo ja naprawdę chciałem zobaczyć ten zegar (było warto), a zrozumiałaś zapewne, że buczę, bo dziewczyna nie umie linku wkleić. co to to nie zawsze służę pomocą pozdrawiam Odpowiedz Link