pustynniczka 15.01.05, 13:35 Czy ma ktoś wzory na pluszowe misie? chodzi mi o szablony. Albo na obojętnie jakie maskotki uszyte własnoręcznie? Bardzo mi na tym zależy, więc będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kari_na Re: misie 15.01.05, 14:02 odszukałam na swych pułeczkach, książeczke z dzieciństwa i tak mam wzory na uszycie : kurczaczka. zajączka,stojącego krasnala (bez nóżek,)żabkę. myszkę, jeża, biedronkę, misia, kotka, ptaka, kacżatko, pieska,krówke, pszczółkeę, kurę i koguta,ponownie pieska,małpkę.lisa,coś ala hipopotam. jeżeli będziesz którymś wzorem zainteresowana, to daj znać to zaraz zrobie zdjęcie i prześle.. Kari_na Odpowiedz Link
katka.c Re: misie 15.01.05, 22:45 A mnie też mogłabyś wysłać mój email. katka.c@interia.pl dzieki wielkie katka Odpowiedz Link
pustynniczka Re: misie 17.01.05, 16:12 Oczywiście, że jestem zainteresowana i bardzo proszę o przesłanie kilku szablonów(wg uznania) na adres: carmelo@poczta.onet.pl Odpowiedz Link
asia028 Re: misie 20.01.05, 12:26 Czy ja też mogę prosić? asia028@o2.pl Z góry dziękuję! Joanna Odpowiedz Link
m4lutka Re: misie 27.01.05, 17:03 czy mogłabym prosić o wszystkie na gosiamruk@poczta.fm ??? Błagammmmmmm)))))) Odpowiedz Link
paneek Re: misie 27.01.05, 19:45 czy ja tez mogę dostac??? proszę paneek@wp.pl pozdrawiam Kalolka Odpowiedz Link
lamarta do paneek 27.01.05, 20:04 Chcesz te skrzaty i misia od kragmel? Bo juz się gubię, delikatnie mówiąc)) Odpowiedz Link
oblivioon Re: misie 29.01.05, 10:51 ja też bym poprosiła misie na mail gazetowy Z góry dziękuje Odpowiedz Link
niedzwiadka Jak wszyscy to wszyscy... 30.01.05, 22:33 Jeśli to nie problem to bardzo prosze o przeslanie tych szablonow,ktore juz przesylalas. NIEDZWIADKA@OP.PL Odpowiedz Link
jutynka86 można też dostać wzory?? 14.10.05, 21:56 Jak mozna prosić i nie sparwi to kłopotu to także bym chciała te wzorki na email jutynka86@gazeta.pl Odpowiedz Link
kragmel Re: misie 17.01.05, 21:35 ja mam misia i skrzata z opisem po francusku (tylko muszę ich dobrze poszukać). chcesz? Odpowiedz Link
pustynniczka Re: misie 18.01.05, 11:13 no jasne że bardzo Cię proszę o te szablony jak tylko znajdziesz! Odpowiedz Link
mamafanaberyjki Re: misie 17.01.05, 22:05 Jest taka książka z serii "Przedstawiamy świat..." pt. "Miękkie zabawki" - autor Alan Dart W tej książce jet pełny opis wykonania ponad 60 zabawek Odpowiedz Link
marchef_w_butonierce Re: misie 19.01.05, 19:44 ja tez bardzo bym chciala te misie marchef_w_butonierce@gazeta.pl Odpowiedz Link
lamarta Re: misie 19.01.05, 20:32 Misie jak misie, ale kragmelowe skrzaty to jest to!!!)) Wiem co mówię, bo jednego takiego huncwota uszyłam A że ze mnie taka szwaczka jak z koziej (...), to tym bardziej wyjdzie skrzat osobie, która się na szyciu zna Pozdrawiam i mój skrzat tez śle pozdrowienia, szczególnie kragmel, swej matce chrzestnej)) Odpowiedz Link
kragmel Marta 19.01.05, 21:38 a masz może te wykroje? bo ja pokasowałam skany i czeka mnie znów wycieczka do skanera Odpowiedz Link
lamarta Re: Marta 19.01.05, 21:55 Tak! Właśnie miałam zaproponować pomoc w wysłaniu Czyli mam wysłać dziewczynom z tego wątku? Ok, robi się Odpowiedz Link
lamarta Re: Marta 19.01.05, 22:31 Pustynniczko, marchfio - wysłałam już, mam nadzieję, że dojdzie. Z rozpędu wysłałam też katce.c - nic się chyba nie stanie Od przybytku głowa nie boli Odezwijcie się, czy doszło i czy jest ok! Odpowiedz Link
kragmel Re: Kragmel 19.01.05, 22:35 buziaks [i widzisz, zaraz wyjdzie, że ja jednak z tobą gadam w celach matrymonialnych hyhy] Odpowiedz Link
