top.vitamina 03.12.04, 19:18 czym moge namalowac na bombkach ladne obrazki bo musze na nich namalowac luk trumfalny,piramidy i dinozaura a moze macie jkaies inne pomysly na ozdoby choinkowe do sali historycznej prosze pomozcie mam fatalne oceny z histori Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kragmel Re: malowanie bombek 03.12.04, 19:20 pierwsze co mi przychodzi do głowy to namalować to farbami do window color i nakleić na bombkach. to są takie żelowe farbki, najpierw malujesz kontur, potem wypełnienie - wszystko na folii, np. koszulce do dokumentów, więc na płaskim. posiłkujesz się szablonem, jest łatwiej. zdejmujesz taką żelkę, kiedy wyschnie i naklejasz na bombkę. chyba wyjdzie. farby do window color można kupić np w carrefour, za 13pln najmniejszy zestaw. Odpowiedz Link
jolucja Re: malowanie bombek 03.12.04, 22:02 ja dekorowałam kiedyś bomkę konturówką do malowania na szkle . Narysowałam wzór ołówkiem i poprawiłąm farbą ciekawie to wyglądało Ł Odpowiedz Link
diara Re: malowanie bombek 04.12.04, 11:10 Wydaje mi się, że do tego celu najlepsze będą farby akrylowe. Tylko doradziłabym użyć dodatkowo brokatu, gdyż akryle są matowe. Jak w niektórych miejscach posypiesz brokatem to będzie to wyglądało nieźle. Możesz też farbami do szkła, ale nimi nie namalujesz tak szczegółowo jak akrylami. Odpowiedz Link
top.vitamina Re: malowanie bombek 04.12.04, 13:42 a gdzie moge kupic akrylowe farby i ile kosztuja ? Odpowiedz Link