gooska 15.01.05, 19:42 Czy ktoras z Was wie moze co zrobic zeby bursztyny sie swiecily? takie zebrane na plazy? (dostalam os Bamboo ))) pozdr gooska Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaba1 Re: bursztyny 15.01.05, 19:51 Takie świecące u jubilera są oszlifowane( w bębnie) a potem się je pastą polerską traktuje- o ile dobrze zrozumiałam mętny wywód męża . Mi swita coś o przecieraniu terpentyną , ale głowy za efekt nie dam, potem je pwnie trzeba wypolerowac szmatką, ale i tak pewnie efektu "biżuteryjnego" nie osiągniesz, niestety. I może taki ich urok, po prostu Odpowiedz Link
fridolino Re: bursztyny 15.01.05, 21:52 tak te u jubilera dokladnie tak sie szlifuje wrzucasz do bebna <wyglada too jak frania> z woda i pasta polerska i sie szlifuja. Ja bym sprobowala polakierowac jak w wode zamoczysz to sa sliczne prawda?? moze sprobuj na jednym to sobie zobaczysz, czy tak moze byc Odpowiedz Link
gooska Re: bursztyny 16.01.05, 21:51 sprawdze jak bedzie z tym lakierem....sa piekne nawet nie oszlifowane Odpowiedz Link