lamarta Re: Kragmel 19.01.05, 23:33 hehe możemy skojarzyć najwyżej nasze skrzaty, jak urodzi się Twój dla bratanka. Może to będzie skrzatka, więc mój skrzat czeka cierpliwie Ostatnio myslałam, żeby tym razem wziąć się za misia, tylko już chyba recznie bym go zszyła, nie na maszynie, bo ta maszyna to jakaś gupia jest Ugryzła mnie raz igłą Ciekawe, jak taki misiek i skrzat wyszłyby uszyte ręcznie. Coraz bardziej mnie korci, tylko muszę natchnienia poszukać w sobie Odpowiedz Link
spacecat Re: Marta 20.01.05, 11:16 Lamarto... ja też pięknie poproszę na oolacz@gmail.com dziękuję Odpowiedz Link
lamarta Re: Marta 20.01.05, 11:59 Spacecat, już wysłałam Ci skrzaty i misia od Kragmel Napisz proszę, czy doszło, bo to z tymi mailami nigdy nic nie wiadomo Odpowiedz Link
madziek84 Re: misie 20.01.05, 12:02 czy ja też mogę się ładnie uśmiechnąc i poprosić? z góry serdecznie dziękuje Magda Odpowiedz Link
ajlii Re: misie 26.01.05, 10:41 Czy ja bym też mogła prosić o skany? aileen@poczta.onet.pl Odpowiedz Link
lamarta Re: misie 20.01.05, 12:39 Dziewczyny, wysłałam. Jakby do kogoś nie doszło, to proszę dajcie znać, wyślę jeszcze raz. Odpowiedz Link
kari_na Re: misie 20.01.05, 13:33 Przepraszam, ale na kilka dni wybyłam, a teraz w koncu nie wiem kto dalej jest zainteresowamy szablonami I nie mam tez pomyslu, jak dobrze sfotografowac te szablony kari_na Odpowiedz Link
majeczkax Re: misie 21.01.05, 13:46 WITAM ZAKOCHAŁAM SIE W TYM FORUM I OD WCZORAJ NIC INNEGO NIE ROBIE TYLKO OGLADAM I PODZIWIAM CZY JA RÓWNIEZ MOGE PROSIĆ O SZABLONY DZIĘKUJE Z GÓRY MAJKA MÓJ ADRES MAJECZKAX@INTERIA.PL Odpowiedz Link
niniveve Re: misie 29.01.05, 17:56 Ja też poproszę wszystkie misie, i krasnale, i kurczaki, i wszystko na niniveve@gazeta.pl Odpowiedz Link
oblivioon Re: misie 30.01.05, 12:34 Czy ja też bym mogła prosić o ten szablon, poporszę na mail gazetowy Z góry dziękuję Odpowiedz Link
lamarta do oblivioon 30.01.05, 12:57 Hej Ja Ci wysłałam tego misia i skrzata od Kragmel Może nie doszło? Chociaż dziwne, bo wiadomość została wysłana i ją w wysłanych mam. Jak dalej bedzie cos nie tak, to prosze napisz jeszcze raz Odpowiedz Link
oblivioon Re: do oblivioon 30.01.05, 21:22 Klasa! dzięki Lamarto i Karino, oba doszły Spodziewajcie się niedługo zdjeć wykonanych przeze mnie pluszowych misi Papa Odpowiedz Link
civi1 Re: misie 30.01.05, 21:37 tez bym bardzo poprosiła te szablony (skrzata baaardzo prosze przede wszytskim) adres : civi@interia.pl Odpowiedz Link
lamarta Re: a jak ktoś 30.01.05, 23:01 he he, ja tez chcę zbaczyć, choc mogę popaść w ciężkie kompleksy Bo ja skrzata uszyłam ale do pokazania to on sie nie nadaje. I wiesz kragmel... Myślę o nowym skrzacie lub misiu, tylko ręcznie uszystym, nie na maszynie Odpowiedz Link
kragmel Re: a jak ktoś 30.01.05, 23:04 uszyj koniecznie i pamiętaj, że ja twojego skrzata widziałam i nie padłam trupem z przerażenia ;P Odpowiedz Link
lamarta Re: a jak ktoś 30.01.05, 23:13 uszyję uszyję, tylko za parę lat Nie no, jakoś wk ońcu muszę siostrzeńcowi prezent zrobić Dobra dobra, a Ty to co? Bratanek rośnie jak na drożdżach, a skrzata jak nie ma, tak nie ma Odpowiedz Link
kragmel bo mój 30.01.05, 23:15 wytwór to dopiero będzie postrach dzielnicy a bratanek zaczyna chodzić sam na własnych nogach. bardzo jestem z niego dumna )) Odpowiedz Link
dzavala Re: misie - do Lamarty, Kragmel i innych 09.02.05, 11:18 Nie było mnie kilka dni i proszę co tu się dzieje . Czy mogę jeszcze poprosić o schematy misiów, skrzatów i innych miękkich zabawek? PROOOOOOSZĘ. dzavala@gazeta.pl Odpowiedz Link
