jolucja 16.12.04, 18:44 Zrobiłam ogromne serducho z masy solnej,okleiłam śliczną serwetką i....masa solna wchłoneła wilgoć. Figurka się rozwarstwiła i ogólnie mówiąc jest ogromna. Czy takie wyklejanki na masie solnej są niemożliwe??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toxicloki Re: decoupage i masa solna 16.12.04, 18:47 tak sobie mysle, ze moze gdybys najpierw polakierowala serducho, a na lakier dopiero przykleila, to powinno wyjsc prawidlowo... ale sama nie probowalam Odpowiedz Link
mrouh Re: decoupage i masa solna 16.12.04, 18:55 A ja próbowałam. Jak się polakieruje, to powinno byc dobrze. Ja w sztuce decoupage'u nie jestem biegła, ale byłam ciekawa i zrobiłam serducho z mikołajem. Jak go jeszcze nie wydałam w świat, to zaraz zrobie mu zdjęcie i wrzucę na zdjęciowe forum. Odpowiedz Link
kragmel ja kleiłam bez lakieru, 16.12.04, 20:17 czyli na czystą - upieczoną masę solną przyklejałam serwetki na białko i jest git. więc ja chyba dziecko szczęścia jednak jestem Odpowiedz Link