karolaus 11.03.05, 15:43 Może zainteresuje sprzedających na allegro, bo ostatnio była o tym mowa na forum. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2595615.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_z_poddasza Re: Fiskus i allegro 11.03.05, 16:17 spójrzcie na temat nie tak do końca.jest to mały komentarz do artykułu oparty na doświatczeniu mojego znajomego. Odpowiedz Link
agnieszkabugaj Re: Fiskus i allegro 12.03.05, 14:13 Jak to w zasadzie wygląda z płaceniem podatku od sprzedaży na allegro? Zastanawiam się nad regularnym wystawianiem swoich wyrobów, ale nie prowadzę działalności gospodarczej. Czy obowiązuje to powyżej określonych obrotów ? Dzięki za jakieś informacje bo w tej kwestii jestem zupełnie zielona Odpowiedz Link
ajlii Re: Fiskus i allegro 12.03.05, 14:32 jak dla mnie to jedna wielka bzdura... a fiskus zapomina chyba o jednej ważnej zasadzie w prawie polskim - nie ten udowadnia kto się broni, lecz ten kto oskarża... poza tym nie ma jasnych kryteriów: jak wyprzedaję rzeczy z własnej szafy to jest już działalność gospodarcza? czy mieszczę się jeszcze w ramach "komisu? po wyżej ilu sztuk odzieży jest to już "prowadzenie sklepu"? Odpowiedz Link