kragmel do dziewczyn, które mają te schematy :) 10.02.05, 15:30 czy możecie przesłać je do dzavali, kameleonki i luli? ja musiałabym je jeszcze raz zeskanować, a Lamarta w tej chwili nie może tego zrobić. Odpowiedz Link
lula25 Re: do dziewczyn, które mają te schematy :) 10.02.05, 16:36 ja bede cierpliwie czekala, jak ktoras znajdzie chwile czasu na przeslanie szablonow to bede wdzieczna Odpowiedz Link
kameleonka Re: misie 10.02.05, 12:23 czy ja się do tych wszystkich próśb też mogę dołączyć? kameleonka@yahoo.com Odpowiedz Link
lula25 Re: misie 10.02.05, 13:10 Za dwa tygodnie moj chrzesniaczek obchodzi swoie pierwsze urodzinki, tak wiec taki misio lub skrzta bylby fajniutkim prezentem , uprzejmie prosze o pszeslanie szablonow na adres lula78@o2.pl Odpowiedz Link
civi1 Re: misie 11.02.05, 19:38 poszło... nie wiem tylko czy wsyztsko 3 z misi i 2 ze skrzatów. nie wiem czy cos mi sie nie zapodzialo Odpowiedz Link
zachelmie Re: misie 18.03.05, 11:12 hej jakiś czas temu przeszukałam polski internet i księgarnie w poszukiwaniu wykrojów misiów i nic. Potem postanowiłam poszukać po angielsku. Okazuje się, że w Kanadzie i Australii na przykład są całe sklepy z materiałam i akcesoriami do szycia misiów (oczy, noski, wykroje). Są tez magazyny do kupienia z wykrojami i poradami. Są też uznani "artyści misiowi", którzy tworzą misie właśnie i kolekcjonerzy je kupują. Na wielu stronach internetowych można znaleźć darmowe wykroje i ściągnąć na swój komputer. Dla mniej obeznanych z j. angielskim - szukać "free patterns" Mam nadzieję, że pomogłam. Pozdrawiam. www.bearpawsibilities.com/patterns www.bearycheap.com www.georgiebears.com www.bbpatterns.com Odpowiedz Link
izabelka78 Re: misie 18.03.05, 11:29 Też sie usmiecham o te schematy misków i skrzatów. dawno już nie szyłam, ale może coś mi z tego wyjdzie izabelka78@gazeta.pl Odpowiedz Link
sakajka Re: misie 18.03.05, 19:09 A ja proponuję zaopatrzyć się w książkę "Szyjemy pluszowe misie dla naszych pociech" B. Gibbs wydaną w 2004 r. Jest w niej 10 szablonów. Była do kupienia w Klubie Dla Ciebie a teraz znalazłam ją w księgarni internetowej np Wysylkowa wysylkowa.pl/ks498645.html. I proszę mi nie pisać, że na rynku polskim nic nie ma. Mało bo mało, ale jest! Asia z biblioteki Odpowiedz Link
zachelmie Re: misie 22.03.05, 13:24 no w sumie, jedna ksiązka to więcej niż nic pozdrawiam Odpowiedz Link
agusko Re: misie 18.03.05, 23:41 czy ja też mogę prosić o wykroje? - córcia uwielbia misie a i skrzat się przyda napewno Pozdrowionka :o) Odpowiedz Link
kamilla82 Re: misie 18.03.05, 23:43 ja rowniez prosilabym o przeslanie na kamillaf@freenet.de z gory wielkie dzieki... Odpowiedz Link
olund Re: misie 06.06.05, 23:18 A ja, a ja moge tez wykroje na miski dostać? Proszę 7:o) Odpowiedz Link
zaila Re: misie 12.10.05, 23:33 wybaczcie, że podciągam jakiś stary wątek, ale strasznie mi zależy, a nie chcę się powtarzać, skoro takie coś już było - czy ma ktoś wykroje misiów, jeśli tak, to strasznie, strasznie, strasznie bym o nie prosiła, najlepiej na scruffys@boo.pl z góry wieeelkie dzięki Odpowiedz Link
nean Re: misie 13.10.05, 09:50 Jeśli to nie kłopot to ja także poproszę )mój adres a.ziemkiewicz@rp.pl Odpowiedz Link
greengreengrass Re: misie 14.10.05, 08:51 oj ja też poproszę!!! prooooooooooooooooooooooooooooooooszę Odpowiedz Link
t.he Żeby tak jeszcze... 14.10.05, 10:59 można było w Polsce kupić te 'zawiasy' do uruchamiania rąk i nóg misiów... Odpowiedz Link
domino33 Re: misie 14.10.05, 17:15 Moze te wzory sie przydadza: www.bevscountrycottage.com/bear.html members.tripod.com/~Folkgal/pattern1.htm www.artwork.net/gallopingbears/tb_pattern.htm members.tripod.com/~Folkgal/freepattern1.htm Odpowiedz Link